|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ابومازن و شارون امروز ديدار مي كنند
محمود عباس معروف به ابومازن نخست وزير تشكيلات خودگردان فلسطين امروز با آريل شارون همتاي اسرائيلي خود ديدار مي كند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از رام الله ، ابومازن پس از گفت وگو باوزير خارجه اسپانيا در مصاحبه با خبرنگاران گفت : به منظور گفت وگودرباره اجراي طرح نقشه راه فردا با آريل شارون ديدار خواهم كرد.
ديدارامروز ، دومين ديدار دو نخست وزير ياد شده پس از انتشارطرح صلح نقشه راه است .
قرار بود ابومازن ديروز با شارون ديدار كند اما اين ديدار لغو شد.
در همين حال به گزارش شبكه تلويزيوني الجزيره قطر، آنا پالاسيو وزيرخارجه اسپانيا ظهر ديروز در رام الله با ياسر عرفات رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين ديدار كرد.
به گزارش خبرنگار الجزيره قرار بود پالاسيو پس از ملاقات با ابومازن نخست وزير فلسطين با نبيل شعث وزير امور خارجه حكومت فلسطين نيزملاقات كندولي شعث به دليل مانع تراشيهاي اسرائيل موفق به حضور به موقع در رام الله نشد و لذا پالاسيو بلافاصله پس از پايان گفت وگوها با ابومازن ، با حضور درمقر تحت محاصره عرفات با وي ديدار و گفت وگو كرد.
براساس اين گزارش پالاسيو در پايان ديدار با ابومازن بر حمايت اسپانيااز نقشه راه حمايت كرد و خواهان اجراي آن شد.
خبرنگار الجزيره افزود: مسئولان اروپايي با انجام سفر به فلسطين وديدارهايشان با مقامهاي فلسطيني و پافشاري شديد برملاقات با عرفات عليرغم نارضايتي اسرائيل ، مي خواهند نقش اروپا در تلاشهاي صلح خاور ميانه را هرچه بيشتر تقويت كنند.
|
|
|
بازي شارون؛ تاكتيك يا استراتژي
|
|
سالها آريل شارون قهرمان ناسيوناليست هاي اسرائيل بود، بر ايجاد شهرك هاي يهودي نشين در كرانه باختري و غزه تأكيد مي كرد و مانع همه تلاش ها براي بازپس دادن سرزمين فلسطينيان مي شد.
اكنون پذيرش مشروط طرح صلح آمريكا از سوي او كه نخست وزير است و اعلام اينكه «اشغال» بايد پايان يابد، بسياري از اسرائيلي ها را نسبت به انگيزه هاي اين ژنرال سابق دچار سردرگمي كرده و اين پرسش را در اذهان آنها مطرح كرده كه آيا او فكرش را تغيير داده و يا اين فقط تغيير تاكتيك است.
نظريه هايي كه وجود دارد اين است: شارون تلاش مي كند جايگاه خود را در تاريخ تضمين كند. تلاش مي كند از فشارهاي آمريكا بكاهد يا خود را از معرض سرزنش دور نگه دارد. با اين فرض كه چون فلسطيني ها نمي توانند حملات گروههاي فلسطيني را متوقف كنند عملاً اين طرح از ميان مي رود.
يوسي بلين معمار طرح هاي پيشين صلح ميان اسرائيل و فلسطينيان در اين باره مي گويد: «شايد خود شارون هم نمي داند كه فكرش را تغيير داده يا نه.»
«همي شالو» يكي از منتقدان و نويسندگان اسرائيلي در روزنامه معاريو اين تغيير عمده در شارون را «نمايش ديدني» خوانده و مي گويد:« كسي نمي داند شارون حقيقتاً به يك صلح طلب تازه تولديافته تبديل شده يا همان گرگ در لباس ميش است.»
تغيير قابل توجه در شارون از روز جمعه گذشته شروع شد كه طرح نقشه راه را با بي ميلي و به طور مشروط پذيرفت. اين طرح تشكيل كشور مستقل فلسطين در سال ۲۰۰۵ را پيش بيني كرده است. دو روز بعد او كابينه تندرو خود را متقاعد كرد كه اين طرح را به طور مشروط تأييد و تصويب كند.
