چهارشنبه ۱۹ فروردين ۱۳۸۳ - شماره ۳۳۴۴
حول و حوش كشتي
عبرت از جام جهاني
004575.jpg
محمد رضا منصوريان:حضور ملي پوشان كشتي ايران در سي و دومين دوره پيكارهاي جام جهاني كشتي آزاد در شهر باكو مركز جمهوري آذربايجان بازتاب متفاوتي در ميان علاقه مندان به اين رشته در كشور داشت. با توجه به در پيش بودن مسابقه هاي كشتي آزاد قهرماني آسيا در تهران و مهم تر پيكارهاي انتخابي تيم ملي و در نهايت بازي هاي المپيك آتن آگاهي يافتن از نقطه نظرهاي متخصصين امر در ارتباط با تحولات روز كشتي خالي از لطف نيست. با هم گوشه اي از آنها را مي خوانيم:
منصور مهدي زاده:
اصل بر لياقت داشتن است
004581.jpg

دارنده  سه  مدال  طلا جهان  معتقد است  كه  دخالت  كـميته  ملي  المپيك  در خصوص نفرات  اعزامي به  المپيك  در بــــرخي  از اوزان  در ناكامي هاي  تيم  ملي  كشتي آزاد موثر است .
منصورمهدي  زاده  با اشاره  به  اين كه  در مسابقات  جام  جهاني  كشتي  آزاد درباكو تيم  ملي  ايران  به  نقاط ضعف  و قوت  خود پي  برد، گـفت : اين  مسابقه  مهم قبل  از المپيك  نشان  داد كه  كشتي  آزاد ايران  چه  نقطه هاي  قوت  و ضعفي  دارد وبــايد آنها را رفع  و تبديل  به  نقطه  قوت  كنيم. وي  گفت : اميدوارم  كه مسئولان  كميته ملي  المپيك  در قضاوت هاو پيش  داوري هايي كه  نسبت  به  بعضي  از اوزان  دارند، تامل  داشته  باشند تا رقــــابتهاي  خوب  وجانانه اي  براي  انتخاب  نفرات  در هر وزن  صورت  بگيرد.
اين  قهرمان  اسبق  جهان  افزود: اين  نظر كه  اگــــر فلان  كس  حتي  يك  دست  هم نداشته  باشد، ما او را به  المپيك  مي بـريم  درست  نيست  و به  اين  وسيله  ما اوراازمردم  و جامعه  جدا مي كنيم ، بلكه  بايد اصل  را برلياقت  داشتن  و پيروزي  درمسابقات  انتخابي  بگذاريم . وي  اظهار اميدواري  كرد كه  دست اندركاران  گزينش  در ورزش  به  فكر خــودشان نباشند و به  ورزش  و ترقي  و تعالي  آن بپردازند. وي  با بيان  اين كه  كم  كاري  ومداخله  فني  كردن  عوامل  كميته  ملي  المپيك  دراين  ناكامي ها موثر است ، افزود: اين  كارها منطبق  با مـديريت  درورزش  نيست .
وي  ادامه  داد: من  صحبت  ازاين  مي كنم  كه مسئولان  وكشتي گيران  بايد كارهايشان را قوي تر كرده  و نقاط ضعف  را برطرف  كنند تا بتوانند موفقيت  بدست  بياورند.
اين  قهرمان  اسبق  كشتي  المپيك  با تأكيد بر اين كه  ما بايد در اوزانـي  كه ضعيف  بــوديم ، برنامه  تغذيه اي  و تكنيكي  و... را مجددا بررسي  كنيم ، گـفت : جوانان  ايرانــي  نشان  داده اند كه  برخلاف  كمــي ها و كاستي  ها، همــواره  خوب مي درخشند.
مهدي  زاده  خواستار بررسي  نقاط ضعف  تمريني  و برنامه اي  در نتايج  تيم  ملي در باكو شد و گفت : اميدوارم  كه  اين  شكست  درس  خوب  ومناسبي  براي  كميته  ملي المپيك ، فدراسيون  كشتي  و مربيان  تيم  ملي  باشد تا آنان  در زمان  باقيمانده نسبت  به  رفع  نقيصه ها اقدام  كنند.
عليرضا سليماني:
004572.jpg

