افزايش انتقادها از فشار آمريكا بر شبكه تلويزيوني الجزيره
|
|
تعدادي از سازمانها و اتحاديه هاي روزنامه نگاري خواستار ضمانت آزادي رسانه ها شدند و حمله آمريكا به شبكه تلويزيوني الجزيره را به علت پوشش اخبار عراق و تحولات منطقه محكوم كردند.
به گزارش شبكه تلويزيوني الجزيره ، اتحاديه روزنامه نگاران مصري با صدور بيانيه اي تهديدات آشكار آمريكا بر ضد شبكه هاي ماهواره اي و روزنامه هاي عربي را محكوم كردند.
كميته حقوق بشر عربي نيز از دولت آمريكا خواست اعمال فشار بر شبكه هاي ماهواره اي عربي را متوقف كند.
وزارت خارجه روسيه هم با صدور بيانيه اي از آمريكائيها خواست به ضرورت تأمين آزادي براي رسانه ها نه تنها در عراق بلكه در سراسر جهان پايبند باشند.وزارت خارجه روسيه درباره موج حمله به شبكه تلويزيوني الجزيره در آمريكا اظهار نگراني كرد.
در همين حال وزير امور خارجه قطر روز پنج شنبه اعلام كرد كه اين كشور انتقادهاي شديد آمريكا از شبكه تلويزيوني الجزيره را به مقامات اين شبكه در قطر انتقال خواهد داد.به گزارش خبرگزاري فرانسه از واشنگتن حمد بن جاسم ال ثاني در كاخ سفيد گفت: ما اين نگراني ها را به الجزيره انتقال خواهيم داد و مقامات شبكه بايد اين نگراني ها را در نظر داشته باشند زيرا لازم است شبكه الجزيره حرفه اي باشد و ما نمي خواهيم اين شبكه گزارش هاي نادرست پخش كند.
|
|
نظاميان آمريكا در پاكستان
يك گروهان از نظاميان آمريكايي مستقر در افغانستان همراه تجهيزات كامل نظامي با نقض حريم مرزي وارد منطقه قبايلي پاكستان شدند.
به گزارش ايرنا مطبوعات پاكستان ديروز گزارش دادند، در اين عمليات كه در آخرين ساعات روز چهارشنبه رخ داد نظاميان آمريكايي با ورود به روستاي «ميرسپر» در بخش وزيرستان شمالي اقدام به توزيع اعلاميه و تفتيش چندين خانه كردند.در همين حال مقامات پاكستان خبر دادند با وجودي كه ضرب الاجل اين كشور به صدها شبه نظامي خارجي نزديك مرز افغانستان براي تسليم خود ديروز به پايان رسيد، هنوز حتي يك نفر از شبه نظاميان براي تسليم خود پيشقدم نشده است.
|
|
اتحاديه اروپا به صادركننده اصلي سلاح در جهان تبديل شد
انستيتوي تحقيقات صلح استكهلم در گزارش خود درمورد صدور اسلحه در سال گذشته ، گفت كه در سال ۲۰۰۳ براي نخستين بار سهم اتحاديه اروپا درصدور اسلحه در جهان ، از آمريكا بيشتر بوده است .
به گزارش ايرنا براساس اين گزارش كه روزنامه آلماني زبان باسلر تسايتونگ در بوند سويس در شماره ديروز خود آن را منتشر كرده است ، در سال گذشته ۲۵ درصد بازاراسلحه جهان از آن كشورهاي عضو اتحاديه اروپا بوده است .
طبق اين گزارش ، در سال گذشته ميزان فروش سلاح از سوي اتحاديه اروپا
۴/ ۷ميليارد دلار و اين رقم در مورد آمريكا ۴/ ۴ ميليارد دلار بوده است كه
۵/ ۲۳درصد بازار را تشكيل مي دهد.
برخي از كارشناسان نظامي معتقدند كه كاهش صدور سلاح آمريكا موقتي است وسالهاي آينده اين كشور سفارشات بزرگي كه بيشتر آن را جنگنده هاي هوائي تشكيل مي دهد، دريافت خواهد كرد و اين امر آمار فروش سلاح نظامي را تغييرخواهد داد.
روزنامه باسلر تسايتونگ مي نويسد ترديدي نيست كه اروپائي ها در زمينه سلاح هاي متعارف ، جايگاه مهمي در صادرات سلاح در سطح جهان دارند.
