توضيح درباره يك رقم
روابط عمومي رياست جمهوري با ارسال نمابري درباره خبر مربوط به سخنان معاون اول رئيس جمهوري در بازديد از طرح پارس جنوبي يادآور شده است: ۱- «تيتر و متن خبر افزايش ۵۰ ميليارد دلاري درآمد سالانه با تكميل فازهاي پارس جنوبي كه به نقل از معاون اول رئيس جمهوري ذكر شده صحيح نيست.
متن سخنان دكتر عارف به اين شرح است: با اجرايي شدن تمامي ۱۰ فاز مرحله اول حوزه پارس جنوبي درآمد كشور سالانه ۵/۵ ميليارد دلار افزايش مي يابد». در مورد يادداشت مندرج در همان تاريخ نيز نويسنده با اتكا به رقم ۵۰ ميليارد دلاري خبر، تحليلي ارائه داده كه صحيح نمي باشد.»
توضيح همشهري: يادآور مي شويم كه خبر درج شده عينا از نمابر ارسالي از سوي شبكه اطلاع رساني نفت و انرژي (شانا) درج شده بود.
|
|
يادداشت
همه منتفع مي شوند جز مصرف كننده
محمدصادق جنان صفت
آمار هاي ارايه شده از سوي مركز آمار ايران نشان مي دهد، خانوارهاي شهري ۲۵ درصد از هزينه هاي خالص خوراكي خود را به خريد گوشت اختصاص مي دهند. آمارهاي ارايه شده توسط اين مركز (بررسي هزينه و درآمد خانوار) نشان مي دهد هر خانوار شهري در سال ۱۳۷۰ معادل ۲۴۶ هزار ريال و در سال ۱۳۷۹ معادل ۱۷۰۳ هزار ريال به طور متوسط هزينه گوشت داشته اند. يك محاسبه ساده نشان مي دهد كه متوسط هزينه خانوارهاي شهري براي گوشت از ۱۳۷۰ تا ۱۳۷۹ به طور متوسط سالانه ۶۰ درصد رشد قيمت را تجربه كرده كه بسيار فراتر از رشد متوسط تورم در اين ده سال است. با توجه به سهم قابل توجه سهم هزينه گوشت نسبت به كل هزينه هاي خانوار هاي شهري كه ۲۵ درصد است، كاهش قيمت اين كالا مي تواند از دو طريق كاهش قيمت تمام شده توليد داخل و يا واردات گوشت از كشورهايي كه قيمت تمام شده توليد آنها كمتر از داخل است انجام شود.
انحصار واردات گوشت توسط معاونت امور دام وزارت جهاد كشاورزي كه اجازه نمي دهد واردات اين محصول به صورت آزاد و توسط همه متقاضيان انجام شود، شرايط دشواري براي واردات ايجاد كرده است. در روزهاي گذشته مسئولان اين معاونت اعلام كردند كه واردات گوشت آزاد مي شود. انتشار اين خبر با واكنش تند توليدكنندگان مواجه شد. يك مقام وزارت جهاد كشاورزي در پاسخ تسليم طلبانه اي كه در برابر توليدكنندگان نشان داد فاش كرد، قرار شده واردات اين محصول با تعرفه ۵۰ درصدي و دريافت ۳ هزار ريال به ازاي هر كيلوگرم گوشت وارداتي توسط سازمان حمايت مصرف كنندگان و توليد كنندگان صورت پذيرد تا قيمت گوشت وارداتي كمتر از گوشت توليد داخل نشود.
در اين صورت گر چه مشكل توليد داخلي كمابيش حل مي شود، اما اين اقدام تأثيري بر كاهش قيمت ها كه در راستاي منافع مصرف كننده است، نخواهد داشت.
|
|
مبادلات ايران و تركيه گسترش مي يابد
حجم مبادلات تجاري بين ايران و تركيه در ميان مدت به مرز ۵ ميليارد دلار خواهد رسيد.
محمد رضا عارف معاون اول رئيس جمهوري كه براي ديدار با نخست وزير تركيه و شركت درمراسم گشايش پايانه مرزي گمرك گوربولاق تركيه در مجاورت مرز بازرگان و افتتاح چند طرح گمركي و عمراني به اروميه سفر كرده است با اشاره به عزم راسخ ايران و تركيه براي افزايش همكاري هاي اقتصادي افزود: براساس تفاهم نامه اي كه اخيرا در كميسيون مشترك اقتصادي ايران و تركيه امضاء شده است ، با ايجاد مراكز تجاري در مرز مشترك دو كشور حجم مبادلات تجاري سالانه به ۵ ميليارد دلار مي رسد.
