|
|
|
|
|
|
|
پل برمر خبر داد:
سازماندهي ارتش جديد عراق آغاز شد
|
|
حاكم آمريكايي عراق، از آغاز ثبت نام داوطلبان پيوستن به ارتش جديد اين كشور خبر داد.
به گزارش شبكه الجزيره، پل برمر اعلام كرد: ثبت نام داوطلبان ارتش جديد عراق در شهرهاي بغداد، بصره و موصل آغاز شده است. وي ماموريت و نقش ارتش جديد را محدود به دفاع از مرزهاي عراق دانست.
برمر ضمن ترغيب اعضاي سابق ارتش عراق براي تشكيل ارتش جديد گفت: نيروهاي پيشمرگ كرد نيز در اين ارتش فعال خواهند بود.
در همين حال ناآرامي بار ديگر شهر تكريت را فرا گرفت.
به گزارش واحدمركزي خبر به نقل از تلويزيون فاكس نيوز در پي كشته شدن رئيس يك قبيله و پسرش در شهر تكريت ناآرامي و هرج ومرج اين شهر را فرا گرفت. عامل حمله به اين رئيس قبيله و پسرش و انگيزه كشتن آنها مشخص نشده است اما فرماندار تكريت اعلام كرد، اين فرد دشمنان بسياري داشت زيرا زمينهاي زيادي را تصاحب كرده و افراد بسياري را كشته بود و از نزديكان صدام نيز به شمار مي رفت.
گزارش ديگري از عراق حاكيست با وجود تلاش آمريكا براي اثبات اينكه در انفجار شهر فلوجه نقش نداشته است، مردم عراق اين كشور را مسئول وضع پيش آمده مي دانند.
روزنامه آمريكايي نيويورك تايمز در اين باره نوشت:
آمريكا چه مقصر باشد و چه بيگناه، مسئول انفجار دوشنبه شب در مسجد الحسن شهر فلوجه عراق است .
به گزارش واحد مركزي خبر، اين روزنامه افزود: مردم عراق مي گويد انتقام خون هموطنان خود را كه در انفجار دوشنبه شب كشته شدند خواهند گرفت . دراين انفجار ۹ نفر از جمله امام جماعت مسجد كشته شد.
مردم عراق مي گويند يك هواپيماي آمريكايي ساختمان مسجد را با موشك مورد هدف قرار داده است . اين درحالي است كه مسئولان آمريكا مي گويند انفجار از داخل مسجد و احتمالا حاصل عمل كردن مواد منفجره اي بوده است كه در آنجا انبار شده بود.
نيويورك تايمز نوشت : يكي از ساكنان فلوجه كه نامش را فاش نكرد گفت : اگر ما در گذشته دو تانك آمريكايي را هدف قرار مي داديم از اين به بعد هر روز ۶ تانك را هدف قرار مي دهيم . مرد ديگري كه سوار بر يك كاميون بود فرياد مي زد كه هر كس اسلحه دارد بايد جهاد كند.
به نوشته اين روزنامه واكنش مردم عراق حاكي است سربازان آمريكايي مسئول تمامي اعمال خشونت باري شناخته مي شوند كه در عراق روي مي دهد.
شهرفلوجه مركز مقاومت مردم عراق در مقابله با حضور نيروهاي ائتلافي بشمار مي رود و غالباً صحنه حملات برضد سربازان و خودروهاي آمريكائي است .
از سوي ديگر نتايج تازه ترين نظرسنجي نشان مي دهد براي نخستين بار از زمان آغاز جنگ در عراق اكثر مردم آمريكا به اين نتيجه رسيده اند كه دولت بوش درباره تسليحات كشتار جمعي در عراق حقايق را بيان كرده و به متحدانش دروغ نگفته است .
به گزارش خبرگزاري فرانسه از واشنگتن ۵۲ درصد از شركت كنندگان در اين نظرسنجي كه توسط دانشگاه مريلند انجام شد اعلام كردند به عقيده آنان دولت بوش و متحدانش درباره برنامه هاي تسليحات كشتار جمعي صدام حسين بزرگنمايي كرده اند ولي دروغ نگفته اند.