بيش از ۸۰درصد از صادرات سلاح در كشورهاي اروپا توليدات فرانسه ، آلمان و انگليس بوده و ايتاليا، هلند و سوئد نيز در اين زمينه نقش مهمي داشته اند.
در سال گذشته روسيه در فروش سلاح در سطح بين المللي مقامي را به دست آورد كه اتحاد جماهير شوروي در دهه هفتاد و هشتاد در جهان داشت .
در دهه ۹۰ پس از فروپاشي شوروي سابق ، آمريكا در راس صادركنندگان اسلحه جهان قرار گرفت .
به گزارش اين موسسه سوئدي ، حضور فزاينده روسيه در بازار جهاني سلاح به خاطر آن است كه اين كشور اهميت در آمد فروش سلاح را درك كرده و همزمان در اين زمينه سرمايه گذاري زيادي انجام داده است .
بزرگترين كشور خريدار سلاح در سال گذشته ، هندوستان بوده كه در كنارافزايش توليد داخلي خود، ۳/ ۶ ميليارد دلار سلاح از خارج بويژه از روسيه خريداري كرده است .
اسرائيل نيز يكي از صادركنندگان سلاح به هند بوده است .
در سال گذشته چين نيز كه سالها از خريداران بزرگ سلاح بوده است اكثرسلاح خود را از روسيه تهيه كرد.
ديگر خريداران مهم سلاح در سال گذشته كشورهاي ناتو مانند يونان و تركيه بوده اند كه از آمريكا اسلحه خريداري كرده اند.امارات متحده عربي نيز از جمله خريداران بزرگ سلاح در سال گذشته بود كه بيشترين مقدار سلاح خود را از طريق فرانسه تهيه كرد.
تايوان كه تا پيش از اين از بزرگترين خريداران سلاح خارجي بود، ظاهراتجهيزات نظامي خود را تكميل كرده است زيرا در حال حاضر در رده بيستم خريداران سلاح در جهان قرار گرفته است .
|
|
تحليل العربيه از سفر وزير دفاع تركيه به پاكستان
شبكه تلويزيوني العربيه در گزارشي در مورد سفر وزير دفاع تركيه به پاكستان و تقويت همكاري اين دوكشور، مدعي شد كه اين همكاري حاوي پيامي به كشورهايي چون هند و اسرائيل است .
اين شبكه افزود: محور
گفت و گوهاي وزير دفاع تركيه با همتاي پاكستاني خود در ارتباط با پروژه هاي نظامي و در راس آن توليد هواپيماهاي جاسوسي نظامي ، بدون سرنشين است .
|
|
مخالفت تركيه با اعزام نيروهاي جديد به افغانستان
دولت تركيه اعلام كرد: درصدد افزايش نيروي نظامي خود در افغانستان براي كمك به تأمين امنيت اين كشور نيست و با پيشنهادها در اين زمينه مخالف است.
به گزارش ايرنا از كابل يك سخنگوي نيروهاي بين المللي كمك به امنيت افغانستان (ايساف) ديروز گفت: اين اعلام نظر تركيه در پاسخ به درخواست سفير آمريكا در سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) انجام گرفته است.
نيكلاس برنس سفير آمريكا در ناتو دوشنبه گذشته در سفر به كابل از آن دسته از اعضاي ناتو كه در عراق حضور فعالي ندارند، خواست نيروي نظامي بيشتري را در چارچوب ايساف به افغانستان اعزام كنند.
تركيه كه هشت ماه فرماندهي ايساف را در كابل برعهده داشت، هم اكنون ۲۴۰ نيروي نظامي در چارچوب اين تشكيلات وابسته به سازمان ملل در افغانستان دارد و ۹ تن از نظاميان اين كشور نيز در بازسازي فرودگاه بين المللي «خواجه رواش» كابل مشاركت دارند.
از سوي ديگر درگيري بين شبه نظاميان طالبان و نيروهاي دولتي افغانستان كه از اواسط هفته گذشته در ولايات قندهار، ارزگان و زابل در جنوب اين كشور آغاز شده است، همچنان ادامه دارد و در جديدترين عمليات شش تن از نيروهاي دولتي كشته و تعدادي زخمي شدند.
