• وزير گفت، سخنگو رد كرد
از اتفاقات قابل توجه عرصه سياست ايران در روزهاي اخير، يكي هم تكذيب اظهارات وزير امور خارجه از سوي سخنگوي او بود. جريان از اين قرار است كه پنج شنبه گذشته «سيدكمال خرازي» كه به لوگزامبورگ سفر كرده بود، پس از ديدار با همتاي خود، در جمع خبرنگاران به پرسش هاي آنها پاسخ گفت و از جمله اعلام كرد كه ايران آماده گسترش روابط با همه كشورها و از جمله آمريكاست. اين خبر از سوي شبكه هاي جهاني و نيز خبرگزاري هاي داخلي ايران منتشر شد اما ساعاتي بعد، «حميدرضا آصفي» سخنگوي وزارت خارجه در گفت وگو با ايسنا، اظهارات رئيس خود را تكذيب كرد و آن را «تعريف شده» خواند. با اين حال، كمتر رسانه اي به اظهارات «مردي كه هميشه تكذيب مي كند» توجهي نشان داد.
• تماس هاي محرمانه
روزنامه آمريكايي «نيويورك تايمز» هفته گذشته از «تماس هاي محرمانه» چند مقام عالي آمريكايي با كساني در ايران در ماه هاي گذشته خبر داد. اين روزنامه در بخشي از يك گزارش مفصل تحليلي به نقل از «يكي از مقام هاي دولت آمريكا» نوشت: «زلماي خليل زاد» فرستاده كاخ سفيد و «رايان كروكر» قائم مقام معاون وزارت خارجه آمريكا، تماس هاي مخفيانه اي با مقام هاي ايراني داشته اند كه برخي از اين تماس ها طي چند ماه گذشته در نيويورك و اروپا انجام شده است. نيويورك تايمز همچنين به نقل از مقام هاي دولت آمريكا نوشت كه سال گذشته به طور غيرعلني با مقام هاي ايران روبه رو شده اند. بنا بر اين گزارش، مقام هاي آمريكايي مي گويند: «اين تماس ها نتايج يكساني نداشته است؛ در برخي ابعاد از جمله مسئله طالبان و القاعده و ايجاد ثبات در افغانستان ايران همكاري كرده است اما در موارد ديگر، آمريكا نسبت به حمايت ايران از انقلابيون شيعه عراقي كه علاقه اي به نفوذ آمريكا در عراق ندارند، ابراز نگراني كرده است.»
• از «محمد هاشمي» تا «علي لاريجاني»
«مسعود بهنود» در گزارشي كه در مورد تحقيق و تفحص مجلس از صدا و سيما براي بي بي سي تهيه كرده، از زاويه اي تاريخي به موضوع پرداخت. او اين تحقيق و تفحص را با مورد مشابه آن از سوي مجلس چهارم مقايسه كرده و گفته كه در آن دوران، «محمد هاشمي» رياست وقت سازمان صدا و سيما، در واكنش به گزارش مجلس از سمت خود استعفا داد و حتي حاضر به حضور در جلسه توديع خود نشد. در حالي كه آن گزارش بيشتر به انتقادات جناح راست از محتواي برنامه هاي صدا و سيما مربوط بود و تخلفات مالي را شامل نمي شد. اين در حالي است كه «علي لاريجاني» در نخستين واكنش به گزارش مجلس، آن را يك «پرونده كشكي» ناميد كه كار كارشناسي در آن وجود ندارد.
• مسكن، اشتغال و تخلفات صدا و سيما
روزنامه «ياس نو» در يادداشتي با اشاره به برآورد ۵۲۵ ميليارد توماني هيأت تحقيق و تفحص از سازمان صدا و سيما نوشت: «در سال گذشته (۸۱) مجموع بودجه اشتغال زايي براي ۳۰۰ هزار جوان، ۹۰۰ ميليارد تومان بوده است. با اين حساب، با ۵۲۵ ميليارد تومان، دولت مي تواند براي بيش از ۱۶۰ هزار نفر ديگر از جوانان بيكار و بي آينده اين كشور كار ايجاد كند. يك مثال ديگر، اگر هزينه تأمين يك مسكن حداقل براي زندگي در تهران و (يك مسكن بسيار خوب در بسياري از شهرستان ها) را ۱۵ ميليون تومان در نظر بگيريم، با ۵۲۵ ميليارد تومان مي توان براي حداقل ۳۵ هزار خانواده فاقد مسكن ايراني سرپناه مناسب تهيه كرد. ما قصد گذاشتن تحليل بر روي اين آمار را نداريم. فقط يادآوري اين نكته آموزنده است كه وقتي در اين مملكت از «رابطه سياست و اقتصاد» سخن گفته مي شود، از چه بابت است.»
• حجاريان را «تروريست» خواندند
جلسه پرسش و پاسخ مديرمسئول روزنامه «كيهان» در نمايشگاه مطبوعات با درگيري پايان يافت. بنا بر گزارشي كه سايت «رويداد» منتشر كرده، زماني كه «حسين شريعتمداري» قصد شركت در جلسه را داشت كسي با صداي بلند «سعيد حجاريان» را «تروريست» خطاب كرد و همين موضوع باعث درگيري وي با يكي از حضار شد. بر پايه اين گزارش، يكي از بازديدكنندگان جشنواره مطبوعات هنگامي كه مي خواست از سعيد حجاريان دفاع كند، مورد ضرب و شتم گروهي قرار گرفت.
• محتواي نامه ها چيست؟
۱۶ تن از نمايندگان مجلس طي نامه اي خطاب به هيأت رئيسه، خواستار برگزاري جلسه غيرعلني مجلس با حضور وزير امور خارجه شده اند. در اين نامه از خرازي دعوت شده تا از طريق شركت در جلسه غيرعلني مجلس، نمايندگان را در جريان محتواي برخي نامه هاي مبادله شده قرار دهد. اين نامه پس از آن ارائه شد كه در هفته گذشته «محسن رضايي» دبير مجمع تشخيص مصلحت از «پيام هاي كتبي» به ايران خبر داد و وزير خارجه آمريكا نيز تأييد كرد اين كشور از طريق كانال هايي در ارتباط است.