نشست فيلسوفان در سالروز يازدهم سپتامبر
اين روزها در سراسر جهان تروريسم موضوع داغي است كه توجه بسياري از انديشمندان و محافل علمي و فكري جهان را به خود معطوف كرده است. از اين جمله، كنفرانس «شناخت تروريسم: مسائل فلسفي» قرار است از يازدهم تا سيزدهم سپتامبر در آمريكا (لس آنجلس) برگزار شود. هدف از اين كنفرانس بررسي مسائل فلسفي مرتبط با تروريسم است. در اين كنفرانس فيلسوفاني از سراسر جهان به ارائه سخنراني مي پردازند.
در اين كنفرانس موضوعاتي چون: فلسفه و تروريسم، مفهوم سازي تروريسم، مفهوم سازي جنگ با تروريسم، تروريستها: جنگجويان يا مجرمان دشمن؟ و... به بحث گذاشته مي شود.
ادبيات و فلسفه
هفتادمين شماره كتاب ماه ادبيات و فلسفه به سردبيري علي اصغرمحمدخاني بتازگي به بازار كتاب در آمده است.
در اين شماره مي خوانيد: تكاپوي فلسفي، تكاپوي علمي (ميزگردي با حضور دكتر ضياء موحد، دكتر حسين معصومي همداني، دكتر علي بايا و دكتر شاپور اعتماد)، نقد ادبي از آخوندزاده تا هدايت (دكتر جليل دوستخواه آزاد)، بودريار و واقعيت مجازي (دكتر صمد ضيمران)، بيهقي و ساختار روايت (سينا جهانديده)، جامعه شناسي و رمان فارسي (دكتر احمدابومحبوب)...
دفتر ادبيات و فلسفه با چاپ اين ماهنامه و برگزاري نشست هاي متنوع و مفيد و در باب مهمترين جريانهاي فكري و ادبي معاصر ايران و جهان نقش مؤثري در ارتباط ميان نخبگان فكري و فرهنگي و ساير اقشار اجتماعي داشته است.
دكتر عزت الله فولادوند و هايك
باخبر شديم دكتر عز ت الله فولادوند؛ مترجم بنام كشورمان كتابي را با نام «در سنگر آزادي» كه مشتمل بر دوازده نوشته از فريدريش هايك؛ فيلسوف و اقتصاددان اتريشي برنده جايزه نوبل اقتصاد در ۱۹۷۴ بوده، به فارسي برگردانده است. كتاب ياد شده حاوي مقدمه اي در حدود شصت صفحه از مترجم در شرح و تحليل انديشه هاي هايك است كه به قرار معلوم ماه جاري توسط نشر لوح فكر روانه بازار كتاب خواهد شد.
استعمار پسامدرن
نشر ديگر به زودي استعمار پسامدرن را منتشر خواهد كرد. اين كتاب توسط گروه نويسندگان نوشته شده و دكتر احمد سيف آن را گردآوري و ترجمه كرده است.
كتاب استعمار پسامدرن بررسي وضعيت نابسامان كشورهايي است كه در دام سياست هاي بانك جهاني و صندوق بين المللي پول، روز به روز بر فقرشان افزوده مي شود.
بانك جهاني، صندوق بين المللي پول و ساير نهادهاي پولي و اعتباري قدرت هاي مسلط، به عنوان ابزار جديد و بسيار كارآمد ايجاد و افزايش شكاف بين كشورهاي دارا و ندار، و نيز تأثير سياست هاي اقتصادي اين نهادها و روند جهاني سازي بر اقتصاد كشورهاي نيازمند، از زواياي مختلف در مقاله هاي كتاب حاضر مورد كنكاش قرار گرفته اند.
گروه نويسندگان كتاب(والدن بلو، سوزان جرج، گرگ پلاست، مايكل چسودوفسكي و...) اغلب از نويسندگان و كارشناسان معتبر جهاني اند كه در مطبوعات و رسانه هاي شناخته شده، مقاله هاي اين كتاب را ارائه كرده اند.
ويتگنشتاين در اتريش
بيست و ششمين سمپوزيوم جهاني ويتگنشتاين از سوم تا نهم اگوست جاري در اتريش برگزار شد. مباحث عمومي اين سمپوزيوم پيرامون معرفت و اعتقاد بود.
در فهرست انديشمندان دعوت شده به اين سمپوزيوم، اين نامها به چشم مي خورد. ريچارد برادلي، جان كن فلد، ماريا سرزو، هانس يورگ فار، پل گوشه، توماس گروندمن، پيترميلن، كلاوس مولر، ارنست سوسا، سوزان هان، جيمز م. جويس، ولاديمير واسيوكف.
زيبايي شناسي و سياست
كنفرانس زيبايي شناسي و سياست- انجمن فلسفه اروپايي ۲۰۰۳ از نهم تا يازدهم سپتامبر جاري در انگلستان برپا خواهد شد. اين كنفرانس از قرار معلوم به كاوش در قلمروهايي كه در آن سياست و زيبايي شناسي به هم مي رسند يا با يكديگر از در ستيز درمي آيند، مي پردازد.
سخنرانان اين كنفرانس، كارل آمريك از نتردام، آلن بديو از پاريس، ليدا گهر از كلمبيا و پيتر اسبورن از مايدل سكس خواهند بود.
جان اسپوزيتو و اسلام
در ميان طيف گسترده اسلام شناسان غربي جان اسپوزيتو از جمله انديشمنداني است كه مي كوشد با نگاه موشكافانه تاريخي به بررسي و تحليل قرائتهاي رايج در اسلام بپردازد. وي هم اكنون استاد مطالعات ديني در دانشگاه جورج تاون و نيز مدير مؤسس مركز شناخت مسلمان- مسيحي است. اسپوزيتو پيش از اين رئيس كانون مطالعات خاورميانه و نيز سردبير مجموعه چهار جلدي «دانشنامه جهان اسلامي مدرن» آكسفورد بوده است.
از نويسنده كتابهاي «اسلام: راه مستقيم» (۱۹۹۸)،«تهديد اسلامي: اسطوره يا واقعيت» (۱۹۹۹)در سال ۲۰۰۲ توسط انتشارات دانشگاه آكسفورد كتابي با عنوان «جنگ نامقدس: ترور به نام اسلام» به چاپ رسيد. اسپوزيتو در اين كتاب با تأكيد بر تحولات تاريخي و تفسيرهاي متفاوت ارائه شده در طول تاريخ از اسلام تا به امروز به تفكيك ميان جريان اصلي اسلام و آنچه كه توسط گروههاي افراطي در يازدهم سپتامبر رخ داده مي پردازد.