رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در گفت وگو با همشهري اعلام كرد در تحولات بين المللي معمولاً فرصت و تهديد در كنار يكديگر است كه ممكن است در صورت عدم استفاده از فرصت ها، تهديدات گريبانگير كشور شود.
وي افزود: در بحث عراق مسلماً حذف صدام براي ما خيلي خوب است و پس از صدام ايران وضعيت بهتري خواهد داشت چون در بيش از نيم قرن گذشته مهم ترين تهديد خارجي براي رژيم عراق بوده است.
محسن ميردامادي تأكيد كرد: دولت آينده عراق اگر صددرصد هم دموكراتيك نباشد و تنها بخش هايي از يك حكومت دموكرات را داشته باشد، آن حكومت به دليل منافع مشترك زياد و اشتراكات دو كشور تهديدي براي ايران نخواهد بود.
وي گفت: در عراق به دليل عدم حاكميت نظم و دولت، شورشگران موقعيت اظهار وجود يافته اند تا هر كاري كه بخواهند انجام دهند. به عنوان مثال ترور آقاي مجيد خويي يا افرادي كه دوروبر خانه آقاي سيستاني جمع شده اند همگي اتفاقاتي است كه دريك دوره هرج ومرج به وقوع مي پيوندد و به محض حاكميت نظم اين دوره تمام خواهد شد.
ميردامادي در بخشي از اين گفت وگو در خصوص پيشنهاد رفراندوم از سوي رئيس مجمع تشخيص مصلحت تأكيد كرد: انتقادي كه بنده به بحث رفراندوم دارم در شيوه كار است وگرنه نظر مردم را مي توان از طريق نظرسنجي هم پيدا كرد ولي مگر نديديد با آن نظرسنجي كه انجام شد، چه كار كردند. در حالي كه به نظر من آن نظرسنجي از كارهاي بسيار مفيدي بود كه در صحنه سياست خارجي كشور صورت گرفت.
رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در بخشي ديگر اعلام كرده است: با اقدام به برگزاري رفراندوم تنها يك اهرم فشار جديد در سياست خارجي براي خودمان ايجاد مي كنيم و رفراندوم يعني خلع سلاح خودمان دريك مذاكره و چانه زني.در سياست خارجي كه هيچ سياستمدار اين كار را انجام نمي دهد. ميردامادي همچنين گفته است: بايد به رأي مردم تمكين كنند و راي آنها را بپذيرند حتي در مواردي كه مخالف ميل آنها است. اگر مردم در مواقعي مخالف ما رأي دهند و آن را پذيرفتيم و به مقابله برنيامديم آن موقع است كه واقعاً به مردم احترام گذاشته ايم. وي افزود: هيچ كشوري در مباحث مهم مربوط به سياست خارجي خود رفراندوم برگزار نمي كند مگر براي پيوستن به يك بلوك جديد جهاني.
وي معتقد است كه رفراندوم در سياست خارجي كشور و به هيچ وجه به مصلحت نظام نيست.وي افزود: پافشاري بخش هاي افراطي جز اينكه تهديدات را بيشتر كند هيچ فايده اي در بر ندارد.
وي در بخش ديگري از اين مصاحبه نسبت به خطرات موجود در منطقه در صورت عملكرد بخش هاي افراطي حاكميت هشدار داد.وي با اشاره به شرايط حساس منطقه اميدوار ساختن مردم به آينده كشور را ضروري خواند.
ميردامادي با تأكيد بر وجود شرايط خطير فعلي با توجه به تحولات صورت گرفته در عراق گفت: حتي در صورت عملكرد خوب مسئولان نيز تركش تحولات عراق، ايران را نيز در برخواهد گرفت.
وي همچنين تأكيد كرده است كه در تحولات ايجاد شده از سوي نيروهاي ائتلاف درعراق، كشورهاي منطقه بدون شك به سمت تغييرات دروني خواهند رفت.
متن كامل اين گفت وگو در شماره هاي آتي همشهري منتشر خواهد شد.