يكشنبه ۴ آبان ۱۳۸۲- سا ل يازدهم - شماره ۳۲۰۶ - Oct. 26,2003
مروري بر عوامل فروپاشي زندگي زناشويي
جدايي
000192.jpg
امروزه در كشورمان شاهد افزايش برخي از معضلات اجتماعي هستيم و طلاق از جمله معضلاتي است كه افزايش آن شكل چشمگير و خطرناكي به خود گرفته است. بر طبق آمارهاي رسمي و غيررسمي و اظهاراتي كه توسط مسئولين دادگاه خانواده ارائه شده از هر چهار يا پنج ازدواجي كه صورت گرفته يك مورد آن متأسفانه به طلاق مي انجامد و بر همين اساس كشور ما بعد از كشورهايي چون آمريكا، دانمارك و مصر چهارمين كشور پرطلاق دنيا محسوب مي شود. حال به بررسي برخي از جنبه هاي اين پديده مي پردازيم.
دو فرد با دنيايي از آمال و آرزو و اغلب با عشقي وافر در كنار هم قرار گرفته و پيوندي از روابط را با هم برقرار مي كنند. پيوندي كه اميد مي رود تا پايان زندگي دو نفر پايدار و استوار باقي بماند. پس چه مي شود كه تمام آرزوهاي دو نفر از هم مي گسلد و زندگي آنها قبل از موعد از هم فرو مي پاشد. عوامل موجد در طلاق چيست؟ طلاق چه اثرات و عوارضي را بر زوجين طلاق گرفته و همچنين جامعه پيرامون آنها مي گذارد؟ آيا آينده و آتيه اي بهتر در انتظار مطلقين خواهد بود؟ چه راهكارهايي براي كاهش اين معضل وجود دارد؟ مقاله زير تلاش دارد به برخي از اين پرسشها پاسخ گويد،باهم مي خوانيم:
عوامل طلاق
برخي از عوامل طلاق در جامعه ما به شرح ذيل مي باشند:
۱- عوامل قانوني: از جمله عواملي كه در حال حاضر به شدت طلاق ها را در جامعه ما متأثر مي سازد وجود و تصويب برخي از قوانين مربوط به ازدواج و طلاق است. مثلاً قوانين مربوط به مهريه نه تنها نتوانسته مانع طلاق دادن زنان توسط مردها شود بلكه منجر به جنگ و جدال بسياري بين زوجين شده است. قانوني كه مبني بر حق حبس مرد براي عدم توانايي پرداخت مهريه توسط زن به تصويب رسيده و بر اساس ماده ۱۰۸۵ قانون مدني كه مي گويد: زن مي تواند تا مهريه به او تسليم نشده از ايفاي وظايفي كه در مقابل شوهر دارد امتناع كند. در هنگام برخي از اختلافات زنان را تجهيز به سلاحي كرده كه مي توانند به وسيله آن مرد را تهديد كرده و مشكلاتي از قبيل اين كه وقتي كه زن بخواهد اقدام به چنين شكايتي بكند مرد از هراس به حبس رفتن و يا بعد از به حبس رفتن بر دامنه مشاجرات بيافزايد و يا اين كه سريع تر اقدام به طلاق نمايد، را ايجاد نموده است. در اين راستا مهريه وسيله اي شده كه زنان به خاطر اين كه از حالات احساسي و هيجاني بيشتري برخوردارند سريع تر تحريك شده و دست به اقداماتي كه در كل به ضرر خود و همسرش و در نهايت زندگي مشترك آنان است، بزنند. از سويي ديگر مهريه مي تواند دستاويزي براي برخي زنان سوءاستفاده كننده باشد كه اصولاً قصد زندگي مشترك ندارند و به خاطر دريافت مهريه اقدام به ازدواج مي نمايند و بعد از مدتي با دلايل واهي سعي مي كنند با دريافت تمامي مهريه يا قسمتي از آن با عاصي كردن مرد طلاق خود را بگيرند و اين عمل خود را بارها مي توانند تكرار كنند. به نظر مي رسد براي برطرف كردن معايب قانوني مربوط به مهريه ازجمله حذف حق حبس زنان با توجه به بررسي هاي كارشناسانه دقيق تر بايد اصلاحاتي صورت پذيرد تا كمترين عوارض را دربرداشته باشد. البته مسائل قانوني فقط به مسائل مطرح شده ختم نمي شود بلكه مسائل ديگري نيز وجود دارد كه بايد مورد بررسي و بازبيني قرار گيرند و بر اساس زمان حاضر تغييرات لازم در آنها انجام پذيرد.
