• بشردوستي غربي ها
گروه هاي حقوق بشر غربي در حركتي هماهنگ از دولت كمونيست ويتنام خواستند در حكم محكوميت صادره عليه يكي از كشيش هاي كاتوليك اين كشور كه خواستار آزادي مذهبي و ايجاد تحولات اجتماعي در اين كشور شده، تجديدنظر كند. پدر تادئوس نگوين ۵۶ ساله اوايل ماه مه ۲۰۰۱ در دادگاهي كه هيأت منصفه يا شركت كننده آزادي نداشت به دليل اظهاراتش در مخالفت با سياست هاي دولت به ۱۵ سال حبس محكوم شد.
به ادعاي ورلدنت ديلي اين كشيش كاتوليك در بازداشت انفرادي به سر مي برد و اكنون دوره محكوميت خود را در زندان ايالتي نام ها پشت سر مي گذارد. او حتي از گفت وگو با نگاهباناني كه هر روزه دو بار براي او آب و غذا مي آورند هم منع شده است.
• تلاش براي تضعيف محمود عباس
مقامات اطلاعاتي كشور يهود در نشست اواخر هفته گذشته كابينه اسرائيل ادعا كردند محمود عباس، نخست وزير تازه منصوب شده فلسطينيان قصد خشكاندن ريشه هاي مبارزه در سرزمين هاي فلسطيني را ندارد. روزنامه هاآرتص كه اين مطلب را منتشر كرده ادعا مي كند يكي از مقامات ارشد موساد از وجود مداركي در مورد تصميم محمود عباس براي گفت وگو با نمايندگان حماس و جهاد اسلامي براي اجتناب از رويارويي با اين گروه ها خبر داد. گفته مي شود اميد سردمداران كشور يهود براي به سازش كشاندن محمود عباس رنگ باخته و اكنون بين ارتش و شين بت سازمان اطلاعات ارتش اسرائيل در مورد آنچه بايد از حاكميت فلسطيني انتظار داشت اختلاف نظر شديدي وجود دارد. احتمالاً اسرائيلي ها دور تازه اي از تلاش ها را براي تضعيف حاكميت فلسطيني آغاز خواهند كرد.
• چرنوبيل چين
دولت چين پس از ادعاهاي اوليه كه سارز را بيماري اي بي خطر خوانده و از كنترل آن خبر مي داد در اقدامي ناگهاني تمامي مدارس و دانشگاه هاي پكن را تعطيل كرد. هري وو از مخالفان دولت پكن كه در تبعيد خودخواسته به سر مي برد شيوع سارز را در چين به مثابه انفجار نيروگاه اتمي چرنوبيل در اتحاد جماهير شوروي سابق دانست.
انفجار چرنوبيل در سال ۱۹۸۶ فاجعه اي را رقم زد كه براي مدت ها اروپا را به خود مشغول كرده بود و اكنون انفجار اقتصادي اي كه در پي سارز خواهد آمد براي چين و منطقه كمتر از تبعات فاجعه چرنوبيل نخواهد بود. با وجودي كه اشاعه سارز در مراحل آغازين خود است چين با كاهش شديد ورود جهانگردان و ضررهاي اقتصادي به دليل عدم حضور كارگران در محل كار خود روبه رو شده است.
• ناتوي اروپايي
برخي كشورهاي اروپايي طرحي را براي ايجاد ارتش واحد اروپايي مطرح كردند. فرانسه، آلمان، بلژيك و لوگزامبورگ روز چهارشنبه از طرح خود براي تشكيل كشور مستقل اروپايي پرده برداشتند و از عزم خود براي ايجاد نيروي دفاعي توانمند و همه جانبه اي خبر دادند كه با توجه به اختلاف نظر جدي و گسترده موجود بين اين كشورها كه از سوي آمريكاييان اروپاي كهن نام گرفته اند با بريتانيا، آمريكا و اسپانيا ممكن است اين طرح در نهايت به فروپاشي ناتو منجر شود.
به گزارش روزنامه ديلي تلگراف نيروي واكنش سريع اروپايي كه اكنون بيشتر متضمن نيروهاي فرانسوي و آلماني است با پيوستن كماندوهايي از لوگزامبورگ تقويت خواهد شد. قرار است اين نيروي جديد تا اوايل سال آتي ميلادي تشكيل و عملياتي شود و فرماندهي آن در حومه بروكسل انجام شود. ژاك شيراك رئيس جمهور فرانسه در اظهاراتي در مورد اين نيرو ادعا كرد تشكيل ارتش مستقل اروپايي موجب تبديل اروپا به شريكي معتبرتر و قابل اتكاتر براي واشنگتن خواهد شد.
• كشف تازه آمريكايي ها
مقامات ارشد دولت بوش روز سه شنبه اعلام كردند يكي از اعضاي القاعده كه در قالب گروهي ديگر در عراق فعاليت داشته در اين شهر بازداشت شده است. ابومصعب زرقاوي فرماندهي گروهي از مبارزان عراقي در غرب بغداد را بر عهده داشت و به ادعاي آمريكايي ها اين مرد ارمني مغز متفكر و طراح ترور لورنس فولي، ديپلمات آمريكايي به قتل رسيده در امان پايتخت اردن در اكتبر سال گذشته ميلادي بوده است.
گفته مي شود زرقاوي پس از آنكه در ژوئن ۲۰۰۲ ميلادي در افغانستان مجروح شد با عزيمت به بغداد در اين شهر تحت مداوا قرار گرفته و پس از قطع يكي از پاهايش در پايتخت عراق ماندگار شد. آمريكايي ها زرقاوي را رابط القاعده و حاكميت صدام مي دانند.