• تله بنيادگرايان
هفته نامه سياسي «پانوراما» چاپ ايتاليا در آخرين شماره خود به نقل از «ماسيمودالما» نخست وزير اسبق اين كشور نوشته است كه «رئيس جمهوري ايران گرفتار بنيادگرايان اسلامي شده است. » نخست وزير اسبق ايتاليا افزوده است: ايران كشور بزرگي است كه اكنون به سوي آزادي و اصلاحات دموكراتيك در حال حركت است. در همين كشور، بنيادگرايان اسلامي، رئيس جمهوري را در تله خود گرفتار كرده اند و چنانچه در بغداد يك حاكم آمريكايي منصوب شود مي تواند سبب سرايت قدرت تندروهاي ايران به عراق شود.
• الان من را مي شناسند
«نيويورك تايمز» در گزارشي به بررسي تاثير شبكه تلويزيوني ايراني «العالم» بر افكار عمومي عراق پرداخته و نوشته است: «با برگشت قدرت به بغداد، مردم عراق پس از چند هفته، دوباره به تماشاي تلويزيون روي آورده اند. اخبار از طريق قهوه خانه ها، آرايشگاه ها، سالن هاي پذيرايي براي مردم پخش مي شود، اما نه از طرف عراق و يا آمريكا بلكه از طرف ايران. تلويزيون العالم ـ شبكه اي كه بيشتر عراقي ها اعتقاد دارند يك شبكه ايراني است ـ اخبارهاي مشخصي در زمان هاي معين، با استفاده از انتقال دهنده هاي قوي در مرز ايران ـ كه حدوداً ۸۳ مايل تا بغداد فاصله دارد ـ پخش مي كند كه براي گرفتن آن احتياجي به ماهواره نيست. » حيدرعلي الاسدي خبرنگار العالم به اين روزنامه گفته: «من الان در عراق خيلي مشهور هستم و همه عراقي ها شبكه العالم را تماشا مي كنند. قبلاً همه مردم صدام را مي شناختند اما الان من را مي شناسند در حالي كه دولت بوش در تلاش براي پيروزي كامل در عراق است، نفوذ پايگاه هاي اسلامي در عراق و يا در ايران بر روي مردم عراق و تصاويري كه از تهران در تمامي مناطق داراي برق بغداد پخش مي شود، آمريكا را عصباني كرده است. » نيويورك تايمز مي گويد تلويزيون العالم بر موج هاي هوايي كه از طرف ايستگاه آمريكايي فرستاده مي شود، تسلط دارد و بر آن غالب مي شود.
• بازگشت اميرانتظام به زندان
همسر «عباس اميرانتظام» سخنگوي دولت موقت در مورد دليل بازداشت مجدد وي گفت: «روز يكشنبه در دادگاه به ما گفته شد كه دليل اين بازداشت سخنراني در دانشگاه اميركبير است. در حالي كه اين سخنراني اسفندماه انجام شده و حالا ارديبهشت است. ضمن آنكه در صحبت هاي همسرم در دانشگاه، مطالب تند يا تنش زايي مطرح نشده بود و مانند هميشه مسالمت آميز سخن گفت. » وي تأكيد كرد: «در حالي كه همسرم تا ۲۱ خرداد ماه از زندان مرخصي داشت، با اين حال او را بازداشت كردند.» وي با اشاره به اينكه پزشك اميرانتظام خواستار يك سال و نيم مرخصي استعلاجي براي او بوده، نسبت به وخامت وضعيت جسمي همسرش در زندان ابراز نگراني كرد.
• «نبوي» تكذيب كرد
«بهزاد نبوي» نايب رئيس مجلس مطلبي را كه شبكه ماهواره اي NITV به نقل از مصاحبه وي با لوموند، منتشر كرده بود تكذيب كرد. اين شبكه به نقل از نبوي گفته بود: «دخالت آمريكا ناشي از اشتباهات جمهوري اسلامي ايران بوده و دلسردي مردم ايران از حاكميت يك امر طبيعي است.»
• آمادگي براي تغيير عقايد
پل ولفوويتز معاون وزير دفاع آمريكا كه يكي از طراحان اصلي سياست هاي بوش در جنگ با عراق بود، در مصاحبه اي با روزنامه واشنگتن تايمز انجام اصلاحات اساسي در ايران و سوريه را ضروري مي داند. به نوشته سايت بازتاب، وي افزوده است: «پتانسيل يك تحول دموكراتيك در ايران وجود دارد ولي اين پتانسيل در سوريه كه يك حكومت بعثي دارد، كمتر به چشم مي خورد. مطلب عجيب اين است كه ايران با وجود داشتن زمينه اي آماده تر براي اصلاحات در بعضي از سياست هاي خود بسيار خطرناك است. اما آمادگي خوبي براي تغيير عقايدش دارد.
• توهين به «ارزشي»ها
سايت «بازتاب» كه توسط نزديكان «محسن رضايي» اداره مي شود، از روزنامه ها «كيهان»، «رسالت»، «ياس نو» و «توسعه» به خاطر عدم درج سخنان اخير رضايي كه به انتقاد شديد از سياست تنش زدايي خاتمي پرداخته بود، انتقاد كرد و به طعنه از «همگرايي دو جناح» در اين باره خبر داد. جالب آنكه «رسالت» اقدام «بازتاب» مبني بر متهم كردن اين روزنامه و «كيهان» به همگرايي با «ياس نو» و «توسعه» را «توهيني» به روزنامه هاي ارزشي خوانده است.
• روزنامه هاي مستقل عراقي
روزنامه «جمهوري اسلامي» هفته گذشته بار ديگر خواستار برخورد شورايعالي امنيت ملي با روزنامه هايي شد كه به اعتقاد گردانندگان «جمهوري اسلامي»، به نفع آمريكا و عليه منافع ملي كشور «جنگ رواني به راه انداخته اند. » اين روزنامه نوشت: «در همين عراق تحت اشغال نظامي آمريكا و انگليس اگر روزنامه اي توسط روزنامه نگاران مستقل عراقي منتشر شود، چاپ مطالبي از قبيل آنچه اكنون در روزنامه هاي تجديدنظر طلب كشور ما به چاپ مي رسند را خيانت به منافع ملي و مصالح ملت و كشور تلقي خواهند كرد. » اين روزنامه در زمان جنگ عراق هم مدعي شده بود كه اگر سفارت آمريكا در تهران همچنان داير بود و روزنامه اي به عنوان ارگان خود منتشر مي كرد، جرأت نداشت به سبك برخي روزنامه هاي داخلي ايران، اخبار پيروزي هاي آمريكا و انگليس را پوشش دهد.