مسيح فرزانه - مثل هميشه براي استعداديابي و نحوه آموزش ستارگان جوان فوتبال مي توان به سراغ اروپايي ها رفت و سري به باشگاه هايي مثل آژاكس، منچستر يونايتد و يا ديناموكيف زد. باشگاه هايي كه ستاره مي سازند و از بين اين گروه بندي، دسته دوم را به باشگاه هايي اختصاص داد كه فقط ستاره مي خرند. پس رئال مادريد، ميلان، اينتر، بارسلونا و شايد بايرن را بايد به عنوان دسته دومي ها دانست. تيمهايي كه كمتر دست به سازندگي مي زنند و بيشتر پول خرج مي كنند. اما در اين ميان قصد داريم به سراغ ستارگان جوان فوتبال اروپا برويم، بازيكناني كه در آينده مبدل به چهره هاي بزرگي خواهند شد.
۱- استيون پيه نار (كوچولوي دوست داشتني)
باشگاه: آژاكس
مليت: آفريقاي جنوبي
تاريخ تولد: ۱۷ مارس ۱۹۸۲ ژوهانسبورگ
باشگاه قبلي: آژاكس كيپ تاون
اولين بازي ملي: مي ۲۰۰۲ برابر تركيه
تعداد ديدار ملي: ۱ بازي
افتخارات: قهرماني ليگ هلند ۲۰۰۲ و جام حذفي ۲۰۰۲
يوهان كرويف و پاتريك ويرا چندي پيش هنگامي كه خواستند آژاكس و سيستم كومان را مورد تعريف و تمجيد قرار دهند، به سراغ پيه نار رفتند و رونالد كومان در مورد وي مي گويد: من در تيم به يك بازيكن باهوش نياز داشتم . پيه نار همان كسي است كه من بدنبالش بودم و پت ويرا نيز درباره او مي گويد: استيون در سالهاي آينده تبديل به بازيكن بزرگي خواهد شد.
اما اين ستاره جوان ۲۱ ساله با آژاكس به افتخارات بزرگي رسيد و خودش مي گويد: خيلي ها از اينكه بازيكن مثبتي هستم ،تعجب مي كنند اما بايد به آنها بگويم كه اين امر بدليل آن است كه من بازيكني هستم كه دائما در خدمت تيم هستم و اما حس مي كنم، هنوز خيلي چيزها را ياد نگرفته ام. وي قبل از اينكه به آژاكس بيايد، در زمينهاي خاكي به فوتبال مي پرداخت . خودش در اين مورد مي گويد: خوب در آن موقع خانواده ما فقير بود و ما به پول نياز داشتيم و من مجبور به اين كار بودم.
۲- فابريتزيو ميكولي (مهاجمي كوچك با آينده اي بزرگ)
باشگاه: يوونتوس
مليت: ايتاليايي
تاريخ تولد: ۲۷ ژوئن ۱۹۷۹ ناردو
باشگاه قبلي: كاسارانو، ترنانا، يوونتوس، پروجا
اولين ديدار ملي: فوريه ۲۰۰۳ در مقابل پرتغال
تعداد ديدار ملي: ۱ بازي
فابريتز يوميكولي هنگامي كه با تمام بي مهري ها از يووه به پروجا فرستاده شد، تصميم گرفت تا سال آينده باز به اين تيم بازگردد، اما اين بار قدرتمندتر. اين مهاجم ۲۳ ساله و تكنيكي بزرگ شده سن دوناتو در نزديكي لچه است. وي با توجه به مهاجماني، همچون دل پيه رو، بوبو، ويه ري و پيپو اينزاگي در تركيب تيم ملي ايتاليا بايد فعلاً پشت خط بماند. خودش در اين باره مي گويد: بايد با واقعيت جلو رفت، خود مي دانم كه بايد براي قرارگرفتن در تركيب تيم ملي ايتاليا كمي صبر كنم. او پس از انتقالش به يووه در مورد بازي در اين تيم مي گويد: حضور در كنار بازيكنان بزرگي همچون دل پيرو، ندود و ترزگه واقعا جذاب است.
