اسب وحشي آسيا
اسب پرزوالسكي، آخرين گونه آسب وحشي واقعي، به مدت هزار سال آزادانه در استپ هاي مغولستان به سر مي برد. اما به تدريج جمعيت اسب هاي وحشي كمتر شد و گونه هاي اهلي در رقابت بر سر آب و چراگاه سبقت را از آنان ربودند. آخرين اسب پرزوالسكي كه در سال ۱۹۴۷ دستگير شد، به آسكانايانووا، كه منطقه اي حفاظت شده در اوكراين است، انتقال يافت.
امروزه حدود هزار رأس از اين اسب در جهان وجود دارد كه همه در اسارت متولد شده اند. بيشتر آنها در باغ وحش ها و پارك هاي حيات وحش به سر مي برند كه برنامه هاي حفاظت و تكثير خود را با «گروه جهاني مديريت اسب پرزوالسكي» هماهنگ به پيش مي برند.
اكنون پس از سال ها دوري از زادگاه اصلي خود، طبق طرح هاي حساب شده اي تعداد معدودي از اين اسب ها به سرزمين خود، مغولستان، باز گردانده شده اند تا بار ديگر به زندگي خود در وحش ادامه دهند.
كشف آرواره ۱۳ ميليون ساله
كاوش پيرامون يافتن بقايا و شواهدي در رابطه با ميمون وارهاي اوليه كه مي تواند كليد بسياري از معماهاي لاينحل در مقوله تكامل باشد همچنان ادامه دارد.به تازگي قطعه اي از آرواره پاييني يك موجود ميمون مانند در ناميبيا (جنوب آفريقا) كشف شده كه مي تواند به حل بخش هايي از اين معما كمك كند. بر روي اين آرواره تعدادي دندان فرسوده وجود دارد كه نشان مي دهد صاحب آن از مواد نرم، مثل تمشك، دانه، برگ، گل و امثال آن تغذيه مي كرده است. اين موجود حدود ۱۳ ميليون سال پيش در كوه هاي اوتاوي مي زيسته كه اكنون ناحيه اي نيمه خشك است اما در آن زمان جنگلي و مرطوب تر بوده است.
آنتن هاي طبيعي
آنچه مي بينيد يك درخت بلند نيست ، بلكه ستوني است كه به طول بيش از ۴۰ متر كه روي آن را پوششي از رزين به شكل پوست درخت كاج با شاخ و برگ هاي مصنوعي پوشانده و آنتن ويژه تلفن هاي موبايل روي آن نصب شده است.
بعضي از شركت هاي مخابراتي در آمريكا براي از ريخت نينداختن محيط هاي طبيعي و فضاي سبز شهري به اين شيوه استقرار آنتن روي آورده اند. اين پايه هاي آنتن را مي توان شبيه درخت هاي اطراف طراحي كرد.
اين ابداع مورد توجه بسياري از مردم ، به ويژه علاقه مندان محيط زيست واقع شده و روز به روز طرفداران بيشتري پيدا مي كند.
با كشف اين ميمون وار، كه(Otavipitheeus) نام دارد، مشخص شده كه انسان نماهاي موجود در آفريقا- برخلاف نظريات پيشين_ فقط به ناحيه استوايي شرق آفريقا محدود نمي شده اند، بلكه در سراسر آفريقا پراكنده بوده اند.
شواهدي از انسان ابزار ساز در ۹۵ هزار سال پيش
قدمت وجود آدمي به صورت نوين بر روي زمين همواره مورد بحث دانشمندان بوده است. حادثه اي جالب ، انديشه هاي موجود در اين باره را دستخوش تغييراتي ساخت. اين ماجرا در آفريقاي جنوبي اتفاق افتاد.
در ساحل جنوبي آفريقاي جنوبي ، در غاري كه آن را غار بلوم بوس مي نامند آثاري از انسان هاي بسيار قديم پيدا شد. دو ديرين شناس دانشگاه كيپ تاون به محل رفتند و شواهدي مبني بر وجود انسان هايي كه بين۸۰ تا ۹۵ هزار سال پيش در آنجا زندگي مي كرده اند به دست آوردند و نوع زندگي و رفتار آنان شبيه انسان هايي است كه انسان مدرن ناميده مي شوند. اين كشف نشان دهنده وجود اين انسان در۴۰ هزار سال پيش از كليه مشاهداتي است كه تاكنون در اروپا انجام شده است.
پيش از آن آثاري از انسان هاي مدرن مربوط به ۱۱۷ هزار سال پيش در ساحل غربي آفريقاي جنوبي به دست آمده بود ، اما مردمي كه در غار بلوم بوس زندگي مي كرده اند از ابزارهاي استخواني مختلفي استفاده مي كرده اند كه نمونه هايي از اين ابزار را در عكس مشاهده مي كنيد.
در اين غار آثار متعددي مبني بر ابزارسازي انسان مورد بحث به دست آمده كه در آن ميان ، قديمي ترين شواهد در رابطه با ماهي گيري انسان است. همچنين نوعي ماهي بزرگ كه باله پشتي آن استخواني و در وسط ستون فقرات بوده است.
به نظر كارشناسان ، اين ماهي به وسيله طعمه و نيزه هايي چوبي كه نوك سنگي تيز داشته اند صيد شده اند.