گروه بورس- از آغاز زمستان 85 به اين سو چهره بازار سهام دوباره پي در پي تغيير كرده است.
نخست در پي عرضه سهام شركت مس، اين شركت به جاي قدرت هاي سنتي بازار سهام، در صدر جدول بزرگان بورس ايستاد و بزرگترين شركت بورس لقب گرفت. اما دومين اتفاق، ديروز روي داد. فولاد مباركه سهام تازه وارد بورس تهران، با توجه به ثبت قيمت 190 تومان براي هر سهمش، در كل 30 هزار ميليارد ريال ارزش گذاري شد تا اين بار نوبت فولاد مباركه باشد كه به محض ورود به بورس صدر جدول را به خود اختصاص دهد.
به اين ترتيب در روزهاي پاياني سال 85 بايد جدول شركت هاي بزرگ بورس تهران را به لحاظ ارزش بازار دوباره مرتب كرد. در پله نخست شركت فولاد مباركه با ارزش۳۰ هزار ميليارد ريالي اش و در پله دوم شركت مس با ارزش 24 هزار ميلياردي اش ايستاده است.
سهام پتروشيمي خارك هم 20 هزار ميليارد ريال مي ارزد و اين شركت را در رتبه سوم بورس نشانده است. رتبه هاي چهارم و پنجم جدول بزرگان بورس نيز به سايپا و غدير اختصاص يافته، ارزش كل سهام سايپا 19 هزار ميليارد ريال تخمين زده شده و ارزش سهام غدير 16 هزار و 500 ميليارد ريال برآورد مي شود.
شركت هاي گل گهر، ايران خودرو، چادرملو، پتروشيمي اراك و سيمان فارس و خوزستان ديگر شركت هاي حاضر در جمع 10 شركت بزرگ بورس به شمار مي آيند.
بازار 400 هزار ميلياردي
آمار اوليه حاكي از آن است كه با پذيرش سهام فولاد مباركه ارزش بازار سهام تهران براي اولين بار ظرف دو سال گذشته از مرز 400 هزار ميليارد ريال گذشته و به اين ترتيب به مرز 44 ميليارد دلار نزديك شده است. بورس تهران در روزهاي اوج يعني اوايل سال 83 سقف 46 ميليارد دلار را هم پركرده بود اما در پي ركود دامنه دار بازار ارزش بورس تهران به 33 ميليارد دلار كاهش يافت.
با پذيرش فولاد مباركه در مجموع دو گروه سهام معدني و فلزي يك چهارم كل ارزش هاي موجود در بورس تهران را به خود اختصاص دادند و به مؤثرترين مجموعه در تحولات بازار سهام تبديل شدند. به اين ترتيب، قيمت گذاري سهام فولاد مباركه را مي توان پايان دوران يكه تازي سهام خودروسازان و توليدكنندگان سيمان نيز به حساب آورد.