همزمان با سفر بازرسان
روزنامه آمريكايي لوس آنجلس تايمز پريروز نوشت ايران درصدد ساختن بمب اتمي است و براي اين كار به مراحل پاياني نزديك شده است.
خبر اين روزنامه آمريكايي كه همزمان با ورود بازرسان حقوقي آژانس بين المللي انرژي اتمي به تهران منتشر شد به گونه اي تنظيم شده است كه ايران را تهديدي براي صلح منطقه و جهان نشان دهد. اين در حالي است كه تهران بارها به طور رسمي اعلام كرده است كه ساخت سلاح هسته اي اساساً در دكترين دفاعي ايران جايي ندارد.
لوس آنجلس تايمز براي مستند كردن گزارش خود به گزارشي كه ماه گذشته خبرگزاري رويترز به نقل از منابع بي نام منتشر كرد استناد كرده است. در آن گزارش ادعا شده بود كه نمونه برداري از فضاي ايران در حوالي نيروگاه نطنز وجود اورانيوم غني شده در ايران را تأييد مي كند. در آن زمان ايران اين ادعا را تكذيب كرد و محمدالبرادعي رئيس آژانس بين المللي انرژي اتمي گفت مطالعات آژانس هنوز پايان نيافته است و نمي توان چنين ادعايي كرد.
لوس آنجلس تايمز در گزارش خود همچنين ادعا كرده است ايران براي ساختن بمب اتمي از عبدالقدير خان دانشمند هسته اي پاكستان كمك گرفته است.
ادعاي الوطن
روزنامه الوطن مدعي شد كه برخي از مقامات آگاه واشنگتن در گفت و گو با اين روزنامه گفته اند كه به دنبال ورود يك هيات مصري به ايران براي تحويل گرفتن زندانيان مصري مرتبط با القاعده، دولت ايران از تحويل دادن اين زندانيان خودداري كرده است.
به گزارش ايسنا، اين روزنامه چاپ عربستان به نقل از منابعي كه آنها را «مقامات آگاه واشنگتن» مي خواند؛ نوشت: گفت و گوهاي هيأت مصري با ايران كه طي هفته هاي گذشته انجام شد، به نتيجه اي نرسيده است.
طبق اين گزارش مقامات يادشده ادعا كرده اند كه مقامات ايراني به هيأت مصري گفته اند، هويت تعدادي از زندانيان هنوز به طور قطعي مشخص نشده است و اين امر غيرقانوني است كه دولت ايران بدون انجام تحقيقات لازم و اطمينان از هويت افراد، گروهي را به قاهره تحويل دهد.
روزنامه يادشده در بخش ديگري از گزارش خود آورد: مقامات آگاه واشنگتن به نقل از مقامات ايراني اظهار داشتند كه آگاهي كامل از هويت اين افراد تنها به اين دليل است كه افراد به كشوري غير از كشور اصلي شان تحويل داده نشوند.
اين روزنامه در ادامه نوشت: مقامات آگاه واشنگتن اظهار داشته اند كه مقامات ايراني در پاسخ به درخواست هيأت مصري درباره بازجويي از اسراي مصري، گفتند كه نمي دانند چه كسي مصري است و چه كسي مصري نيست.
اين مقامات هم چنين مدعي شده اند كه مقامات ايراني از تأييد يا رد حضور ايمن الظواهري در بين زندانيان القاعده خودداري كرده اند.
طبق مطالب منتشره از سوي روزنامه الوطن اين مقامات همچنين ادعا كرده اند كه مقامات ايراني، تسليم زندانيان القاعده به كشورهاي مربوطه را كه از سوي واشنگتن مطرح شده بود به تحويل رهبران منافقين در عراق مشروط ساخته اند.
ايران قبلاً به صورت رسمي اعلام كرده است كه شماري از مظنونان القاعده را دستگير كرده است اما هويت آنها هنوز معلوم نشده است. همچنين تهران پيشتر ادعاي حضور برخي رهبران القاعده مانند ايمن الظواهري و ابوغيث در ايران را تكذيب كرده است.
مركز مقابله با تندروي
عربستان سعودي اعلام كرد در حال تشكيل مركزي براي گفتگوي ملي به منظور مقابله با تندروي در اين كشور است.
به گزارش خبرگزاري رويترز، امير عبدالله وليعهد عربستان در سخناني در تلويزيون اين كشور گفت، اين مركز با نام ملك عبدالعزيز نامگذاري شده است.
وي گفت: ايجاد اين مركز و ادامه گفتگوهاي ملي در چارچوب آن به مبارزه با تندروي كمك مي كند.
دو ماه پيش نشستي تحت عنوان گفتگوي ملي با حضور امير عبدالله و رهبران سني و شيعه عربستان برگزار شد. در پايان اين نشست شركت كنندگان در بيانيه اي ضمن تأييد گوناگوني تفكرات مسلمانان (شيعه و سني) در عربستان، خواستار مشاركت سياسي همه و توزيع مناسب و منصفانه منابع در كشور شدند.
عمارت نشيني ممنوع
طي نيم قرن گذشته، هر سال وقتي گرماي ژوئيه جاي خود را به خنكاي اوت مي داد، رهبري حزب كمونيست چين به محلي در كنار درياي «بوهاي» مي رفتند كه به دليل عمارت هاي حفاظت شده و نشست هاي سياسي پنهاني اش شهرت دارد.
مائو و جانشينانش، دنگ شيائوپنگ و جيانگ زمين در كنار اين نشست هاي سياسي به دور از رسوم خشك و ضوابط تصميم گيري پايتخت، شنا هم مي كردند.
اما هوجينتائو رئيس جمهور جديد چين در اقدامي براي بهبود رابطه اش با مردم چين اين سفر كنار دريا را لغو كرد و به رهبران حزب دستور داد كه تابستان را در خانه بمانند.
تصميم درباره لغو اين نشست هاي محرمانه، نشانه واقعي از اين است كه جينتائو قصد كنار گذاشتن برخي سنت هاي كمونيستي را دارد. او مي خواهد حزب كمونيست را متفاوت از پيشينيان و حداقل متفاوت از جيانگ زمين اداره كند. او مدتهاست كه وعده شفافيت و فضاي باز را مي دهد.
نشست هاي عمارت ساحل بوهاي در ميان كادر رهبري حزب كمونيست محبوبيت زيادي دارد زيرا بدون تشريفات رسمي معمول پكن و حواشي آن به تصميم گيري و سياستگذاري مي پردازند.