به همان اندازه كه به ايران فشار مي آورند كه پروتكل الحاقي را بپذيريد بايد به اسرائيل كه داراي حداقل ۲۰۰ كلاهك اتمي است ، فشار بياورند
گروه سياسي: رئيس جمهوري ، اتهامات كاخ سفيد عليه ايران مبني بر دخالت در امور عراق را ناشي از ناكامي هاي واشنگتن در عراق دانست و گفت :خروج بيگانگان از عراق ، مي تواند به ثبات و امنيت اين كشور منجر شود.
به گزارش ايرنا سيد محمد خاتمي ديروز پس از جلسه هفتگي دولت در جمع خبرنگاران گفت : ثبات و امنيت عراق به نفع همه كشورهاي منطقه است وجمهوري اسلامي ايران معتقد است با خروج نيروهاي خارجي از عراق و سپرده شدن امور اين كشور به دست ملت عراق ثبات و امنيت در منطقه بوجود خواهد آمد.
وي ، تشديد فشارهاي آمريكا عليه ايران را ناشي از ناكامي هاي اين كشور در عراق دانست و گفت : مشكلات آمريكا و انگليس در عراق زياد شده است و اين درحالي است كه شيعيان عراق ، معقول ترين رفتار را از خود نشان داده اند.
رئيس جمهوري ، بروز برخي مشكلات در عراق را به بازماندگان رژيم گذشته عراق و گروههاي افراطي در اين كشور نسبت داد.
خاتمي گفت كه آمريكا ايران را درحالي متهم به دخالت در امـور داخـلي عراق مي كند كه ما نگران وضع عراق هستيم و ايران همواره خواستار به رسميت شناخته شدن حق حاكميت ملت عراق بر سرنوشت خويش بوده است .
وي خطاب به دولتمردان آمريكا وانگليس گفت كه حكومت بر مردم عراق را به دست مردم اين كشور بدهيد ، خواهيد ديد كه مسائل و مشكلات حل خواهد شد.
خبرنگاري پرسيد، محور مذاكرات جك استراو وزير امور خارجه انگليس بارئيس جمهوري اسلامي ايران و ساير مقامات بلندپايه چه بوده است ؟ خاتمي در جواب گفت : استراو مطلب تازه اي نداشت ومطالب همان چيزهايي بود كه در سفرهاي قبل و مطبوعات مطرح شد .
وي با اشاره به روابط ميان ايران و اتحاديه اروپا و انگليس
گفت :خوشبختانه در ديدار استراو با مقامات ايراني ، مطالب خيلي باز وصريح صحبت شد.
رئيس جمهوري در پاسخ به سئوالي درخصوص سفر آتي محمد البرادعي رئيس آژانس بين المللي انرژي اتمي به ايران گفت : سفر آينده البرادعي به ايران در زمينه تداوم روابط ايران با اين آژانس است .
خاتمي با تاكيدبراين مطلب كه ايران آماده همكاري با آژانس بين المللي انرژي اتمي است گفت : ايران هرگز نسبت به پيشنهادهايي كه براي تعهدات جديد است ، با نظر منفي برخورد نكرده است . وي گفت : ما بارها گفته ايم كه آماده تفاهم وهمكاري با جامعه بين المللي هستيم اما با بهانه جويي هاي آمريكا مخالفيم .
رئيس جمهوري با بيان اين مطلب كه ما نيز نگران سلاح هسته اي هستيم وكل منطقه بايد عاري از سلاح هسته اي شود خاطر نشان كرد:به همان اندازه كه به ايران فشار مي آورند كه پروتكل الحاقي را بپذيريد بايد به اسرائيل كه داراي حداقل ۲۰۰ كلاهك اتمي است ، فشار بياورند كه به عضويت ان .پي .تي درآيد و به تعهدات مربوطه تن دهد.
