برمر در مقاله اي كه سال ۱۹۹۶ در وال استريت ژورنال منتشر كرد از دولت بوش خواست به برخي كشورهاي خاورميانه براي پايان دادن حمايت از تروريسم هشدار دهد و در صورت لزوم عليه هر كشوري كه اين اولتيماتوم را ناديده گرفت دست به اقدام نظامي بزند
دولت بوش، پل برمر نماينده سابق دايره مبارزه با تروريسم اين كشور در دوران زمامداري ريگان را به عنوان ناظر ارشد آمريكايي تشكيل رژيم جديد عراق برگزيده است. واكنش رسانه اي به اين انتصاب بر اختلاف نظر پنتاگون و وزارت كشور متمركز شده بود و اكثر رسانه هاي آمريكايي نوشتند با انتصاب يك ديپلمات سابق به اين سمت كالين پاول وزير كشور ايالات متحده به توفيقي شايان توجه در مقابل رقباي قدرتمند خود در وزارت دفاع دست يافته است.
شكي وجود ندارد كه در داخل دولت آمريكا اختلاف نظرهاي جدي اي در مورد استراتژي و تاكتيك هايي كه در عراق بايد به كار گرفته شود وجود دارد. اكنون اين نكته روشن شده كه ژنرال بازنشسته جي گارنر كه از سوي رامسفلد براي هدايت اداره بازسازي و كمك هاي بشردوستانه تحت كنترل پنتاگون منصوب شده است در تلاش براي تشكيل دولت انتقالي تحت كنترل آمريكا با توجه به اعتراضات عمومي شايع موجود درعراق به توفيق چنداني دست نيافته است.
در همين حال انتصاب برمر بيش از هر چيز به دليل افشاي ماهيت رژيمي كه واشنگتن مترصد تشكيل آن در عراق است چشمگير مي نمايد. اكنون بايد اين سوال را پرسيد چرا واشنگتن بر اين باور است كه برمر از توان و قدرت كافي براي نظارت بر تشكيل دولتي كه مقامات آمريكايي اصرار دارند بايد به وسيله مردم عراق و براي آنان تشكيل شود، برخوردار است.
برمر به مدت ۱۳ سال به عنوان ديپلماتي كاركشته و كهنه كار در وزارت امور خارجه ايالات متحده خدمت كرد و در همين ضمن او روابط نزديكي با راست هاي حزب جمهوريخواه برقرار كرد. در سال ۱۹۸۱ الكساندر هيگ وزير امور خارجه دولت ريگان، برمر را به عنوان دستيار ويژه وزير در مركز مديريت بحران منصوب كرد. چهار سال بعد او نماينده تام الاختيار مبارزه با تروريسم شد كه وظيفه اش هماهنگ كردن و گسترش روابط ايالات متحده با ساير كشورها در زمينه مبارزه با تروريسم بود.
در واقع اين برمر بود كه بوش را ترغيب به صدور فرمان يورش هوايي به ليبي و بمباران طرابلس كرد كه در اين عمليات چهل شهروند ليبيايي از جمله دختري كه قذافي به فرزندي قبول كرده بود كشته شدند. در بيانيه اي كه از سوي دولت آمريكا در مورد اين حمله منتشر شد دولت اين بمباران را دفاع از خود در برابر حملات آينده توصيف كرد كه نسخه بدوي حملات بازدارنده دولت بوش بود.
پس از ترك وزارت امور خارجه برمر به محفل كيسينجر پيوست و در شركت او كه دست اندركار امور مشاوره است و شخص كيسينجر، وزير امور خارجه اسبق آمريكا مديريتش را برعهده دارد مشغول به كار شد. در بين مشتريان اصلي اين شركت، شركت هاي بزرگ آمريكايي پيشرو هستند كه درصدد نفوذ به بازارهاي خارجي بوده و در اين زمينه از شركت كيسينجر آسوشيت مشاوره مي گيرند.
برمر در سال ۱۹۹۶ مقاله اي را در وال استريت ژورنال منتشر كرد كه عنوان «دوستان تروريست ها بايد هزينه اين دوستي را بپردازند» را بر خود داشت. در اين مقاله او از دولت بوش خواست در فاز اول به برخي كشورهاي خاورميانه براي پايان دادن به حمايت از تروريسم هشدار دهد و در صورت لزوم عليه هر كشوري كه اين اولتيماتوم را ناديده گرفت دست به اقدام نظامي بزند. كشورهايي كه به اعتقاد او بايد هدف حملات نظامي قرار مي گرفتند ليبي، سوريه و سودان را در بر مي گرفت اما عجيب اينجا بود كه عراق از قلم افتاده بود.
