معرفي تيم هاي حاضر در ليگ قهرمانان آسيا - ۵
نيسا
گروه D
امير عليزاده
تاريخ تاسيس: ۱۹۹۴
افتخارات داخلي: قهرمان ليگ تركمنستان در سال هاي ،۱۹۹۶ ۱۹۹۹ و ۲۰۰۱
قهرمان جام حذفي در سال هاي ،۱۹۹۸ ۱۹۹۹ و ۲۰۰۱
افتخار در آسيا: صعود به مرحله سوم جام باشگاه هاي آسيا در فصل ۹۸-۱۹۹۶
•••
نيساي تركمنستان بدون شك گمنام ترين و شايد ضعيف ترين تيم گروه D باشد. در طول تاريخ تركمن ها همواره به ندرت توانايي رقابت با همسايگان خود يعني ازبكستان، ايران و حتي عراق را داشته اند.
اكثر كارشناسان شانس زيادي را براي آن ها قائل نيستند، اما نيسا مسلما سخت تلاش خواهد كرد تا مثل رقيب و هموطن ديرينه خود كوپه داغ كه در سال ۱۹۹۸ به نيمه نهايي جام در جام آسيا صعود كرده و بزرگ ترين افتخار تركمنستان در فوتبال را به ارمغان آورده بود، از اين مرحله سربلند بيرون آيد. در مقايسه با پاختاكور كه راه سختي را براي صعود به مرحله گروهي طي كرد، نيسا از كناره گيري القدس والعربي استفاده كرد تا به دور گروهي راه يابد. به عبارت ديگر مسابقه آن ها در برابر تيم ميزبان يعني پاختاكور اولين مسابقه آن ها در ليگ قهرمانان آسيا خواهد بود. نيسا فصل گذشته نتوانست از عنوان قهرماني خود دفاع كند و جام قهرماني را به «شغدم» واگذار كرد. اولين تيمي كه توانست از زمان تاسيس ليگ تركمنستان در سال ۱۹۹۲ مانع قهرماني كوپه داغ و نيسا شود. در واقع اكتبر سال گذشته نيسا طي دو ديدار، قهرماني را از دست داد. ابتدا با نتيجه يك بر صفر از شغدم شكست خورد و در مسابقه بعدي نيز يك گل ديرهنگام از نبيچي دريافت كرد و بازي مساوي شد. به اين ترتيب بود كه چهار پيروزي بعدي آن ها نيز هيچ فايده اي نداشت. اما نيسا همچنان قطب اصلي فوتبال تركمنستان است. تيمي كه تهاجمي بازي مي كند. نيسا در فصل گذشته ليگ تركمنستان در ۳۲ بازي ۶۹ گل به ثمر رساند. ۱۴ گل بيشتر از شغدم قهرمان قهرماني آن ها در سال ۲۰۰۱ كه با گل هاي فراوان «ديدار كليچ اورازوف» به ارمغان آمد، سومين قهرماني طي پنج سال بود. همچنين قهرماني اين باشگاه در جام حذفي همان سال با پيروزي ۲ بر صفر مقابل نبيچي، سومين قهرماني در جام حذفي طي ۴ سال بود.
نيسا سال گذشته در جام كشورهاي مشترك المنافع CIS نشان داد كه شايسته حضور در ليگ قهرمانان آسيا است. آن ها در ميان ۱۶ تيم حاضر در اين جام موفق ترين تيم آسياي ميانه بودند چرا كه نفتچي ازبكستان هر سه بازي خود را در گروه خود باخته بود. نيسا تا يك چهارم صعود كرد. اما در اين مرحله از ديناموكيف قدرتمند كه بعدا قهرمان جام هم شد با نتيجه ۳ بر ۲ شكست خورد.