خبرنگاري پرسيد ، آيا پاكستان ميان ايران و آمريكا ميانجيگري خواهد كرد؟ خاتمي در جواب گفت : ما اهل منطق و گفتگوي منطقي هستيم اما تحميل و زور را برنمي تابيم و تازمانيكه زور حاكم باشد بي واسطه و با واسطه نمي توان كاري كرد.
خاتمي در ادامه پاسخ به پرسشهاي خبرنگاران كه به مسائل داخلي كشور اختصاص داشت در خصوص لوايح دوگانه دولت گفت : اميدوارم اين لوايح باتفاهم ميان مجلس و شوراي نگهبان حل شود .
وي گفت: اين لوايح يك روح كلي و حداقل هايي دارد كه اميدوارم هم شوراي نگهبان و هم مجلس به اين نتيجه برسند و من هنوز هم اميدوارم كه اين مساله حل شود و خاضعانه از مجلس شوراي اسلامي و شوراي نگهبان تقاضا مي كنم كه باسعه صدر مساله لوايح را با حفظ روح كلي آن و لحاظ كردن نظرات مجلس و شوراي نگهبان حل كنند.
وي در پاسخ به سئوالي در خصوص حوادث اخير گفت :هيچ جامعه اي نمي تواندمدعي مردم سالاري باشد مگر اينكه انتقاد و اعتراض را حتي نسبت به حكومت بپذيرد.
خاتمي گفت : ما وظيفه داريم اين مساله را نهادينه كنيم و حق مسلم اعتراض و انتقاد را به رسميت بشناسيم و اگر با انتقادواعتراض منطقي ، برخورد شود من با آن مخالفت خواهم كرد.
وي ، اغتشاش را متفاوت از اعتراض و انتقاد دانست و گفت : اغتشاش يعني عبور از موازين قانوني ، تخريب و احيانا برخوردهاي شديد. هرچند خوشبختانه جامعه بافرهنگ ما و حتي كساني كه مخالفت هايي نيز با ما دارند بين اغتشاش و اعتراض تفاوت قائلند و به همين دليل خيلي زود صف مردم و دانشجويان بااغتشاشگران جدا شد.
رئيس قوه مجريه گفت : در جريان اخير ، ۷۵ نفر از نيروهاي پليس زخمي شد تا طرف مقابل زخمي نشود و اينها به مردم و پليس تعرض كردند.
وي گفت : مردم از قواي سه گانه انتظار دارند از حقوق شهروندي و آزاديهادفاع كنند و امنيت را در جامعه برقرار و با اغتشاش گران نيز برخورد كنند.
هرچند اين برخورد نيز بايد قانوني باشد.
خاتمي اظهار داشت : عملكرد نيروي انتظامي و وزارت اطلاعات و ساير دستگاهها خيلي خوب بود و مهمترين عاملي كه باعث شد، حوادث اخير ، پايان پذيرد ، «شعور» دانشجويان و مردم بود.
رئيس جمهوري درپاسخ به سئوالي درخصوص اعتراضات دانشجويان گفت : دانشجويان حق دارند مسائل صنفي خود را بيان كنند.
خاتمي خطاب به وزارت اطلاعات و قوه قضائيه گفت كه بايد حساب دانشجويان را از حساب اغتشاشگران جدا كنيد و نيازي نيست كه در سطح وسيع دانشجويان را نگه بداريم گرچه تعداد زيادي نيستند.
وي درعين حال گفت اگر كساني هم از حدود و موازين قانوني خارج شده اندبايد طبق قانون با آنها نيز برخورد شود.
رئيس جمهوري در پاسخ به سئوال ديگري مبارزه باگراني را جدي و مهم خواندو گفت : ستادي براي كنترل بر قيمت ها به رياست معاون اول رئيس جمهوري تشكيل شده است اما مهم آن است كه زمينه هاي تورم و گراني را از بين ببريم .
خبرنگاري در پايان پرسيد آيا نگراني درخصوص هجدهم تير داريد؟ كه خاتمي در جواب گفت : اميدواريم با رشدي كه مردم و دانشجويان دارند و نيز اشرافي كه دستگاهها دارند ، مشكلي پيش نيايد.