در سال ۱۹۹۹ مجلس نمايندگان آن دوره كه تحت سلطه و نفوذ جمهوريخواهان بوده و نمايندگان جمهوريخواه در آن اكثريت داشتند برمر را به رياست كميسيون تروريسم برگزيد. اين كميسيون خطوط راهنماي مبارزه با تروريسم را در زمينه امنيت ملي براي دولت كلينتون تبيين مي كرد. در اكتبر ۲۰۰۱ او رئيس هيأت مديره و مدير اجرايي يك شركت مشاوره شد كه به شركت ها در مورد نحوه رويارويي با تهديدهاي تروريستي و بحران هاي بالقوه توصيه هاي كارشناسي ارائه مي داد. به دنبال وقوع حوادث يازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ برمر به ناگاه دوباره در كانون توجهات و طرف مشورت مقامات دولت بوش قرار گرفت. او رياست كميسيوني را برعهده گرفت كه از سوي بنياد هريتج براي مبارزه با تروريسم و شناسايي تهديدات تروريستي تشكيل شد. اين بنياد از موسسات تحقيقاتي نزديك به حزب جمهوريخواه و دولت بوش است.
در زمره اولين توصيه هاي او به كاخ سفيد اين بود كه محدوديت هاي به وجود آمده براي سيا رفع شود وبه آژانس اطلاعات مركزي آمريكا اجازه داده شود باري ديگر به وضعيت خود در سال ۱۹۶۵ و عمل به مباني كميسيون چرچ بازگردد كه به اين سازمان اجازه مي داد نسبت به ترور رهبران دولت هاي خارجي و سرنگوني رهبران منتخب مردم در كشورهايي كه منتقد آمريكا هستند يا منافع ملي اين كشور را تهديد مي كنند، اقدام كند. برمر همچنين خواستار رفع قوانيني شد كه عوامل سيا را ملزم مي كند قبل از به خدمت گرفتن قاتلان شناخته شده مسئله را با روساي ارشد خود هماهنگ كنند.
اوايل سال جاري ميلادي برمر به همراهي جيمز ولسي رئيس سابق سيا در برنامه ويژه اي كه توسط گروهي تحت عنوان آمريكايي هاي طرفدار پيروزي به تروريسم و دانشجويان جمهوريخواه دانشگاه كاليفرنيا و لس آنجلس برگزار شده بود شركت جست. در آن كنفرانس بود كه ولسي، از دوستان نزديك برمر جنگ جاري عليه تروريسم را چهارمين جنگ جهاني نام گذاشت و پيش بيني كرد اين جنگ بيش از جنگ هاي اول و دوم جهاني به طول انجامد.
ولسي در اين كنفرانس گفت: «در دهه هايي كه از پي مي آيد ما افراد زيادي را به خشم خواهيم آورد. » او به اعراب اشاره داشت و افزود: «ما مي خواهيم شما را خشمگين ببينيم. مي خواهيم دريابيد كه براي چهارمين بار طي يكصد سال گذشته اين كشور و متحدانش به خشم و خروش درآمده اند. » ولسي كه يكي از پروپاقرص ترين و جدي ترين حاميان جنگ عليه عراق بود گفته مي شود قرار است پستي كليدي در مديريت بازسازي عراق را به عهده گيرد. واشنگتن پست طي مقاله اي در مورد انتصاب برمر كه از آن تحت عنوان پيروزي بزرگ پاول و تعديل سياست هاي جنگ طلبان در عراق ياد مي شود نوشت: «برمر ۶۱ ساله فردي جنگ طلب است كه روابطي نزديك با نئومحافظه كاران پنتاگون دارد. او از حمايت همه جانبه رامسفلد و ولفوويتز برخوردار است.
مشاوران كاخ سفيد مي گويند «انتصاب برمر مويد رضايت بوش از نحوه عملكرد پنتاگون در عراق تا اين مقطع و ادامه روند جاري تا زمان تشكيل دولت جديد در اين كشور است. »