پنج شنبه ۲۲ آبان ۱۳۸۲ - شماره ۳۲۲۴- Nov. 13, 2003
به مناسبت زاد روز شاعر « افسانه»
قلب يوش
001154.jpg
علي اسفندياري «نيما يوشيج» روز ۲۱ آبان ۱۲۷۴ شمسي در دهكده دورافتاده «يوش» مازندان به دنيا آمد.
نيما دوران طفوليت را در دامان طبيعت و در ميان شبانان و «ايلخي بانان» گذراند كه به هواي چراگاه، به نقاط دور، ييلاق و قشلاق مي كنند و شب بالاي كوه ها به دور هم جمع مي شوند و آتش مي افروزند.
او بعدها از سراسر دوران كودكي، به گفته خودش، «جز زد و خوردهاي وحشيانه و چيز هاي مربوط به زندگي كوچ نشيني و تفريحات ساده در آرامش يكنواخت و كور و بيخبر از همه جا، چيزي به خاطر نداشت».
نيما خواندن و نوشتن را در زادگاه خود نزد شيخ ده آموخت. دوازده سال داشت كه با خانواده اش به تهران آمد و پس از گذراندن دوره دبيرستان براي فراگرفتن زبان فرانسه به مدرسه «سن لويي» رفت. در مدرسه خوب كار نمي كرد و تنها نمرات نقاشي و ورزش به دادش مي رسيد. سال هاي اول زندگي مدرسه اش به زد و خورد با بچه ها گذشت.
اما بعد ها مراقبت و تشويق يك معلم خوشرفتار « نظام وفا» شاعر بنام، او را به حوزه شعر كشيد. در ابتدا به سبك معمول قديم و مخصوصاً به سبك خراساني شعر مي ساخت. اما آشنايي به زبان فرانسه و ادبيات آن زبان راه تازه اي در پيش چشم او گذاشت. ثمره كاوشهاي وي در اين راه بعد از جدايي از مدرسه و گذراندن دوران دلدادگي، بدانجا انجاميد كه ممكن است در منظومه افسانه او ديده شود.
نيما تابستانها به زادگاه خود مي رفت و اين كاري بود كه بعد ها هم ترك نكرد و تا آخر عمر ادامه داد. نخستين اثر منظوم نيما «قصه رنگ پريده» است. خود او مي گويد: «من پيش از آن شعري در دست ندارم».  اين قصه را نيما در سال ۱۲۹۹ هجري شمسي سروده و يك سال بعد انتشار داده و بعد قسمتهايي از آن به نام «دلهاي خونين» در منتخبات آثار، تأليف محمد ضياء هشترودي، نقل شده است.
نيما با سرودن قطعه هاي « اي شب» و « افسانه » نخستين اشعار دوره جواني خود را، كه ملاك ارزيابي شخصيت هنري وي هستند، به وجود مي آورد. قطعه « اي شب» كه از يك سال پيش «دست به دست خوانده و رانده شده بود» در پاييز سال ۱۳۰۱ شمسي در روزنامه هفتگي « نوبهار» انتشار يافت.
ادبا «گفتند انحطاطي در ادبيات آبرومند قديم رخ داده است. مدتها در تجدد ادبي بحث كردند. شاعر گارد مي بست، جرات نداشتند صريحا به او حمله كنند.كنايه مي زدند، ولي صداها به قدري ضعيف بود كه به گوش شاعر نرسيد و بدون جواب ماند. در ظرف اين مدت آن قطعه با بعضي شعرهاي ديگر، كه در اطراف خوانده شده بود، در ذوق و سليقه چند نفر نفوذ پيدا كرد. آن اشخاص پسنديدند، استقبال كردند و تير به نشانه رسيده بود. نشانه شاعر قلبهاي گرم و جوان بود. نگاه او به چشمهايي بود كه برق مي زدند و تند نگاه مي كنند. شعرهاي او براي آنان ساخته شده بود.»
در سالهاي ۱۳۰۵ دفترچه اي از اشعار نيما كه منظومه «خانواده سرباز» و سه قطعه كوتاه در آن بود، منتشر شد.
نيما به خود و نتيجه كار خود اطمينان داشت. اول پيش خودش فكر كرده بود كه هركس كار تازه اي مي كند سرنوشت تازه اي هم دارد.او به كاري كه ملت به آن محتاج بود، اقدام كرده بود. حقيقت اين است كه نيما هنوز در اين راه از ديگر كساني كه پيش از او معايب شعر سازي به طرز قدما را دريافته و در پي راه هاي نويني بودند، متجددتر نبود.
اما آگاهي بيشتر او به لطايف زبان فارسي و آشنايي مستقيم وي با ادبيات فرانسه و عاري بودن بيان او از بعضي لغات و عبارات و جمله بنديهاي نامأنوس و به خصوص طبع شاعرانه او، به وي اجازه داد كه دعاوي همكاران خود را با دادن نمونه هايي بهتر و جالبتر و عملاً اثبات كند.