اين درحاليست كه ۱۰درصد از شركت كنندگان در اين نظرسنجي گفته اند مقامات آمريكايي مدارك و شواهدي در اختيار كنگره ، افكار عمومي آمريكا و جامعه بين المللي قرار داده اند كه خود بخوبي از نادرست بودن آنها آگاهي داشته اند.
تنها ۳۲ درصد ابراز عقيده كرده اند كه تمامي مدارك دولت بوش درباره زرادخانه تسليحات شيميايي ميكروبي و هسته اي عراق كاملاً واقعي و منطبق بر حقايق بوده است .
|
|
|
اعتراض به قوانين سختگيرانه امنيتي در هنگ كنگ
|
|
هزاران تن از مردم هنگ كنگ در دو روز گذشته با برپايي تظاهرات به تصميمات دولت براي اعمال قوانين سختگيرانه امنيت داخلي اعتراض كردند.
اين قوانين كه در حقيقت هنگ كنگ را به طور كامل تحت حكومت چين قرار مي دهد جايگزين قوانين سابق اين جزيره خواهد شد. بسياري از معترضان به نشانه «سوگواري در مرگ آزادي هاي مدني»، لباس سياه به تن داشتند. در قانون اساسي هنگ كنگ كه شش سال پيش، قبل از واگذاري اين جزيره به چين توسط انگليس و چين تدوين شد، از هنگ كنگ خواسته شده نظام سياسي و اقتصادي خود را تا ۵۰ سال حفظ كند.
سال گذشته در پي اعتراض پكن، حكومت هنگ كنگ قوانيني را تدوين كرد كه به قوانين مجازاتي و امنيتي چين بسيار نزديك است. تظاهرات دو روز گذشته در هنگ كنگ از سال ۱۹۸۹ در اين جزيره بي سابقه بوده است. آمريكا و اتحاديه اروپا به قوانين جديد هنگ كنگ اعتراض كرده اند.
در پي تظاهرات پانصد هزار نفري مردم هنگ كنگ «تانگ چي چاو» رهبر اين بندر، سه شنبه شب به مردم قول داد كه بيشتر به خواسته هايشان توجه كند.
تانگ با صدور بيانيه اي اعلام كرد كه دولت از اين پس تلاش مي كند تا روابط خود را با مردم بيش از پيش تقويت كند.
|
|
|
بغداد زير سايه صدام
|
|
صدام حسين كجاست؟ اين سئوالي است كه همه مي پرسند.
ممكن است مرده باشد. اما اگر از عراقي ها بپرسيد، مرد و زنشان مي گويند صدام در بغداد پنهان شده است. اين جمله را مي گويند و بعد با نگراني پشت سر و كنار خود را نگاه مي كنند.
نيروهاي ائتلاف افزايش حملات اخير عليه نظاميان آمريكا و انگليس را به بعثي هاي طرفدار صدام نسبت مي دهند. احتمال اينكه رهبر سابق عراق در نقطه اي به سازماندهي به اين حملات مشغول باشد، زياد است. اما تحليلگران مي گويند اين حملات نتيجه خشم محلي ها يا به نوعي آغاز مقاومت آنها در برابر اشغال است. اين احتمال كه صدام و دو پسرش در اطراف پايتخت پرسه بزنند، عجيب است، آن هم ۱۱هفته بعد از اينكه مجسمه هايش در سراسر شهر و به ويژه در مركز بغداد پايين كشيده شد. مجسمه ها و تصاوير صدام پايين كشيده شده اند، نابود شدند و يا در گوشه اي خاك مي خورند، اما سايه حضور صدام يا تلاش براي يافتن اطلاعات دقيقي درباره سرنوشتش به شدت در بغداد سنگيني مي كند.