روز دوشنبه او با سخناني كه در رويارويي با تندروهاي خشمگين حزب ليكود بر زبان آورد، بسياري از اسرائيلي ها را متحير كرد.
او گفت: تحت اشغال نگاه داشتن ۵/۳ ميليون فلسطيني هم براي ما بد است و هم براي آنها. اين وضعيت نمي تواند تا ابد ادامه يابد.
تحليلگران سياسي مي گويند، اين سخنان، حرف هاي يك شارون ديگر است. اگر چشم هايمان را ببنديم و به سخنانش گوش كنيم فكر مي كنيم اين يكي از رقباي سرسخت او در حزب چپگراي اسرائيل است كه سخن مي گويد. چپگرايان اسرائيلي ۳۶ سال حضور اسرائيل در كرانه باختري و غزه را فاجعه ملي مي دانند. روز سه شنبه شارون سعي كرد با توضيح درباره استفاده از كلمه اشغال در سخنان قبلي اش تندروهاي اسرائيلي را كه فكر مي كنند حضور در كرانه باختري و غزه حق مشروع شان است، آرام كند.
دفتر او در توضيحي اعلام كرد، «استفاده شارون از كلمه اشغال به اين معني نيست كه او باور دارد اين سرزمين اشغال شده است. بلكه منظور او اين بود كه اسرائيل نمي خواهد فلسطيني هايي را كه در اين سرزمين هاي مورد مناقشه حضور دارند كنترل و اداره كند.»
شارون همچنين راه گريزي براي خود از اجراي طرح نقشه راه قرار داده و گفته است، اگر فلسطيني ها حملات را متوقف نكنند هيچ چيز بدست نمي آورند.
با اين حال رفتار اخير او بسياري از اسرائيلي ها را بهت زده كرده است.
يكي از اعضاي ائتلاف شارون مي گويد: با شنيدن سخنان نخست وزير برجاي خود خشك شدم. شارون وقتي نماينده پارلمان بود هيچ گاه در تأييد توافقنامه هاي صلح با كشورهاي همسايه عرب يا فلسطيني ها رأي نداد. او همواره به رهبراني كه براي مذاكره با فلسطيني ها تلاش مي كردند حمله مي كرد.
در تمام مدتي كه وزير كابينه بود چه در وزارتخانه مسكن و چه امور زيربنايي، كشاورزي ،دفاع و امور خارجي، براي ساخت دهها شهرك يهودي نشين در كرانه باختري و غزه برنامه ريزي و همزمان براي اجراي توافق هاي انجام شده مانع تراشي مي كرد. اما نظرات سياسي شارون در طي زمان متحول شد.
در نيمه دهه ۱۹۸۰، او تأكيد مي كرد كه فلسطيني ها حالا هم كشور دارند و آن اردن است و نيازي به كشور ديگر ندارند.
در دهه گذشته او اعتراف كرد كه چنين نيست اما همچنان تأكيد كرد كه اسرائيل بايد كرانه باختري و غزه را در اختيار داشته باشد.
شارون در سخنراني مهمي در سپتامبر سال ۲۰۰۱ براي اولين بار گفت كه به اعتقاد او فلسطيني ها مي توانند فرصتي براي ايجاد يك كشور مستقل داشته باشند.
بعد از آن گفت كه تشكيل يك كشور فلسطيني در مناطقي كه اكنون تحت كنترل فلسطيني هاست را مي پذيرد. اين مناطق شامل ۴۲ درصد از كرانه باختري و دوسوم غزه است.
اين را فلسطيني ها نپسنديدند زيرا آنها خواستار كشوري هستند كه همه كرانه باختري و غزه را شامل شود و بخشي از بيت المقدس پايتخت آن باشد.
دولت ايهود باراك به دادن پيشنهاد تشكيل چنين كشوري نزديك شد اما دو طرف نتوانستند به توافق برسند.
شارون در مصاحبه هاي اخيرش بارها از پاسخ به اين پرسش كه آيا برخي شهرك ها را از ميان مي برد تا راه براي تشكيل كشور فلسطين هموار شود طفره رفته است.