۳- دكو (برزيلي اروپايي نشين)
باشگاه: اف،سي پورتو
مليت: پرتغالي
تاريخ تولد: ۲۷ آگوست ۱۹۷۷ سائوبرناردو دو كامپو، برزيل
باشگاه قبلي: گواراني، پالميراس، ناسيونال سائوپائولو، كورينتيانس، آلاگوانو، الوركا، سالگيروش
اولين ديدار ملي: مارس ۲۰۰۳ مقابل برزيل
تعداد ديدار ملي: ۲ بازي و ۱ گل
افتخارات: ليگ حذفي پرتغال ۲۰۰۲ و ۲۰۰۱
هنگامي كه مسئولان فوتبال برزيل شنيدند، دكو بازيكن ۲۵ ساله اين كشور با قبول مليت پرتغالي در تيم ملي اين كشور حضور خواهد داشت، از كوره به در رفتند و او را از تركيب تيم ملي كنار گذاشتند. حتي روي كاستا و لوييز فيگو در مورد اين حركت بشدت انتقاد كردند و كاستا در اين باره ذكر كرد: اگر واقعا شما فرد ميهن پرستي باشيد و عرق ملي داشته باشيد، مطمئنا براي تيم ملي كشور خودتان بازي مي كنيد. اما خود دكو در اين مورد مي گويد: هنگامي كه اين تصميم را گرفتم، هيچگاه احساس فشار و يا استرس نكردم و براي اين كار دليل قانع كننده اي داشتم، زيرا مطمئن بودم با توجه به بازيكنان فراواني كه در تركيب تيم ملي برزيل هستند، هيچگاه بازي به من نمي رسيد و از اينكه عضو تيم ملي پرتغال هستم، احساس غرور مي كنم.
۴- كارلو كوديچيني (زير سايه جي جي بوفون)
باشگاه: چلسي
مليت: ايتاليايي
تاريخ تولد: ۶ سپتامبر ۱۹۷۳ ميلان
باشگاه قبلي: ميلان، كومو، پراتو، لاتزيو و كاستل دي سانگرو
او از يك خانواده كاملا فوتبالي متولد شد. پدر او فابيو در سال ۱۹۶۸ با ميلان قهرمان سري A شد، اما خود وي هميشه در حاشيه و كنار بود. وي فوتبال را از سن ۱۳ سالگي و از باشگاهي محلي درميلان آغاز كرد. سپس در سن ۲۰ سالگي بصورت قرضي به كومو رفت و براي اين تيم شش بازي انجام داد اما فوق العاده ضعيف كار كرد و تقريبا ۲ سال از فوتبال بدور ماند. اما سالها سپري شد تا اينكه در سال ۱۹۹۹ مانچو دوست نزديك لوكا ويالي به وي پيشنهاد داد كه يك دروازه بان با آتيه را به تيمش بياورد و او كارلو را به چلسي آورد و پس از طي چند ماه مصدوميت اددي گوتي به وي فرصت داد تا او در تركيب ثابت قرار گيرد و اين درخشش ها تا جايي ادامه پيدا كرد كه الكس فرگوسن تصميم گرفت او را در سال گذشت به تيمش بياورد.
۵- كرگ بليمي (مرد اميدهاي رابسون)
باشگاه: نيوكاسل
مليت: ولز
تاريخ تولد: ۱۳ جولاي ۱۹۷۹ كارديف
باشگاه قبلي: نوورويچ، كاونتري
اولين ديدار ملي: مارس ۱۹۹۸ مقابل جامائيكا
تعداد ديدار ملي: ۲۰ بازي
بازيكن بداخلاق، سنت جيمز پارك هميشه عصاي دست رابسون بوده است. اما اين اخلاق و رفتار خشن او هميشه او را در مقابل داوران شرمنده كرده است. او در تيم ملي ولز نيز كمك خوبي براي مارك هيوز است و هميشه روي وي حساب ويژه اي باز مي كنند. در سال گذشته نيز منچستر يونايتد قصد داشت تا با قرارداد ۱۵ ميليون پوندي و دستمزد هفتگي ۴۰ هزار پوند وي را به خدمت بگيرد، اما او ترجيح داد در نيوكاسل بماند و امسال نگاه به قهرماني در ليگ برتر دوخته است.