شايعات
يك مغازه دار در بغداد مي گويد، صدام اخيراً در هتلي در هنديه اقامت داشته است. هنديه منطقه اي متوسط در جنوب مركز شهر بغداد و بالاي رود دجله است. او الان در آنجاست و اين مغازه دار نام هتل را هم به ياد نمي آورد. بغدادي ها متقاعد شده اند كه در زير شهرشان، مجموعه اي از تونل هاي طولاني وجود دارد كه صدها خانه امن را به هم متصل مي كند. آنها مي گويند صدام حسين و اطرافيانش به راحتي از اين تونل ها در حال رفت و آمد هستند.
از زمان پايان جنگ تاكنون بارها گزارش هايي از سوي كساني كه صدام را در نقاط مختلف ديده اند ارائه شده و نيروهاي آمريكايي دهها گزارش درباره يافتن رد صدام دريافت كرده اند كه همگي بي نتيجه بوده است. اين گزارش هاي بي نتيجه آنها را نااميد كرده است.
مردم بغداد همچنين معتقدند پيام هايي كه به صدام نسبت به داده مي شود و هر چند وقت منتشر مي شود، واقعي است. يك روزنامه عربي در لندن ماه گذشته نمابري دريافت كرد كه از سوي صدام حسين فرستاده شده بود. در اين پيام از عراقي ها خواسته شده بود هر كس كه از تهاجم آمريكا حمايت مي كند را اخراج كنند.
اين وضعيت آمريكايي ها را به ياد ناپديد شدن مرموز بن لادن مي اندازد. محل اختفاي صدام همچنين نامعلوم است، اما شخصيت هاي بلند پايه رژيم سابق هر روز محاصره و دستگير مي شوند. بلندپايه ترين اين شخصيت ها، محمد التكريتي، رئيس دفتر صدام بود كه ماه گذشته دستگير شد. اما هيچكدام از اين دستگير ي ها كمكي به يافتن مكان صدام حسين و پسرانش نكرده است.
نا آرامي در شهر
اگر اشغال عراق به خوبي پيش رود، موضوع يافتن صدام و پسرانش اهميت چنداني نخواهد داشت. به ويژه در بغداد، زمان بسياري طول مي كشد تا زندگي مردم به وضعيت عادي بازگردد. آب و برق همچنان به طور مرتب قطع مي شود
و بيمارستان ها و مدارس
به كندي كار مي كنند.
اما مشكل اصلي امنيت است. بعد از تاريك شدن هوا، خيابان هاي شهر در كنترل نيروهاي آمريكايي، جنايتكاران مسلح و غارتگران است. بعد از ۱۱ شب كه حكومت نظامي شروع مي شود، نيروهاي آمريكايي حق تيراندازي دارند.
تا اين اواخر، غارتگراني كه شب ها دستگير مي شدند صبح روز بعد آزاد مي شدند. نيروهاي آمريكايي تمايلي به نگهداري تعداد زيادي مجرم ندارند، زيرا تجهيزات و امكانات لازم براي نگهداري آنها را ندارند. دادگاه هاي عراق كه بالاخره اواسط اين هفته شروع به كار كردند، كار بسيار سنگيني پيش رو دارند. نيروهاي پليس هم در بغداد مشغول به كار هستند، اما به سختي مي توان در مواقع مورد نياز آنها را يافت. حتي در روزها هم مي توان صداي شليك گلوله را شنيد.
سربازان آمريكايي بسياري از مناطق شهر را در كنترل دارند، اما هنوز نقاط بسياري دچار بي نظمي است. در طول روز، بعضي مغازه ها باز هستند اما مردان مسلح بايد از ويترين آنها محافظت كنند. يك هتل كوچك در بغداد كه اكنون پذيراي مهمان هاست، به غير از يك در كوچك همه ورودي هاي خود را مسدود كرده است. در محله هنديه يك رستوران خانوادگي بزرگ، باز است و به مشتريان خدمات مي دهد. غذاي اين رستوران كافي و عالي است. ۲۰ مشتري عراقي در سالني بزرگ كه گنجايش پذيرايي از ۲۰۰ نفر را دارد، مشغول غذا خوردن هستند. آنها از خدمتكاران مي خواهند غذا را سريع آماده كنند تا پيش از تاريك شدن هوا، سالم به خانه بازگردند.