بهره برداري از شبكه نظارتي گمرك بازرگان ، افتتاح شبكه ماهواره اي بازبيني محصولات گمركي و چند طرح عمراني ديگر در آذربايجان غربي از برنامه هاي سفر دو روزه معاون اول رئيس جمهوري است .
معاون اول رئيس جمهوري روز جمعه در مراسم بهره برداري از ايستگاه پمپاژو شبكه آبياري و زهكشي اراضي جنوب ارس گفت : امسال ۶۰۰ ميليارد ريال براي توسعه منابع آبي كشور هزينه خواهد شد.
دكتر محمدرضا عارف با اشاره به ظرفيتهاي آبي موجود در آذربايجان غربي گفت : امكانات و منابع آبي موجود پاسخگوي نيازهاي استان است اما توسعه منابع آبي استان نيز ضروري است .
دكتر عارف به تلاشهاي دولت براي احداث سدهاي جديد در كشور اشاره كرد وگفت : تعداد سدهايي كه در طول برنامه سوم احداث مي شود ۲ برابر تعداد سدهايي است كه در برنامه دوم به بهره برداري رسيد.
وي بهره برداري از ايستگاه پمپاژوشبكه آبياري و زهكشي اراضي جنوب رودخانه ارس را از جمله تلاشهاي انجام شده براي تبديل و توسعه زمينهاي با كشت آبي بجاي ديم در استان بر شمرد.
وي گفت : با اجراي اين طرح ۱۸۰۰ هكتاراز زمينهاي منطقه تحت شبكه آبياري قرار مي گيرد.
|
|
تاكيد وزير بازرگاني بر بازاريابي و شناخت بازارهاي هدف جهت ارتقاء صادرات كشور
گروه اقتصادي: وزير بازرگاني بر بازاريابي و شناخت بازارهاي هدف جهت كمك به واحدهاي توليدي و صادراتي و ارتقاء صادرات كشور تأكيد كرد.
به گزارش روابط عمومي وزارت بازرگاني محمد شريعتمداري گفت: مركز توسعه صادرات ايران در سال ۱۳۸۱ بيش از ۹۰۰ بنگاه خصوصي از تشكلها، بازرگانان، صاحبان صنايع و واحدهاي توليدي - صادراتي كشور در متجاوز از ۴۰ گروه كالا و خدمات مربوط به زيربخش هاي صنعت، معدن، كشاورزي و خدمات را در قالب ۳۱ هيأت تجاري - بازاريابي، فني و سرمايه گذاري با همكاري سازمانهاي بازرگاني ۱۳ استاظزن كشور، ۴ تشكل توليدي و صادراتي، وزارت امور خارجه و نمايندگيهاي جمهوري اسلامي ايران مستقر در خارج از كشور و اتاقهاي بازرگاني كشورهاي مقصد به ۲۶ بازار هدف صادراتي اعزام كرده است.
وزير بازرگاني افزود: به موجب مفاد بند ۴ موافقتنامه بودجه كل كشور رديف ۵۰۳۶۸۱ بين ۲۰ تا ۵۰ درصد از هزينه هاي اين هيأت ها كه مجموعا بالغ بر ۳۴۸۴ ميليون ريال مي باشد، پس از انجام بررسيهاي لازم پرداخت شده است.
وي با اشاره به نقش تأثيرگذار اعزام هيأتهاي تجاري، بازاريابي، فني و سرمايه گذاري بر صادرات كشور گفت: شناخت بازارهاي جديد صادراتي و چگونگي حضور آنها، آشنايي با نحوه عملكرد رقبا در بازارهاي هدف و مقايسه فاصله موجود بين خود و رقبا و كسب تجربه جهت حضور در اين بازارها، انجام مذاكرات رودررو و ايجاد ارتباط با طرفهاي تجاري در بازارهاي هدف، انعقاد قراردادهاي متعدد صدور كالا يا خدمات به اين بازارها، تلاش در جهت بالفعل نمودن توانمنديهاي صادراتي استانهاي كشور، همراهي و مساعدت استانداران و ساير مقامات اقتصادي و تجاري استانها در جهت توسعه صادرات غيرنفتي، ايجاد زيرساختهاي لازم جهت حضور پايدار بخش خصوصي كشور در بازارهاي هدف با استفاده از اهرمهاي تشويقي و ستادي پيش بيني شده در قانون از جمله اثرات مثبت اين اقدامات است.
|
|
گزارش هفتگي بازار سهام
گروه اقتصادي: هفته گذشته بيش از ۸۳ ميليون و ۳۵۶ هزار سهم به ارزش ۴۸۵ ميليارد و ۴۹ ميليون و ۵۷۸ هزار ريال در تالارهاي اصلي و فرعي بورس تهران داد و ستد شد.
