نگاه
پيام دبيركل سازمان جهاني جهانگردي: توريسم؛ كاهش فقر اشتغال زايي
دبيركل سازمان جهاني جهانگردي، طي پيامي به مناسبت ۲۷ سپتامبر، روز جهاني جهانگردي، جهانگردي را نيرويي كارآ در كاهش فقر، اشتغال زايي و برقراري عدالت اجتماعي خواند.
در اين پيام آمده است: در دنياي به ظاهر ثروتمند امروز، هنوز ۴ ميليارد انسان از فقر رنج مي برند و از اين ميان دو ميليارد نفر با روزي كمتر از يك دلار، زندگي را سپري مي كنند. به دليل همين آمار و ارقام تأسف بار است كه سازمان ملل متحد در بيانيه هزاره سوم «كاهش فقر» را مهمترين چالش جامعه جهاني در قرن بيست و يكم اعلام كرده است.
چهاردهمين مجمع عمومي سازمان جهاني جهانگردي نيز «كاهش فقر»، «اشتغال زايي» و «عدالت اجتماعي» را شعار روز جهاني جهانگردي در سال ۲۰۰۳ عنوان كرده تا ضمن حمايت كامل از كليدي ترين هدف توسعه هزاره سوم سازمان ملل متحد، يك بار ديگر نقش بنيادي صنعت جهانگردي را در كاهش فقر، ايجاد فرصت هاي شغلي و برپايي عدالت اجتماعي يادآوري كند. چرا كه بديهي ترين اصل اخلاقي در جهانگردي حمايت از چنين اهدافي است. نقش جهانگردي- به عنوان مهمترين بخش صنايع خدماتي- در توسعه اقتصادي و اجتماعي روز به روز بيشتر شناخته مي شود و اين صنعت با ايجاد شغل هايي كه به طور مستقيم و يا غيرمستقيم با آن در ارتباط هستند در كاهش نرخ بيكاري در جوامع ميزبان نقش بسزايي دارد.
صنعت مي تواند به طور قابل توجهي سبب توسعه مناطق روستايي و خصوصاً نقاط دور افتاده اي شود كه اكثر مردم فقير جهان را در خود جاي داده و به دليل استفاده از شيوه هاي سنتي كشاورزي همواره در معرض تهديد قراردارند.
در همين چارچوب، اجلاس جهاني توسعه پايدار WSSD كه سال گذشته در «ژوهانسبوگ» آقريقاي جنوبي برگزار شد، از سازمان جهاني جهانگردي خواست تا نقش فعال تري در «ترويج توسعه جهانگردي پايدار» داشته باشد تا زمينه سودآوري هرچه بيشتر جاذبه هاي گردشگري در كشورهاي ميزبان فراهم گردد.
بنابراين سازمان جهاني جهانگردي، كنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد (آنكتاد) و چندين بنياد مالي (دوجانبه و چند جانبه) ديگر در اجراي سياست ها و پروژه هايي همكاري خواهند كرد كه به ايجاد گردشگري پايدار و نهايتاً كاهش فقر در كشورهاي در حال توسعه و كمتر توسعه يافته بينجامد.
در سالي كه آشفتگي سياسي، فجايع طبيعي و زيست محيطي، درگيري هاي بين المللي و بيماري هاي نوظهور كليه فعاليت هاي جهانگردي را تحت تأثير منفي خود قرار داده، ما بيش از گذشته به قابليت و توانايي جهانگردي در كاهش برخي از علل اصلي نابساماني هاي كنوني به خصوص فقر و بي عدالتي اجتماعي اطمينان داريم و از تمامي دست اندركاران صنعت گردشگري، ازجمله سازمان هاي دولتي و بخش خصوصي دعوت مي كنيم تا با تمركز بر فقرزدايي به فعاليت هاي خود مجدانه ادامه دهند، چرا كه ما معتقديم اين نهادها براي تلفيق، سودآوري تجاري با همكاري و همفكري، رشد ملي گردشگري با ايجاد فرصت هاي شغلي و نيز حفظ تجارتي شكوفا با تقويت اقتصاد اجتماعي، راه هاي فراواني خواهند يافت. سازمان جهاني جهانگردي نيز همواره آماده همكاري و كمك به كوشش هاي آنان مي باشد.
نوشته: فرانسيسكو فرنجيالي
برگردان: شيوا پژوهش فرد
|