وزير علوم، تحقيقات و فناوري:
دفاع از حريم دانشگاه و امنيت فكري خدمت به منافع ملي است
گروه علمي فرهنگي: وزير علوم ، تحقيقات و فناوري گفت : از دست دادن فرصتهاي توسعه علمي ، خسارتي است كه حاصل آن بيش از امروز، در فرداي جامعه قابل مشاهده است .
«مصطفي معين » روز دوشنبه در هشتمين نشست مشترك هيأتهاي امناي دانشگاه ها و مراكز علمي و تحقيقاتي كشور در مجتمع تحقيقاتي «عصر انقلاب » افزود: با اين نگاه ، مهمترين چالش نظام آموزش عالي در ايران كسب منزلت فرهنگي ، حقوقي ، اجرايي و ساختاري است .
وي تأكيد كرد: از ديدگاه مسئولان آموزش عالي ، دفاع از منزلت علم و حريم دانشگاه و حرمت و امنيت فكري و اجتماعي و سياسي استاد و دانشگاه پابه پاي تلاش براي توسعه علمي كشور اهميت دارد و جداي از هم نيست و همه اينها در خدمت منافع ملي و تأمين امنيت و اقتدار كشور در سطح ملي و بين المللي است .
وزير علوم گفت : پيدايش فرصت اصلاحات و ظرفيتهاي جديد اجتماعي پس از حماسه دوم خرداد ۷۶، در شكوفايي علمي ، آموزشي و پژوهشي كشور مؤثر بوده است اما از اين فرصت بخوبي استفاده نشد.
وي «ساختار جديد علمي كشور»، «رفع اقدامات موازي و فراقانوني» و «توجه به حرمت و منزلت نهاد دانشگاه ، دانشگاهيان و دانشجويان» را بديهي ترين لوازم و مقتضيات تحرك و توسعه علمي ارزيابي كرد.
معين افزود: از دست رفتن فرصتهاي توسعه ، زمينه ساز از دست رفتن سرمايه هاي بزرگي چون تجربه ملي ، سرمايه اعتماد ملي و سرمايه انتخاب ملي است .
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي ، پيشرفت علم و فناوري را در تعيين جايگاه جهاني و اقتدار كشورها و جابجايي به اعتبار دانايي را از ويژگيهاي عصرجديد برشمرد و براي تحقق توسعه علمي ايران ، برخورداري از يك درك و عزم ملي را مورد تأكيد قرار داد.
معين ، در اين نشست ، خواستار تحول در نظام سياستگذاري علمي ، يكپارچگي مديريت آموزش عالي ، منزلت بخشي به علم و عالم و مراكز علمي ، تمركز در سياستگذاري و عدم تمركز در امور اجرايي ، فراهم آوردن محيط حقوقي مناسب ، آزادي علمي و استقلال دانشگاه و دسترسي برابر و به دور از تبعيض به آموزش عالي شد.
وي گفت : اگر ضرورت و سرعت تحول در ساختار مديريت علوم ، تحقيقات و فناوري و اقتدار نظام علمي كشور و ضرورت آزادي و امنيت پايدار محيط دانشگاه و ضرورت حرمت و منزلت نسل دانشگاهي و تفكر دانشجو و جوان را مورد ترديد قرار دهيم ، مطمئن باشيد كه نه تنها به چشم اندازهاي آينده فكرنكرده ايم ، بلكه در حل و فصل مسائل و چالشهاي پيش روي جامعه نيز درمانده ايم .
|