۲- عوامل روانشناختي: عوامل روانشناختي دخيل در طلاق ابعاد گسترده اي را دربرمي گيرد كه با بيان مختصر نمي توان به توصيف گستره آن پرداخت ولي از جمله مواردي كه مي توان به آنها اشاره كرد به شرح ذيل است:
الف- عدم تفاهم و سازگاري رواني
در برخي از موارد طلاق، وقتي از زوجين درباره علل طلاق سؤال مي شود راحت ترين و در دسترس ترين پاسخي كه خواهند داد اين است كه مي گويند ما با هم سازش يا تفاهم نداريم. وقتي سؤال دقيق تر مي شود كه منظور از تفاهم نداشتن چيست؟ در پاسخ بسياري از آنها مشاهده مي شود كه دليل يا جواب مستدلي براي آن ندارند. از مفاهيمي مثل اين كه او مرا درك نمي كند، ما با هم هيچ شباهتي نداريم، او مرا دوست ندارد، به خانواده اش وابسته است(البته اين سخن در بين خانم ها بسيار شايع است) و مسائلي از اين قبيل كه بسيارند مطرح مي شود.
اين شكايات و گله مندي ها گاهي دوطرفه است يعني هر دو زوج متقابلاً از همديگر شكايت مي كنند ،ولي در خيلي مواقع نيز يك طرفه است يعني يكي از زوجين عاشق و دوستدار همسر خود است و تمام و كمال حاضر به زندگي مشترك با طرف مقابل خود است ولي ديگري علي رغم ابراز احساسات همسرش، حالتي تنفرآميز نسبت به او پيدا مي كند. در اين حالت است كه تقريباً آن زندگي به نقطه پايان خود نزديك شده و ديري نخواهد پاييد كه طلاق و متاركه زوجين نتيجه بلافصل آن خواهد شد.
پديده ذكر شده به وفور در جلسات مشاوره زوجيني كه با هم اختلاف دارند ديده مي شود.
در چنين موقعيت هايي با توجه به پديده رخ داده شده هر عملي، سخني، شيوه اي به عنوان بهانه اي از طرف فرد بي علاقه در نظر گرفته مي شود كه اين بهانه گيري ها پاياني نخواهد داشت. بهانه هايي چون تو مرا دوست نداري، تو مرا گردش نمي بري، تو يك آدم بي حالي هستي، تو طرفدار پدر و مادر يا خواهر و برادرانت هستي، تو به خاطر خانواده ات به من بي محلي مي كني و هزاران تو، تو... ديگر، كه اگر هر كدام برآورده گردد ديگري سر برمي آورد و اينها مي توانند پاياني بر زندگي مشترك با برچسب نداشتن تفاهم باشد.
حال بايد بپرسيم چرا چنين اتفاقاتي رخ مي دهد؟
چنين سؤالي قطعاً پاسخ هاي متعددي از منظرها و با توجه به افراد مختلف دارد. از جمله پاسخ هايي كه مي توان به آنها اشاره كرد عبارتند از:
الف- عدم تمايل يكي از طرفين به ازدواج و يا ازدواج اجباري
ازدواجي كه به صورت اجباري و فقط به خواسته والدين يكي از زوجين و يا هر دو طرف باشد و تمايلي از سوي خود زوجين نباشد در اغلب موارد به شكست مي انجامد و اگر نيانجامد قطعاً در بسياري از موارد به تحمل مي انجامد كه چنين زندگي زناشويي مانند زنداني شدن با اعمال شاقه است، اگرچه به نظر برسد ظاهراً مشكلي وجود ندارد. البته در مواردي نيز به ندرت چنين ازدواج هايي موفقيت آميز است.
ب- ناپختگي و عدم بلوغ اجتماعي
برخي از ازدواج ها علي رغم اين كه به صورت خواسته  و حتي با عشق و علاقه طرفين براي ازدواج همراه بوده ولي بعد از مدتي شاهد از هم پاشيدگي آنها هستيم. در اين نوع طلاق ها ما شاهد اين خواهيم بود كه دختر يا پسر و يا هر دوي آنها به نوعي هنوز به درجه اي از رشد اجتماعي و عقلاني نرسيده اند كه بتوانند يك زندگي مشترك را اداره كنند، تشكيل يك زندگي مشترك مستلزم شناخت ها و پيش آگهي هايي است. دختر و پسري كه با هم ازدواج مي كنند بايد خودشان را آماده پذيرش مسئوليتهايي كنند. خود را شريك زندگي و سازندگي آن بدانند، از طرف مقابل خود صرفاً بستانكار نباشند بلكه خود را بدهكار نيز بدانند. هر كدام از آنها بايد خود را مسئول ساختن زندگي تلقي كنند نه اين كه يك زندگي ساخته شده را بخواهند. كساني كه قصد ازدواج دارند بايد به اين امر آگاهي داشته باشند كه ازدواج پايان بخشيدن به تمام سختي ها و مشكلات نيست بلكه به نوعي درگير شدن با مشكلات ديگري و شايد بيشتري است كه اگر به ديده درست به آن نگريسته شود زيبايي زندگي در همين حل كردن مشكلات بيشتري است كه اگر به شكلي آرماني به آن نگريسته شود چيزي جز طلاق نتيجه اش نخواهد بود.
بعضي از خانم ها در جامعه ما متأسفانه ازدواج را مساوي با ورود به دنيايي كه همه چيز آن زيبايي و راحتي است مي دانند و در برخورد با اولين و كوچكترين مشكل ساختار رواني شان از هم گسسته مي شود. رسيدن به يك پختگي و بلوغ اجتماعي در درجه اول به عهده والدين است و در درجه دوم ايجاد تغيير در نگرش خود افراد در شرف ازدواج به مسأله زندگي مشترك آنهاست.