نيما طرح نظريات هنري را حرف مي دانست و بيش از حرف به عمل پرداخته بود. كارنيما، برخلاف كار رفقاي ديگرش، عجولانه و نسنجيده نبود. او نمي خواست محافظان را در همان قدم اول يكسره و يكباره از خود روگردان كند. چنان است كه گويي استنباط كرده بود هموطنان وي به شكل و قالب شعر و الفاظي كه در آن به كار مي رود، بيشتر دلبستگي دارند تا به مضمون آنها. كار شاعر جوان در نخستين قدم هنوز « شكستن و فروريختن» نبود. او از اصول جاريه شعر فارسي منحرف نشد و شعرهاي اوليه خود را در همان قالبهاي معمول و معهود ريخت.
وزن و قافيه را بجاي خود گذاشت و قافيه ها را براي آنكه پشت سر هم تكرار نشود، يك مصرع فاصله داد و ديگر پيرامون قافيه اي كه آورده بود نگشت تا از تأثير يكنواخت و نامطلوب قافيه هاي مسلسل و مكرر بكاهد و بدين ترتيب غزل با تغزل نويني با مفردات خوب و تركيب درست پديد آورد كه دردها و غمهاي شاعر يا به عبارت بهتر دردهاي جامعه را ترنم مي كرد.
نيما بعد از سالها تلاش در عرصه شعر و ادبيات در زمستان ۱۳۳۸ دلش هواي يوش كرد و خواست به آغوش طبيعت زادگاهي باز گردد. در آنجا بيمار شد.
او را به شهر آوردند و در يك شب سرد قلبش از كار باز ايستاد و روز بعد « خاكها را بر جسد كوچكي مي ريختند كه دنياي بزرگي را با خود مي برد.» بدين قرار، شاعر و سخندان بزرگ عصر ما، كه به قول گلچين «كوهي از گذرگاه گوينده برداشته و دانه نو در اين سرزمين كاشته بود» شصت و چهار سال عمر كرد تا شب ۱۶ دي ماه ۱۳۳۸ در بازگشت از مازندران به سرماخوردگي و ذات الريه مبتلا شد و روز دوشنبه هجدهم آن ماه تن به خاك تيره سرد سپرد. « افسانه » زندگي پر ملالش به پايان رسيد، در حالي كه، اشعار و نوشته هاي بكر و با ارزشي در باره هنر و انديشه خود به جا گذاشت كه با عنوانهاي زيرانتشار يافت:
۱- قصه رنگ پريده، خون سرد(مجموعه شعر)، ۱۳۰۱، مطبعه سعادت. ۲- فريادها (مجموعه شعر) ۱۳۰۵، خيام. ۳- مرقد آقا (داستان)، ۱۳۲۳، كلاله خاور. ۴- افسانه (منظومه)، ۱۳۲۹، علمي. ۵- دونامه، ۱۳۲۹، بي نا. ۶- ارزش احساسات (مقالات تحقيقي)، ۱۳۳۵، صفي عليشاه. ۷- مانلي (شعر)، ۱۳۳۶، صفي عليشاه. ۸- افسانه و رباعيات (شعر)، ۱۳۳۹، كيهان. ۹- ماخ اولا (مجموعه شعر)، ۱۳۴۴، شمس تبريز. ۱۰- شعر من (مجموعه شعر)، ۱۳۴۵، جوانه. ۱۱- شهر شب شهر صبح (مجموعه شعر)، ۱۳۴۶، مرواريد. ۱۲- ناقوس (مجموعه شعر)، ۱۳۴۶، مرواريد. ۱۳- آب در خوابگه مورچگان (مجموعه شعر)، ۱۳۴۶، اميركبير. ۱۴- يادداشت ها و مجموعه  انديشه (درباره شعر)، ۱۳۴۸، اميركبير. ۱۵- قلم انداز (مجموعه شعر)، ۱۳۴۹، دنيا. ۱۶- آهو و پرنده ها (داستان)، ۱۳۴۹، كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان. ۱۷- توكايي در قفس (داستان)، ۱۳۵۰، كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان. ۱۸- كندوهاي شكسته (داستان) ۱۳۵۰، نيل. ۱۹- فريادهاي ديگر و عنكبوت رنگ (مجموعه شعر) ۱۳۵۰، جوانه. ۲۰- دنيا خانه من است (مجموعه نامه)، ۱۳۵۰، رمان. ۲۱- ارزش احساسات و ۵ مقاله در شعر و نمايش (مقالات تحقيقي)، ۱۳۵۱، گوتنبرگ. ۲۲- حرفهاي همسايه (درباره شعر)، ۱۳۵۱، دنيا. ۲۳- كشتي و طوفان (مجموعه نامه)، ۱۳۵۱، اميركبير. ۲۴- مانلي و خانه سريويلي (مجموعه شعر)، ۱۳۵۲، اميركبير. ۲۵- حكايات و خانواده سرباز (مجموعه شعر)، ۱۳۵۴، اميركبير. ۲۶- نامه هاي نيما به همسرش عاليه، ۱۳۵۴، آگاه. ۲۷- ستاره اي در زمين (مجموعه نامه)، ۱۳۵۴، طوس. ۲۸- نامه هاي نيما يوشيج به... (مجموعه نامه)، ۱۳۶۳، آبي. ۲۹- مجموعه آثار نيما يوشيج ۱۳۶۴، ناشر. ۳۰- درباره شعر و شاعري (درباره شعر)، ۱۳۶۴، دفترهاي زمانه. ۳۱- نامه ها ۱۳۶۸، دفترهاي زمانه. ۳۲- مجموعه كامل اشعار نيما يوشيج ۱۳۷۰، نگاه. ۳۳- نيما يوشيج، مجموعه شعرهاي نو، غزل، قصيده و قطعه، ۱۳۷۶، اشاره. ۳۴- مجموعه كامل نامه هاي نيما يوشيج، ۱۳۷۶، علم. ۳۵- نامه هاي نيما، ۱۳۷۶، نگاه. ۳۶- غول و نقاش، ۱۳۷۹، ماه ريز. ۳۷- دو سفرنامه از نيما يوشيج، ۱۳۷۹، سازمان اسناد ملي ايران.(روزنماي ادبيات ايران ،نشر روزگار)
* منبع اين گزارش: خبرگزاري مهر

