كاهش واردات نفت ژاپن از ايران
ژاپن، واردت نفت خود از امارات را در ماه نوامبر سال گذشته ميلادي كاهش داد كه اين كاهش به دليل كم شدن تقاضاي داخلي و همچنين افزايش توليد نفت عراق بود.
با آنكه واردات نفت ژاپن از عربستان نيز كاهش يافت اما كاهش واردات نفت از امارات به حدي بود كه امارات به دومين تامين كننده نفت ژاپن پس از عربستان تبديل شد.
همچنين واردات نفت ژاپن از ايران نيز ۲۵ درصد كاهش يافت در حالي كه واردات نفت از كويت با ۳۷ درصد افزايش مواجه شد.
در ماه اكتبر، ژاپن ۹۸۷ هزار بشكه نفت از امارات وارد مي كرد اما در ماه نوامبر اين رقم با ۵/۱۹ درصد كاهش به ۷۹۳ هزار بشكه رسيد.
همچنين درحالي كه واردات نفت از عراق در سال هاي ۲۰۰۳ و ۲۰۰۲ تقريبا صفر بود اما در ماه نوامبر، ژاپن ۱۲۵۶۵۵ بشكه نفت از عراق خريد.
به اعتقاد كارشناسان، علت كاهش صادرات نفت ايران، امارات، عربستان و ساير كشورهاي خاورميانه به ژاپن افزايش صادرات نفت عراق و همچنين گرم بودن هوا در فصل پاييز در ژاپن بوده است.
كاهش ۴ درصدي توليدات اوپك
كشورهاي عضو اوپك قصد دارند از ابتداي ماه آوريل، حجم توليد خود را ۴ درصد كاهش بدهند. اين خبر را وزير نفت قطر اعلام كرد.
وي در اين رابطه گفت: تا حالا، تصميم ما اين است و دليلي ندارد كه آنرا اجرا نكنيم درحالي كه جهان با كمبود نفت مواجه نيست.
از زماني كه اوپك تصميم گرفت حجم توليدات خود را از اول ماه آوريل به ميزان ۱۰ درصد كاهش بدهد كشورهاي عضو، مازاد توليد خود را متوقف نمايند، قيمت نفت به بالاترين سطح خود در سال جاري رسيد.
با آنكه نشانه هايي از توقف مازاد توليد كشورهاي عضو اوپك وجود ندارد با اين حال برخي از اعضا همچون امارات، نيجريه و ايران براي كاهش فروش در ماه آوريل برنامه ريزي كرده اند.
اجلاس آينده اوپك روز ۳۱ ماه مارس برگزار مي شود اما وزير نفت قطر حاضر نشد در مورد مفاد اين اجلاس توضيح بدهد. وي گفت: ما علاقمند به ثبات بازار هستيم. به همين دليل در زمان برگزاري اجلاس شرايط بازار و ميزان عرضه و تقاضا را بررسي و سپس تصميم منطقي اتخاذ خواهيم كرد.