امارات عربي متحده ديروز خواستار استعفاي صدام حسين و سپردن قيموميت عراق به اتحاديه عرب و سازمان ملل شد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از شرم الشيخ، يك مقام نزديك به هيأت امارات عربي متحده گفت: اين درخواست از جمله مطالب مطرح شده در طرح چهار ماده اي شيخ زايد بن سلطان آل نهيان رئيس امارات عربي متحده است كه در نشست سران اتحاديه عرب قرائت شد.
اين طرح خواستار كناره گيري صدام از قدرت و خروج وي از عراق ظرف دو هفته پس از پذيرش مفاد اين طرح است.
اين طرح حاوي تضمين هاي قضايي بين المللي و ملي است مبني براينكه صدام تحت تعقيب قضايي قرار نخواهد گرفت.
ملك عبدالله دوم پادشاه اردن نيز ديروز جنگ عليه عراق را قريب الوقوع خواند و از بغداد خواست براي جلوگيري از جنگي كه پيامدهاي ناگواري براي همه منطقه به دنبال خواهد داشت با سازمان ملل به طور كامل همكاري كند.
ملك عبدالله در اجلاس سران عرب كه در شرم الشيخ برگزار مي شود، گفت: با وجود اين واقعيت كه احتمال جلوگيري از جنگ كم شده است، ما نبايد ساكت بنشينيم بلكه بايد به تلاشهاي صادقانه براي دفع حمله نظامي به عراق ادامه دهيم. پادشاه اردن در سخنان خود هشدار داد، حمله نظامي آمريكا به بغداد پيامدهاي ناگواري براي مردم عراق و كل منطقه به دنبال خواهد داشت و همچنين موجب تقسيم عراق خواهد شد.
اين در حالي است كه بشار اسد رئيس جمهوري سوريه ديروز در نشست سران كشورهاي عضو اتحاديه عرب از رهبران عرب خواست تأسيسات نظامي خود را براي حمله به عراق در اختيار آمريكا قرار ندهند.
اميل لحود رئيس جمهوري لبنان هم از كشورهاي شركت كننده در نشست اتحاديه عرب در شرم الشيخ خواست تا با هرگونه جنگ عليه عراق يا هر كشور عربي ديگري مخالفت كنند.
لحود گفت: بار ديگر تأكيد مي كنيم كه با آغاز هرگونه جنگ با عراق، كويت يا هر كشور ديگر عربي مخالف هستيم.
لحود همچنين خواستار همكاري عراق با بازرسان تسليحاتي سازمان ملل در انجام مأموريت خلع سلاح بغداد شد.
اين در حالي است كه جرج بوش رئيس جمهور آمريكا به مشكلات برقراري نظام دمكراتيك در عراق اعتراف اما تأكيد كرد: اين مسئله تضمين كننده امنيت آمريكا خواهد بود.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از واشنگتن، بوش طي نطق هفتگي خود گفت: كمك به برقراري آزادي در كشوري كه شاهد ۳۰ سال ديكتاتوري و پليس مخفي و اختلافات داخلي و جنگ بوده است مشكل خواهد بود، اما امنيت كشور ما به آن بستگي دارد و آمريكاييان به علت مشكلات آن از زير بار چنين مسئله مهمي شانه خالي نخواهند كرد.
وي افزود: كشورش مصمم به تلاش در اجراي قوانين شوراي امنيت سازمان ملل متحد براي مقابله با خطرهاي جدي و فزاينده است كه صدام حسين رئيس جمهور عراق و سلاحهاي كشتار جمعي وي بوجود آورده است.
بوش گفت: هرگز به ديكتاتور حاكم بر عراق اجازه نخواهيم داد كه دنياي متمدن را به رعب و وحشت اندازد و يا كمكهاي تسليحاتي در اختيار گروههاي تروريستي قرار دهد.
بوش تصريح كرد: جان مردم عراق براي صدام حسين اهميتي ندارد اما ما اهميت زيادي براي حفظ سلامت مردم اين كشور قائل هستيم.
وي افزود: در صورت بروز جنگ ممكن است صدام غيرنظاميان را هدف قرار دهد يا آنان را به محل تأسيسات نظامي انتقال دهد و يا منابع طبيعي اين كشور را از بين ببرد و از سلاحهاي كشتار جمعي نيز استفاده كند .
رئيس جمهور آمريكا تاكيد كرد:سلاحهاي كشتار جمعي به زودي نابود خواهند شد وآمريكا با كساني كه در ايجاد هرج و مرج در عراق مي كوشند و يا يكپارچگي اين كشور را تهديد مي كنند، مقابله خواهد كرد.