بي . بي . سي
ترجمه : نيلوفر قديري
|
|
|
به علت مخالفت با مصونيت قضايي آمريكايي ها
آمريكا، كمك نظامي به ۳۵ كشور را متوقف كرد
آمريكا كمك هاي نظامي خود را به ۳۵ كشور جهان به خاطر امتناع آنان از توافق بر سر اعطاي مصونيت به اتباع آمريكايي در برابر دادگاه بين المللي جنائي، به حال تعليق درآورد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از واشنگتن ،اين اقدام آمريكا بر متحداني مانند كلمبيا، آفريقاي جنوبي ، كشورهاي حوزه درياي بالتيك و نامزدهاي عضويت در سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) مانند بلغارستان ، كرواسي ،اسلواكي و اسلووني تاثير خواهد گذاشت .
براساس قانون آمريكا، اكثر
۹۰ كشوري كه پيمان رم را امضا و تصويب كرده اند از روز اول ژوئيه
( ۱۰ تيرماه ) با تحريم آمريكا مواجه خواهند شد.
دادگاه بين المللي جنايي براساس پيمان رم تأسيس شده است .
براساس مقررات قانون حفاظت از كاركنان دولتي آمريكا، اعضاي ناتو و ۹كشور تعيين شده بوسيله آمريكا به عنوان «متحدان اصلي غير عضو ناتو» ازاين قاعده مستثني هستند.
جورج بوش رئيس جمهور آمريكاروز سه شنبه ۲۲ كشورديگر را از اين قانون مستثني كرد زيرا آنان يا پيمان مصونيت را امضا كرده بودند يا اعمال اين تحريم عليه آنان در راستاي منافع آمريكا نبوده است .
كاخ سفيد فهرست كشورهاي استثنا شده از اين قاعده را به شرح زيرمنتشر كرد: افغانستان ، آلباني ، بوليوي ، بوسني - هرزگوين ، بوتسوانا،جيبوتي ، جمهوري دمكراتيك كنگو، تيمور شرقي ، گابن ، گامبيا، غنا،هندوراس ، مقدونيه ، موريتاني ، مغولستان ، نيجريه ، پاناما، روماني ،سنگال ، سيرالئون ، تاجيكستان و اوگاندا.
|
|
|
۱۲۴ مظنون به عمليات تروريستي در عربستان سعودي دستگير شدند
خبرگزاري رسمي عربستان روز سه شنبه به نقل از شاهزاده نايف بن عبدالعزيز وزير كشور عربستان سعودي اعلام كرد، حداقل ۱۲۴ مظنون به دست داشتن در عمليات تروريستي دستگير شده اند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه شاهزاده نايف در جلسه شوراي مشورتي عربستان گفت: بعضي از دستگيرشدگان افغاني هايي هستند كه خودشان را از پيروان اسامه بن لادن مي دانند.
|
|
|
بعد از ۱۲ سال تبعيد رهبران جبهه نجات اسلامي الجزاير آزاد شدند
دو تن از رهبران جبهه نجات اسلامي الجزاير ديروز از زندان آزاد شدند.
به گزارش خبرگزاري رويتر از الجزيره، يك مقام جبهه نجات اسلامي الجزاير گفت عباس مدني رئيس و علي بلحاج معاون اين جبهه پس از گذراندن ۱۲ سال زندان به اتهام تهديد امنيت كشور، آزاد شدند.
در انتخابات سال ۱۹۹۲ الجزاير جبهه نجات اسلامي به پيروزي گسترده اي دست يافت اما حاكمان نظامي وقت الجزاير، اين جبهه را منحل و رهبران آن را زنداني كردند.
در پي اين وقايع، الجزاير مدتها صحنه درگيري دولت نظاميان و گروههاي مسلح بود؛ اما از چند سال پيش بوتفليقه رئيس جمهوري الجزاير با انجام پاره اي اصلاحات و گشودن باب گفتگو با مخالفان، فضا را آرام كرد. آزادي عباس مدني و علي بلحاج كه مدتها پيش دولت الجزاير وعده آن را داده بود، پاره اي از اين اصلاحات است.
|
|
|