يك روز پس از قبول طرح «نقشه راه »توسط شارون
اسرائيل با ۵۰ تانك و زره پوش به اردوگاه پناهندگان فلسطيني يورش برد
|
|
اسرائيل يك روز پس از قبول طرح نقشه راه با ۵۰ تانك و زره پوش به پناهندگان فلسطيني يورش برد.
در پي اعلام پذيرش طرح نقشه راه از سوي دفتر آريل شارون نخست وزير اسرائيل و در حاليكه ديپلمات هاي آمريكايي در واشنگتن ديروز از جدي شدن احتمال برگزاري نشست صلح ميان رهبران فلسطين و اسرائيل به ميزباني جورج بوش سخن گفتند، ديروز ۵۰ تانك و زره پوش اسرائيلي به اردوگاه پناهندگان فلسطيني در طولكرم هجوم بردند.
به گزارش خبرگزاري ها نظاميان اسرائيلي با استقرار در منطقه و معرفي آن به عنوان منطقه بسته نظامي، به جستجوي خانه به خانه پرداختند.
رژيم تل آويو هدف اين تهاجم را« نابودكردن زيرساخت هاي تروريستي» اعلام كرد.
دفتر شارون جمعه شب اعلام كرد: او طرح نقشه راه را پذيرفته، زيرا دولت آمريكا قول داده نگراني هاي تل آويو درباره بندهايي از اين طرح را مورد توجه و بررسي قرار دهد. به اين ترتيب اين طرح براي تصويب نهايي به كابينه اسرائيل ارائه مي شود .
به گفته منابع اسرائيلي، تل آويو با ۱۰ تا ۱۵ بند طرح نقشه راه مخالف است. حق بازگشت آوارگان فلسطيني به سرزمين خود مهمترين مورد مخالفت اسرائيل با اين طرح است.
كالين پاول ضمن استقبال از موضع اسرائيل گفت: واشنگتن هيچ تجديدنظري در طرح نقشه راه نخواهد داد اما ديدگاه ها و اعتراض هاي اسرائيل را نسبت به برخي بندهاي اين طرح مورد توجه قرار مي دهد.
شبكه خبري بي.بي.سي به نقل از ديپلمات ها در واشنگتن نوشت: در صورت تصويب طرح نقشه راه در كابينه اسرائيل، نشستي ميان اسرائيل و فلسطيني ها به ميزباني بوش در شرم الشيخ برگزار مي شود. تاريخ اين نشست ۴ ژوئن (۱۴ خرداد) اعلام شده است.
در همين حال گروهي از نيروهاي امنيتي و اطلاعاتي آمريكا قرار است در روزهاي آينده براي كمك به اجراي مرحله اول طرح نقشه راه به بيت المقدس بروند.
نكات اصلي طرح نقشه راه
مرحله اول (تا ماه مه ۲۰۰۳) پايان دادن به تروريسم، عادي سازي زندگي فلسطينيان و اصلاحات سياسي در فلسطين، عقب نشيني اسرائيل و پايان دادن به شهرك سازي ها، انتخابات در فلسطين مرحله دوم (ژوئن تا دسامبر ۲۰۰۳): ايجاد يك كشور مستقل فلسطين، برگزاري كنفرانس بين المللي و نظارت بين المللي بر پايبندي به نقشه راه مرحله سوم (۲۰۰۴ تا ۲۰۰۵): دومين كنفرانس بين المللي، توافقنامه پايدار و پايان درگيري ها، امضاء توافقنامه درباره مرزهاي نهايي، بيت المقدس، آوارگان و شهرك هاو موافقت كشورهاي عرب با توافق صلح با اسرائيل.
|