حيدري امسال بايد مدال المپيك را بگيرد
براي حضور در المپيك بايد بيشتر از اين ها كار شود.
در ميان ۶ تيم پنجم شدن نتيجه خوبي نيست و با اين وضعيت نمي توان در المپيك موفق بود. در مدت زمان باقي مانده تا المپيك كه فرصت مناسبي است، بايد روي نفراتمان بسيار كار شود تا آمادگي لازم براي حضور در المپيك را به دست آورند. رضايي در حال حاضر وضعيت مناسبي ندارد و براي موفقيت در المپيك بايد بسيار آماده تر از حال حاضر باشد. البته رضايي علاقه مند به كار و تمرين است اما حريف تمريني ندارد و همانطور كه قبلا گفته ام، به دليل اينكه حريف تمريني ندارد بايد به اردوهاي خارج از كشور و تمرين با سنگين وزن هاي خوب جهان بپردازد.كشتي هاي حيدري در جام جهاني را به طور دقيق نديده ام اما حيدري امسال بايد مدال المپيك را بگيرد.
پيش از اين گفته بوديم كه براي تربيت يك سنگين وزن خوب به دو زمان ۵ ساله نياز است و در ۲ ماه اين كار عملي نيست. پيش از عيد در رابطه با همكاري با كادر فني صحبت هايي شده بود كه قرار بر اين شد تا پس از عيد كار را شروع كنيم كه به دليل مسايلي امروز و فردا مي شود و بايد منتظر ماند تا شرايط مهيا شود.
اكبر فلاح:
004569.jpg

نبايد عملكرد مسافران باكو را زير سئوال برد
مسابقات جام جهاني آذربايجان تنها مسابقه اي تداركاتي براي آماده سازي تيم براي حضور در المپيك بود، بنابراين نتيجه به دست آمده را نبايد جدي گرفت و تيم را زير سئوال برد.
اين مسابقات صرف نظر از نتيجه آن، تداركات خوبي براي آزادكاران بود تا با شناخت هر چه بهتر حريفان و شناسايي نقاط ضعف و قوت خود، بتوانند در المپيك عملكرد موفقي داشته باشند، ضمن اينكه اين مسابقات، زنگ خطري براي آزادكاران بود تا المپيك را جدي بگيرند.
هر چند در تيمي كه به مسابقات جام جهاني آذربايجان اعزام شد، تمام نفرات برتر حضور داشتند، اما بايد اين مساله را در نظر داشته باشيم، نفراتي كه باختند تنها با اختلاف يك امتياز آن هم در مقابل قهرمانان جهان تن به شكست دادند، پس شايسته نيست با نتيجه به دست آمده، عملكرد آنها را زير سئوال برد.
عليرضا رضايي در ۱۲۰ كيلوگرم، اگر نتوانست عملكرد موفقي داشته باشد، تنها به خاطر آسيب ديدگي مچ پايش و عدم آمادگي كافي براي اين مسابقات بود و اگر در اين رقابت ها شركت كرد، فقط به دليل اين بود كه دوباره تنش به حريفان درجه يك دنيا بخورد تا در مسابقات المپيك مقابل حريفانش به راحتي كشتي بگيرد وگرنه در اوج آمادگي نبود.
حسن محبي:
004578.jpg

نبايد از شكست بترسيم
جام جهاني آذربايجان در واقع مسابقه اي تداركاتي بود تا به شناخت لازم از نفراتمان دست يابيم.
حضور در اين رقابت ها مهم تر از كسب پيروزي بود و در اين رقابت ها از برخي نفراتمان كه مدت زيادي در ميادين بين المللي حضور نداشتند، شناخت لازم را پيدا كرديم.البته تنها اين رقابت ها كافي نيست و تورنمنت هاي مهم بين المللي بيشتري نياز است و حتي اگر در اين رقابت ها شكست نيز بخوريم، مهم نيست چرا كه هدف آماده سازي كشتي گيران براي المپيك آتن است.
كشتي گيران ما هميشه دست به كارهاي بزرگي زده اند و اگر با همين نفرات كار شود، در المپيك همان كشتي گيران جام جهاني نخواهند بود و اگر قصد حضور موفق در آتن داريم نبايد از شكست بترسيم و نفراتمان را در بهترين ميادين آزمايش كنيم. ما استعدادهاي خوبي داريم كه بايد روي آنها كار شود.