درباره نيما
مهدي اخوان ثالث: نيما به اين اعتبار كه شعرش در قلمرو شعر ناب و بري از آميختگي [ به زهد و فلسفه و خطابه و وعظ] و آلودگي [ به مدح] است و سرشاراز عصمت و صفاي روستايي، به بابا طاهر مي ماند، مخصوصاً حساسيت و سوز سخنش.
وبه اين اعتبار كه در كنه اعراض تصاوير و تماثيل و واقعيات عيني، جوهر شعرش متكي به قائمه فكري و عمق دردهاي بشري است و جهان بيني دارد به خيام مي ماند.
البته بي قاطعيت و صراحت خيام كه از لطايف هنر اوست، بلكه با ابهامي غالباً معتدل. و اين ابهام زاييده همان بيان تمثيلي و عيني اوست.
سيروس طاهباز: مهمترين كار نيما: «رسالت بخشيدن» به شعر و هنر معاصر ايران است، شما در تمام نوشته هاي نيما - اعم از شعر و نثر- يك كلمه دريوزگي نمي بينيد.
پس اين را نخستين ويژگي هنر نيما يوشيج مي شماريم:«رسالت بخشيدن» به شعر و هنر معاصر ايران.
دومين ويژگي شعر و هنر نيما جنبه « ضد استبدادي » اوست. سومين ويژگي شعر و هنرنيمايوشيج روحيه مبارزه اوست، نيما تمام عمر هنري خودش را در مبارزه گذرانده است.
چهارمين ويژگي شعر و هنر نيما يوشيج « آغاز كننده» و پيشاهنگ است. پنجمين ويژگي شعر نيما پيروي او از سنت است، مي گويد آنكه قديم را درست نفهمد، قادر به فهم جديد نيست. ششمين ويژگي هنر نيما  اين كه او
« نظريه پرداز» و تئوريسين است. هفتمين ويژگي هنر نيما يوشيج اين است كه «وارسته و اهل قناعت» است. و همين ويژگي زندگي و هنر نيما يوشيج جنبه « ضد شهري و ضد زندگي مصرفي» است.
هشتمين ويژگي زندگي و هنر نيما يوشيج « ايمان» اوست، هم ايمان به كار و هنر خودش، هم ايمان مذهبي، نهمين ويژگي زندگي و هنر نيما يوشيج  اين است كه شاعر بزرگي است و سازنده نمونه هاي فراوان درخشان شعر فارسي.
محمدرضا شفيعي كدكني(م.سرشك): ضرورتي سبب شده كه نيما مصراع ها را كوتاه و بلند كند.
بر روي هم، نيما كوشيد تا تركيبي اعتدالي ميان همه عناصر ساختماني شعر بوجود آورد و شعري بسرايد كه از عواطف انسان عصر سخن بگويد و اين عواطف با تصاوير يا ايماژهايي عرضه شود كه تكراري نباشد.
پيداست كه چنين هدفي بسيار دير بدست مي آيد و روي همين اصل نيما متوجه شد كه قوالب قديمي شعر فارسي گنجايش كافي براي مقصود او ندارند،  اين بود كه در سالهاي حدود ۱۳۱۸ شعر « غراب » خود را در مجله موسيقي منتشر كرد كه در حقيقت نخستين نمونه برجسته شعر آزاد نيمايي در تاريخ ادبيات ماست.
دكتر منيب الرحمان (استاد دانشگاه هند):
شاخص ترين كار نيما يوشيج، تلاش او در راه تحول ساخت معمولي شعر و ارايه ساخت جديد است. نيما نيك مي دانست كه در شعر فارسي « اشتياق و كشش كافي براي درهم ريزي موانع كهن » موجود نيست و پذيرش تأثيرات و الهامات ادبي اروپايي هم قلمرو مضامين را تنگ دامنه مي كنند.
فقدان خود بسندگي و تا اندازه اي عدم كارايي فرم هاي كهن ادبي، اين آگاهي او را تقويت و تشديد مي كرد.