كساني كه شارون را يك سياستمدار مي دانستند و نه نظريه پرداز واقعي جناح راست ،از تغيير سياست هاي شارون متعجب نشدند.
يكي از اين تحليلگران مي گويد: او هر كاري مي تواند بكند، سازش، جنگ و يا هر كار ديگر. مهم اين است كه چه كاري انجام دهد تا در قدرت باقي بماند.
در سال هاي اخير شارون روابط بسيار نزديكي با بوش برقرار كرد. اين براي كسي كه زماني فاصله زيادي با آمريكا داشت، تغيير مهمي است. برخي مي گويند سخنان و مواضع اخير شارون تلاشي است براي حفظ رابطه با آمريكا.
يكي از مشاوران شارون مي گويد: او حقيقتاً به پايان درگيري ها متعهد است. باراك مي گويد: شايد شارون تنها براي وقت كشي چنين مواضعي اتخاذ كرده است، به ويژه آنكه مي داند بوش خود را براي انتخابات آينده رياست جمهوري آماده مي كند و ممكن است اين طرح تا مدتي به كنار گذاشته شود.
باراك مي گويد: برخي در اسرائيل فكر مي كنند كه شارون تنها مي خواهد امسال و نيمي از سال آينده را تلف كند. برخي ديگر مي گويند :او با اين كار مي خواهد جايگاه خود را تغيير داده و به صلح نزديك شود. تنها زمان همه چيز را مشخص مي كند.
|
|
|
ايرباس در خدمت دفاع اروپايي
|
|
اتحاديه اروپا با امضاي قرارداد توسعه و توليد اولين هواپيماي نظامي اروپايي نخستين گام عملي را به سوي ايجاد دفاع اروپايي مستقل برداشت .
اين اتحاديه كه با تأكيد بر بخش اقتصادي ، از بعد نظامي و دفاع مشترك پيشرفت چنداني نداشته درصدد جبران گذشته خود در اوضاع جديد جهاني است .
قرارداد ساخت هواپيماي باربري نظامي «آ ۴۰۰ ام » از سوي شركت هواپيماسازي اروپايي «ايرباس » اولين برنامه نظامي گسترده در اين قاره به شمار مي رود كه چندين دهه اجراي آن به تاخير افتاده بود.
اين قرارداد روز سه شنبه توسط مدير بخش ايرباس نظامي كه براي اين طرح دفاعي در شركت هواپيماسازي ايرباس ايجاد شده است با كشورهاي طرف قراردادبه امضا رسيد.
بر اساس اين قرارداد در مجموع كشورهاي اروپايي براي ايجاد اولين هسته دفاع مشترك اروپايي ۱۸۰ فروند از اين هواپيماي غول پيكر باربري نظامي رابه ارزش ۲۰ ميليارد دلار به ايرباس سفارش ساخت دادند.
اين هواپيماي غول پيكر كه قادر است تا ۳۶ تن بار را براي مسافت طولاني حمل كند و در هوا نيز به سوخت رساني هواپيماهاي شكاري ديگر بپردازدجانشين « هواپيماي باربري « ترانسال » خواهد شد.
آلمان با خريد ۶۰ فروند، فرانسه ۵ فروند، اسپانيا ۲۷ فروند،انگليس ۲۵ فروند،تركيه ۱۰ فروند، بلژيك ۷ فروند و لوگزامبورگ يك فرونداز اين نوع هواپيماها در اين طرح مشترك شركت خواهند كرد.
اين طرح به مدت دو دهه در دست اجرا بود و هفت سال نيز از زمان اجراي آن به علت عدم همكاري كشورهاي انگليس ، ايتاليا و پرتغال مي گذرد.
كارشناسان معتقدند كه فقدان نيروي اروپايي مستقل در كاهش تنشهاي بين المللي بويژه در قاره اروپا سران كشورهاي اروپايي را بر آن داشته است تادر اجراي اين طرح بيش از اين تعلل نكنند.
اولين پرواز آزمايشي هواپيماي نظامي باربري «آ ۴۰۰ ام » براي سال ۲۰۰۶ميلادي برنامه ريزي شده است و از سال ۲۰۰۸ ميلادي اين هواپيماها تحويل داده خواهد شد.
