غرب شناسي
دكتر محمد توحيد فام/ مركز بازشناسي اسلام و ايران (انتشارات باز)/ چاپ اول/ ۸۰۰۰ ريال.
كتاب «غرب شناسي» شامل ۸ مقاله پيرامون موضوع غرب شناسي مي باشد كه در آن نويسندگان از زواياي مختلف به بررسي موضوع كتاب پرداخته اند. مقالات اين مجموعه عبارتند از: «در اهميت غرب شناسي» دكتر محمد توحيد فام، «غرب شناسي و روش شناخت انديشه هاي مغرب زمين» دكتر حسن سبحاني، «كنش متقابل فلسفه ايراني- اسلامي با غرب» دكتر غلامرضا اعواني، «بينش روشنفكري در ايران» دكتر سيد علي اصغر كاظمي، «نقشه سياسي- اجتماعي غرب» دكتر هوشنگ مقتدر، «نقشه فرهنگي غرب» دكتر داوود هرميداس باوند، «رويارويي هاي ايران و غرب» دكتر سيد جواد طباطبايي، «ما و حكايت غرب شناسي» دكتر اصغر دادبه.
اين كتاب برگرفته از سمينار «روش شناخت فرهنگ و انديشه متمدن مغرب زمين» كه در ارديبهشت سال ۱۳۷۴ در محل مركز بازشناسي اسلام و ايران برگزار گرديده، مي باشد. روش اين كتاب بر پايه مطالعه غرب بدون هيچ گونه پيشداوري مي باشد.
زيمبابوه، سرزمين رازهاي جاودان
امير بهران عرب احمدي/ انتشارات مؤسسه توسعه دانش و پژوهش ايران/ چاپ اول/ قيمت ۲۳۰۰۰ ريال.
در اين كتاب كه از لحاظ موضوع و معرفي كشور آفريقايي «زيمبابوه» در نوع خود شاخص محسوب مي گردد، سعي شده است تمام ويژگي هاي كشور زيمبابوه اعم از سياسي، فرهنگي، تاريخي، اجتماعي و اقتصادي مورد بررسي قرار گرفته و تصويري متفاوت و درخشان از اين كشور به خوانندگان ارائه دهد. نويسنده در بخشي از مقدمه كتاب، تأليف اين گونه آثار را اقدامي در جلب علاقه محققان به سوي مطالعه چهره واقعي قاره آفريقا و جذب آنان به سوي تحقيق بيشتر در زمينه آفريقا شناسي بيان كرده است.
فصلنامه فرهنگ انديشه
با عنوان اسلام، دولت و مشروعيت/ سال دوم/ شماره پنج/ بهار ۱۳۸۲/ ۱۵۰۰۰ ريال.
اين فصلنامه كه توسط مركز تحقيقات و توسعه علوم انساني به مدير مسئولي دكتر بهزاديان نژاد و سردبيري دكتر داود فيرحي منتشر شده است حاوي مقالاتي با عناويني چون: اجتهاد و مشروطيت، سيد علي ميرموسوي، اجتهاد و سياست در دوره مشروطه، داود فيرحي. بحران تعارض مشروعيتهاي ناپالوده در ج.ا.ا و راه برون شدن از آن، محمود شفيعي. بحران سلطه و كنترل سياسي در ايران معاصر، نجف لنكراني، آزادي و توسعه، منصور ميراحمدي. جريان اصلاح طلبي ديني در جهان اسلام، منصور ميراحمدي، مشورت و مشروعيت دموكراتيك، جوشر. آ.كوهن، ترجمه سيد علي اصغر سلطاني. عدالت و حقوق اقليتها، ديل كي مليكا، ترجمه غلامرضا غياثي، مناسبت روحانيت با دولت پهلوي، آيت قنبري؛ مي باشد.