شعر وهنري كه نيما مي ديد
آنچه مي خوانيد گزيده اي است از ديدگاه پدر شعر نو در باره شعر و هنر
شعرنشانه يك زندگي عالي و خيلي بشري است ، ولي در نظر داشته باشيم كه وزن و قافيه فقط نماينده اين فضيلت نيست. زياد فكر نكنيد كه هنر براي هنر است يا مردم. هنر براي هر دوي آنهاست و بالاخره رو به مردم مي آيد، زيرا از مردم به وجود آمده و با مردم سر و كار دارد.
فقط مواظب باشيد كه چه چيز شما را مجبور به گفتن مي كند. گفته هاي شما براي چه و براي كيست و براي كدام منظور لازم و ممتازتري، و از نبودن آن چه كمبودي براي ملت شما حاصل مي شود. شعر وزن و قافيه نيست، بلكه وزن و قافيه هم از ابزار كار يك شاعر است. شعر واسطه تشريح و تأثير دادن و بزرگ و كوچك كردن معنويات و شكافتن و نمودن درونيهاي دقيق و نهفته آنهاست . هنر مي خواهد نشان بدهد و تصوير كند، زيرا دانستن كافي نيست. گفتن شعر براي ديگران است، عده اي يا همه مردم.
اثري كه هنرمند متوقع است در خريدار هنر به جا بگذارد و به آن اطمينان كند به جاي شرح و توصيف زباني خود او، بسته به قوت رسوخ تصويرهاي اوست. براي اين كار تشبيه كردن به عقيده من قوه دادن به انديشه هايي است كه گوينده دارد.
در هر جور زندگي.... عمده منفعت داشتن براي خود و ديگران است و سربلندي مال آنهايي است كه بعد از رفتن خودشان ازاين خانه عاريتي صاحبخانه را دست خالي نگذاشته اند.
در هيچ جاي دنيا آثار هنري و احساسات نهفته و تضمين شده در آن عوض نشده است، مگر در دنباله عوض شدن شكل زندگي هاي اجتماعي.
ولي هر وقت كه زندگي اجتماعي قومي شكل خود را عوض كرده است براي فهم مطلب و دريافت ميزان صحيح، بايد ديد كه در آن پيش از وقت چه مناسباتي بين توده مردم وجود داشته است، اين مناسبات چه چيزها را مي توانسته است در فكر و احساسات آنها عوض كرده باشد؟
انسان روي زمين حكمران همه چيز است و محكوم همه چيز.بزرگترين صاحبان سلطه هنرپيشگانند. پيشانيهاي تابناكي كه در بطون آنها احساسات و افكار عجيب به خواب رفته دنيا را روشن مي كند.
ولي هيچ كدام از اينها دليل بر اين نمي شوند كه مردم به آساني بتوانند هنرپيشگان را بشناسند و چنانكه بايد حق آنها را ادا كنند. هنرپيشگان سنگهاي قيمتي هستند كه ارزش آنها در بازار دنيا تغيير مي كند. فقط آنها را با شخصيت و ابتكارشان واضح تر مي توان ديد و هر يك از اين شخصيتها هم نتيجه تحولات تاريخي بر اثر تغييراساسي زندگي (كار يا ماشين) هستند كه در آثار آنها سايه و انعكاس خود را باقي مي گذارند.
شخصيتهاي با اهميت تر متولد شده از تحولات بااهميت ترند.من زودتر از هر كس دريافته بودم هر زماني حامل محصول خاصي است. كسي كه مي گويد هنراين است و نه جز  اينكه در هزار سال پيش بوده، حرفي درست مي زند.... عمده يافتن است در شكل زندگي و زمان زندگي و با يافته هاي خود بودن....
بايد درست و حسابي چكيده زمان خود بود و اين معني بدون سفارش صورت بگيرد كه هر كس بايد مال زمان خود باشد.

