مهندسين فرهيختگان جامعه هستند
علي عبدالعلي زاده، وزير مسكن و شهرسازي كه سابقه حمايت از سرمايه گذاران را در پيشينه خود دارد و در هفته هاي اخير چند بار نسبت به رعايت حقوق صاحبان سرمايه تذكر داده، بار ديگر در اين باره تأكيد كرد.
به گزارش ايرنا وي اظهار داشت : مهندسين فرهيختگان كشور هستند و فرهنگ جامعه را مي سازند و حرفه آنان ساختن است پس بايد هميشه يك راه و طرح نو و جديد ارايه كنند.
وي گفت: مردم و مسئولان از دو گروه تحصيل كرده و ثروتمند، حمايت مي كنند، هركسي در چارچوب قانون كشور ثروتمند بشود، محترم است .
وي با اشاره به اينكه اسلام مردم را به پرداخت خمس ملزم كرده، افزود، بايد ثروتي باشد تا خمس پرداخت شود، چرا ما تو سر افراد ثروتمند مي زنيم، بايد از آنها تجليل كرد.
او گفت : ملتي كه به هر دليلي ثروتمند و تحصيل كرده خود را از دست مي دهد چاره اي جز فقر ندارد و محكوم به نابودي است . وي با اشاره به اينكه براي ثروتمندي كشور بايد اين مشكلات را رفع كرد افزود: بايد با آنان به نرمي برخورد كرد تا ميل به سرمايه گذاري در آنان افزايش يابد.
عبدالعلي زاده با اشاره به اينكه علم و ثروت هر دو كشور را مي سازد گفت : ثروت يك ابزار است ، اگر در اختيار عالم باشد آباداني ايجاد مي كند و اگر در دست جاهل باشد ويراني به بار مي آورد.
مذاكره به جاي مناقصه
در حالي كه برگزاري مناقصه هاي آشكار براي اجراي طرحهاي توسعه نفت و گاز در سالهاي اخير موجب دردسرهاي واقعي براي وزارت نفت شده، يك مقام مسئول گفته است براي اجراي طرحها از روش مذاكره استفاده خواهيم كرد.
مهدي ميرمعزي مدير عامل شركت ملي نفت ايران گفته است: در درياي عمان و خشكي هاي ايران، به جز استانهاي خوزستان، كهگيلويه و بويراحمد، ايلام و بوشهر، قانون به وزارت نفت اجازه داده است كه ميدانهاي نفتي كه كشف مي شود به شكل اكتشاف و توسعه و به صورت مذاكره و كشف ميدان واگذار شود.
به گزارش خبرگزاري فارس، وي افزوده است: در اين مناطق، اگر ميدان نفتي كه كشف مي شود، اقتصادي باشد، بلافاصله اجازه داريم با مذاكره، كار توسعه آن را به كشف ميدان واگذار كنيم.
وي افزود: بنابراين از دو ماه آينده، گروهي ديگر از ميدانهاي كشور كه اكتشاف نشده اند، به شكل اكتشاف و توسعه به دنبال آن، اعلام خواهد شد.
ميرمعزي گفت: قبلاً شركتهاي خارجي اعلام مي كردند كه در صورت كشف ميدان تجاري، هيچ ضمانتي براي اين كه كار به آنها داده شود نيست كه با تصويب اين قانون، اين مشكل حل شد.
وي در خصوص توانمندي شركت هاي داخلي گفت: توانمندي شركتهاي ايراني به حدي رسيده است كه مي توانند در قالب پروژه ها به جز در بخش حفاري، بيش از ۵۰ درصد تجهيزات را بسازند.
مدير عامل شركت ملي نفت ايران افزود: پيش بيني كرده ايم، در تمام قراردادها از شركتهايي كه به صورت مشترك ايراني- خارجي هستند، دعوت به همكاري شود.
تمايل روسيه به احداث خط لوله ژاپن
«ايگوريوسف اف» وزير انرژي روسيه در اظهارات جانبدارانه و قابل انتظاري اعلام كرد كه خط لوله اي كه نفت روسيه را به درياي ژاپن انتقال دهد به توسعه حوضه نفتي سيبريه كمك و دسترسي به بازار گسترده تري را ممكن مي كند. اين اظهارات نشانه عدم تمايل روسيه به احداث خط لوله نفت آنگراسك به داقينگ در چين است.
«يوسف اف» تأكيد كرد كه ژاپن پيشنهاد كرده بخش اعظم هزينه ۵ ميليارد دلاري احداث خط لوله چهار هزار كيلومتري به بندرنحودكا را بپردازد و دو ميليارد دلار نيز براي توسعه نفتي سيبري هزينه كند.
وي تأكيد كرد: روسيه بايد خط لوله اي را احداث كند كه دسترسي به بازارهاي گسترده بدون محدوديت را ممكن كند و به توسعه حوزه نفتي سيبري كمك كند.
در صورت عملي شدن اين تصميم روسيه احتمال بروز بحران در روابط اين كشور با چين بعيد به نظر نمي رسد.