سرمربي: رحيم قربان محمداف
قربان محمداف از مربيان جوان تركمنستان است كه دو سال پيش كار مربيگري را آغاز كرد. ملي پوش سابق تركمنستان ۱۸ فصل را از سال ۱۹۸۰ تا ۱۹۹۶ براي رقيب ديرينه نيسا، كوپه داغ بازي كرد. اما در سال ۹۸ به نيسا انتقال يافت و پس از ۳ سال بازي در اين تيم در سال ۲۰۰۱ سر مربي آن شد. او توانست در اولين فصل حضور خود با قهرماني در ليگ با ۹ امتياز اختلاف نسبت به تيم سابقش كوپه داغ و قهرماني در جام حذفي تيمش را به سوي قهرماني دوگانه هدايت كند.
|
|
الطلبه عراق
تاريخ تاسيس: ۱۹۶۹
افتخارات داخلي: قهرماني در ليگ عراق در فصل هاي ۸۱-،۱۹۸۰ ۸۲-،۸۱ ۸۶-،۸۵ ۹۳-۹۲ و ۲۰۰۲-۲۰۰۱
قهرماني در جام حذفي عراق در فصل ۲۰۰۲-۲۰۰۱
افتخار در آسيا: صعود به نيمه نهايي جام باشگاه هاي آسيا در سال ۱۹۸۶
•••
صعود به نيمه نهايي جام در جام آسيا در سال ۱۹۹۹ و نايب قهرماني در اين جام در سال ۱۹۹۵ تيم جوان الطلبه قصد دارد تا از تيمي كه در سال ۱۹۹۵ نائب قهرماني جام در جام آسيا شد، بهتر كار كند. در آن سال، «دانشجويان» در ديدار نهايي با گل ديرهنگام هيدتوشي ناكاتاي ۱۸ ساله از هيراتسوكاي ژاپن شكست خوردند و قهرماني را از دست دادند. آن روز در يوكوهاما سرآغاز دوران افول تيم با استعدادي بود كه در اوايل دهه نود در فوتبال عراق حرف اول را مي زدند. آن ها پس از چند فصل بدون مقام، سال ۹۹ به نيمه نهايي جام در جام آسيا راه يافتند، تا اين كه فصل گذشته براي اولين بار قهرماني دوگانه در فوتبال عراق را به دست آوردند. در جام حذفي با نتيجه يك بر صفر برالشرط غلبه كردند و در ليگ نيز پس از ۹ سال درصدر نشستند.
مردي كه الطلبه را دوباره احيا كرد، طائر احمد بازيكن سابق اين تيم بود. احمد كه ۵ سال در لبنان فعاليت كرد، سال ۲۰۰۱ به بغداد آمد و جاي انوار جاسم را گرفت. به محض اين كه به بغداد رفت تغييرات زيادي را انجام داد و بازيكنان قديمي كه جاي ثابتي در تيم براي خود دست و پا كرده بودند را بيرون كرد. به جاي آن ها نيرويي جوان را به تيم تزريق كرد كه پايه گذار موفقيت الطلبه در سال آتي بودند. مثل يونس محمد، مويد خالد، احمد صالح و سعد نصير. اما اين دو قهرماني باعث شد تا خيلي از بازيكنان پيشنهادات مجللي را از باشگاه هاي لبنان، اردن و خليج فارس دريافت كنند كه در نهايت نيز آن ها را رد نكردند. اما از طرفي خيلي ها كه در گذشته رفته بودند نزد «آبي ها» برگشتند. مثل حبيب جعفر با تجربه از ظفر عمان و حمزه هادي ملقب به «بولدوزر» مدافع ملي پوش عراقي از الوكره قطر.
سرمربي: طائر احمد
طائر احمد پيش از بازگشت به بغداد و كسب موفقيتي بزرگ با الطلبه، پنج فصل موفق را در سلام زگورتاي لبنان گذراند. او در همان اولين فصل حضورش اين تيم را به دسته اول لبنان برد.
احمد كه در تمام دوران بازيگري اش در الطلبه در كنار بزرگاني چون حسين سعيد مهاجم افسانه اي عراق بازي كرده، مي خواهد افتخار سال ۱۹۸۶ در آسيا را به عنوان مربي تكرار كند.
|