حمله به وب سايت توني بلر
يك كرم ضد اينترنتي به تازگي توني بلر نخست وزير انگلستان را به زحمت انداخته است. اين كرم ضمن حمله به وب سايت بلر تلاش مي كند تا آن را از كار بيندازد. اين ويروس فايلهاي متعددي را بر روي كامپيوترهاي فرد آلوده توليد مي كند كه در آنها بلر به اتلاف پول ماليات دهندگان انگليسي و بخشش آن به مهاجران در عوض رسيدگي به امور مدارس و بيمارستانها متهم شده است. اين ويروس همچنين سعي مي كند حمله اي موسوم به denial of service به وب سايت شخصي توني بلر انجام دهد. كرم كوارتر همچنين از طريق كانالهاي مختلف چت نيز در اينترنت پخش مي شود.اين ويروس هنوز در دستيابي به سايت توني بلر موفق نبوده است.
اخطار به يك كارخانه هسته اي در مورد كرم هاي رايانه اي
كميسيون هسته اي ايالات متحده پنجشنبه گذشته يك اطلاعيه رسمي خطاب به مسئولان كارخانه هاي انرژي هسته اي اين كشور صادركرد و به آنان در مورد واقعه اي كه درماه ژانويه در كارخانه هسته اي آلوده به كرم اسلامر و شبكه كامپيوتري اين كارخانه و سيستم هاي نظارتي مهم آن را براي چند ساعت از كار انداخت و موجب شد تا كار اين كارخانه مختل شود، اخطار داد اين كارخانه فوق الذكر از اوايل ۲۰۰۲ به علت همين و ديگر نقص هاي فني (از جمله وجود يك سوراخ ۶ در ۵ اينچ در رأس راكتور آن ) از مدار خارج بوده است.
استفاده تفريحي از اينترنت
ايسنا:فناوري اطلاعات در ايران تنها ميان قشر خاصي از مردم گسترش يافته است و متأسفانه مانند همه پديده هايي كه اصولاً مانند يك ابزار در جهت ارتقاء سطح كيفي و كمي زندگي مورد استفاده قرار مي گيرد طبق معمول يك بحث طبقاتي است و اگر بخواهيم به عامه مردم فكر كنيم، بعيد مي دانم كه عامه مردم از اينترنت استفاده كرده باشند.
مدير كل برنامه ريزي و طراحي الگوهاي آموزشي سازمان مديريت و برنامه ريزي عقيده دارد در فرهنگ الكترونيك، رشد بسيار كمي وجود داشته است كه اگر بخواهيم آن را به عامه مردم بسط دهيم، نبايد فراموش كنيم كه بسترهاي اينترنتي، كاملاً با زبان و فرهنگ فارسي توسعه پيدا نكرده است.
اميد ميربها در ادامه گفت: ما هنوز مسائل و مشكلات نرم افزاري محيط هاي فارسي زبان را در اينترنت به سبك درست، حل نكرده ايم كه انتظار استفاده گسترده از آن را داشته باشيم. به عبارتي هنوز امكاناتي را كه بتواند زبان فارسي را در اختيار تعداد نامحدودي و در يك سطح گسترده بگذارد، رشد نداده ايم. لذا همواره با يكسري وب سايت كه با مقداري ديتا و ظاهري ايستاست و تجديد محتوا نمي شود، روبه رو هستيم اما تنها در سطح تفريح، اينترنت تا حدي رشد پيدا كرده است.كارشناسان رايانه و كامپيوتر معتقدند برخلاف صحبتهايي كه از گسترش اينترنت در ايران مي شود. هنوز استفاده اصولي از اين شبكه اطلاع رساني به درستي انجام نمي شود. آنها اين پرسش را مطرح مي كنند كه اينترنت چه جايگاهي در وزرات آموزش و پروش و وزارت علوم وفناوري دارد؟
موتورهاي جستجو و افزايش ويزيتور
ايسنا: وجود موتورهاي جستجوگر از موارد مهمي است كه در افزايش شمار بينندگان يك سايت بسيار موثر است و آمار نشان مي دهد كه ۹۳ درصد خريداران از اين موتورها براي يافتن سايت هاي مورد علاقه خود استفاده كرده و ۵۷درصد از كاربران اينترنت هر روز جستجو مي كنند كه ۴۶ درصد از اين جستجو براي يافتن كالا انجام مي شود، همچنين ۸۵ درصد ترافيك هدفمند در اينترنت به دليل استفاده از موتورهاي جستجوگر است.