۶- آدرين موتو (شير رومانيايي)
باشگاه: چلسي
مليت: رومانيايي
تاريخ تولد: ۸ ژانويه۱۹۷۹ كالينستي
باشگاه قبلي: آرگس پيتستي، دينامو بخارست، اينترميلان، ورونا، پارما
اولين ديدار ملي: مارس ۲۰۰۲ مقابل يونان
تعداد ديدار ملي: ۲۶ بازي و ۳ گل
موتو، از جايگاه آن دسته از بازيكنان روماني برخاست كه بايد جانشين بزرگاني، همچون گئورگي هاجي، دن پترسكپو و پاپوپسكپو مي شدند. وي با درخشش در دينامو بخارست چهره شد و پايش به تيم بزرگي همچون اينتر باز شد، اما در اينتر آن زمان حضور توأمان رونالدو، بوبو، ويري و ركوبا به او فرصت حضور نداد. وي بصورت قرضي به ورونا آمد، اما پس از سقوط ورونا به سري B به پارما فروخته شد و خودش در اين خصوص مي گويد: تيم پارما، روند رشد فوتبال مرا سرعت بخشيد. من بيش از ۳ سال در ايتاليا فوتبال بازي كردم و ياد گرفتم كه در اينجا بايد با فوتبال زندگي كرد.
اما با درخشش در پارما، چلسي و آبراموويچ بدنبال وي آمدند و او با كمك جيوواني بچالي وكيلش به لندن منتقل شد.
۷- بنوپدرتي (مثل يك زيدان)
باشگاه: سوشو
مليت: فرانسوي
تاريخ تولد: ۱۲ نوامبر ۱۹۸۰، اودين كورت
باشگاه قبلي: اودين كورت
اولين ديدار ملي: نوامبر ۲۰۰۲ مقابل يوگسلاوي
تعداد ديدار ملي: ۳ بازي
در كشور فرانسه لاشامپيونه، عموما تفكري وجود دارد كه همه، تيمهايي نظير سوشو، مونت پوليه و يا نيس و گنگان را به عنوان بازيكن ساز مي دانند و اين بار نوبت سوشو است، تيمي كه اسپانسر اصلي اش، باشگاه پژو است. اما بنوپورتي از آن دسته بازيكناني است كه هميشه در خدمت تيم است، يك هافبك ۲۲ ساله ريزنقش، اما خوش تكنيك. ژاك سانتيني مربي تيم ملي فرانسه درمورد او مي گويد: اگر بخواهم بازيكني را انتخاب كنم كه نظم تيمي داشته باشد، در خدمت تيم باشد و به سختي تلاش كند، به سراغ پورتي خواهم رفت .وي كه سابقه عضويت در تيم زير ۲۱ ساله هاي فرانسه را نيز داراست در ماه مارس، در مقابل مالت بصورت كامل در زمين بازي كرد و به عنوان يك هافبك دفاعي، موفق عمل كرد. خود وي مي گويد: من احتياج دارم تا با سرم و پاي چپم بيشتر بازي كنم، و اين نياز زماني نمايان تر شده كه من به تيم ملي دعوت شدم و حالا بايد جزو بهترين ها باشم. خوزه فرناندز، مديريت سوشو نيز درباره وي مي گويد: اين پسرك جوان، مثل ستاره هاي بزرگ حرفه اي فوتبال بازي مي كند. درست است كه او يك هافبك دفاعي است، اما خاصيت هاي هجومي فراواني دارد و بازي اش مرا به ياد ديديه دشام مي اندازد. و خود پورتي مي گويد: الگوي من در فوتبال، زيدان و ويرا هستند، دوست دارم روزي از همين تيم سوشو به تيمهاي بزرگ اروپايي راه پيدا كنم و در ليگ قهرمان بازي كنم.
۸- استليوس جياناكوپولوس (صخره سخت يوناني)
باشگاه: المپياكوس
مليت: يوناني
تاريخ تولد: ۱۲ جولاي ۱۹۷۴ آتن
اولين ديدار ملي: آگوست ۱۹۹۷ مقابل قبرس
تعداد ديدار ملي: ۲۲ بازي و ۴ گل
افتخارات: قهرماني در ليگ يونان ۱۹۹۷ ، ۹۸ ، ۹۹، ۲۰۰۰ ، ۲۰۰۱ و جام حذفي ۱۹۹۹
يوناني ها عموما فوتبال را خشك بازي مي كنند و يكنوع ديسيپلين آلماني هميشه در سبك بازي شان وجود دارد.
اين پيستون راست ۲۸ ساله ،فوتبال خود را از تيم اتنيكوس آغاز كرد و سپس به پانيلياكوس پيوست اما در اين تيم مورد بي مهري قرار گرفت و در سال ۱۹۹۶ بود كه به المپياكوس آمد، يك قطب قدرتمند، در فوتبال يونان.
