ازبيكاران خجالت مي كشم
عضو كميسيون اقتصادي مجلس گفت: هر وقت به شهرستان مي روم سيل جوانان بيكار در خيابانها مرا به ياد تظاهرات مي اندازد و من از آنها خجالت مي كشم. وضعيت نامناسب اقتصادي اكثر خانواده ها نشان از عدم رضايت از عملكرد دولت دارد.
رحمان نامجو در گفتگو با خبرگزاري فارس افزود: اقدامات انجام شده براي رفع بيكاري، رضايت مردم را جلب نكرده است و گرچه، كارهاي زيربنايي خوبي انجام شده، اما توزيع آن در مناطق مناسب نيست.
وي افزود: كرمان و يزد كه استعداد آباداني نداشتند، پيشرفت كردند؛ اما حاشيه كشور كه استعداد بيشتر داشت، عقب ماند.
نماينده بوكان سرمايه هاي داخلي را براي پيشرفت اقتصادي كافي ندانست و گفت: بايد مشكلات اقتصادي و قضايي سرمايه گذاران حل شود و شرايط جلب سرمايه خارجي فراهم شود. الان نيروي كار ارزان در كشور وجود دارد، سرمايه گذار خارجي هم دنبال آن است.
وي افزود: سرمايه گذاران خارجي حاضر به كار در ايران مي باشند، اما مشكلات اداري آنها را آزار مي دهد.
وي خدمات رساني دولت به روستاها مانند برق رساني، لوله كشي آب و گاز و كارهاي زيربنايي را مناسب دانست و گفت: اما هنوز چشم انداز روشني در كل كشور وجود ندارد. مثلا در برخي مناطق مانند كردستان هنوز مشكل اعتياد و وجود مدارس سه شيفته وجود دارد.
وي با بيان اين كه اداره امور اقتصادي كشور نياز به مديريت دارد، گفت: هنوز كارها به كاردان سپرده نشده است. امكانات زيادي وجود دارد اما برخي مديريتها مناسب نيست كه اين امكانات را شكوفا كند.
نامجو گفت: الان جامعه به جاي داشتن قشر متوسط بزرگ دو قطبي شده و حدود ۲۰ درصد آن در وضع بسيار خوب و ۸۰ درصد ضعيف مي باشد. قشر متوسط ديگر وجود ندارد.
فرانسه در بحران
«ژان پير رافرن » نخست وزير فرانسه روز چهارشنبه براي ديدار و گفت وگو با مسئولان كميسيون اروپا در مورد بحران اخير اقتصادي اين كشور و شرايطي كه مقامهاي فرانسوي آن را استثنايي توصيف كرده اند راهي بروكسل شد.
كمك اضطراري كميسيون اروپا به پاريس براي جبران خسارات ناشي از خشكسالي كم سابقه اخير فرانسه و تشريح شرايط ويژه اقتصادي سال جاري اين كشور، دو محور اساسي مذاكرات «رافرن » با مقامهاي كميسيون اروپا است .
كميسيون اروپا پيش از اين و در اوج بحران گرماي شديدي كه در دو هفته نخست ماه جاري ميلادي فرانسه را در برگرفت موافقت خود را با اعطاي تسهيلاتي به پاريس براي مقابله با اين بحران به ويژه در بخش كشاورزي اعلام كرده بود.
اين كميسيون با در نظر داشتن مشكلات پيش بيني نشده اعضاي خود، توانايي اعطاي تسهيلاتي چون اعطاي وام ، كم كردن بهره وام هاي پرداختي و يا تمديد وام را به اين اعضا دارد.
بر همين اساس دشواري چنداني در محور نخست مذاكرات نخست وزير فرانسه با«رومانو پرودي » رئيس كميسيون اروپا و ديگر مسئولان اين كميسيون پيش بيني نمي شود.
با اين همه شرايط اقتصادي دشوار فرانسه و افزايش پيش بيني نشده كسري بودجه اين كشور در سال مالي ۲۰۰۴ - ۲۰۰۳، مشكلاتي جدي براي پاريس و همچنين كميسيون اروپا رقم زده است .
بنا بر قوانين كميسيون اروپا كه بر پايه پيمان «ماستريخت » در مورد وحدت پولي اروپا استوار است ، كشورهاي منطقه «يورو» كه پول واحد اروپايي در آن جريان دارد، بايد سياست گذاري هاي پولي و مالي خود را به گونه اي تنظيم كنند كه كسري بودجه آنان از سه درصد تجاوز نكند.
فرانسه به عنوان يكي از موثرترين كشورهاي عضو «منطقه يورو» از سال ۱۹۹۹ (زمان اجراي پيمان ماستريخت ) تاكنون همواره عملكردي مثبت در ترازكميسيون اروپا و اجراي تعهدات خود نسبت به قوانين مصوب اين كميسيون داشته است .
اما به نظر مي رسد با افزايش پيش بيني نشده كسري بودجه فرانسه ، سال ۲۰۰۳ ميلادي نخستين چالش جدي را بين پاريس و كميسيون اروپا شاهد باشد.
پيش بيني كارشناسان اقتصادي در فرانسه از كسري بودجه اي نزديك به ۴درصد براي اقتصاد اين كشور در پايان سال جاري ميلادي خبر مي دهد.
رقمي كه فاصله اي مشخص و غيرقابل ترميم با معيارهاي كميسيون اروپا و مصوبات پيمان «ماستريخت » دارد.
در حقيقت بحران اقتصادي كنوني فرانسه هم اكنون با گذر از سطح ملي دراين كشور به كميسيون اروپا نيز رسيده است و اين كميسيون اروپاست كه درنهايت بايد براي چگونگي برخورد با مشكلات يكي از موثرترين اعضاي خود تصميم بگيرد.