درآمد كم سابقه كويت
فرانس پرس: كشور كويت براي پنجمين سال مالي متوالي با مازاد درآمد در بودجه مواجه شد. در حقيقت درآمد كشور كويت در سال مالي ۲۰۰۴-۲۰۰۲ در ۲۵ سال اخير بي سابقه بود. اين كشور در سالي كه گذشت بيش از ۱/۲۳ ميليارد دلار درآمد داشت كه ۵/۲۰ ميليارد دلار حاصل از درآمدهاي نفتي و ۶/۲ ميليون دلار از محل درآمدهاي غيرنفتي به دست آمد. درحالي كه قيمت نفت در بودجه كويت ۱۵ دلار درنظر گرفته شد، متوسط قيمت نفت اين كشور در سالي كه گذشت ۹/۲۶ دلار بود. درحقيقت درآمد نفتي كويت ۱۰۷ درصد بيش از درآمد پيش بيني شده در بودجه بود.
كاهش فقر در آسيا
فرانس پرس: با آنكه فقر در قاره آسيا از سال ۱۹۹۰ تاكنون به ميزان چشمگيري كاهش يافته اما سود حاصل از افزايش رشد اقتصادي هنوز هم به دست فقرا نمي رسد و ثروت در دستان افراد خاصي قرار دارد. براساس گزارش منتشر شده از سوي سازمان ملل، تقسيم ناعادلانه ثروت، مشكل مشتركي است كه اغلب كشورهاي آسيايي از آن رنج مي برند.
همچنين در بخشي از اين گزارش اشاره شده اغلب فقراي جهان در منطقه آسيا- پاسيفيك زندگي مي كنند. درصورتي كه مرز فقر را درآمدي معادل يك دلار در روز فرض كنيم آنگاه دو سوم فقراي جهان (كه كمتر از يك دلار در روز درآمد دارند) در اين منطقه ساكن هستند. نرخ فقر در آسيا - پاسيفيك در سال ۱۹۹۰ ، ۳۷ درصد بود كه اين رقم در سال ۱۹۹۹ به ۲۵ درصد كاهش يافت.حال اگر مرز فقر را ۲ دلار درآمد در روز فرض كنيم آن گاه چهار پنجم جمعيت فقير جهان در منطقه آسيا- پاسيفيك اسكان دارند.
به گفته كارشناسان سازمان ملل، رشد اقتصادي براي كاهش نرخ فقر لازم است اما به تنهايي، كافي نيست.
در برخي از كشورهاي آسيايي، رشد اقتصادي بالايي به چشم مي خورد اما سطح زندگي مردم فقير آن بهبود نيافته كه علت آن تقسيم نشدن سود حاصل از رشد اقتصاد به صورت عادلانه ميان مردم جامعه و همچنين سوءمديريت است.
همچنين بيشتر كشورهاي آسيايي قصد دارند تا با يك برنامه ملي به رشد اقتصادي و ثبات دست يابند كه هدف اغلب اين برنامه ها كاهش فقر نيست.