معاونت پژوهش هاي فناوري و اطلاعات وزارت بازرگاني افزود: تبديل بازديد كننده به مشتري از مهمترين اصولي است كه هدف هر موسسه از ايجاد سايت را شامل مي شود. يكي از موثرترين و كم هزينه ترين ابزار ها در اين جهت استفاده از پست الكترونيك است زيرا تنها ابزار شبكه اي است كه در آن نياز به اطمينان از حضور يا عدم حضور طرف مقابل وجود ندارد. دعوت از مشتري جهت بازديد از سايت و ايجاد تعامل به ادامه بازديد به صورت دوره اي از طريق ايجاد تبليغات، بخش خبري و موارد خواندني در راستاي اهداف سازمان و استفاده از سرويس هاي سايت هاي معروف و استفاده از جديدترين فناوري و ايجاد جذابيت هاي هنري با توجه به ماهيت سايت و خصوصيات فني آن از ديگر اصول موارد مرتبط با اصول فني است كه بايد توسط كارفرما رعايت شود.
بابك خرمي در ادامه افزود: سايت هايي كه نام آنها مناسب است و از كلمات كليدي(كيبورد)استفاده شده، همچنين ترتيب قرار گرفتن آنها در موتورهاي جستجوگر به گونه اي است كه در رتبه هاي بالا قرار دارند فروش و بازديدكننده بيشتري خواهند داشت.
شكاف ديجيتالي در ايران
بسياري از اساتيد دانشگاه به استفاده از فناوري اطلاعات در ارائه دروس خود تمايل دارند، اما با نحوه برنامه ريزي كامپيوتري و استفاده از دستگاه ها آشنايي كافي ندارند. پژوهشگر و متخصص تكنولوژي آموزشي منيژه كامياب، در اين باره مي گويد:تاكنون در جهت توسعه فناوري اطلاعات اقدامات جزئي صورت گرفته كه تنها براي آشنايي افراد با اين مقوله موثر بوده ولي اين اقدامات كافي نيست و بايد گفت تا استفاده از فناوري اطلاعات براي بالابردن رفاه عموم جامعه و كاربرد آن در زندگي عادي فاصله زيادي داريم. متأسفانه بسياري از آموزشگاه ها با قراردادن دستگاه كامپيوتر، بدون اينكه تسلطي به انجام چنين كاري داشته باشند، ادعاي آموزش از طريق كامپيوتر مي كنند.
وي افزود: براي كاهش شكاف ديجيتالي كشور با كشورهاي توسعه يافته بايد با توجه به سطح فرهنگي و سواد عمومي جامعه انجام شود. كشور ما عليرغم ادعاها و آمار و ارقام، كشور باسوادي نيست و ارائه تسهيلات براي دسترسي همگاني به كامپيوتر و اينترنت بايد با در نظر گرفتن اين نكته انجام شود. به اين معني كه افراد قبل از استفاده از كامپيوتر بايد سواد استفاده كردن از آن را دارا باشند و در اين راستا آموزش زبان انگليسي و كم بودن سايت هاي فارسي نيز مشكل ديگري است كه بايد رفع شود.
در كشورما نيز مانند ساير كشورها بايد دوره هايي براي آموزش همه اقشار جامعه با هزينه كم يا رايگان ارائه شود و يا تسهيلات و شرايط لازم براي ايجاد قدرت مالي جهت خريد كامپيوتر توسط همه خانواده ها فراهم شود ،در غير اين صورت اين ابزار در كشور كاربرد لازم را نخواهد داشت.