ج- توقعات بي جا و چشم و هم چشمي
امروزه زرق و برق هاي بسيار زياد و متنوع مانند سمي كه بر اختلافات خانوادگي دامن زده گريبانگير جامعه ما گشته و وضعيت بحراني را در كانون خانواده به وجود آورده است. در اينجا بحث بر سر وجود چنين زرق و برقهايي نيست، بلكه بحث بر سر تأثيرات و برداشتهايي كه از آنها مي شود، است. در چنين وضعيت هايي زوجين غرق در چنين اوضاعي مي شوند و خود و زندگيشان را فراموش مي كنند. به طور خودآگاه يا ناخودآگاه با متأثر شدن از چنين وضعي و فكر نكردن درباره تداوم زندگيشان به دامن شديد اختلافات مي افتند. كما اينكه در بسياري از مواقع اين صورتهاي زيبا عامل خوشبختي در زندگي نيستند. اين افراد با نديدن جنبه هاي مثبت زندگي خود و ديدن جنبه هاي به ظاهر مثبت و يا به واقع مثبت ديگران دچار كشمكش هاي فراوان مي شوند و وقتي زندگي خود را از دست مي دهند تازه مي فهمند كه چه بر سرشان آمده است.
مقايسه زندگي ها با همديگر، امروزه بلايي است كه مي تواند هر زندگي خوب و زيبا را از هم متلاشي كند. اگر زوجين گرفتار چنين حالتي شوند تحت هر شرايطي و امكاناتي هرگز به آرامش و رضايت نخواهند رسيد. اين وضعيت حالتي رواني را در افراد به وجود خواهد آورد كه با به دست آوردن هر چيزي به موضوع ديگري فكر خواهند كرد كه هرگز تمامي نخواهد داشت. پس بايد خود و شرايط خودمان را بپذيريم و با تلاش و پذيرش خود گام به سوي آينده برداريم كه در اين صورت احساس خوشبختي خواهيم كرد.
د- ابتلا به اختلالات عاطفي و رواني
ابتلاي يكي از زوجين و يا هر دو نفر آنها به اختلالات رواني مي تواند موجب از هم پاشيدگي يك زندگي مشترك گردد. اختلالات رواني مورد بحث مي تواند طيف گسترده اي از شدت و ضعف و همچنين مشهود و غيرمشهود را دربرگيرد. مثلاً ابتلا به افسردگي از حالت خفيف آن تا حالت شديد آن كه به افسردگي اساسي معروف است مي تواند موجب اختلال در روابط زناشويي گردد كه اين حالتي مشهود از اختلالات رواني است. ولي گاهي اختلالاتي مانند اختلالات شخصيت كه به طور مشهود در مبتلايان آن ديده نمي شود از عوامل ناسازگاري و تنشهاي زندگي زناشويي خواهد شد. ازجمله اين اختلالات مي توان از اختلال شخصيت هيستريونيك (نمايشي) و خود شيفته نام برد. به عنوان مثال در اختلال شخصيت هيستريونيك فرد مبتلا نياز مفرط به توجه از سوي همسرش را دارد و در صورت كمترين بي توجهي آشفتگي زيادي بر وي مستولي خواهد شد. در اين حالت فرد مقابلش به هر اندازه به او توجه نشان دهد او ارضا نشده و هميشه شاكي خواهد بود. اين در حالي است كه خودش در مقابل اين همه توجه طلبي كمترين توجه را به همسرش مي نمايد ولي فكر مي كند كه بي نهايت اين كار را انجام داده است. رفته رفته اين موضوع موجب خستگي طرف مقابلش شده و بعد از مدتي به مشاجره و درنهايت تنفر زياد از همديگر و طلاق و متاركه مي انجامد.
۳- عوامل اقتصادي:مسائل مالي و اقتصادي از ديگر عواملي است كه مي تواند منجر به متاركه زوجين شود. از مصاديق اين عوامل مي توان به فقر، بيكاري، بيماري و غيره اشاره كرد. از نظر بسياري از مردم بد بودن وضعيت اقتصادي بزرگترين عامل طلاق تلقي مي شود. در اينجا بايد به اين نكته اشاره كرد كه درست است عوامل اقتصادي نقش مهمي در امور زندگي مشترك دارد ولي خود اين مسائل في نفسه مهمترين عامل فروپاشي نمي باشد. در يك زندگي زناشويي زوجين اگر همديگر را دوست داشته باشند و منطقي فكر كنند مي توانند با داشتن حداقل امكانات زندگي با همديگر سازگار بوده و زندگي كنند. كما اينكه در غير اين صورت با بالاترين امكانات مادي هم با يكديگر به سر نخواهند برد.
پس قناعت و پذيرش موقعيتها و وضعيت طرفين بعد از ازدواج مي تواند اين عامل را خنثي كند كه متأسفانه بايد اذعان كرد در جامعه كنوني ما برخي از زوجين بدون نگاه به خود و فرد مقابلش توقعات آرماني را براي زندگي زناشويي تصور مي كنند كه به عمل رساندن آن غيرممكن بوده و با گذشت مدتي از زندگي مشترك به راهي جز راه طلاق و متاركه نمي انجامد.
