يوفا، انگليس و تركيه را مجازات مي كند
معراج مژده- سخت گيري هاي فيفا در مورد تشنج آفريني و درگيري هاي آسيب رسان باعث شد تا اتحاديه فوتبال اروپا (يوفا) فدراسيون هاي تركيه و انگليس را به دليل آنكه بازيكنان تيم هاي ملي دو كشور در ديدار اخير دو تيم با يكديگر درگير شده و تشنج آفريني كرده بودند به دادگاه احضار كند.
به نظر مي رسيد بازيكنان تركيه در اين ميان مقصرند، اما يوفا با استناد به تصاوير ويديوئي ديدار دو تيم و گفته هاي شاهدان حادثه، دو فدراسيون را متهم و مستحق مجازات تلقي كرده است. يوفا در اين حكم كاري به بازيكنان كه عامل اصلي بي انضباطي بوده اند نداشته و تنها فدراسيون ها را مستحق مجازات دانسته است. در زمان استراحت ميان دو نيمه ديدار تيم هاي ملي فوتبال تركيه و انگليس كه در شهر استانبول انجام شده بود، جمعي از بازيكنان دو تيم هنگام رفتن به رختكن با هم به مشاجره لفظي و درگيري پرداختند و در جريان بازي هم ديويد بكهام هنگامي كه نتوانست پنالتي را گل كند و از داور تقاضاي تكرار مجدد آن را كرد با دشنام و ناسزاي آلپاي مدافع ترك مواجه شد. ديدار دو تيم در مسابقات مقدماتي جام ملت هاي اروپا در سال ۲۰۰۴ با تساوي بدون گل پايان يافت. انگليس با اين تساوي راهي مرحله نهايي شد و تركها مي بايست دو ديدار رفت و برگشت براي صعود به مرحله نهايي با تيم لتوني انجام دهند. تاريخ اين بازي ۲۴ و ۲۹ آبان ماه مي باشد.
حفظ شخصيت يك ورزشكار
جرايم ورزشي با جريمه عادي متفاوت است، ورزشكاري كه با انگيزه شرافتمندانه وارد ميدان مسابقه مي شود، نبايد به شيوه اي كه بيرون از مجامع ورزشي براي ضرب، جرح و قتل جرم صادر مي شود، با او برخورد شود.
بند ۳ قانون ۵۹ مجازات اسلامي، ترتيباتي را مقرر كرده تا وسيله لازم براي ايجاد امنيت در رسيدگي به جرايم ورزشي ايجاد شود. در حقيقت اگر حادثه اي براي ورزشكاري به وقوع بپيوندد كه آن حادثه منطبق با قانون آن ورزش باشد، عمل فوق مجازات ندارد. در حقيقت اين امر از عوامل تبرئه كننده مجازات است. قانون مجازات اسلامي يك سري مسائل را در نظر گرفته است كه امنيت لازم را براي ورزشكاران ايجاد كند. اما متأسفانه در برخي موارد دفاعيات لازم در دادگاهها انجام نمي شود و بعضاً برخي جرايم منتهي به آرايي مي شود كه آن ورزشكار مجبور به پرداخت ديه هاي سنگين يا رفتن به زندان شود. بر اين اساس ورزشكاري كه با شخصيتي خاص به ورزش روي آورده است با حضور در زندان،ممكن است شخصيت دگرگوني بيابد.
در اين ميان آنچه لازم و ضروري به نظر مي رسد آگاهي ورزشكاران و قضات دادگاهها به مسائل حقوق ورزشي است. در اين راستا گام هاي مؤثر در قوه قضاييه و مجريه برداشته شده است. از اين پس از ۱۰ مورد دادگاههايي كه داراي شعبه خاص مي باشند، با داير شدن دادگاههاي خاص ورزشي دريچه اي نو به قلمروي ورزش گشوده مي شود...
دوران سربلندي
نگاهي به اطرافمان بيندازيم، انصافاً ببينيم در بين دروازه بانان كسي بهتر از ميرزاپور پيدا مي كنيم يا خير؟ پسرك محجوب لرستاني، سر به زيرتر از آن است كه لب به اعتراض بگشايد. او بدون آن كه از جانب گروه، دسته يا روزنامه اي حمايت شود خود را به تيم ملي رساند. بلاژويچ نه فاميل ميرزاپور بود و نه كمك گير پدر او.
ميرزاپور با پشتكار، تلاش و تمرين و رياضت توانست از فوتبال جنوب به تيم ملي برسد. خدا را شكر كه برانكو آمد وگرنه چيزي نمانده بود، ميرزاپور را در زير فشارهاي مطبوعاتي و تلويزيوني له كنند. او در مقابل كره شمالي نشان داد كه همچنان بهترين دروازه بان حال حاضر فوتبال ماست، او حالا خروج از دروازه را نيز خوب آموخته و اين روند تكاملي نشان مي دهد كه مربي دروازه بان هاي تيم ملي با ميرزاپور كار كرده است. ميرزاپور دوران جواني و كم تجربگي را پشت سر گذاشته و به دوران پختگي پا گذاشته است. او مي تواند سالها از دروازه تيم ملي ايران دفاع كند، اگر با او مهربانتر باشيم.
يك ميهمان ناخوانده در قاره سياه!
رهبران سياسي آفريقاي جنوبي كه در عطش ميزباني رقابت هاي جام جهاني ۲۰۱۰ مي سوزند، رئيس جمهور كشورشان را تحت فشار قرار مي دهند تا مانع دخالت هاي ژاك شيراك رئيس جمهور فرانسه در تصميمات فيفا شود.
شيراك از ميزباني مراكش در جام جهاني ۲۰۱۰ كه در قاره سياه برگزار مي شود، حمايت مي كند و آفريقاي جنوبي نمي تواند اين موضوع را بپذيرد. اروين خوزا و دني جوردن از مردان بلندپايه سياسي آفريقاي جنوبي، شيراك را ميهمان ناخوانده اين قاره استعمار زده مي دانند. آنها از «تابو مبكي» رئيس جمهور كشورشان خواستند مانع دخالت هاي همتاي فرانسوي خود شود.
جوردن،در اين باره گفت: «اين براي نخستين بار است كه شاهد چنين اتفاقي در جهان هستيم. رهبر كشوري در امور قاره اي دخالت مي كند كه جزء آن نيست، ما از «مبكي» انتظار داريم تا با شيراك برخورد كند.»
اما شعله هاي آتش خشم مردان آفريقاي جنوبي كه سابقه ديرينه اي در به دست آوردن حق از دست رفته خود دارند، از كنفرانس مطبوعاتي شيراك در مراكش، آغاز شد. رئيس جمهور فرانسه كه براي بازديد به مراكش سفر كرده بود، گفت: «من از تمام توان خود براي كمك فرانسه به مراكش جهت ميزباني و سازماندهي رقابت هاي جام جهاني استفاده مي كنم.»
به دست آوردن اين ميزباني براي كشورهاي آفريقايي حكم مرگ و زندگي را دارد. آنها براي به دست آوردن سرمايه هاي لازم براي بهبودي وضع نابسامان اقتصادي خود تا آخرين نفس مي جنگند! مصر، ليبريا، تونس به همراه اين دو كشور نامزدهاي ميزباني رقابت هاي جام جهاني در قاره سياه هستند. نام كشور خوشبخت ماه آينده اعلام مي شود.
رهبران آفريقاي جنوبي اين اقدام شيراك را يك مافياي اقتصادي جهاني مي دانند.