همچنين در اقدام ديگري افراد مسلح ناشناس بار ديگر در يك شبيخون، يك باب مدرسه ديگر را در ولايت قندهار در جنوب افغانستان به آتش كشيدند.
|
|
كوتاه از سياست جهان
پاسخ بوش و چني به پرسش هاي كميسيون تحقيق ۱۱ سپتامبر
|
|
جورج بوش رئيس جمهوري آمريكا و ديك چني معاون وي ، روز پنجشنبه در يك جلسه محرمانه به سئوالات كميسيون تحقيق درباره ۱۱ سپتامبر در كاخ سفيد پاسخ گفتند.بوش در پايان اين ديدار كه بيش از سه ساعت به طول انجاميد، به خبرنگاران گفت : من به هر سئوالي پاسخ دادم .وي از گفتن موضوعات اين ديدار طفره رفت اما افزود كه اين ديدار، ديداري صميمي بود.اسكات مك كليلان سخنگوي كاخ سفيد به خبرنگاران گفت : اين ديدار، يك ديدار محرمانه بوده است كه نتايج آن در گزارش نهايي اين كميسيون منتشر خواهد شد.برخي از رسانه هاي گروهي آمريكا از جمله نيويورك تايمز روز پنجشنبه از اينكه بوش به جاي اينكه به طور انفرادي به سئوالات اعضاي كميسيون ۱۰ نفري مسئول درباره تحقيق ۱۱ سپتامبر پاسخ گويد، به اتفاق ديك چني معاون خود، اعضاي اين كميسيون دو حزبي را به حضور پذيرفته است ابراز شگفتي كرده اند.
گزارش دبيركل سازمان ملل درباره افزايش نابرابري در جهان
كوفي عنان دبيركل سازمان ملل ، روز پنجشنبه طي سخناني در گردهمايي كشورهاي عضو گروه ۷۷ تأكيد كرد: جهان در مقايسه با ۴۰ سال قبل ناعادلانه تر شده است و بسياري از كشورها، پيشرفتهاي اقتصادي اندكي داشته اند و برخي ديگر حتي رو به قهقرا رفته اند.به گزارش ايرنا از سازمان ملل عنان كه به مناسبت چهلمين سالگرد تشكيل گروه ۷۷ در جمع نمايندگان دائم و سفراي كشورهاي عضو اين گروه در مقر سازمان ملل در نيويورك سخن مي گفت ، افزود: به مسايل كليدي اين كشورها از جمله جريان سرمايه گذاري شكننده بخش خصوصي ، ميزان بدهي خارجي در بسياري از كشورهاي خارجي ، فقدان دسترسي به بازارهاي كشورهاي توسعه يافته و اعمال محدوديتها در زمينه جابه جايي مردم از كشورهاي توسعه يافته هنوز پاسخي گفته نشده است .
شيعيان عربستان انفجار اخير رياض را محكوم كردند
روزنامه عكاظ چاپ عربستان ديروز نوشت : علماي ديني منطقه شرقيه و مدينه منوره عمليات تروريستي رياض را محكوم كردند.به گزارش ايرنا از رياض اين روزنامه بدون اشاره مستقيم به نام شيعيان اين كشور افزود: شيخ حسن الصفار در اطلاعيه اي اعلام كرد كه اعمال تروريستي از لحاظ شرعي و عقلي قابل قبول نيست و تروريستها با اقدامات خود تنها به دشمنان خدمت مي كنند.
گزارش سيا درباره تجزيه روسيه
به نوشته روزنامه اينديپندنت گزارش تازه فاش شده سيا درباره تجزيه روسيه خشم نخبگان سياسي اين كشور را برانگيخته است .دراين گزارش پيش بيني شده است اين كشور در ۱۰ سال مي تواند به ۸ كشور مختلف تجزيه شود. اين گزارش با عنوان روندهاي جهاني سال ۲۰۱۵ بحث فعالي را درباره تماميت ارضي روسيه برانگيخته و سياستمداران برجسته اين كشور را به محكوم كردن آن واداشته است . درعين حال به نظر مي رسد بسياري از مردم عادي روسيه با اين ديدگاه بدبينانه سيا موافق هستند.
ارمنستان به آمريكا فرودگاه نمي دهد
ارمنستان فرودگاه هاي نظامي خود را در اختيار آمريكا قرار نمي دهد.به گزارش واحد مركزي خبر از باكو سيران شاهسواريان سخنگوي وزارت دفاع ارمنستان اعلام كرد انتشار اخباري مبني بر در اختيار قراردادن پايگاه هاي نظامي ارمنستان به نيروي هوايي آمريكا كذب و بي اساس است .
|