پولادمردان آسيايي در آوردگاهي سخت
004566.jpg
گروه ورزشي: حدود ۱۵۰ وزنه بردار از ۱۸ كشور آسيايي از امروز در شهر آلماتي قزاقستان گرد هم آمده اند تا ۱۱ سهميه باقي مانده ي اين رشته ورزشي را در قاره ي آسيا و براي حضور در بازي هاي المپيك آتن كسب كنند.
سي و ششمين دوره  مسابقات قهرماني وزنه برداري مردان آسيا و هفدهمين دوره  مسابقات قهرماني وزنه برداري زنان آسيا از امروز در شهر آلماتي قزاقستان آغاز مي شود.
اين دوره از مسابقات از آن جهت كه آخرين رقابت وزنه برداري قاره  آسيا براي راهيابي به المپيك آتن است از حساسيت بسيار بالايي برخوردار است. به طوري كه اكثر كشورهاي آسيايي با زبده ترين وزنه برداران خود براي كسب بيشترين سهميه المپيك آتن به ميدان خواهند آمد. بدين بهانه مي توان به سير گزينشي وزنه برداران براي حضور در المپيك آتن توجه كرد.
مسابقات وزنه برداري بازي هاي المپيك آتن در قسمت مردان در اوزان ۵۶ ، ۶۲ ، ۶۹ ، ۷۷ ، ۸۵ ، ۱۰۵ و ۱۰۵+ كيلوگرم و در اوزان ۴۸ ، ۵۳ ، ۵۸ ، ۶۹ ، ۷۵ و ۷۵+ كيلوگرم در بخش زنان برگزار مي شود. همچنين در مجموع ۱۷۰ وزنه بردار مرد و ۹۰ وزنه بردار زن در اين بازي هاي حضور خواهند داشت.
اولين مرحله مسابقات گزينشي المپيك آتن در رشته  وزنه برداري، مسابقات جهاني وزنه برداري در سال ۲۰۰۳ بود كه در پايان ۱۲۰ وزنه بردار مرد از ۲۷ كميته  ملي المپيك جهان، جواز حضور در آتن را به دست آوردند.
اين آمار نيز در بخش زنان ۵۷ وزنه بردار از ۱۷ كميته  ملي المپيك جهان بود.
شيوه انتخاب نفرات نيز بدين گونه بود كه ۶ تيم اول جهان هركدام ۶ سهميه كامل براي المپيك در بخش مردان به دست آوردند و تيم هاي هفتم تا سيزدهم هر كدام ۵ سهميه، تيم هاي چهاردهم تا بيستم هر كدام ۴ سهميه و تيم هاي بيست و يكم تا بيست و هفتم هر كدام ۳ سهميه براي آتن كسب كرده اند.
اين آمار در بخش زنان به صورتي بود كه تيم هاي اول تا نهم جهان هر كدام ۴ سهميه، تيم هاي دهم تا چهاردهم جهان هر كدام ۳ سهميه و تيم هاي پانزدهم تا هفدهم جهان هر كدام ۲ سهميه براي المپيك آتن به دست آورده اند.
در حالي كه ۱۷۷ سهميه از ۲۶۰ سهميه المپيك آتن در مسابقات جهاني وزنه برداري در شهر ونكوور كانادا كسب شد اما كماكان ۸۳ سهميه ديگر باقي مانده كه اين سهميه ها بايد در مسابقات قهرماني قاره هاي مختلف و مسابقات معتبر جهاني كسب شود.
در اين راستا نخستين مسابقه ي قاره اي در جهان، مسابقات وزنه برداري قهرماني آسيا است.
در اين مسابقات دو تيم برتر در قسمت مردان هر كدام ۲ سهميه براي آتن كسب مي كنند و تيم هاي سوم تا پنجم هر كدام يك سهميه دريافت خواهند كرد.
در بخش زنان نيز چهار تيم نخست مسابقات هر كدام يك سهميه براي آتن كسب خواهند كرد.
با اين وجود و با توجه به اينكه سقف سهميه مردان در رشته  وزنه برداري ۶ ورزشكار است، تنها كشورهاي ايران و چين در قاره  آسيا سهميه كامل را كسب كرده اند و مابقي كشورها به دنبال كسب سهميه كامل المپيك به آلماتي مي روند.
به عنوان مثال در قاره  آسيا تيم چين با ۱۷۲ امتياز ۶ سهميه، ايران با ۱۱۷ امتياز ۶ سهميه، كره ي جنوبي با ۶۵ امتياز ۴ سهميه، عربستان با ۶۴ امتياز ۴ سهميه، اندونزي با ۵۹ امتياز ۴ سهميه، چين تايپه با ۴۸ امتياز ۴ سهميه، ازبكستان با ۴۴ امتياز ۳ سهميه و قطر با ۳۹ امتياز ۳ سهميه در مسابقات جهاني ونكوور كسب كردند.
اين در حالي است كه تيم هاي ژاپن، قزاقستان و تركمنستان در بخش مردان هيچگونه سهميه اي را كسب نكرده اند و چشم به مسابقات آسيايي قزاقستان دارند.
وجود چنين مساله اي آلماتي را به آوردگاهي بسيار سخت براي وزنه برداران بدل كرده است.
همچنين اين اتفاق در ساير قاره هاي جهان نيز بدين صورت رخ خواهد داد، به طوري كه در مسابقات قهرماني قاره  آفريقا ۸ سهميه، مسابقات قهرماني قاره اروپا ۱۱ سهميه، مسابقات قهرماني قاره  آمريكا ۱۱ سهميه و در مسابقات قهرماني قاره  اقيانوسيه ۷ سهميه توزيع خواهد شد.
به طور كلي سهميه اي كه در مسابقات قهرماني قاره هاي مختلف طي ماه هاي جاري توزيع مي شود ۴۸ سهميه المپيك آتن براي رشته  وزنه برداري خواهد بود.
از طرفي ديگر ۱۵ وزنه بردار طي مسابقات معتبر جهاني و با كسب ركوردهاي خوب از سوي فدراسيون جهاني به آتن راه خواهند يافت و ۱۰ وزنه بردار برتر جهان نيز به صورت انفرادي به آتن دعوت مي شوند.
همچنين ۱۰ وزنه بردار از كشور يونان بدون پشت سر نهادن مسابقات انتخابي در مسابقات حضور خواهند داشت.