آغاز اين طرح نه تنها براي تقويت وزنه نظامي اروپا در دنيا موثر بوده بلكه قرارداد توسعه و ساخت اين هواپيما سبب مي شود تا صنعت هواپيماسازي اروپايي نيز كه سالهاست با توجه به كمبود بودجه نظامي كشورها با مشكل روبه روست ، تقويت شود.
«ريشار تامسون » رئيس بخش بازرگاني ايرباس بر اين عقيده است كه اين قرارداد به ايرباس امكان مي دهد ۴۰ هزار فرصت شغلي نيز در اروپاايجاد كند.
به گفته وي اين شركت در ۲۰ سال آينده نيز درصدد است تا ۲۰۰ فرونداز اين نوع هواپيما را نيز توليد كند و در زمان حاضر در حال مذاكره بانيروي هوايي برخي از كشورها است .
«فيليپ كاموس » رئيس شركت هواپيماسازي اروپا بر اين عقيده است كه اين شرايط ايجاد شده ، براي صنعت هواپيماسازي ، كشورهاي اروپايي و مشتريان ما يك موقعيت بسيار مهم است .
پاريس - ايرنا
|
|
|
گزارش سالانه عفو بين الملل درباره وضعيت حقوق بشر در جهان
در اين گزارش بيشتر كشورهاي جهان از جمله ايران به نقض حقوق بشر متهم شده اند
سازمان عفو بين الملل ديروز با انتشار گزارش سالانه خود درباره وضعيت حقوق بشر در جهان در سال ۲۰۰۲ اعلام كرد، جنگ واشنگتن با ترور، وضعيت دنيا را از نظر محدود كردن حقوق بشر وخيم تر و خطرناك تر كرده، قوانين بين المللي را تضعيف نموده و به سپري تبديل شده كه دولت ها را از بازرسي و رسيدگي به اقداماتشان حفظ مي كند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه عفو بين الملل در اين گزارش كه به دليل انتقاد از سياست هاي دولت واشنگتن كم سابقه است، تأكيد كرده كه اقدام براي مقابله با ترور بعد از حملات ۱۱ سپتامبر اختلافات ميان مردم اديان و مذاهب و مليت هاي مختلف را عميق كرده و تخم درگيري را كاشته است. نتيجه اين كار وحشت در تمامي بخش هاي جامعه است.
اين گزارش از بي توجهي جامعه جهاني به اوضاع افغانستان و عراق بعد از جنگ انتقاد كرده و در اين مورد هشدار داده است. از ديگر موضوعات مورد توجه در اين گزارش وضعيت ۶۰۰ زنداني پايگاه گوانتانامو است كه بدون روشن شدن وضعيت حقوقي اشان همچنان در حبس به سر مي برند.
عفو بين الملل از اروپا و جمهوري هاي شوروي سابق به دليل نقض حقوق پناهجويان و اقليت هاي قومي در اين كشورها انتقاد كرده و گفته است، يهوديان و اعراب قربانيان موج حملات نژادپرستانه در غرب اروپا و به ويژه بلژيك و فرانسه هستند. از انگليس به عنوان تنها كشور عضو اتحاديه اروپا كه خارجي ها را بدون اتهام و محاكمه دستگير مي كند، انتقاد شده است. در اين گزارش از روسيه، اسپانيا و فرانسه نيز به دليل عدم توجه به حقوق اقليت ها انتقاد شده است.
تركيه به دليل لغو حكم اعدام و تغيير در قوانين دستگيري و آزادي بيان مورد تحسين قرار گرفته است.
در ادامه اين گزارش، نقض حقوق بشر در عربستان به ويژه بعد از ۱۱ سپتامبر مورد انتقاد شديد قرار گرفته و آمده است: صدها تن از فعالان مذهبي و منتقدان دولت در عربستان دستگير مي شوند و زنان همچنان مورد تبعيض قرار مي گيرند.
ويتنام، تي مور شرقي، تايلند، كره جنوبي و شمالي، سنگاپور، فيليپين، پاكستان، نيوزيلند، كشورهاي آمريكاي لاتين و سوريه از ديگر كشورهايي هستند كه در گزارش سالانه عفو بين الملل به نقض حقوق بشر، سركوب مخالفان و برخورد غيرقانوني با مخالفان سياسي متهم شده اند.