نكته ديگري كه در اين زمينه مي توان عنوان كرد اين است كه به نظر مي رسد علت طلاق در طبقات پائين اقتصادي اجتماعي (مخصوصاً در شهرهاي بزرگ) مسائل اقتصادي (فقر و بيكاري) باشد ولي در طبقات بالاتر اجتماعي (تحصيلكرده ها) عدم تفاهم و سازش اخلاقي باشد.
۴- عوامل ارتباطي:عوامل ارتباطي مشتمل است بر ارتباط و رفت و آمد با خانواده همسر (والدين، برادر، خواهر و بستگان) و نگاه و نگرش متقابلي كه اين دو نسبت به هم دارند.
شايد بتوان گفت عوامل ارتباطي كه ذكر شد در جامعه ما از بزرگترين مسائل اختلاف برانگيز در مسائل زناشويي و خانوادگي است. جايي كه خود زوجين چندان اختلافي با همديگر ندارند و مسائل فرعي ديگر مثل ارتباط با خانواده هاي طرفين برانگيزاننده مشكلات عديده اي مي شود. در اينجا مي توان به روابط بين مادرشوهر، عروس- خواهرشوهر، عروس- مادرزن داماد اشاره كرد كه اغلب از ديدگاه خوبي نسبت به هم برخوردار نبوده و به نظر مي رسد در فرهنگ ما از تاريخچه اي بس طولاني برخوردار است.
۵- ساير عوامل:عوامل ديگري چون اعتياد، بيكاري، بيماري، ناباروري، مسائل جنسي، به ميان آمدن پاي فرد ديگري در زندگي يكي از زوجين، تغييرات و تفاوتهاي فرهنگي و اجتماعي، فاصله طبقاتي، رتبه هاي تحصيلي و... ازجمله ديگر علل طلاق و متاركه مي باشند.
اعتياد به عنوان بلاي خانمان سوز مي تواند هر زندگي را در كام خود فروكشد و نابودش كند. بيكاري زمينه ساز مشكلات اقتصادي و به دنبال آن تشويش هاي روانشناختي است. ناباروري هر كدام از زوجين و ناتواني در بچه دار شدن از عوامل نگران كننده و ايجاد كننده طلاق است. مشكلات جنسي و عدم رضامندي هر كدام از زوجين از عوامل بسيار مهمي است كه به علل فرهنگي در هاله اي از پنهان كاري قرار مي گيرد.
در مشاوره هاي ازدواج اين امر به وضوح به چشم مي خورد كه برخي از زوجين به مسائل جنسي كه از ضروري ترين و مهمترين عوامل استواري زندگي زناشويي است توجهي نمي كنند يا بي توجه هستند. اغلب خانم ها ارضاي جنسي را فقط مختص آقايان مي دانند و از رضايت خودشان در اين زمينه غافل مي مانند كه بعدها منجر به اختلافاتي مي شود كه هيچكدام از آنها نمي دانند كه علت در چيست و منشأ اين اختلافات با بهانه هاي ديگري ظهور مي كنند. عدم آموزش و عدم آگاهي از برقراري روابط جنسي به شكل صحيح، مقاومت يا عدم مراجعه به پزشك، براي مسائل مربوط به اين روابط و... از موارد مشكل ساز در اين زمينه مي باشند.در آخر بايد به اين نكته توجه كرد كه تغييرات فرهنگي و اجتماعي كه در جامعه ما در حال گذر است منجر به تغيير و تحولات گسترده در ابعاد و سطوح مختلف اجتماعي شده كه كانون خانواده و زندگي زناشويي ازجمله مواردي است كه به شدت تحت  تأثير اين تغيير و تحولات قرار گرفته است. در اين راستا، اين وظيفه نهادهاي دولتي و غيردولتي است كه موضوع را از جهات مختلف موردتوجه و بررسي قرار داده و با ريشه يابي و شناسايي دلايل و عوامل آن راهكارهاي لازم را بيابند. چرا كه فروپاشي خانواده علاوه بر اينكه صدمات رواني و عاطفي به افراد مبتلا به آن مي زند، اثرات مخربي را بر پيكره جامعه و ايجاد معضلات، مشكلات و بزهكاري هاي فراوان در جامعه وارد خواهد كرد.
غلامعلي اسماعيلي
روانشناس مركز مشاوره دانشگاه علامه طباطبايي

طرح محدوديت توقيف موقت مطبوعات اين هفته در مجلس بررسي مي شود
ايرنا: نمايندگان  مجلس  شوراي  اسلامي  در جلسه  اين  هفته  خود به  بررسي  طرح  يك  فوريتي  محدوديت  توقيف  موقت  مطبوعات  مي پردازند.
طراحان  اين  طرح  پيشنهاد كرده اند تا براي  توقيف  موقت  مطبوعات ، مدت  زمان مشخصي  تعيين  شود و مراجع  قضايي  الزام  داشته  باشند كه  در مدت  مشخصي ، راي نهايي  را براي  مطبوعاتي  كه  بصورت  موقت  تعطيل  شده اند، صادر كنند.
