بدين ترتيب همزمان با تلاش نيروهاي اشغالگر جهت بازسازي پايه هاي اقتصادي عراق، ناراضيان اشغال نيز به طرق مختلف در مقابل آنها ايستادگي مي كنند. سكه عراق با اين دو روي همچنان چرخ مي خورد تا روزي كه يك روي آن بر زمين نشيند.
جيمز ولفنسون رئيس بانك جهاني كه به منظور ارزيابي نيازها در عراق به بغداد سفر كرده است اعلام كرد كه افزايش كمك مالي كلي به تصويب يك قانون اساسي جديد در اين كشور بستگي دارد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از بغداد، جيمز ولفنسون پس از نشست با «سرگيو ويرا دو ملو» نماينده ويژه سازمان ملل متحد در عراق در يك همايش خبري گفت: من مطمئنم كه به اين كشور كمك خواهد شد، اما در ابتدا بايد يك قانون اساسي و يك دولت مورد قبول مردم عراق وجود داشته باشد.
ولفنسون مدت كمي پس از سقوط صدام، اعلام كرده بود كه بانك جهاني حاضر به كمك براي بازسازي عراق تحت نظارت سازمان ملل متحد است.
از سوي ديگر، جوزف صبا رئيس بانك جهاني در خاورميانه نيز در چند روز اخير از عراق بازديد به عمل آورده است.
يك مقام بلند پايه وزارت نفت عراق نيز روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرگزاري فرانسه گفت: عراق براي صادرات نفت خود با ۱۲ شركت خارجي قرارداد نفتي امضا كرده است كه توليد ۶۵۰ هزار بشكه در روز را دربر مي گيرد.
به گزارش تلويزيون العربيه، مدت اين قراردادها كه برخي از شركت هاي بزرگ سرمايه داري نيز در آن شركت دارند، از اول اوت (مرداد) تا پايان دسامبر (آذر) است.وي افزود: ميزان صادرات در آذر به ۶۵۰ هزار بشكه در روز خواهد رسيد.
اين خبر در حالي اعلام مي شود كه به گزارش رويترز، عراق تصميم دارد خط لوله امتداد يافته از ميدان هاي نفتي كركوك واقع در شمال اين كشور را ظرف يكي دو روز آينده بازگشايي كند.
اين خبرگزاري در گزارشي از بغداد از اقدام مذكور به عنوان گامي مهم در بازسازي صنعت نفت عراق ياد كرد.
منابع صنعت نفت عراق در اين زمينه به رويترز گفتند: قبل از ازسرگيري صدور نفت از طريق تركيه، نفت خام در اين خط لوله بار ديگر جريان خواهد يافت.
اين منابع همچنين پيش بيني كردند كه خط لوله ياد شده احتمالاً در اول ماه اوت (امروز) آماده از سرگيري صدور نفت خواهد شد و در آغاز كار روزانه بين ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار بشكه نفت از اين خط لوله صادر شود.
راتب الشلاح رئيس اتاق بازرگاني صنعت سوريه در گفت وگو با ايرنا افزود: از راه آهن ياد شده در ابتدا براي انتقال كالاها به سوي بغداد و بالعكس استفاده مي شد ولي قرار است در روزهاي آينده حركت قطارهاي مسافربري در اين مسير آغاز شود.اين امر حاكي از آن است كه روابط اقتصادي و بازرگاني عراق و سوريه به سرعت در حال بازگشت به وضعيت قبل از جنگ آمريكا و انگليس عليه عراق است.
اعزام نيرو به عراق
وزارت دفاع اسپانيا اعلام كرد كه اولين گروه از نيروهاي اعزامي اسپانيا به عراق، در شهر ديوانيه اين كشور اشغال شده، استقرار يافتند.
تلويزيون دولتي اسپانيا پنجشنبه به نقل از وزارت دفاع اين كشور گزارش داد كه گروه پيشروي نيروهاي اسپانيايي را ۱۴۳ نفر افسر و سرباز به فرماندهي ژنرال آلفردو كاردونا تشكيل مي دهند.