عفو بين الملل اسرائيل را به ارتكاب جنايت جنگي در سرزمينهاي فلسطيني متهم كرد و گفت، حداقل يك هزار فلسطيني در سال ۲۰۰۲، توسط ارتش اسرائيل كشته شدند كه در ميان اين قربانيان ۱۵۰ كودك ديده مي شوند. همچنين ۳۵ نفر هدف ترور هدفمند اسرائيل قرار گرفته اند.
در اين گزارش همچنين حملات انتحاري به شهروندان اسرائيلي محكوم شده است.
اتهامات عليه ايران
عفو بين الملل در بخشي از گزارش خود ادعا كرده است كه تنش هاي سياسي و اجتماعي در ايران افزايش يافته و زندانيان سياسي مدت ها بدون محاكمه در حبس به سر مي برند.
در اين گزارش همچنين آمده است هيأت نماينده اين سازمان اجازه نيافته به همراه مقامات اتحاديه اروپا در مذاكرات با ايران شركت كند.
در بخش ديگر اين گزارش به موضوع قتل هاي زنجيره اي و حل نشدن معماي آن اشاره شده است.
|
|
|
يك ماه وضعيت فوق العاده در پرو
«آلخاندرو توله دو» رئيس جمهوري پرو براي رويارويي با موج اعتصابات و تظاهرات ضد دولتي در اين كشور وضعيت فوق العاده اعلام كرد. رسانه هاي خبري محلي ديروز گزارش دادند، توله دو نيمه شب چهارشنبه در سخناني افزود، وضعيت فوق العاده به مدت ۳۰ روز ادامه خواهد داشت . تازه ترين گزارشهاي خبري حاكيست كه دولت ، برقراري نظم و امنيت را در كشور به نيروهاي نظامي سپرده و انجام هرگونه تظاهرات را ممنوع كرده است .
طي روزهاي اخير به دعوت اتحاديه هاي كارگري حدود يك ميليون و ۸۰۰ هزار نفر كه بيشتر آنان كاركنان دولت و كشاورزان هستند در اعتراض به وضعيت كاري و درآمد خود دست به اعتصاب و تظاهرات گسترده زده اند.
اين اعتراضهاي پي در پي ، آشفتگي اوضاع ادارات و شهرهاي مختلف بويژه ليما، پايتخت پرو را به همراه آورده است . بيشتر اين تحركات از سوي معلمان مدارس ، كشاورزان ، كاركنان بيمه اجتماعي و قوه قضائيه صورت گرفته است . با اعتصاب معلمان از دو هفته پيش مدارس پرو به حالت تعطيل در آمده است و كشاورزان نيز با بستن جاده هاي مهم كشور در ۲۷ نقطه راهبردي ، آمد و شد بين شهري را مختل ساخته اند. رئيس جمهوري پرو با صدور فرماني ، ژنرال «ويكتور بوستامونته » رئيس ستاد مشترك ارتش را مامور بازگرداندن اوضاع عادي به راههاي كشور كرده است .
|
|
|
بيانيه مشترك هشت كشور منطقه درباره عراق
وزيران امور خارجه هشت كشور اسلامي با صدور بيانيه اي مشترك بر حاكميت و وحدت ملي ، استقلال ، ثبات و تماميت ارضي عراق تأكيد كردند.
به گزارش ايرنا اين بيانيه ديروز در حاشيه سي امين نشست كنفرانس وزيران امور خارجه كشورهاي اسلامي و در پاسخ به ابتكار جمهوري اسلامي ايران به امضاي وزيران امور خارجه و رئيسان هيأت هاي بحرين ، مصر، جمهوري اسلامي ايران ، اردن ، عربستان سعودي ، سوريه ، كويت و تركيه رسيد.
تهيه كنندگان اين بيانيه كه در نشستي مشترك وضعيت جاري در عراق را مورد گفت وگو قرار دادند با مردم عراق براساس روحيه اخوت اسلامي اعلام همبستگي كردند.