طرح هاي دفاع از حقوق متهمان و محكومان و حل اختلافات خانوادگي در كميسيون قضايي و حقوقي مجلس بررسي مي شود
كميسيون قضايي و حقوقي مجلس شوراي اسلامي اين هفته بررسي طرح هاي دفاع از حقوق متهمان و محكومان و حل اختلافات خانوادگي را در دستور كار خود دارد.به گزارش ايسنا اين كميسيون در هفته جاري ضمن بررسي آخرين اخبار، به بررسي طرح الحاق دولت ايران به كنوانسيون منع شكنجه و هر نوع مجازات و يا رفتار خشن غيرانساني و تحقيرآميز، بررسي طرح اجراي اصل ۲۸ قانون اساسي و بررسي طرح استفساريه تبصره ۵ الحاقي به قانون ابطال اسناد فروش رقبات آب و اراضي موقوفه مي پردازد.همچنين در اين هفته وزير دادگستري براي پاسخگويي به سئوال ابوالقاسم عابدين پور نماينده مردم تربت حيدريه در كميسيون قضايي و حقوقي حاضر مي شود.

اعتياد مهمترين دليل طلاق در خانواده هاست
قاضي مشاور دادگاه خانواده استان قم مهمترين دليلي را كه در خانواده ها منجر به طلاق مي شود، عامل اعتياد ذكر كرد.
فخري ملك محمد در گفت وگو با خبرگزاري دانشجويان  ايران گفت: ۶۰ الي ۷۰ درصد طلاقهايي كه انجام مي شود مربوط به اعتياد افراد است و عدم تفاهم زوجين و دخالت افراد در روابط خانوادگي در درجه دوم اهميت قرار دارد.وي ادامه داد: در طي دو سال گذشته درصد افزايش طلاق در قم ۳۲/۵۶ درصد بوده است كه از اين لحاظ استان قم نسبت به ساير استانهاي كشور در رتبه  پنجم قرار دارد.
وي در خصوص وكالت زن در طلاق و يا ماده ۱۱۱۹ قانون مدني گفت: مبناي اين ماده  قانوني بر اساس قوانين شرعي است و از آنجا كه بعضي از حقوق، ذاتي و غيرقابل سلب است و شرع آنها را جايز كرده مانند حق طلاق براي مرد و تعدد زوجات، در مقابل قانون براي زن نيز راه حلهايي قرار داده كه وكالت زن در طلاق يكي از اين موارد است و متأسفانه اكثر زنان از اين حق خود آگاهي لازم را ندارند.
وي اضافه كرد: بر اساس اين ماده زن مي تواند هر شرط مشروعي را ضمن عقد نكاح يا عقد لازم ديگر بنمايد كه در صورت انجام خلاف آن، زن وكيل و وكيل توكيل است و پس از اثبات تحقق شرط در محكمه و صدور حكم نهايي مي تواند خود را مطلقه سازد و اين وكالت به لحاظ اينكه ضمن عقد لازمي اخذ شده، بلاعزل است.
قاضي مشاور دادگاه خانواده  استان قم تصريح كرد: بر اساس فتواي حضرت امام راحل زن مي تواند ضمن عقد لازمي شرط كند كه وكالت در طلاق را به صورت مطلق داشته باشد.
قاضي فخري خاطرنشان كرد: بر اساس مصوبه جديد مجلس، ماده ۱۱۳۳ قانون مدني كه بر اساس آن مرد مي تواند هر وقت كه بخواهد زن خود را طلاق دهد تغيير كرده و طبق ماده واحده اصلاح قانون مقررات مربوط به طلاق مرد مي تواند با رعايت شرايط مقرر در اين قانون و با مراجعه به دادگاه همسر خود را طلاق دهد.

مشاركت نيكوكاران در كمك به اطعام و افطار نيازمندان در ماه مبارك رمضان
گروه اجتماعي: كميته امداد امام خميني جهت گسترش سفره اطعام و افطار محرومان، اكرام ايتام و آزادي زندانيان آبرومند در ماه مبارك رمضان از امت خداجو و مومن كشورمان درخواست مشاركت كرد.
كميته امداد امام خميني همچنين اعلام كرد همزمان با سال نهضت خدمت رساني به مردم و در راستاي عمل به سيره علوي و به منظور ايجاد مشاركت همه جانبه برادران و خواهران متدين و سخاوتمند كشورمان در اطعام و افطار نيازمندان، اكرام ايتام و آزادي زندانيان نيازمند آبرومند، دفاتر اين نهاد در سراسر كشور آماده است تا هرگونه كمك در راستاي برگزاري مراسم افطار، توزيع غذاي گرم، توزيع مواد خوراكي، كمك به ايتام تحت حمايت و كمك به زندانيان آبرومند را به هر ميزان و مقدار كه عزيزان نيكوكار تمايل دارند به نيازمندان واقعي همان مناطق برساند.