لازم به ذكر است كه اين فصلنامه در هر شماره با عناويني خاص و با سردبير جداگانه منتشر مي شود و شماره بعدي اين فصلنامه با عنوان «جامعه و دانشگاه» به سردبيري دكتر هادي خانيكي مي باشد.
حقوق بشر و خاورميانه
دكتر مهدي ذاكريان مركز پژوهشهاي علمي و مطالعات استراتژيك خاورميانه. تهران- ۱۳۸۲ قيمت:۱۵۰۰۰ ريال.
جناب دكتر در اين كتاب به اين مطلب اشاره دارند كه: خاورميانه به رغم بهره مندي ديرينه از سرمايه هاي معنوي و فكري حقوق بشر و همين طور تعامل اجتناب ناپذير با دستاوردهاي حقوق بشري ديگر مناطق دنيا، نتوانسته است فراتر از حد يك شكل، از آنها استفاده كند. به گونه اي كه اكنون موضوع رعايت حقوق بشر در خاورميانه به يك معما تبديل شده است...
حقوق بشر در هزاره جديد
دانشكده حقوق و علوم سياسي دانشگاه تهران / قيمت: ۱۳۰۰۰ ريال.
نويسنده در اين كتاب قصد دارد به بيان اين مطلب بپردازد كه: تحولات پديد آمده در نظام بين الملل به اندازه اي سريع و روبه توسعه است كه بعضاً مجال انديشيدن را از پژوهشگران علم روابط بين الملل سلب مي كند. انفجار اطلاعاتي و دنياي ارتباطي به اندازه اي سرعت گرفته اند كه مي توان گفت سرعت دنياي ارتباطي و اطلاعاتي حتي از سرعت نور هم فزوني يافته است. تذكر اين نكته ضروري است كه نگارنده سعي نموده تا ضمن در نظر گرفتن درصدي از خطاي ناشي از تمايلات و اعتقادات فرهنگي خويش بر محتواي اين پژوهش، از قضاوتهاي يك جانبه و ارزش گذاري در مباحث مطروحه نسبت به آراء و انديشه هاي ارائه شده خودداري ورزد.
تكنولوژي، فرهنگ و رقابت پذيري
مايكل تلالي، كريس فاراندز، راجرز توتز/ ترجمه دكتر ناصر موفقيان/ انتشارات مؤسسه توسعه دانش و پژوهش ايران/ چاپ اول/ ۲۳۰۰۰ ريال.
كتاب مزبور نخستين مجموعه از كتابهاي «نقش تكنولوژي در اقتصاد سياسي جهاني» است. هدف عمده اين اثر مشخص ساختن زمينه تازه اي براي تفكر در باب روابط بين المللي و همچنين گردآوري نظرات متخصصان روابط بين المللي و اقتصاد سياسي جهاني بيان شده است.
نويسندگان مطالعه اين كتاب را براي تمام كساني كه با مسائل ناشي از سياستگذاري و امور بازرگاني و توليدي نيز سر و كار دارند پيشنهاد كرده اند.
چرخشهاي ايدئولوژي
دكتر محمد توحيد فام/ مركز بازشناسي اسلام و ايران (انتشارات باز)/ چاپ اول/ ۷۰۰۰ ريال.
كتاب حاضر تحت عنوان «چرخشهاي ايدئولوژي» تحقيقي جامع است كه علاوه بر آشكار كردن ساختار مفهوم ايدئولوژي، نحوه عمل و تجارب آن را در صحنه جهاني از آغاز تا به امروز و نيز دستاوردهاي آن را با ديدي نقادانه به تصوير كشيده است. در كتاب فوق بعد از بررسي مفهوم ايدئولوژي و تفاوت آن با نظريات، اعتقادات، نهضت ها و نظام هاي فكري، در ادامه برنامه هاي خاستگاه، عملكرد و انواع ايدئولوژيها بيان گرديده و در پايان نيز نظريات در خصوص پايان سياست و پايان مدرنيته مورد تحليل قرار گرفته است.