اين بيانيه همچنين بر حق مردم عراق در تعيين آزادانه آينده سياسي خويش و ايجاد دولتي منتخب و فراگير در محيطي صلح آميز و بدون رعب و وحشت تأكيد كرد.
در ادامه اين بيانيه همچنين برحق ذاتي مردم عراق در برخورداري از زندگي محترمانه ، مبتني بر حكومت قانوني ، برابري و احترام به آزادي ها وحقوق اساسي بشر، حقوق مردم عراق براي بهره برداري و كنترل كامل منابع طبيعي خود از طريق يك دولت مشروع و منتخب و اصل عدم دخالت در امور داخلي عراق و نيز التزام عراق به حفظ روابط دوستانه با همسايگان و احترام به پيمانها و موافقتنامه هاي موجود، به ويژه اسناد منعقده درباره مرزهاي شناخته شده بين المللي ، تأكيد شد.
هشت وزير امور خارجه كشورهاي شركت كننده در اين نشست ، با استقبال از لغو تحريمهاي اقتصادي به موجب قطعنامه ۱۴۸۳ شوراي امنيت و ابراز اميدواري نسبت به تخفيف آلام مردم عراق ، بر ضرورت اجراي قطعنامه هاي ذيربط شوراي امنيت تأكيد كردند.
تأكيد بر نقش مركزي سازمان ملل در عراق بعد از جنگ ، به ويژه درخصوص ايجاد يك دولت منتخب ، اعاده نهادهاي پولي ، كمكهاي انساني و بازسازي و استقبال از انتصاب نماينده ويژه دبيركل سازمان ملل و اعلام عزم راسخ خود در همكاري كامل با وي از ديگر توافقهاي اين بيانيه مشترك است .
همچنين تهيه كنندگان در اين بيانيه ضمن درخواست اعاده سريع حاكميت ملي عراق از طريق دولت مشروع و خاتمه يافتن اشغال اين كشور، بر تعهدات قدرتهاي اشغالگر، به موجب حقوق بين الملل ، به ويژه كنوانسيون ۱۹۴۹ ژنو، جهت حفظ امنيت و ثبات و همچنين حمايت از حقوق و آزادي هاي مدني مردم عراق به همراه حراست از ميراث مذهبي تاريخي باستاني و فرهنگي مردم عراق تأكيد كردند.
تهيه كنندگان اين بيانيه همچنين از ابتكار سوريه در شوراي امنيت درخصوص ايجاد منطقه عاري از سلاحهاي كشتار جمعي در خاورميانه استقبال كردند.
وزيران و رئيسان هيأت ها موافقت كردند كه هدف از اين فرايند كه توسط كشورهاي همسايه عراق ، ابتدا در استانبول بنيان گذاشته شد و سپس در رياض تداوم يافت و اينك در تهران استمرار دارد، عبارت است از كمك به اعاده صلح و امنيت در عراق و اين كه حمايت قاطع از تحكيم بيشتر اين اهداف در آينده كماكان ادامه خواهد يافت .
سومين نشست وزيران امور خارجه كشورهاي همسايه عراق در حاشيه اجلاس وزيران امور خارجه كشورهاي عضو سازمان كنفرانس اسلامي ديروز در تهران برگزار شد .
شش كشور ايران ، تركيه ، سوريه ، اردن ، عربستان و كويت به عنوان همسايگان عراق و كشور مصر نيز به دليل داشتن نقش منطقه اي در اين اجلاس حضور دارند.
|
|
|
مظنون اصلي حملات رياض دستگير شد
نيروهاي امنيتي عربستان سه شنبه شب هشت تن از اعضاي تحت تعقيب گروه القاعده را در مدينه منوره بازداشت كردند.
به گزارش ايرنا از رياض به نقل از «الوطن» احتمال مي رود «علي عبدالرحمن الفقعسي الغامدي» كه در ميان دستگيرشدگان است عامل اصلي انفجارهاي رياض باشد.نيروهاي امنيتي اين عده را در يك «كافي نت» در منطقه اي پر رفت و آمد در نزديكي مسجد ذوالقبلتين مدينه منوره دستگير كرده اند.
