• «تأييديه» برخورد با لباس شخصي ها
فرمانده نيروي انتظامي در ديدار حضوري با مقام معظم رهبري، نظر ايشان را در مورد عملكرد اين نيرو در ناآرامي هاي اخير جويا شده است. سايت «بازتاب» با اعلام اين خبر افزود: «گفته مي شود، در هفته گذشته نيروي انتظامي براي انجام برخورد فراگير با اعتراضات دانشجويي، از سوي محافظه كاران تحت فشار قرار گرفته است. چنانكه برخي بر اين باور بوده اند كه تنها راه مقابله صحيح با ناآرامي هاي اخير، برخورد با آن است. به همين جهت عملكرد نيروي انتظامي در اين حوادث، مورد انتقاد قرار گرفته است. در پي اين مسائل در هفته جاري، سردار قاليباف فرمانده نيروي انتظامي در ديداري حضوري با رهبري، به ارائه گزارش و تشريح عملكرد و مواضع نيروي انتظامي مي پردازد و نظر ايشان را درباره عملكرد اين نيرو جويا مي شود كه مقام معظم رهبري، ضمن تأييد سياست ها و عملكرد نيروي انتظامي در حوادث اخير، بر تداوم حمايت هاي خود از فرماندهي نيروي انتظامي تأكيد مي كنند و به دنبال آن بود كه نيروي انتظامي در پي تأييد مجدد مواضع و تداوم حمايت رهبري، برخورد با لباس شخصي ها را تشديد كرده است.»
• توقيف ناشر آثار «سروش»
خبرنامه «گويا» خبر داد: «روز يكشنبه انتشارات «صراط»، موسسه معرفت و پژوهش و ناشر كتاب هاي «عبدالكريم سروش» توقيف شد. اين موسسه كه در خيابان ۱۶ آذر واقع است متعلق به سروش است و در حوزه دين پژوهي فعاليت مي كرد. »
• تحليلگر تازه اي ظهور كرد
«رجب صفراف» مدير كل مركز مطالعه ايران معاصر كه در مسكو مستقر است، در هفته هاي اخير به چهره اي شناخته شده و بحث انگيز در محافل سياسي ايران تبديل شده است. نامداري پس از آن نصيب صفراف شد كه آيت الله مصباح يزدي در سخنراني پيش از خطبه نماز جمعه تهران به نقل از وي و سايت اينترنتي اش از خريد برخي مقامات ايراني با ۵۰۰ ميليون دلار توسط جاسوسان آمريكايي سخن گفت. شهرتي كه او كسب كرده باعث شده تا سايت هاي اينترنتي و خبرگزاري هاي داخلي در دو سه هفته اخير به عنوان يك منبع تحليلي ـ خبري تازه سري به سايت او يعني iran.ru بزنند و مطالبي از آن نقل كنند. تازه ترين موضع گيري صفراف در واكنش به حمايت آمريكا از معترضان در ناآرامي هاي اخير تهران بوده كه وي آن را «مداخله آشكار و مستقيم ايالات متحده در امور ايران» دانسته است. وي گفته: «در همه كشورها اتفاق مي افتد كه بخشي از مردم از سياست دولت ناراضي بوده و مراتب اعتراض خود را به دولت ابراز كنند. اتفاق اخير در تهران هم امري عادي و حتي طبيعي بود.»
• «سياتل» با «تهران» فرق داشت
شبكه تلويزيوني «جام جم» كه در جريان ناآرامي هاي اخير كوشيد با ارائه تفسيرها و برنامه هايي تحليل هاي موجود نزد اين دسته از شهروندان نسبت به آنچه در تهران مي گذرد را به بياني ديگر مطرح كند. در يكي از اين برنامه ها كه ۲۶ خرداد ماه پخش شد، با اشاره به حمايت دولت بوش از ناآرامي هاي تهران و اعتراض سران كاخ سفيد به بازداشت دانشجويان و معترضان بخش هايي از خشونت هاي پليس آمريكا در شهر «سياتل» و به هنگام برگزاري اجلاس بانك جهاني در اين شهر در سال گذشته را به نمايش گذاشت و بر اين امر تأكيد كرد كه واشنگتن خود در برخورد با آشوب ها و اغتشاشات بدين شكل عمل مي كند. اين اقدام شبكه «جام جم» ظاهراً بازتاب منفي در ميان مخاطبانش داشته، به گونه اي كه مطالبي در نقد اين برنامه در سايت هاي اينترنتي پخش شده كه از جمله در آنها گفته شده: «در سياتل لباس شخصي ها شركت نداشتند... در سياتل به خوابگاه ها و منازل دستگيرشدگان حمله نشد... در سياتل هر كس حاضر شد تعهد بدهد كه از درگيري اجتناب خواهد كرد، در مرحله اول توسط قاضي كشيك آزاد شد و...
• «شيوه هاي تازه» اعتراض
به دنبال برخوردهاي خشونت آميز لباس شخصي ها با دانشجويان در تهران و به ويژه حمله به خوابگاه «طرشت»، در شهرهاي مختلف كشور اعتراضات دانشجويي و مردمي به اين اقدام صورت گرفته است. در برخي شهرهاي بزرگ نظير اصفهان، اهواز، شيراز، تبريز و كرج اين اعتراضات با درگيري ها و بعضاً بازداشت هاي گسترده نيز همراه شده كه برخي آمار و ارقام دستگيرشدگان از سوي مراجع رسمي اعلام شده است. در اين ميان، برخي اتفاقات جالب نيز رخ داده كه نشانگر «تحول در شيوه اعتراضات» با هدف كاستن از هزينه هاي احتمالي است. در يكي از اين موارد كه در شهر كازرون (استان فارس) رخ داده، اعتراض كنندگان با نوشتن شعارهايي بر روي حيوانات اهلي و رها كردن آن ها در شهر و جمع شدن اطراف آنها، تجمعاتي را شكل داده اند.
• انتقال موشك با هواپيماي باري
يك روزنامه چاپ كره جنوبي اواسط اين هفته در گزارشي مدعي شده كه كره شمالي موشك هاي خود را با هواپيماي باري به ايران فرستاده است. «جونگ اونگ» نوشته: «كره شمالي به دنبال اعتراض يمن به عبور كشتي هاي ايران از آب هاي اين كشور در دسامبر گذشته، موشك هاي خود را به وسيله هواپيما به ايران فرستاده است. ايالات متحده مدعي است، يك هواپيماي باري از نوع AI.76 در آوريل گذشته از فرودگاه سوتان كره شمالي به پرواز درآمده كه حامل موشك هاي خريداري شده از كره شمالي بوده است. اين در حالي است كه منابع خبري چين و چند كشور خاورميانه، عبور اين هواپيماي ايراني از حريم هوايي خود را تأييد كرده اند. لوازم ساخت موشك «رودونگ» كه قادر است ۱۳۰۰ كيلومتر را بپيمايد، به وسيله اين هواپيما به ايران منتقل شده است.»