گلستان كتاب -مركز اطلاع رساني ۱۰۴
دين
امام علي(ع) و امور نظامي
نويسنده: محمد دشتي / ناشر: مؤسسه تحقيقاتي فرهنگي اميرالمؤمنين قم / تلفن: ۷۷۴۱۱۸۴ - ۰۲۵۱ / چاپ اول: ۴۹۶ صفحه / قطع: رقعي / شمارگان: ۳۰۰۰ نسخه / قيمت: ۲۱۰۰ تومان.
001212.jpg


در خانه تو
(رمان زندگي امام علي (ع))
نويسنده: رضا شيرازي / ناشر: انتشارات پيام آزادي / تلفن: ۳۱۱۴۲۷۵ / چاپ اول ۳۳۶ صفحه/ قطع: رقعي / شمارگان: ۵۵۰۰ نسخه / قيمت: ۱۲۰۰ تومان.

001180.jpg

چهل حديث
(برگزيده اي از احاديث درباره حضرت مهدي(عج) و منتظران)
نويسنده: محمدكاظم بهنيا / ويراستار: عبدالحسين طالعي / ناشر: نشر ريحان / تلفن: ۶۹۲۰۴۰۱ / چاپ اول، ۱۳۸۲ / ۱۱۶ صفحه / قطع: رقعي / شمارگان: ۳۰۰۰ نسخه / قيمت: ۷۵۰ تومان.
001202.jpg



فرهنگ قرآني در تربيت و تهذيب اخلاق
تاليف: مه كامه سيد عليخاني / ناشر: انتشارات نويد شيراز / تلفن: ۸۹۰۵۹۵ /چاپ اول، ۱۳۸۲ / ۲۸۸ صفحه / قطع: وزيري / شمارگان: ۳۰۰۰ نسخه / قيمت: ۱۸۵۰ تومان.

001156.jpg

آيين و انديشه
(بررسي مباني و ديدگاه هاي مكتب تفكيك)
نويسنده: محمد موسوي/ ناشر: انتشارات حكمت/ تلفن: ۶۴۱۵۸۷۹ /چاپ اول، ۱۳۸۲/ ۴۴۰ صفحه/ قطع:وزيري/ با جلد سلفون/ شمارگان: ۳۰۰۰ نسخه/ قيمت:۴۵۰۰ تومان.

گنجينه داروهاي معنوي
نويسنده: سيدهادي ميراشرفي/ ناشر: انتشارات لاهيجي/ تلفن: ۷۷۴۰۲۱۸/ چاپ سوم، ۱۳۸۱/ ۳۸۴ صفحه/ قطع: وزيري/ شمارگان: ۱۰۰۰۰ نسخه/ قيمت: ۱۲۰۰ تومان.

علوم اجتماعي
001198.jpg


وقتي كه فرزندان با هوش نمره هاي كم مي گيرند!
(از مجموعه  كليدهاي آموزش كودكان و نوجوانان)
نويسنده: دكتر سيلويا ريم / مترجم: ناهيد آزادمنش / ناشر: كتابهاي دانه - مؤسسه انتشارات صابرين / تلفن: ۸۷۴۶۹۵۵ / چاپ اول: ۱۳۸۲ / ۳۱۲ صفحه / قطع: رقعي / شمارگان: ۳۰۰۰ نسخه / قيمت: ۲۳۰۰ تومان.

001204.jpg

تحليل و كاربرد جمعيت شناسي
تاليف: دكتر محمدتقي شيخي / ناشر: انتشارات اشراقي / تلفن: ۶۴۰۸۴۸۷ / چاپ چهارم( با افزودگي بخش دوازدهم: زمينه هاي كاربردي جمعيت شناسي) بهار ۱۳۸۲ / ۲۵۶ صفحه / قطع: رقعي / شمارگان: ۱۱۰۰ نسخه / قيمت: ۲۳۰۰ تومان.
001168.jpg


نيمه پنهان آموزش و پرورش (واژه نامه توصيفي)
نويسنده: عبدالعظيم كريمي /ناشر: انتشارات عابد / تلفن: ۶۵۱۵۲۴۹ / چاپ اول، ۱۳۸۲ / ۱۵۷ صفحه / قطع:  پالتويي / شمارگان: ۲۰۰۰ نسخه / قيمت: ۹۵۰ تومان.

001184.jpg

بهشت و قدرت
(آمريكا و اروپا در نظام نوين جهاني)
مؤلف: رابرت كگان / مترجم: محمود عبدالله زاده / ناشر: دفتر پژوهش هاي فرهنگي / تلفن: ۸۸۲۱۳۶۴ / چاپ اول، ۱۳۸۲ / ۱۳۶ صفحه / قطع: رقعي / شمارگان: ۳۰۰۰ نسخه / قيمت: ۱۲۰۰ تومان.