وزير كشور عربستان نيز به روزنامه «عكاظ» گفت: چند روز پيش تعدادي از افرادي كه احتمال مي رفت در انفجارهاي رياض دست داشته باشند بازداشت شدند ليكن روز سه شنبه در مدينه منوره به نتايج قابل توجهي دست يافته ايم.
|
|
|
نيروهاي آمريكايي يك ديپلمات فلسطيني را در بغداد بازداشت كردند
نيروهاي آمريكايي ديروز يك ديپلمات عالي رتبه فلسطيني را در دفتر كارش در بغداد بازداشت كردند.
به گزارش خبرگزاري رويتر، سربازان آمريكايي كه از ورود افراد به سفارت فلسطين در اين شهر جلوگيري مي كردند، مانع ورود نجاح عبدالرحمن كاردار فلسطين در بغداد و چهار عراقي به دفتر كارشان شدند و به آنها دستبند زدند.
نيروهاي آمريكايي علت بازداشت اين فرد را حمل سه قبضه سلاح غير مجاز اعلام كردند.
عبدالرحمن به مدت چندين سال در دفتر فلسطين در بغداد خدمت مي كرد.
|
|
|
حمله چريكهاي فارك به مقر پليس كلمبيا
شورشيان كلمبيايي با انفجار يك بمب قوي ساختمان شهرداري و اداره پليس يك شهر را در جنوب اين كشور به كلي ويران كردند.
به گزارش ايرنا از مادريد به نقل از راديو محلي كاراكول چريكهاي چپگراي كلمبيا بااستفاده از ۱۵۰ كيلوگرم مواد منفجره ساختمانهاي مزبور را در مركز استقرار ادارات دولتي شهر سان ويسنته در استان كاكه تا ويران ساختند.
مقامات محلي آمار تلفات احتمالي نيروهاي دولتي در اين انفجار را كه سه شنبه شب روي داد، اعلام نكردند اما گفتند كه يك كودك قرباني آن بوده است .
اين مقامات بمب گذاري مزبور را به گروه موسوم به نيروهاي مسلح انقلابي (فارك ) نسبت دادند.
كارشناسان پليس نيز دراين باره اظهار داشتند كه چريكهاي فارك با استفاده از يك راه فاضلاب اين عمليات را صورت دادند.
|
|
|
رضا سيستاني: شرايط برقراري حكومت اسلامي در عراق فراهم نيست
سيد رضا سيستاني فرزند آيت الله سيستاني گفت : شرايط كنوني براي برقراري حكومت اسلامي در عراق فراهم نيست .
به گزارش ايرنا از بيروت وي در گفت وگو با شماره روز چهارشنبه روزنامه المستقبل چاپ بيروت افزود: شرايط عراق با ديگر مناطق تفاوت دارد و مسلمانان عراق معتقدند كه برپايي نظام حكومت اسلامي در اين كشور ممكن نيست . وي در پاسخ به پرسشي درباره موضع حوزه علميه درباره اشغال عراق تأكيدكرد كه با حضور نيروي بيگانه در اراضي عراق مخالف است .
به گفته سيد رضا سيستاني ، آيت الله سيسستاني با صدور فتوايي ، فروش كالا به سربازان آمريكايي را مجاز دانسته و در عين حال به فروشندگان توصيه كرده است كه هنگام فروش كالا، با زبان خوش از آنان بپرسند كي از عراق بيرون مي رويد.
وي درباره آينده عراق افزود كه بايد زمينه مشاركت عراقي ها براي انتخاب حكومت دلخواه خود بدون دخالت و سلطه بيگانگان فراهم شود و سلطه بيگانه يك لحظه هم مردود است . در همين حال شبكه تلويزيوني الجزيره قطر، ديروز اعلام كرد : عبدالرحمان مصطفي كه يك كرد مستقل است در انتخابات شوراي محلي كركوك به عنوان استاندار انتخاب شد.
به گزارش خبرنگار الجزيره از كركوك ، پستهاي معاون استاندار و رئيس شوراي اداري كركوك نيز به يك عرب و يك تركمن سپرده شد.
