توليد گوشت افزايش يافته؛ نگران افزايش قيمت نباشيد
|
|
امسال ۲۰۰ هزار تن فرآورده گوشتي در كشور توليد مي شود كه در مقايسه با سال گذشته حدود ۴۰ هزار تن افزايش يافته است.
مدير عامل شركت تعاوني فرآورده هاي گوشتي كشور در گفت وگو با خبرنگار اقتصادي مهر با بيان اين مطلب گفت: پيش بيني مي شود سال آينده باتوجه به برنامه هاي دولت براي جلوگيري از گراني مواد اوليه اين صنعت و افزايش قدرت خريد مردم توليد فرآورده هاي گوشتي به حدود ۲۵۰ هزار تن برسد.
سيدمحمد موسوي ظرفيت توليدي كارخانه هاي فرآورده هاي گوشتي را حدود ۶۰۰ هزار تن بيان كرد و افزود: ميزان سرمايه گذاري در اين بخش حدود ۱۲ هزار ميليارد ريال است.
وي مصرف سرانه فرآورده هاي گوشتي را در ايران ۵/ ۱ تا ۲ كيلو ذكر كرد و افزود: روزانه حدود ۵/۴ تا ۵ ميليون نفر در سبد مصرف خانوار خود از فرآورده هاي گوشتي استفاده مي كنند.
موسوي با اشاره به مشكل واردات گوشتهاي قاچاق در سال گذشته براي واحدهاي فرآورده هاي گوشتي افزود: در سال گذشته كارخانه هاي فرآورده هاي گوشتي به دليل كاهش فروش و درآمد ناشي از مشكل واردات گوشتهاي قاچاق زيان هنگفتي پرداخت كرده اند.
وي واردات گوشت قاچاق، مشكل نقدينگي كارخانجات توليدي، تورم، گراني مواد اوليه و تجميع عوارض از واحدهاي توليدي را از مشكلا ت توليد كنندگان فرآورده هاي گوشتي بيان كرد و با اشاره به اينكه در حال حاضر حدود ۲۱۵ كارخانه مجوز توليد فرآورده هاي گوشتي دارند، افزود: از اين تعداد حدود ۱۹۰ كارخانه فعال هستند و مابقي به دليل مشكلا ت موجود فعاليت ندارند.
سال گذشته در پي شايعه استفاده از گوشتهاي آلوده در كارخانه هاي سوسيس، كالباس و همبرگر مصرف اين محصولا ت به شدت كاهش يافت كه اين اتفاق به كاهش قيمت فرآورده هاي مذكور انجاميده بود.
|