يك مقام ارشد دولت بوش ادعا كرد، كره شمالي هفته گذشته به آمريكا اطلاع داده است كه توليد پلوتونيوم براي ساخت ده ها فروند موشك هسته اي را با موفقيت به اتمام رسانده است و در نظر دارد آن مواد را به سرعت براي ساخت سلاح اتمي به كار گيرد.
به گزارش ايرنا روزنامه نيويورك تايمز ديروز با اعلام اين خبر نوشت : سازمان هاي جاسوسي آمريكا كه به خاطر ارزيابي هاي نادرست از توان هسته اي عراق در دوران صدام حسين مورد انتقاد شديدي قرار دارند، اكنون به سختي در تلاش هستند به صحت و سقم اظهارات جديد كره شمالي پي ببرند.
نيويورك تايمز به نقل از مقامات آمريكايي افزود: نتايج آزمايش هاي اوليه از گازهاي پراكنده در هواي كره شمالي و كشورهاي همجوار آن نشان دهنده شتاب گرفتن برنامه هسته اي اين كشور است اما نتيجه قطعي هنوز به دست نيامده است .
قرار است سازمان هاي جاسوسي آمريكا هفته آينده تحقيقات بيشتري دراين زمينه انجام دهند.
نيويورك تايمز به نقل از وزارت دفاع آمريكا افزود: اطلاعات آنها موفقيت برنامه كره شمالي براي ساخت سلاح هسته اي را مورد تأييد قرار مي دهد.
براساس گزارش هاي غيررسمي منتشره در نيويورك ، ديپلمات هاي كره شمالي در سازمان ملل متحد ۱۷ تيرماه در نيويورك در ديدار با جك پريچارد مسئول امور آن كشور در وزارت خارجه آمريكا موفقيت كشورشان را در ساخت پلوتونيوم اعلام كردند.
اين در حالي است كه سفير آمريكا در كره جنوبي ديروز به كره شمالي توصيه كرد از تلاش براي توليد سلاح هاي هسته اي دست كشيده و سعي كند تا فرصتي را كه سال پيش براي بهبود روابط با آمريكا از دست داد، دوباره به دست آورد.
خبرگزاري فرانسه به نقل از «توماس هابارد« سفير آمريكا در سئول گزارش داد: رهبران كره شمالي سال گذشته فرصت خود را براي تقويت روابط اين كشور با آمريكا از دست دادند.
اين ديپلمات با سابقه آمريكايي كه در يك همايش سخن مي گفت افزود: هنگامي كه جرج بوش رئيس جمهوري آمريكا «طرح جسورانه» خود را درباره كره شمالي در ژوئن سال ۲۰۰۲ ميلادي (خرداد ۸۱) مطرح كرد، واشنگتن به معناي واقعي خواستار تقويت روابط با پيونگ يانگ بود. وي گفت كه آمريكا تابستان گذشته آماده بود تا رويكرد جسورانه اي را نسبت به كره شمالي در پيش بگيرد و اين فرصتي بود كه واشنگتن را به سوي عادي سازي روابطش با پيونگ يانگ سوق مي داد.
هابارد با ابراز تاسف از اين كه رهبري كره شمالي در آن زمان با ادامه برنامه هسته اي اين كشور، پيگيري پيشنهاد آمريكا را غير ممكن ساخت افزود: «درصورتي كه كره شمالي تصميم بگيرد برنامه هسته اي خود را متوقف كند، اين پيشنهاد همچنان مطرح خواهد بود.»
سفير آمريكا در كره جنوبي همچنين ابراز اطمينان كرد: درصورتي كه كره شمالي به طور واضح و بدون بازگشت ادامه برنامه توليد سلاحهاي هسته اي را متوقف كند، آمريكا خواهد توانست براي كمك به تامين شرايط معيشتي بهتر براي مردم كره شمالي راهي بيابد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه ، «طرح جسورانه» بوش كه عوايد اقتصادي و سياسي زيادي براي كره شمالي در بر داشت ، اكتبر سال ميلادي گذشته (مهر ۸۱)در پي افشاي ناگهاني و حيرت آور اين مساله كه كره شمالي سرگرم انجام يك برنامه محرمانه هسته اي است ، به حالت تعليق درآمد.
هابارد با رد ادعاي پيونگ يانگ مبني بر اين كه واشنگتن در صدد است عليه كره شمالي حملات بازدارنده انجام دهد، تأكيد كرد كه واشنگتن مي خواهد بحران هسته اي كره شمالي را با استفاده از «ديپلماسي مسالمت آميز» حل كند.