اين شبكه افزود: انتخاب شوراي محلي كركوك ، راه را براي آغاز اداره امور اين شهر چند قوميتي كه داراي بيش از ۸۰۰ هزار نفر جمعيت است و يكي از مناطق مهم استخراج نفت عراق محسوب مي شود، باز كرد.
كشف گور دسته جمعي در بصره
يك گور دسته جمعي متعلق به اجساد مخالفان رژيم سابق عراق كه در جريان سركوب قيام سال ۱۹۹۱ ميلادي در جنوب عراق كشته شدند، در حياط يك مدرسه درشهر بصره كشف شد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از بصره ، اين گور دسته جمعي در پي افشاي محل آن از سوي يك استاد دانشگاه بصره كه پس از قيام مردمي سال ۱۹۹۱ ميلادي ، شاهد حفر و قرار دادن اجسادي در آن توسط مقام هاي اطلاعاتي ارتش عراق بود،كشف شد.
خانواده هاي قربانيان تلاش كردند با شكستن و برداشتن لايه هاي سيماني از روي اين گور كه در حياط مدرسه مقداد قرار داشت ، آن را نبش و اجساد را خارج كنند.
برپايه اين گزارش ، ده ها گور دسته جمعي از زمان سقوط صدام حسين رئيس جمهوري سابق عراق در سرتاسر اين كشور كشف شده است .
|
|
|
معاون نخست وزير كويت:
خاندان حاكم در انتخابات كويت مداخله نكند
معاون نخست وزير و وزير دفاع كويت ، نسبت به دخالت اعضاي خاندان حاكم در انتخابات مجلس اين كشور هشدار داد و آن را خطرناك دانست .
به گزارش ايرنا از كويت روزنامه «القبس» چاپ كويت ديروز به نقل از «شيخ جابرالمبارك»افزود: اعضاي خاندان حاكم كويت ، حق دخالت و حمايت از نامزدهاي انتخاباتي را ندارند و بايد در جريان انتخابات بي طرف باشند.
وي افزود: ما خانواده حاكم بايد از حمايت از نامزدهاي خاص ، گروه ها و يا جناح هاي سياسي دست برداريم و اجازه دهيم خواست مردم تحقق يابد.
وزير دفاع كويت از افراد خانواده حاكم خواست ، در درگيري هاي انتخاباتي وارد نشوند تا از بروز سوءتفاهم جلوگيري و خطر جانبداري از يك گروه سياسي خاص خنثي شود.
جابرالمبارك گفت : افراد خاندان حاكم بايد نقش قاضي را در انتخابات ايفاكنند نه اينكه خود در درگيري ميان جناح هاي سياسي طرف خاصي قلمداد شوند.
|
|
|
سردبير روزنامه الوطن بركنار شد
«جمال خاشقچي» سردبير روزنامه «الوطن» چاپ عربستان به دليل مخالفت باعملكرد هيات هاي امر به معروف و نهي از منكر اين كشور، بركنار شد.
وي دو ماه پيش از سوي «خالد الفيصل» امير منطقه «عسير» به اين مقام منصوب شد.
به گزارش ايرنا از رياض روزنامه الوطن درچند ماه اخير به ويژه بعد از انفجارهاي رياض ، مقالات متعددي را در انتقاداز اعمال افراطي هيات هاي امر به معروف و نهي از منكر اين كشور به چاپ رساند و همين امر باعث شد كه شيخ «عبدالرحمن الجبرين» يكي از علماي عربستان در فتوايي ، روزنامه الوطن را اهانت كننده به «انسانهاي فاضل» بخواند.
در پي اين فتوا، مسئولان روزنامه الوطن كه متعلق به فرزند سعود الفيصل وزير امور خارجه عربستان سعودي است ، جمال قاشقچي را بركنار كردند.
طي يك سال گذشته سه خبرنگار ديگر مطبوعات محلي عربستان سعودي به اتهام نوشتن مطالبي عليه منافع اين كشور، از كار بركنار شدند.
روزنامه الوطن كه تنها سه سال است از فعاليت آن مي گذرد به نوگرايي وداشتن ديدگاه هاي انتقادي در ميان مطبوعات عربستان مشهور است .
خاشچقي پيش از اين معاون سردبير روزنامه انگليسي زبان «عرب نيوز» بود.
|
|
|