به گزارش سازمان بورس اوراق بهادار تهران در هفته مورد بررسي در تالار اصلي بورس تهران افزون بر ۴۴ ميليون و ۲۵۵ هزار سهم به ارزش ۳۴۲ ميليارد و ۵۶۵ ميليون و ۱۷۵ هزار ريال و در تالار فرعي ۱۷ ميليون سهم به ارزش ۱۴۲ ميليارد و ۴۸۴ ميليون و ۴۰۳ هزار ريال داد و ستد شد.
شاخص كل قيمت سهام در پايان معاملات هفته مورد بررسي نسبت به هفته پيش از آن ۱۲/۲۵۹ واحد افزايش يافت و به ۴۲/۶۲۰۷ واحد رسيد.
اين ميزان افزايش در تالار فرعي معادل ۰۱/۱۲۶ واحد و در تالار اصلي معادل ۴۵/۲۷۲ واحد بود.
در طول روزهاي سوم تا هفتم خردادماه طي ۵ روز كاري سازمان ها و نهادهاي دولتي در مجموع ۵ ميليون و ۷۶۷ هزار سهم به ارزش ۳۲ ميليارد و ۲۷۲ ميليون و ۳۶۰ هزار ريال در بورس تهران عرضه كردند كه سازمان خصوصي سازي سهام شش شركت، سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران سهام ۴ شركت و بانك هاي تجارت و رفاه كارگران هر يك به ترتيب سهام پنج و دو شركت را در بورس تهران عرضه و به فروش رساندند.
|
|
شهريور ماه امسال
مرحله دوم طرح انتقال و فراورش نفت خام كشورهاي درياي خزر آغاز مي شود
|
|
بهره برداري از مرحله دوم طرح «انتقال و فراورش نفت خام كشورهاي حوزه درياي خزر» در هفته دولت امسال (شهريور ماه ) به طور رسمي آغاز مي شود.
«عليرضا بابايي» مدير امور مهندسي و ساختمان شركت ملي مهندسي و ساختمان نفت ايران در جمع خبرنگاران اعزامي به شهرستان نكا گفت : با بهره برداري از مرحله دوم اين طرح كه اكنون بيش از ۹۰ درصد پيشرفت فيزيكي دارد، روزانه ۱۲۰ هزار بشكه نفت خام كشورهاي حوزه درياي خزر از طريق خط لوله به طول ۳۲۰ كيلومتر از شهرستان نكا به ري منتقل و در پالايشگاه هاي تهران يا تبريز پالايش مي شود. وي افزود: اين طرح براي انتقال نفت خام كشورهاي حوزه درياي خزر و تحويل نفت خام معادل در بنادر جنوبي از طريق قراردادهاي سوآپ اجرا مي شود.
وي ادامه داد :ايران در ازاي انتقال نفت خام كشورهاي حوزه درياي خزراز طريق اين خط لوله ، به ازاي انتقال هر بشكه مبلغ دو دلار «حق عبور» دريافت خواهد كرد.
به گفته وي ، قبل از بهره برداري رسمي از اين طرح ، به مدت حدود يك ماه بهره برداري آزمايشي آن انجام مي شود.
مهندس «عليرضا غريبي » مجري طرح انتقال و فراورش نفت خام كشورهاي حوزه درياي خزر نيز به خبرنگاران گفت : هزينه ارزي و ريالي بخش انتقال اين طرح در مجموع ۱۴۰۰ ميليارد ريال درنظر گرفته شده كه ۹۱ ميليون دلار آن ارزي است اما پيش بيني مي شود ميزان هزينه ارزي به ۷۰ ميليون دلار كاهش يابد. وي افزود: در اجراي اين طرح در حد بالايي از توانمندي هاي مهندسان ومتخصصان داخلي و همچنين تجهيزات ساخت داخل استفاده شده است .
غريبي اظهار داشت : اين طرح در سه مرحله (فاز) تعريف شده كه مرحله اول آن انتقال ۵۰ هزار بشكه نفت خام ، مرحله دوم ۱۲۰ هزار بشكه و مرحله سوم آن انتقال ۳۷۰ هزار بشكه ( قابل افزايش تا ۵۰۰ هزار بشكه ) از شهرستان نكا به شهرستان ري است .