براساس اين گزارش در ماه مبارك رمضان دفاتر اين نهاد در سراسر كشور آماده دريافت كمكهاي مردمي بوده و علاوه بر آن حساب شماره ۳۳۳۳ بانك ملي ايران شعبه پيام انقلاب اسلامي جهت اطعام نيازمندان و اكرام ايتام و حساب ۶۰۶۰ اين بانك جهت كمك به آزادي زندانيان نيازمند آبرومند اختصاص يافته است.

آغاز عمليات ساخت ۳ هزار واحد مسكوني معلولان
رئيس سازمان بهزيستي كشور اعلام كرد: عمليات ساخت ۳ هزار واحد مسكوني با هدف اسكان نيازمندان و معلولان در ماه مبارك رمضان آغاز مي شود.
دكتر راه چمني در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران افزود: براساس برنامه ريزي انجام شده در هر شهرستان ۱۴ واحد مسكوني با متراژ ۵۰ متر و اعتبار اختصاص يافته از محل كمك هاي مردمي احداث مي شود.
وي با اشاره به تشكيل ستادهاي ساماندهي مشكل مسكن نيازمندان در استان هاي كشور تصريح كرد: تاكنون بيش از ۷۰ هزار معلول و مددجوي فاقد مسكن به سازمان بهزيستي مراجعه كرده اند كه سازمان به دليل اعتبارات محدود، قادر به تهيه مسكن براي آنها نيست و درعين حال براي استفاده از همه منابع و امكانات بالقوه و بالفعل استان ها،  درجهت رفع اين مشكل تلاش خواهد شد.

مسأله جامعه شناسي ادبيات ايران بررسي مي شود
گروه اجتماعي: سخنراني علمي «مسأله جامعه شناسي ادبيات در ايران» سه شنبه ششم آبان در محل انجمن جامعه شناسي ايران واقع در بزرگراه جلال آل احمد پل گيشا دانشكده علوم اجتماعي دانشگاه تهران برگزار مي شود.
اين جلسه ساعت ۳۰/۱۶ و با سخنراني دكتر جمشيد ايرانيان انجام مي شود و شركت در آن براي علاقمندان آزاد است.

سه شهرك علمي تأسيس مي شود
گروه علمي فرهنگي: وزير آموزش و پرورش از پيشنهاد تأسيس سه شهرك علمي توسط وزارت آموزش و پرورش در بودجه سال ۸۳ به سازمان مديريت و برنامه ريزي خبر داد.به گزارش پانا، مرتضي حاجي در حاشيه اجلاس روساي سازمان هاي دانش آموزي گفت:  اين سازمان با تصويب قانوني، به يك نهاد عمومي غيردولتي تبديل شده است كه مي تواند هم از امكانات و مزاياي بخش غيردولتي استفاده كند و هم به عنوان يك نهاد عمومي وابسته به آموزش و پرورش از حمايت دولت برخوردار شود.

شجاعي ، خواستار حل  مشكل  نابرابري  جنسيتي  درسطح  نخبگان  ومديريت  سياسي  شد
ايرنا: زهرا شجاعي  رئيس  مركز امور مشاركت  زنان ، نابرابري  در ميزان  مشاركت زنان  در سطح  نخبگان  و رهبري  سياسي  را به  عنوان  مهمترين  چالش  كشورهاي اسلامي  در قرن  بيست  ويكم  توصيف  كرد.
مشاور رئيس  جمهوري  اسلامي  ايران  ديروز   طي  سخناني  در دومين  كنفرانس سالانه  و بين المللي  زنان  عرب  در لندن  بر تن  دادن  دولتها در كشورهاي اسلامي  به  حل  اين  چالش  از طريق  قبول  برابري  جنسيتي  در سطح  مديريت  و رهبري سياسي  جامعه  تاكيد و نسبت  به  پيامدهاي  ايستادگي  در مقابل  اين  خواسته هشدار داد.
شجاعي  كه  با عنوان  زنان  مسلمان : سياست ، رهبري  و جامعه  مدني  سخنراني خود را ارائه  كرد، گفت : درحال  حاضر برخلاف  گذشته  مشكل  نابرابري  جنسيتي براي  زنان  در بحث  مشاركت  سياسي  در اغلب  كشورهاي  اسلامي  و در حال  توسعه  حل شده  است .
وي  افزود:آمارها و بررسيها نشان  مي دهد درحال  حاضر ميان  سطح  مشاركت سياسي  زنان  و مردان  در سطح  توده  تفاوت  چنداني  وجود ندارد ولي  فقدان  فضاي اجتماعي  مناسب  براي  كار زنان  در مشاغلي  كه  به  سياست  ، رهبري  و مديريت مربوط مي شود، به  گونه اي  است  كه  زنان  تاكنون  فقط به  ميزان  محدودي  به  اين مشاغل  دست  يافته اند.
رئيس  مركز امور مشاركت  زنان  نهاد رياست  جمهوري  يكي  از علتهاي  مهم  وجودچنين  مشكلي  براي  حضور زنان  در عرصه  رهبري  و مديريت  جوامع  اسلامي  راعرفهاو فرهنگ  سياسي  اين  جوامع  برشمرد و خواستار حل  بنيادين  اين  مشكل  از طريق آموزش  شد.
