كتاب زندگينامه «ديويد بكهام » پرفروش ترين كتاب در چين
كيوان آشفته - كتاب زندگينامه «ديويد بكهام » كاپيتان تيم ملي فوتبال انگليس و باشگاه رئال مادريد، پرفروش ترين كتاب در شهرهاي مختلف چين است .
به نوشته روزنامه چاينا ديلي ، دو كتابفروشي بزرگ شهر پكن همه روزه شاهد صف كشيدن صدها جوان مشتاق جلوي درب مغازه هايشان هستند كه براي خريد كتاب زندگينامه ديويد بكهام صف مي كشند. اين كتاب در چين ۸۰/۲۹ يوان (۶۰/۳ دلار) قيمت دارد.
اين كتاب «ديويد بكهام : تيم من » نام دارد .
ديويد بكهام تابستان گذشته در ماه اوت همراه با باشگاه رئال مادريد كه به تازگي به آن منتقل شده بود ،سفري خبرساز به چند كشور شرق آسيا كرد.
يكي از اين كشورها چين بود كه با توجه به جمعيت انبوه و حجم انبوه جوانان فوتبال دوستش ، بكهام به همراه و هم تيمي هايش مورد استقبال شديد و كم سابقه اين جوانان واقع شد.
حتي بعد از ترك بكهام از چين ، اسباب و اثاثيه اطاق بكهام در هتل محل اقامتش در پكن هم به حراج گذاشته شد و طرفداران پروپاقرص اين بازيكن خبرساز با قيمتهايي گزاف اين لوازم را خريداري كردند.
بكهام در ماه ژوئيه با قرارداد ۳۵ ميليون يورويي به استخدام تيم رئال مادريد اسپانيا درآمده است .
رباينده جام ژول ريمه
مغز متفكر و طراح اصلي ماجراي سرقت جام «ژول ريمه » كه تيم برزيل آن را در سال ۱۹۷۰ در جام جهاني مكزيك ربوده بود، سه ماه پيش در انزواي كامل در گوشه اي از كشور برزيل از دنيا رفت و مطبوعات اين كشور خبر آن را منعكس كردند.
روزنامه «او گلوبو»ي برزيل به نقل از اعضاي خانواده «سرجيو پرالتا» ،خبر درگذشت او را منتشر كرده است .
سرجيو پرالتا بعد از طراحي سرقت جام ژول ريمه در سال ۱۹۸۳، توسط پليس شناسايي شد و سالهاي متمادي در زندان به سر برد تا اينكه در سال ۱۹۸۹ از حبس آزاد شد. او بعد از آزادي از زندان در انزواي كامل زندگي كرد تا اين كه سه ماه پيش در اثر ابتلا به بيماري قلبي درگذشت .
در تاريخ ۱۹ دسامبر ۱۹۸۳ سه مرد مسلح مخفيانه وارد مقر كنفدراسيون فوتبال برزيل در ريودوژانيرو شدند و جام جهاني «ژول ريمه » را كه تيم برزيل به مناسبت سومين مقام قهرماني جهان به خانه آورده بود و در اين مكان نگهداري مي شد، ربودند.
طراح اصلي سرقت يعني سرجيو پرالتا كه نام اصلي اش سرجيو پريرا بود، به خوبي با محل سرقت آشنايي داشت ،چرا كه سالها به عنوان نماينده باشگاه آتلتيكو مينه رو به اين مكان رفت و آمد داشت و به خوبي خبر داشت كه جام اصلي در يك محفظه معمولي شيشه اي نگهداري مي شود و جامي كه در خزانه كنفدراسيون فوتبال برزيل نگهداري مي شود جام بدل است .
طبق نظر پليس ، سارقان جام را بعد از سرقت به احتمال قريب به يقين به يك زرگر خبره آرژانتيني فروخته اند و اين زرگر آن را ذوب كرده و به صورت طلاي آب شده به فروش رسانده است .
پليس بعد از مدتها جست وجو سرانجام همه سارقان را شناسايي و دستگير كرد. يكي از متهمان اين پرونده هرناندز بود كه به حبس محكوم شد و بعد از مدتي از زندان فرار كرد، اما مجدداً دستگير شد. وي متهم به قاچاق مواد مخدر هم شد و بابت اين جرم هنوز در زندان به سر مي برد.
متهم ديگر پرونده فرانسيسكو ريورا بود كه خود سابقاً مأمور پليس بوده و بعد از زنداني شدن در سال ۱۹۸۹ در حالي كه قصد فرار از زندان را داشت ،توسط مأموران زندان مورد هدف قرار گرفت و كشته شد. سارق سوم پرونده هم بعد از سالها فراري بودن در سال ۱۹۹۶ دستگير شد. متهم چهارم پرونده به نام آنتونيو ستا كه به عنوان شاهد پرونده به دادگاه احضار شده بود، در سال ۱۹۸۵ به طرز مرموزي كشته شد. پليس مرگ او را قتل عمد توسط افراد ناشناس قلمداد كرد.
جام ژول ريمه بار اول در سال ۱۹۶۶ و در انگليس به سرقت رفت . چند روز بعد يك سگ پليس آن را مدفون شده زير يك درخت در باغي پيدا كرد.
جام ژول ريمه را هنرمند مجسمه ساز فرانسوي به نام «آبل لافلور» در سال ۱۹۲۸ ساخته و نام ژول ريمه رئيس وقت فدراسيون بين المللي فوتبال «فيفا» و سومين رئيس اين سازمان بر آن حك شده بود.
اين جام ۵/۳ كيلوگرمي ۳۵ سانتيمتر ارتفاع داشت و از نقره ناب با پلاكهاي طلاكاري شده درست شده بود. اين جام بر روي يك پايه سنگي به رنگ لاجورد نهاده شده و بر روي آن به صورت طلا نام جام و نام قهرمانان ۹ دوره مسابقات جام جهاني از ۱۹۳۰ تا ۱۹۷۰ حك شده بود.