• تحليل عبدي از سقوط صدام
|
|
«عباس عبدي» در ديداري كه جمعه شب با وكيل خود در زندان اوين داشته، تحليل خود از سقوط رژيم صدام را ارائه داده است. عبدي گفته: «من از همان ابتداي جنگ پيش بيني مي كردم كه چندان مقاومتي در برابر ارتش بيگانه از سوي مردم عراق صورت نگيرد. » وي توضيح داد: «در نظام هاي مردمسالار، مردم به دليل نزديكي با حكومت در برابر متجاوزان مقاومت مي كنند كه نظير آن را در فرانسه و انگليس هنگام جنگ جهاني دوم شاهد بوديم. همچنين در نظام هاي توده اي، مقاومت مردمي چنان شديد است كه حتي در صورت شكست ارتش، مردم با مقاومت خود دوباره آن را بازسازي مي كنند. نظير آنچه كه در استالينگراد و يا در جريان جنگ ايران و عراق شاهد بوديم. اما در نظام هاي فاشيستي، ابتدا ارتش مقاومت مي كند اما با اولين شكست و روشن شدن سقوط ديكتاتوري به راحتي تسليم مي شوند. در جنگ اخير هم شاهد بوديم كه در ام القصر يا بصره تا حدودي مقاومت صورت گرفت اما با شكست در اين جبهه ها، نيروي مسلح صدام از هم گسست و در نتيجه بغداد و ساير شهرها به سرعت تسليم شدند و مردم هم كه از صدام نفرت داشتند، مقاومتي نكردند. » گفتني است عبدي تا جمعه شب از سقوط صدام بي خبر بوده كه توسط وكيل خود از موضوع مطلع مي شود.
• ويژه نامه «تهديد»
خبرنامه اينترنتي «گويا» از ابتداي اين هفته، بخش ويژه اي را در نظر گرفته و در آن مهم ترين موضع گيري هاي مقامات رسمي و رسانه هاي ايالات متحده عليه ايران را طي ۲۴ ساعت درج مي كند. اين بخش ويژه به دنبال سقوط صدام و افزايش تهديد ايران از سوي جريانات جنگ طلب در هيأت حاكمه آمريكا در نظر گرفته شده است. در نخستين شماره اين ويژه نامه اينترنتي، مطالبي از «ديك چني» معاون رئيس جمهوري آمريكا، «جورج تنت» رئيس سازمان سيا، «براد شرمن» عضو كنگره آمريكا، روزنامه «لس آنجلس تايمز» و «داگلاس فيث» از مسئولان پنتاگون درج شده است. در اين ويژه نامه به نقل از گزارش سيا به كنگره آمريكا آمده است: «علي رغم ادعاي ايران در پذيرش پيمان منع تكثير سلاح هاي هسته اي، سيا و ايالات متحده اطمينان دارند تهران همچنان براي دستيابي به سلاح هاي هسته اي تلاش مي كند. »
• دوم خرداد تكرار نمي شود
|
|
«احسان نراقي» در گفت وگويي با شماره اخير ماهنامه «گزارش» درباره وضعيت امروز جامعه گفته است: آنچه امروز مي بينيم موج ياس و اضطراب است كه همه جا را فرا مي گيرد. حالتي كه تا به هم مي رسند مي گويند چه مي شود. حتي مقامات مسئول همه در حالت نگراني اند. جوان ها مايوسند. البته با آمدن آقاي خاتمي در سال ۶۶ نسيم تازه اي وزيد و در خارج هم موثر بود. روي كار آمدن خاتمي به اندازه انقلاب اسلامي دنيا را تكان داد. آمدن آقاي خاتمي حادثه بزرگي بود ولي متنفذين جمهوري اسلامي و دست اندكاران قدر اين حالت را ندانستند كه چه فرصت گرانبهايي براي نجات جمهوري اسلامي و بهبود وضع و شرايط آينده و پيشرفت و اعتلاي كشور بود در هر صورت فرصت مغتنمي بود اما از دست رفت. » نراقي درباره امكان تكرار دوم خرداد گفته است: «نه، تكرار نمي شود. در هر قسمتي كه نگاه مي كنيد مثلا مجلس كه منتخب مردم بود و رو به سوي آينده داشت فرصتي بود. اين جامعه شناس گفته است: «اصلي در جامعه شناسي وجود دارد كه مي گويد هر گاه ارزش هايي هويت و محتواي واقعي خود را از دست مي دهند، عده اي كه مي خواهند از آن ارزش ها بهره بگيرند بيشتر از آن حرف مي زنند. يعني آنهايي كه واقعا كمتر به انقلاب معتقدند بيشتر از انقلاب حرف مي زنند. انقلاب مستمسكي مي شود براي آنها جامعه اي ساخته ايم و بايد در آن زندگي كنيم. مرفه، عاقلانه، دموكراتيك، منضبط. به اسم انقلاب نمي شود هر چيزي را توجيه كرد. بنابراين ضعف است كه دائم به شعار انقلابي متوسل شويم. در صورتي كه در عمل و راه، هزار فرسخ از آن دور شده ايم. »
• شيطنت هاي الجزيره
شبكه تلويزيوني الجزيره صبح روز جمعه در خبري از تهران گزارش داد كه طرفداران آيت الله حكيم با حمله به سفارت عراق اين محل را اشغال كردند.غسان بن جدو خبرنگار اين شبكه در گزارش مستقيم خود از تهران چنين وانمود كرد كه مهاجمان به سفارت از طرف مجلس اعلا براي اين كار مأموريت داشتند. اين در حالي است كه يك منبع مطلع در مجلس اعلاي انقلاب اسلامي عراق در گفت وگو با همشهري اعلام كرد كه مجلس اعلا تكذيبيه اي براي الجزيره فرستاده كه بازتابي در اين تلويزيون نداشته است. تعدادي از عراقي هاي ساكن تهران و نه طرفداران مجلس اعلا روز جمعه به سفارت عراق حمله كردند كه با دخالت نيروي انتظامي و گارد ويژه اين ماجرا به پايان رسيد.
• بازگشايي دفتر ILO
سازمان بين المللي كار (ILO)، قصد دارد دفتر خود در تهران را بازگشايي كند. رئيس دفتر دهلي نو ILO مسئوليت انتخاب كادرهاي دفتر اين سازمان در تهران را بر عهده گرفته است و تمام تلاش ها بر آن است كه دفتر ILO در تهران، همزمان با حضور «خوآن سوماويا»، مدير كل ILO در شهريور ماه سال جاري در تهران افتتاح شود.ايسنا در گزارشي با اعلام اين خبر افزوده است: فعاليت هاي دفتر ILO در تهران پس از پيروزي انقلاب اسلامي و تحريم ايران از سوي بسياري از كشورهاي اروپايي و آمريكايي متوقف شده بود.