درخشش سينماي ايران در جشنواره ملبورن
در پنجاه و دومين جشنواره بين المللي فيلم ملبورن كه از ۲۳ ژوئيه (اول مردادماه ) آغاز شده و تا ۱۰ اوت (۱۹ مردادماه ) ادامه دارد بيش از ۴۰۰ فيلم از سراسر دنيا در ۵ سينما و سالن بزرگ اين شهر به نمايش درمي آيند.
جشنواره سال گذشته ملبورن حدود ۱۶۰ هزار تماشاگر را به خود جلب كرد كه نيمي از آنان زير ۳۰ سال بودند و انتظار مي رود كه جشنواره امسال مخاطبان بيشتري را به خود جلب كند.
جيمز هيوسون ، مدير اين جشنواره معتقد است كه پنجاه و دومين جشنواره بين المللي ملبورن هم اكنون يكي از بزرگترين جشنواره ها در نيمكره جنوبي است . وي در مصاحبه با ايرنا افزود: مردم خواستار تنوع هستند و در حال حاضر آنها مي توانند در جريان آنچه كه در جشنواره رخ مي دهد، قرار گيرند.
عباس كيارستمي ، فيلمساز ايراني كه حضور وي در ملبورن با هدف انتشار و اشاعه ديدگاه هاي مردم خاورميانه در رسانه ها مطرح شده ، به عنوان ميهمان برجسته اين جشنواره معرفي شده است .
هيوسون گفت : ما بايد سينماي مناطق آسيايي را ترويج كنيم .
وي افزود: ذكر اين نكته كه اين جشنواره پنجره اي به سوي جهان است ، كليشه اي و تكراري است اما اين يك واقعيت انساني است كه پاسخها و احساسات مردمي يكسان بوده و فيلم هاي نقاط مختلف دنيا اين مساله را به وضوح نشان مي دهند.
در جشنواره بخش هايي نيز در مورد ژاپن ، كارگردانان زن آسيايي ، روسيه ، هند، موسيقي انيميشن و هنرهاي رزمي وجود دارد.
جشنواره بين المللي فيلم ملبورن يكي از گردانندگان ديرينه رويدادهاي هنري و نيز قديمي ترين جشنواره فيلم در نيمكره جنوبي است .
اين جشنواره كه فيلم هاي آن در معتبرترين و معروفترين سينماها و سالن هاي ملبورن به نمايش در مي آيد، مجموعه اي از فيلم هاي منتخب سازندگان فيلم برجسته سراسر دنيا را تشكيل مي دهد.به گفته هيوسون ، جشنواره ملبورن يك ويترين نمايشي براي نشان دادن آخرين پيشرفتها در فيلم سازي بين المللي و استراليا است كه به مخاطبان مجموعه گسترده اي از داستانهاي كوتاه ، فيلم هاي مستند، فيلم هاي حرفه اي و انيميشن را ارايه مي دهد.
چند فيلم ايراني نيز در اين جشنواره بين المللي به نمايش درآمده اند. فيلم هاي ايراني « الفباي افغان » ساخته محسن مخملباف ،« سفره ايراني» به كارگرداني كيانوش عياري و « و عنكبوت آمد» كار مازيار بهاري روز شنبه گذشته در اين جشنواره روي اكران رفتند. فيلم الفباي افغان كه در ساعت ۳ بعدازظهر در سالن بزرگ شهر در راسل استريت به نمايش گذارده شد، قرار است روز جمعه نيز بار ديگر اكران شد.
«سفره ايراني» و «و عنكبوت آمد» نيز به ترتيب در ساعتهاي ۷ و ۹ بعدازظهر همان روز در سالن بزرگ شهر به نمايش در آمدند.
فيلم «ايستگاه متروك » ساخته عليرضا رئيسيان نيز در ۱۴ و ۱۶ مرداد ماه در سالن سنتر ويليج واقع در بورك استريت و سينما فورم در فليندر استريت به نمايش در خواهند آمد. علاوه بر عباس كيارستمي ، عليرضا رئيسيان به عنوان ميهمان در اين جشنواره شركت دارند. فيلم «طلاي سرخ» ساخته جعفر پناهي، «زندان زنان» ساخته منيژه حكمت و «آوازهاي سرزمين مادري ام» ساخته بهمن قبادي نيز در اين جشنواره به نمايش درمي آيند.
تابستان امسال هم از سينماي كودك خبري نيست
تشكيلات متمركز در بنياد سينمايي فارابي در خصوص سينماهاي ويژه كودك، قول هايي را براي نيمه دوم مردادماه مي دهند اما در عين حال م تا جايي كه مي دانم خيلي قطعي نيست مرضيه برومند رئيس مجمع سينماي كودك گفت: به همين دليل تأكيد مي كنم و تقريباً در شهريورماه به دليل گرفتاري خاصي كه براي آماده شدن بچه ها وجود دارد كمتر مي توان انتظار داشت بچه ها به سينما بيايند بنابراين دوباره اين فصل را از دست خواهيم داد. اين كارگردان سينماي ايران گفت: دست زدن به ساخت چند فيلم سينمايي براي كودكان در نيمه دوم سال به بهانه جشنواره كودك نمي تواند نتيجه خوبي داشته باشد، بنابراين بهتر است اين اتفاقات قبل از شتاب جشنواره اصفهان آغاز شود.
مرضيه برومند به همكاري آموزش و پرورش با سينماي كودك و نوجوان اشاره كرد و گفت: اگر قول هاي همكاري كه اين وزارتخانه داده در پيچ و خم مسايل بوروكراتيك گير نكند و بعد از چندسال اتفاق بيفتد خوني در سينماي كودك تزريق مي شود و يك تكاني مي خورد.
بزرگداشت فليني در رم
رم پاييز امسال در دهمين سالگرد مرگ «فدريكو فليني» با برگزاري نمايشگاه ها، شوهاي عكس، كنسرت ها و پخش كليپ هايي از فيلم هاي فليني، به قدرداني از اين كارگردان مشهور ايتاليايي خواهد پرداخت.
به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، شهر رم براي «فدريكو فليني»، كارگردان شهير ايتاليايي از ارزش زيادي برخوردار بود، تا جايي كه فيلم روماركورد (Romarcord) كه بعد از موفقيت فليني در جشنواره اسكار به «آماركورد» (Amarcord) تغيير نام يافت، به روابط «فدريكو» با اين شهر مي پردازد. وي ساليان زيادي را در اين پايتخت زندگي كرد و پاره اي از آثار كلاسيكش از جمله فيلم «La Dolce Vita» محصول سال ۱۹۶۰ را در اين شهر ساخت.
مراسم بزرگداشت اين كارگردان از ماه مهر آغاز مي شود و به پخش كليپ هايي از فيلم هايش در مكان هاي مورد استفاده «فليني» اختصاص خواهد يافت.در اين مراسم، تصاوير، نامه ها و طرح هايي كه توسط فليني تهيه شده است، به معرض ديد علاقه مندان قرار خواهد گرفت.فليني در ۳۱ اكتبر سال ۱۹۹۳ در سن ۷۳ سالگي درگذشت. وي طي چهار دهه كار مداوم، ۲۰ فيلم از خود به جاي گذارد.چهار فيلم Le Notti di cabiria، La Srrada، «۲۸/۱» و Amarcord جايزه بهترين فيلم خارجي را از آن خود كرده اند.اين در حالي است كه فدريكو در سال ۱۹۹۳ جايزه اسكار يك عمر فعاليت هنري را نيز از آن خود كرد.