001208.jpg

آئين دادرسي كيفري
(جلد دوم - سازمان و صلاحيت مراجع كيفري)
تأليف: دكتر محمود آخوندي / ناشر: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي / سازمان چاپ و انتشارات / تلفن: ۴۵۱۳۰۰۲ / چاپ هفتم، تابستان ۱۳۸۲ / ۳۴۹ صفحه / قطع: وزيري / شمارگان: ۳۰۰۰ نسخه / قيمت: ۲۰۰۰ تومان.

001206.jpg

طراح صنعتي
(از مجموعه مي خواهي چه كاره بشوي- ۳)
نويسنده: مجيد خسرو انجم/ زير نظر گروه كودك و نوجوان/ ناشر: دفتر پژوهش هاي فرهنگي- كتاب قلك/ تلفن: ۸۸۲۱۳۶۴/ چاپ اول، ۱۳۸۲/۱۶ صفحه (مصور)/ قطع: رقعي/ شمارگان: ۱۰۰۰۰ نسخه/ قيمت: ۲۷۰ تومان.


تكنولوژي (علوم كاربردي )
001182.jpg

مديريت خدمات جلد اول
(استراتژي، عمليات و تكنولوژي اطلاعات)
مؤلفان: جيمز اي. فيتزسيمونز و موناجي. فيتز سيمونز / ترجمه: دكتر سيد محمد اعرابي - داود ايزدي / ناشر: دفتر پژوهش هاي فرهنگي / تلفن: ۸۸۲۱۳۶۴ / چاپ اول، ۱۳۸۲ / ۴۰۹ صفحه / قطع: وزيري / شمارگان: ۳۰۰۰ نسخه / قيمت: ۵۱۰۰ تومان.

001188.jpg

مباني مراقبت هاي ويژه پزشكي (ماساچوست)
سرويراستار: ويليام هرفورد / با همكاري لوكابيگاتلو... و ديگران /ترجمه و خلاصه: دكتر فرهاد صفري - دكتر حسين صادقي - دكتر مريم همتي / تحت نظر مستقيم دكتر محمد مهدي قيامت / ناشر: انتشارات بيكران / تلفن: ۶۴۹۱۰۱۷ / چاپ اول، ۱۳۸۲ / ۶۴۶ صفحه / قطع: وزيري /شمارگان: ۳۰۰۰ نسخه / قيمت: ۵۳۰۰ تومان.


001200.jpg

هميار مدير
(اصول منشي گري، سير گردش مكاتبات، مديريت اسناد)
تالف: مهري فرهودي / ناشر: نشر هواي تازه / تلفن: ۶۴۱۲۹۰۶ / چاپ دوم (اول ناشر)، ۱۳۸۲ / ۱۵۱ صفحه / قطع: وزيري / شمارگان: ۲۲۰۰ نسخه / قيمت: ۹۵۰ تومان.

001218.jpg

كتاب جامع فلزكاري
نوشته: ماكينكو / ترجمه: بيژن شادپي / ناشر: انتشارات جاودان خرد / تلفن: ۶۴۱۳۹۹۸ / چاپ اول، ۱۳۸۲ / ۲۸۸ صفحه / قطع: وزيري شمارگان: ۱۰۰۰ نسخه / قيمت: ۲۰۰۰ تومان.

001160.jpg

از قلب خود مراقبت كنيم
(راهنماي تغذيه و روش زندگي براي بيماران قلبي)
تاليف: دكتر عفت السادات اماميان - دكتر نيلوفر سميعي - دكتر سولماز پيري / زير نظر: دكتر محمدحسين ماندگار / ناشر: نشر نگارينه / تلفن: ۸۸۲۸۷۸۸ / چاپ سوم، ۱۳۸۱ / ۱۳۶ صفحه / قطع: رقعي / شمارگان:۱۰۰۰۰ نسخه / قيمت: ۷۰۰ تومان.

001178.jpg

الفباي بهداشت روان كودك
نويسنده: دكتر نهضت فرنودي / ناشر: انتشارات آشيانه كتاب / تلفن: ۸۷۷۵۱۵۱ / چاپ اول، ۱۳۷۱ / ۸۷ صفحه / قطع: رقعي/ شمارگان: ۵۵۰۰ نسخه / قيمت: ۱۰۰۰ تومان.

هنرها
001190.jpg

بازي هاي علمي و تفريحي با وسايل ساده
ترجمه: كاظم فائقي / ناشر: انتشارات جاودان خرد / تلفن: ۷۴۱۳۹۹۸ / چاپ اول، ۱۳۸۲ / ۲۰۰ صفحه / قطع: وزيري / شمارگان: ۱۰۰۰ نسخه / قيمت: ۱۴۰۰ تومان.

