امير عليزاده
تاريخ تاسيس: ۱۹۶۹
افتخارات داخلي
قهرمان ليگ قطر: ۱۹۶۴ ، ۱۹۶۹ ، ۱۹۸۰ ، ۱۹۸۱ ، ۱۹۸۶ ، ۱۹۹۴ و ۲۰۰۰
قهرمان جام امير: ۱۹۶۵ ، ۱۹۶۶ ، ۱۹۸۲ ، ،۱۹۸۵ ۱۹۸۶ ، ۱۹۸۸ ، ۱۹۹۱ ، ۱۹۹۴ ، ۲۰۰۰ و ۲۰۰۱
افتخار در آسيا
قهرمان جام باشگاه هاي آسيا در فصل ۸۹-۱۹۸۸ و صعود به نيمه نهايي جام در جام آسيا در فصل ۲۰۰۲-۲۰۰۱
السد تنها باشگاه قطري، و به جز باشگاه هاي عربستان سعودي، تنها باشگاه عربي است كه توانسته يك جام آسيايي را ببرد. قطري ها در فصل ۸۹-۱۹۸۸ با غلبه بر تيم الرشيد عراق قهرماني در آسيا را به ارمغان آوردند. در آن ديدار تاريخي كه به صورت رفت و برگشت انجام شد، عراقي ها كه پس از پايان جنگ با ايران در كمال ناباوري به فينال راه يافته بودند، در بازي رفت با نتيجه ۳ بر صفر جلو بودند، اما در نيمه دوم السد با گل هاي خالد سلمان و محمد غنيم بغداد را تنها با اختلاف يك گل ترك كردند. با اين حساب تك گل سلمان در ديدار برگشت در دوحه ۸ دقيقه پيش از پايان بازي كافي بود تا قطري ها يكي از بزرگ ترين افتخارات فوتبال عرب در تاريخ را جشن بگيرند. اين قهرماني در جام باشگاه هاي آسيا كه به سه قهرماني متوالي آسيايي شرقي ها خاتمه داد، اوج دوران طلايي مشكي و سفيدها بود. السد در فاصله سال هاي ۱۹۸۰ تا ۱۹۹۱ پنج بار قهرمان قطر، پنج بار قهرمان جام امير و يك بار نيز قهرمان جام شوراي همكاري خليج GCC شد.
در اين فصل قطري ها در مرحله چهارم مقدماتي ليگ قهرمانان آسيا كه امسال با الگوبرداري از ليگ قهرمانان اروپا براي اولين بار به شكل و شمايل جديدي برگزار مي شود، به سختي بر الجيش سوريه غلبه كرد و به اين بازي ها راه يافت. السد در ماه نوامبر سال گذشته طي دو تساوي يك ـ يك در بازي هاي رفت و برگشت، در نهايت در ضربات پنالتي با نتيجه چهار بر يك اين تيم را شكست داد، اما آمادگي السد براي شركت در ليگ قهرمانان با رفتن «بوشيب لمباركي» مهاجم ملي پوش مغربي كه بهترين گلزن جام باشگاه هاي عرب در سال ۲۰۰۱ بود و با گل هايش قهرماني را براي سد به ارمغان آورد و بلال عبدالرحمان هافبك تيم ملي قطر كه به صورت قرضي به «RAEC موئنز» بلژيك رفت، سرعت كندي را به خود گرفت.
|
|
اما السد همچنان تيم بسيار خوبي دارد. تيمي كه در گذشته علي دايي، كريم باقري، جان اوتاكاي نيجريه اي و علي بارنابياي الجزايري را در اختيار داشت هنوز هم بازيكنان بسيار خوبي دارد. مثل جفال رشيد بهترين بازيكن جام خليج در سال ،۲۰۰۱ عادل حسن مدافع اين تيم و محمد غلام مهاجم آن كه همگي جزو ملي پوشان قطري هستند. علاوه بر آنها عبدالكاتر كادر ملي پوش اهل ساحل عاج و هاني الزبيت مهاجم تيم ملي عمان كه طبق آمار «فدراسيون بين المللي تاريخ و آمار فوتبال» IFFHS در سال ۲۰۰۱ بهترين گلزن جهان بوده است. اما جالب توجه ترين بازيكن قطري ها بدون شك يك ستاره ۳۶ ساله خواهد بود. روماريو دومين گلزن برتر تاريخ فوتبال برزيل بعد از پله، پس از اينكه در اين فصل در تيم فلومينزه نتوانست انتظارات را برآورده كند، در برزيل قراردادي ۳ ماهه را به مبلغ ۵/۱ ميليون دلار با باشگاه السد امضا كرد. محمد غانم مديرعامل باشگاه كه خيلي ها معتقدند ريسك بزرگي انجام داده اميدوار است تا با روماريو افتخارات دهه هشتاد را تكرار كند. «ما نه تنها چيزي از الهلال، العين و استقلال كم نداريم، بلكه يكي از مدعيان قهرماني نيز هستيم.»
بايد ديد كه اين ستاره پير و كم نور مي تواند براي قطري ها كمك بزرگي باشد يا نه. البته هنوز به طور قطعي مشخص نشده است كه روماريو مي تواند در ليگ قهرمانان آسيا به ميدان رود، چرا كه ظاهرا طبق قوانيني AFC بازيكن بايد يك ماه پيش از شروع مسابقات قراردادي را به مدت حداقل ۶ ماه امضا كند.
سرمربي: لوكا پروزويچ
پروزويچ باتجربه هدايت السد را به عهده دارد. پروزويچ ۵۱ ساله كه اهل صربستان است در تيم زادگاهش هايدوك اشپليت كرواسي، شالروا، استاندارد ليژ و خنك بلژيك، گنچلر بيرسيگي تركيه و دوراني كوتاه را در كنار آنري استامبولي در المپيك مارسي حضور داشته است. اين مربي بلژيكي الاصل با آمدن روماريو ۳ ماه بسيار دشواري را پيش رو خواهد داشت، چرا كه بزرگان پيش از او نيز در مهار و استفاده بهينه از او مشكل داشتند.