وي  اعتقاد به  مطلوب  بودن  برابري  جنسيتي  و وجود اراده  و خواست  راستين در جهت  دست  يازيدن  به  تدابيري  عملي  در جهت  آن  را به  عنوان  دو اقدام  مهم ديگر در هموار كردن  زمينه  جهت  حل  چالش  موجود براي  برقراري  برابري  جنسيتي در سطح  مديريت  و رهبري  سياسي  جامعه  ارزيابي  كرد.
شجاعي  هشدار داد:در صورت  عدم  تحقق  حضور زنان  در سطوح  رهبري  سياسي  ،اندك  اندك  ممكن است  زنان  به  اين  اعتقاد برسند كه  از آنان  تنها به عنوان  راي دهندگاني  سر به راه  استفاده  مي شود كه  قرار است  تنها در روزهاي  راي گيري  درپاي  صندوقها به  نامزدهاي  مرد راي  بدهند.

وزير بهداشت: ۳۳ نفر به ازاي هر ۱۰ هزار خودرو در ايران جان مي بازند
ايرنا: وزير بهداشت ، درمان  و آموزش  پزشكي  گفت ، در ايران  به  ازاي  هر ۱۰هزار دستگاه  خودرو، ۳۳ نفر مي ميرند و سوانح  رانندگي  از جمله  مهمترين  عوامل  مرگ و مير در كشور به  شمار مي رود.
دكتر مسعود پزشكيان ديروز  در جمع  روساي  انجمنهاي  علمي  گروه پزشكي  با بيان  اينكه  بيشترين  عمر مفيد در كشور بر اثر سوانح  رانندگي  و حوادث  از بين  مي رود، افزود: امسال  حدود ۷۵۰هزار دستگاه  خودرو وارد بازار مي شود كه  حدود ۴۵۰هزار دستگاه  از اين  تعداد به  تهران  اختصاص  دارد.
پزشكيان  خاطرنشان  كرد با ورود اين  ميزان  خودرو به  ناوگان  حمل  و نقل كشور، بار مشكلات  ناشي  از آن  بر عهده  سيستم  بهداشت  و درمان  كشور است .
وي  همچنين  گفت : امروزه  چهره  بيماريها تغيير كرده  و ما نيز بايد براي مقابله  با پيامدهاي  ناشي  از اين  تغيير روند بيماريها هزينه هاي  بيشتري بپردازيم .
وزير بهداشت  گفت : وزارت  بهداشت  براي  ارائه  خدمات  بهتر درماني  به  شهروندان ، به دنبال  اجراي  سه  اصل  مسئوليت  پذيري ، عملكرد بر اساس مسئوليت  و پاسخگويي  است .
پزشكيان  در ادامه  بر تعامل  هرچه  بيشتر وزارت  بهداشت  با انجمنهاي  علمي  گروههاي  پزشكي  تأكيد كرد.

چرخ گوشت بار ديگر حادثه آفريد
000220.jpg
گروه اجتماعي: دست  راست  كودكي  ۲ ساله  صبح  ديروز براثر غفلت  والدين  در استفاده  از چرخ  گوشت  به  شدت  آسيب  ديد.
به  گزارش  روابط عمومي سازمان  آتش نشاني  و خدمات  ايمني  تهران  مادر  اين  كودك  در منزل  مسكوني  خود واقع  در جنت آباد مشغول  استفاده  از چرخ  گوشت بود كه  به  علت  بي احتياطي  دست  دختر بچه  دو ساله اش  آسيب  ديد.
مأموران  آتش  نشاني  پس  از حضور در محل  دست   اين  كودك  را از داخل  چرخ گوشت  بيرون  آوردند و او را براي  معالجه  به  بيمارستان  منتقل  كردند.
بنابراين  گزارش  همچنين  نشت گاز بنزين  و حريق ناشي از آن دو زن  را در يك  منزل  مسكوني  در غرب  تهران دچار حادثه كرد.
اين  حادثه  عصر جمعه  در خيابان  بهبودي  هنگامي روي  داد كه  گاز ناشي  از بنزين  موجود در آشپزخانه   اين  واحد مسكوني  منفجر شد و دو زن  را كه  مشغول  پخت  و پز بودند به  شدت  دچار سوختگي  كرد.
مأموران  آتش  نشاني   اين  دو زن  را كه  بين  ۵۰ تا ۷۰ درصد دچار آسيب ديدگي  شده  بودند به  بيمارستان  سوانح  و سوختگي  منتقل  كردند.

دبير انجمن صنفي روزنامه نگاران:
روزنامه نگاران بيمه نشده عضو انجمن بيمه مي شوند
گروه اجتماعي:دبير انجمن صنفي روزنامه نگاران ايران خبر داد: بر مبناي توافق انجام شده ميان انجمن صنفي و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، روزنامه نگاراني كه تا تاريخ اول آبان ۸۲ شرايط عضويت در انجمن صنفي روزنامه نگاران را از دست نداده باشند، مي توانند با مراجعه به دفتر انجمن و ثبت نام، در فهرست روزنامه نگاران مشمول بيمه تامين اجتماعي پديدآورندگان آثار فرهنگي و هنري قرار بگيرند.