001164.jpg

فيلمنامه چاي تلخ
نويسنده: ناصر تقوايي/ ناشر: انتشارات توفيق آفرين/ تلفن: ۸۷۵۲۴۶۶/ چاپ اول، پاييز ۱۳۸۱/ ۱۲۷ صفحه/ قطع: رقعي/ شمارگان: ۱۵۰۰ نسخه/ قيمت: ۱۵۰۰ تومان.

001196.jpg

گريم و روتوش
مؤلف: سيد جواد سليمي / ناشر: مؤسسه فرهنگي هنري شقايق روستا چاپ اول، ۱۳۸۱ / ۱۱۹ صفحه / قطع: وزيري / شمارگان: ۲۵۰۰ نسخه / قيمت: ۱۱۰۰ تومان.

001186.jpg

آزمايش هاي علمي و سرگرمي هاي فني براي نوجوانان
ترجمه: كاظم فائقي / ناشر: انتشارات جاودان خرد / تلفن: ۶۴۱۳۹۹۸ / چاپ اول، ۱۳۸۲ / ۲۷۲ صفحه / قطع: وزيري / شمارگان: ۱۰۰۰ نسخه / قيمت: ۱۹۰۰ تومان.

001176.jpg

نگاهي به خانه ها
پديدآورنده: فرزانه سپاه منصور / ناشر: نشر نگارينه /تلفن: ۸۸۲۸۷۸۸ / چاپ اول / ۴۰ صفحه - مصور / قطع: رقعي / شمارگان: ۵۰۰۰ نسخه / قيمت: ۲۵۰ تومان.

001158.jpg

موسيقي به سبك اسپانيايي
گردآوري و ترجمه: محسن عنقايي / ناشر: انتشارات نورگيتي / تلفن: ۳۵۹۶۶۴ / چاپ اول، ۱۳۸۲ / ۲۱۶ صفحه / قطع: رقعي شمارگان: ۲۰۰۰ نسخه / قيمت: ۱۲۰۰ تومان.

001192.jpg

كارگاه خاتم سازي(۱)
مؤلفان: هاجر انتظاري شغل آبادي / حبيب الله مهره كش / نظارت بر تاليف و تصويب محتوا / مركز برنامه ريزي و آموزش نيروي انساني وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي / ناشر: انتشارات فريد/ تلفن: ۶۸۱۷۱۰۶ / چاپ اول، پاييز ۱۳۸۱ / ۲۰۸ صفحه / قطع: وزيري / شمارگان: ۳۰۰۰ نسخه/ قيمت: ۳۸۰۰ تومان.

ادبيات (آثار ادبي)

شاهنامه فردوسي
(با استفاده از نسخه ژول مول و نسخه مسكو)
اثر: حكيم ابوالقاسم فردوسي طوسي / زير نظر هيات تحريريه سازمان چاپ و انتشارات اقبال / تصحيح و مقدمه: عليرضا شجاع پور / تذهيب: مريم غلامي / تابلوها: استاد بهزاد / ناشر: سازمان چاپ و انتشارات اقبال / تلفن: ۷۶۰۳۵۷۴ / چاپ اول، ۱۳۸۱ / ۶۵۸ صفحه / قطع: رحلي / با جلد گالينگور / شمارگان: ۱۰۰۰ نسخه / قيمت: ۱۵۰۰۰ تومان.

001162.jpg

مجموعه كامل اشعار فروغ فرخزاد
(به انضمام ديدگاه هايي درباره شعر فروغ)
به كوشش: جعفر جوان بخت اول / ناشر: انتشارات عابد / تلفن: ۶۵۱۵۲۴۹ / چاپ اول، ۱۳۸۲ / ۳۲۸ صفحه / قطع: رقعي / شمارگان: ۲۰۰۰ نسخه / قيمت: ۲۰۰۰ تومان.

001170.jpg

مهمان ماه
- محمود مشرف آزاد تهراني (م. آزاد)
گردآورنده: دفتر شعر جوان / ناشر: انجمن شاعران ايران / تلفن: ۲۶۰۷۶۵۷ / چاپ اول، ۱۳۸۲ / ۹۱ صفحه / قطع: پالتويي/ شمارگان: ۲۲۰۰ نسخه / قيمت: ۴۵۰ تومان.

001210.jpg

سيگار و سيگاري
نويسنده : حسين ناظري قمي/ ناشر: انتشارات منوچهري/ تلفن: ۳۱۱۶۲۱۸/ چاپ اول۱۳۸۱،/ ۷۶صفحه/ قطع:وزيري/ شمارگان: ۳۰۰۰ نسخه/ قيمت: ۷۰۰ تومان.