به گفته وي اين طرح در دوران ساخت و عمليات اجرايي براي حدود ۱۵۰۰ نفرفرصت شغلي فراهم كرده و در زمان راه اندازي براي ۲۰۰ نفر اشتغال ايجاد مي كند.
«حميد شريف رازي» مجري طرح افزايش كمي و كيفي فرآورده هاي نفتي نيز در جريان بازديد خبرنگاران از خط لوله طرح نكا- ري اظهار داشت : طرح انتقال و فراورش نفت خام كشورهاي حوزه درياي خزر، يكي از طرح هاي ملي كشوراست كه با اجراي آن ، نفت خام كشورهاي آسياي ميانه را به تهران و تبريزمنتقل و معادل ارزشي آن ، نفت خام از بنادر جنوبي به آن كشورها خواهيم داد و از سود اين معاوضه بهره مند خواهيم شد.
به گفته وي ، عمليات اجرايي اين طرح با استفاده از پيمانكاران ايراني در مدت ۱۶ ماه به اتمام رسيده است .
|
|
توسط وزارت بازرگاني
قيمت انواع نان اعلام شد
معاون آرد و نان سازمان غله كشور اعلام كرد نرخهاي جديد انواع نان در نانوائيها اعمال مي شود.
به گزارش واحد مركزي خبر جعفر اسديان گفت : همه ساله شوراي اقتصاد در سطح استان تهران با تشكيل كميته اي متشكل از نماينده سازمان حمايت از مصرف كنندگان و توليدكنندگان و سازمان غله كشور به رياست وزير بازرگاني و در استانها به رياست استاندار نسبت به اعلام نرخ جديد نان بر مبناي افزايش نرخهاي قانوني اقدام مي كنند.
وي افزود: براين اساس نرخ انواع نان از امروز با رشدي معادل ۱۷درصد به مردم عرضه مي شود.
معاون آرد و نان سازمان غله گفت : به اين ترتيب قيمت هر عدد نان بربري با آرد۱۰۰ ريالي و وزن چانه۶۵۰ گرم ۴۲۰ ريال، نان بربري با آرد ۴۰۰ ريالي و وزن چانه ۷۵۰ گرم ۷۳۰ ريال، نان سنگك با آرد ۱۰۰ريالي و وزن چانه ۷۵۰ گرم ۵۴۰ ريال، نان سنگك با آرد ۴۰۰ ريالي و وزن چانه ۷۵۰گرم ۸۰۰ ريال ، لواش تنوري با آرد۱۰۰ ريالي و وزن چانه ۲۱۰ گرم ۱۶۵ ريال و لواش تنوري با آرد۴۰۰ ريالي و وزن چانه ۲۵۰ گرم ۲۵۰ ريال تعيين شده است .
همچنين قيمت هر عدد نان لواش ماشيني با آرد ۱۰۰ ريالي و وزن چانه ۱۹۰ گرم ۱۴۵ ريال ، لواش ماشيني با آرد۴۰۰ ريالي و وزن چانه ۲۵۰ گرم ۲۴۰ ريال، لواش قزويني ماشيني با آرد ۱۰۰ ريالي و وزن چانه ۱۹۰ گرم ۱۴۵ ريال ، تافتون تنوري با آرد ۱۰۰ ريالي و وزن چانه ۲۲۵ گرم ۱۷۵ريال ، تافتون تنوري با آرد۴۰۰ ريالي و وزن چانه ۵۰۰ گرم ۵۷۵ ريال و قيمت نان تافتون ماشيني بدون ناون با آرد۱۰۰ ريالي و وزن چانه ۲۲۰ گرم۱۳۰ ريال اعلام شد.
معاون آرد و نان سازمان غله با بيان اينكه تنها ۱۷ درصد از افزايش قيمت ايجاد شده در قيمت آرد نانوايي ها در قيمت نان اعمال شده است، گفت : قيمت فروش هر كيلوگرم آرد نان هاي سنتي امسال از ۴۰ ريال به ۱۰۰ ريال افزايش يافته كه رشدي معادل ۱۵۰ درصد داشته است .
وي افزود : قيمت فروش آرد صنعتي با ۲۱ درصد افزايش از ۳۳۰ ريال به ۴۰۰ ريال، و قيمت فروش آرد صنوف صنعتي با ۴۳ درصد افزايش از۱۲۶۰ ريال به ۱۸۰۰ ريال رسيده است .
|
|