حسين باستاني دبير انجمن صنفي روزنامه نگاران ايران در گفت و گو با ايسنا از معاونت مطبوعاتي وزارت ارشاد و به ويژه اداره كل مطبوعات داخلي اين وزارتخانه به خاطر همكاري با انجمن صنفي در خصوص بيمه روزنامه نگاران تشكر كرد و گفت: به عقيده انجمن عدم برخورداري بسياري از روزنامه نگاران از بيمه تامين اجتماعي - كه به خاطر تعطيلي هاي پي در پي بسياري از مطبوعات به آن دامن زده شده - از مهم ترين مشكلات روزنامه نگاران كشور است و انتظار مي رود همكاران فرصت مهم ايجاد شده براي رسيدن به اين حق بديهي خود را از دست ندهند.

انتقاد نماينده تنكابن و رامسر از بي توجهي به سيل زدگان
نماينده  مردم  شهرستان هاي  تنكابن  و رامسر گفت : كمك رساني  به  سيل زدگان  اين  منطقه  مطلوب  نيست  و با تأخير صورت  مي گيرد.
حجت الاسلام  فخرالدين  صابري  ديروز  در گفت وگو با ايرنا افزود:پس  از گذشت  ۶  روز از وقوع  سيل ، مددرساني  به  تناسب  نيازمندي ها و مشكلات  اوليه  سيل زدگان  اين  شهرستان  صورت  نگرفته  است.
به  گفته  وي،  اين  شهرستان  هم اكنون  به  تعدادي  دستگاه   لودر، گريدر و بولدوزر براي  بازگشايي  راه هاي  ارتباطي  و پاكسازي  جاده ها نياز دارد.
وي  وقوع  سيل  اخير در منطقه  تنكابن  را از حوادث  بي سابقه  در دهه هاي  اخيراعلام  كرد. نماينده  مردم  شهرستان هاي  تنكابن  و رامسر، از مسئولان  استاني  خواست  براي آنكه  از عمق  فاجعه  مطلع  شوند، تيم هاي  كارشناسي  خود را به  اين  منطقه  اعزام كنند.
حجت الاسلام  صابري ، خسارت  وارده  سيل  اخير به  اين  شهرستان  را ۴۰ ميليارد ريال  ذكر كرد. شهروندان نوشهري نيز ديروز از مسئولان به علت كم توجهي به خسارت هاي ناشي از سيل و مخاطراتي كه براي آنها به وجود آورده است، گلايه كردند.

همايش رسانه، فناوري و ارتباطات عمومي
ايرنا: نخستين  همايش  رسانه ، فناوري ، ارتباطات  عمومي  روز شنبه  با حضور مسئولين  روابط عمومي  ادارات  كل  مازندران  در سالن  آمفي تئاتر ارشاد اسلامي  اين  استان  در ساري  برگزار شد.
دكتر محمدرضا سلطاني  فر مديرمسئول  ايران  نيوز طي  سخناني  در مورد مباني ارتباطات ، موانع  و راه حل ها گفت : امروز رسانه هاي  ديجيتالي  (اينترنت ) جايگزين  رسانه هاي  چاپي  و الكترونيكي  شده  است  و دستيابي  به  اين  رسانه  جديد براي  پيشرفت  ضروري  است .
وي  افزود: اكنون  ما هر روز شاهد افزايش  كانالهاي  فارسي  زبان  در كشورمان  هستيم .
وي  تعداد كانالهاي  قابل  دريافت  ماهواره اي  در كشورمان  را دوهزارو ۹۶۴ كانال  تلويزيون  اعلام  كرد و گفت : متاسفانه  امروز تيراژ كل  مطبوعات  كشورمان  سه  ميليون  نسخه  است  در صورتي  كه  در سال  ۷۸ اين  رقم  ۲/ ۴ ميليون  نسخه  بود.
وي  ادامه  داد: امروز تعداد استفاده كنندگان  از اينترنت  در كشور از ۴۰۰تا ۶۰۰ هزار نفر در سال  ۷۸، به  چهار تا هفت  ميليون  نفر رسيده  است .مدير مسئول  ايران  نيوز بدون  ذكر آمار در مورد كتاب  گفت : تيراژ كتاب  نسبت  به قبل  از انقلاب  پائين  آمده  و اين  يك  فاجعه  است  زيرا رسانه  نوين  جايگزين هاي  خود را پيدا كرده  است .

اجتماعي
اقتصادي
انديشه
خارجي
سياسي
شهر
شهري
علمي
علمي فرهنگي
ورزش
ورزش جهان
صفحه آخر
همشهري اقتصادي
همشهري ضميمه
بازارچه همشهري
|  اجتماعي   |   اقتصادي   |   انديشه   |   خارجي   |   سياسي   |   شهر   |   شهري   |   علمي   |  
|  علمي فرهنگي   |   ورزش   |   ورزش جهان   |   صفحه آخر   |  
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   شناسنامه   |   چاپ صفحه   |