گزيده ادبيات معاصر باغستان نرگس
شاعر: عباس خوش عمل / ناشر: انتشارات كتاب نيستان / چاپ اول، ۱۳۸۱ / ۹۶ صفحه / قطع: رقعي / شمارگان: ۵۰۰۰ نسخه / قيمت: ۷۰۰ تومان.


مناقب در آيينه شعر پارسي گويان شبه قاره
نويسنده: دكتر ابوالقاسم رادفر / ناشر: پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي - تلفن: ۸۰۴۶۸۹۱ / چاپ اول، ۱۳۸۱ / ۱۸۱ صفحه / قطع: وزيري / شمارگان: ۲۰۰۰ نسخه / قيمت: ۱۱۰۰ تومان.
001174.jpg


تحفه ...!
سراينده: م.ا.محمايي/ ناشر: انتشارات انديشمند/ تلفن: ۶۹۵۲۶۱۷/ چاپ اول، تابستان ۱۳۸۲/ ۶۴ صفحه/ قطع: رقعي/ شمارگان:۱۰۰۰ نسخه/ قيمت: ۶۰۰ تومان.


لطيفه هاي بامزه
نويسنده: اسمعيل شاهرودي (بيدار)/ ناشر: انتشارات جواهري/ تلفن: ۶۴۹۱۸۹۰/ چاپ ۱۳۸۱/ ۱۹۲ صفحه/ قطع: جيبي/ شمارگان: ۵۰۰۰ نسخه/ قيمت: ۴۰۰ تومان.

كودك و نوجوان
001166.jpg

قصه حضرت يونس (ع)- براساس قصه هاي قرآن
ويراستار: ترانه ابراهيمي / نقاشي: سياوش ذوالفقاريان / ناشر: نشر نگارينه / تلفن: ۸۸۲۸۷۸۸ / چاپ دوم، ۱۳۸۲ / ۱۲ صفحه (مصور برجسته رنگي) قطع: خشتي / با جلد سلفون / شمارگان: ۵۰۰۰ نسخه / قيمت: ۱۰۰۰ تومان.

001220.jpg

كودك و ايمني در عبور و مرور (براي گروه سني الف،ب)
تدوين: اداره كل فرهنگ ترافيك معاونت راهنمايي و رانندگي نيروي انتظامي / مؤلف: نادر رحمتي / تصويرگر: سوسن ژالي - مهتاب رضا / ناشر: نشر عسل / چاپ اول، ۱۳۸۲ / ۲۴ صفحه (با كاغذ گلاسه) / قطع: رحلي / شمارگان: ۲۰۰۰ نسخه.

001214.jpg

كاريكاتوريست
(از مجموعه مي خواهي چه كاره بشوي- ۲۰)
نويسنده: مجيد خسرو انجم/ ناشر: قلك زير نظر گروه كودك و نوجوان دفتر پژوهش هاي فرهنگي/ تلفن: ۸۸۲۱۳۶۴/ چاپ اول، ۱۳۸۲/ ۱۶ صفحه/ قطع: رقعي/ شمارگان: ۱۰۰۰۰ نسخه/ قيمت: ۲۷۰ تومان.

001194.jpg

از گندمزار تا نانوايي
نوشته و عكس: منصور جام شير/ ناشر: نشر نگارينه/ تلفن: ۸۸۲۸۷۸۸/ چاپ اول/ ۱۶ صفحه/ قطع: رقعي/ شمارگان: ۵۰۰۰ نسخه/ قيمت: ۲۵۰ تومان.


001172.jpg

افسانه خرد (براي گروه سني ج)
نويسنده: مهدخت كشكولي /تصويرگر: الهام اسدي / ناشر: انتشارات شباويز / تلفن: ۶۴۲۷۵۳۹ / چاپ اول تابستان ۱۳۸۲ / ۲۴ صفحه - مصور (رنگي) / قطع: وزيري / شمارگان: ۵۰۰۰ نسخه / قيمت: ۶۰۰ تومان.

بند انگشتي(براي گروه سني ب)
بازنويس: شوگوهيراتا / مترجم: عظيم  سليماني زاده / ناشر: انتشارات پارس / تلفن: ۶۹۵۵۷۹۵ / چاپ اول، ۱۳۸۱ / ۱۲ صفحه / قطع: خشتي / شمارگان: ۶۰۰۰ نسخه / قيمت: ۳۰۰ تومان.

ناشران محترم مي توانند براي معرفي كتاب خود با شماره تلفن ۸۸۹۴۳۸۵ تماس بگيرند.

ادبيات
اقتصاد
انديشه
جهان
زندگي
سياست
ورزش
|  ادبيات  |  اقتصاد  |  انديشه  |  جهان  |  زندگي  |  سياست  |  ورزش  |
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   چاپ صفحه   |