سايه روشن ورزش
با دوچرخه در راه ژاپن
معراژ مژده:تيم هاي ملي دوچرخه سواري بزرگسالان و جوانان ايران به رقابت هاي دوچرخه سواري قهرماني آسيا كه در روزهاي ۲۱ تا ۲۸ فروردين ماه سال جاري در ژاپن برگزار مي شود، اعزام مي شوند.
مسابقات دوچرخه سواري قهرماني آسيا در دو بخش جاده و پيست در شهر «يوكاهيچي» ژاپن برگزار خواهد شد.
نفرات اعزامي تيم جاده ايران شامل حسين ناطقي، بهزاد بالايي، اميد كشفي، عليرضا اصغرزاده، حسين عسگري، قادر ميزباني، حسن ملكي، سيروس هاشم زاده، مصطفي سيدرضايي و ناصر موسوي هستند.
تيم اعزامي پيست را عليرضا حقي، ميثم آملي، ابراهيم حاجتي، امين شيخ ستاري، عليرضا احمدي، رضا علاقه بندان، مهدي سهرابي، امير زرگري، عباس سعيد تنها و سيد معزالدين سيدرضايي تشكيل مي دهند.
اين تيم را اتو آلتوك، حسين اسلامي و خسرو قمري به عنوان مربي، حسن آريانفر و اسماعيل زينعلي (مكانيسين)، جعفر مدرسي (ماساژور)، دكتر سيد رضا ميرابوطالبي (پزشك) اميرعباس چاكري نماينده سازمان و اصغر خداياري به عنوان همراه، همراهي مي كنند.
سرپرستي اين تيم بر عهده علي زنگي آبادي نايب رئيس فدراسيون دوچرخه سواري است.
لازم به ذكر است كه رقابتهاي جاده قهرماني آسيا از ۲۱ تا ۲۴ فروردين ماه جاري و رقابتهاي پيست از ۲۵ تا ۲۸ فروردين ماه جاري برگزار خواهد شد.
حراج پيراهن «بابي مور»
پيراهني كه «بابي مور» كاپيتان روزهاي گذشته و فقيد تيم ملي فوتبال انگليس در جام جهاني ۱۹۷۰ مكزيك به تن داشت، با رقم پايه ۶۰ هزار پوند (۹۰ هزار يورو) در حراج كريستي لندن به فروش گذاشته شد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از لندن، ارزش صنفي اين پيراهن از اين بابت است كه بابي مور اين پيراهن را در مرحله اول مسابقات ياد شده مقابل برزيل به تن داشت. در آن ديدار بابي مور و «په له» دو ستاره تيم هاي انگليس و برزيل پيراهنهاي خود را با هم عوض كردند، عكس اين ماجرا كه از لحظات به يادماندني فوتبال انگليس است نيز گرفته شده و موجود است. در ديدار دو تيم، برزيل به برتري يك بر صفر رسيد و متعاقبا هم قهرمان مسابقات شد.
اين پيراهن را يك مجموعه دار (كلكسيونر) ثروتمند انگليسي به قيمت گزاف خريداري كرد و آن را در اختيار حراج كريستي گذاشته است. برزيل دراين مسابقات با شكست دادن ۱-۴ ايتاليا درديدار فينال به قهرماني رسيد. يك گل اين ديدار توسط په له به ثمر رسيد.
انگليس دوره ماقبل يعني در سال ۱۹۶۶ در خانه خود با شكست دادن ۲-۳ آلمان در ورزشگاه ويمبلي به قهرماني رسيده بود.

ورزش
ادبيات
اقتصاد
انديشه
زندگي
علم
فرهنگ
|  ادبيات  |  اقتصاد  |  انديشه  |  زندگي  |  علم  |  فرهنگ   |  ورزش  |
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   چاپ صفحه   |