ديوانيه محل فرماندهي يك بريگاد از نظاميان خارجي موسوم به «پلوس اولترا» متشكل از حدود دو هزار و ۵۰۰ نظامي از كشورهاي اسپانيا، السالوادور، هندوراس، جمهوري دومينيكن و نيكاراگوئه خواهد بود.
«سليمان دميرل» رئيس جمهور سابق تركيه نيز در گفت وگو با روزنامه حرّيت خواهان اعزام نيروي نظامي تركيه به عراق شد.
وي گفت: قبول درخواست آمريكا براي اعزام نيروي نظامي به عراق يك فرصت تاريخي براي تركيه است و اگر تركيه قصد مجادله با «پ.ك.ك» را دارد، بايد با آمريكا در اين زمينه همكاري كرده و نيروي نظامي به عراق اعزام كند.
دميرل گفت: اگر تركيه به درخواست آمريكا جواب مثبت ندهد تا سي سال قدرت عمل در منطقه خاورميانه را از دست خواهد داد.
در همين حال كميته پيگيري اجلاس سران عرب قرار است سه شنبه آينده امكان اعزام نيروهاي عرب حافظ صلح به عراق را بررسي كنند.
روزنامه الاهرام به نقل از حسام زكي رئيس دفتر مطبوعات اتحاديه عرب، نوشت: در نشست آينده كميته پيگيري عرب كه به مدت دو روز ادامه خواهد داشت، وزيران خارجه عرب مسئله چگونگي اعزام نيرو به عراق و هماهنگي با سازمان ملل متحد در اين باره و همچنين چگونگي تعامل با شوراي حكومت انتقالي عراق را مورد توجه قرار خواهند داد.
يك هيات تحقيق از مجلس نمايندگان ژاپن نيز روز پنجشنبه در ارتباط با طرح اعزام واحدهايي از ارتش ژاپن به عراق ، راهي بغداد شد.
تلويزيون سراسري ژاپن گفت كه رياست اين هيات هشت نفره را «ماساهيكو كومورا» وزير خارجه اسبق اين كشور بر عهده دارد.
ديروز ايرنا از دهلي نو خبر داد كه شوراي حكومتي دولت انتقالي در عراق رواديد ورود به آن كشور را براي كليه بازرگانان هندي لغو كرده است.
بازرگانان هندي اكنون تنها با داشتن مدارك سفر و گذرنامه مي توانند به عراق سفر كنند.
بازرگانان آمريكايي و اروپايي نيز از داشتن رواديد ورود به عراق معاف هستند و تنها گذرنامه و مدارك سفر براي ورود آنان به عراق كافي است .
ادامه درگيري هاي نظامي
به گزارش خبرگزاري فرانسه يك نظامي آمريكايي بر اثر شليك گلوله به سمت لشكر چهارم پياده نظام آمريكا در شمال بغداد كشته و دو تن ديگر زخمي شدند.
نيكول تامپسون سخنگوي نظامي آمريكا روز پنجشنبه با اعلام اين خبر از مجروح شدن چهار عراقي در تيراندازي متقابل توسط نظامي هاي آمريكايي خبر داد.
خبرگزاري فرانسه همچنين نوشت : وقوع حمله در استان «دياله» كه هم مرز ايران است ، از روز اول ماه مه
(۱۱ ارديبهشت ) كه «جورج دبليو بوش» رئيس جمهوري آمريكا پايان جنگ با عراق را اعلام كرده است ، تبديل به يك ميدان نبرد در جنگ فرسايشي بين آمريكايي ها و شورشي ها شده است .
براساس اين گزارش ، بعقوبه ، مركز استان دياله ، واقع در ۶۰ كيلومتري بغداد، صحنه حملات خمپاره اي و حمله هاي غافلگيركننده شبانه عليه نيروهاي آمريكايي است و حمله اخير در بعقوبه حدود ۴۰كيلومتري (۲۵ مايلي ) شرق اين شهرصورت گرفته است .
به گزارش اين خبرگزاري ، از آغاز ماه مه (۱۱ارديبهشت ) تاكنون در مجموع ۵۱ نظامي آمريكايي در عمليات چريكي تعقيب و گريز كه اغلب آنها به وفاداران «صدام حسين» رئيس جمهوري مخلوع عراق نسبت داده مي شود، كشته شده اند.