اين پيستون كه از مشخصاتش مي توان به قدرت حمل توپ بالا و شركت در حمله عنوان كرد در مورد دوران فوتبالش مي گويد: هميشه در زمين بازي نيمي از انرژي ام را براي گل زدن حفظ مي كنم. در اين چند ساله هميشه روي فرم بودم و دچار مصدوميت بدي نشدم و تصميم گرفته ام كه با المپياكوس به هفتمين قهرماني در ليگ برسيم.
۹- پابلو كاوايه رو (نسخه اي مثل ميگوييتا)
باشگاه: سلتا ويه گو
مليت: آرژانتين
تاريخ تولد: ۱۳ آوريل ۱۹۷۴ لوماس دي زامورا
باشگاه قبلي: ولز سارز فيلد، يونيون سانتافي، اسپانول
اولين ديدار ملي: اكتبر ۱۹۹۶ مقابل ونزوئلا
تعداد ديدار ملي: ۱۲
افتخارات :نايب قهرماني در المپيك سال ۱۹۹۶
پابلو كاوايه رو هر چه توان داشت براي آرژانتين در جام جهاني خرج كرد اما با اين حال اين تيم حذف شد اما او ايوان بورگوس را نيمكت نشين كرده است. اما او در حالي در سال ۲۰۰۲ در تركيب ثابت تيم ملي آرژانتين قرار گرفت، كه قبل از آن براي قرارگرفتن در تيم مشكلات عديده اي داشت. او يك دروازه بان نسبتا كامل است اما خروج هايش كمي مشكل دارد، اما در تك به تك، گرفتن توپها و جايگيري مسئولان سلتا را راحت كرده است! او درمورد بازي هاي باشگاهي در اسپانيا مي گويد: مدتي است كه در خدمت تيم ملي نبودم و حالا كل انرژي ام را براي لاليگا و سلتا خرج خواهم كرد و براي نشان دادن شايستگي هايم، هر كاري خواهم كرد. من مدتها در ولز سارزفيلد، در سايه چيلاورت قرار داشتم، اما هم اكنون زمان اثبات كردن خيلي چيزهاست.
۱۰- احمد حوسام (زير سلطه رباماجر)
باشگاه: سلتاويه گو
مليت: مصري
تاريخ تولد: ۲۳ فوريه ۱۹۸۳، قاهره
باشگاه قبلي: الزمالك، خنت بلژيك، آژاكس هلند
اولين ديدار ملي: ژانويه ۲۰۰۱ مقابل امارات
افتخارات: جام حذفي و ليگ هلند سال ۲۰۰۲
خيلي ها فوتبال را در ساق بازيكناني همچون رونالدو و يا بكهام مي دانند، اما احمد حوسام، ملقب به ميدو يكي از معدود مهاجماني است كه بي حاشيه و مثبت بازي مي كند. وي كه اولين بار در ۱۸ سالگي به تيم ملي دعوت شد با آژاكس رونالدكومان اوج گرفت . كومان در مورد وي مي گويد: در تيم من اگر كسي فكر كند كه خود مهمتر از كل تيم است، هيچ جايگاهي نخواهد داشت. ميدو چنين تفكري داشت. هم اكنون بازيكنان بزرگي مثل ريوالدو و يا پل اسكولز بر روي نيمكت تيمشان مي نشينند، اما ميدو ۲۰ ساله از اين وضعيت ناراضي بود، او كم سن و سال است و بايد چيزهاي فراوان ياد بگيرد.
كومان يكي از دلايل استفاده نكردن از ميدو را در اختيار تيم نبودن او مي دانست و شخصي مانند رونالد كومان دوست دارد بازيكنانش ۱۰۰درصد در اختيار تيم باشند . ميدو در اين باره مي گويد: كومان بر اين عقيده بود كه من بازيكن مثبتي نيستم، و خوب من هم آژاكس را ترك كردم و در سلتا به او اثبات خواهم كرد كه سخت در اشتباه است.
به هر صورت تيمهاي اروپايي و باشگاه هاي كوچكي مثل سلتا، سوشو و يا المپاكوس، براي زنده ماندن به چنين بازيكناني نياز دارند. جوان، پرانگيزه، و البته هدفمند. اين اسلوب فوتبال اروپا است، آنها كه دارند خرج مي كنند و ستاره مي خرند و آنها هم كه ندارند، بازيكناني مي سازند و مي فروشند. اين هم مثل زندگي انسانهاست. يك مبادله دوطرفه، اما نامتعادل و ناحق!