جمعه ۲۲ خرداد ۱۳۸۳ - سال يازدهم - شماره ۳۴۰۴
ورزش
Friday.htm

هيجان در خلسه
امين ساكت
003990.jpg

هفته جالبي بود، اين طور نيست؟ ليگ برتر تمام شده و در حالي كه همه فكر مي كرديم روزهاي حواشي بي انتها به پايان رسيده، هر روز برگه هاي برتري از سوي بازيكنان و باشگاه ها رو مي شود. هيجانات و التهابات فوتبال به هيچ عنوان فروكش نكرده، بلكه شعله ورتر شده است. اگر تا ديروز تنها و تنها حاشيه هاي فوتبال بازي ها و مسئله داوري بود، امروز هر بازيكني و هر باشگاهي خودش يك حاشيه تمام و كمال است. بازيكنان هر روز به يك باشگاه نقل مكان مي كنند، باشگاه ها رضايتنامه صادر نمي كنند، دلال ها روزگار خوبي را سپري مي كنند، مربيان سعي مي كنند بهترين ها را انتخاب كنند و...
البته اين روزها، تنها لحظاتي است كه داوران فوتبال مي توانند بدون حاشيه و ناسزا زندگي همراه با آرامشي را سپري كنند.

با اختلاف فاحشي در صدر حاشيه سازان هفته قرار داشت. وقتي مهرعليزاده پشت ميزش نشست و با توجه به آنچه ديده و شنيده بود، دستور داد كه غمخوار بايد برود، حواشي پرسپوليس به اوج رسيد. تا پيش از آن اكبر غمخوار مدعي بود كه شيوه مديريتش اينگونه است كه تا لحظه آخر با قدرت كار مي كند. او تا روز آخر به محل باشگاه رفت. روز آخر سوار پژو شد و براي هميشه از پرسپوليس خداحافظي كرد. مردي كه دو سال قبلش درحالي بر اريكه قدرت نشسته بود كه تا پيش از آن در طيف مخالف سازمان در ماجراي درگيري سهامداران قرار داشت. دوهفته اي يك بار به دفتر علي ميرزايي مي رفت تا براي پرسپوليس برنامه ريزي كند. او و محمود خسروي وفا پس از اعلام راي دادگاه تجديدنظر و حكمي كه پرسپوليس را متعلق به سازمان تربيت بدني مي دانست رابطه شان را با طيف قبلي قطع كردند و در ميان هيجانات غالب آن روز، ناگهان كسي كه به عنوان مديرعامل باشگاه معرفي شد، كسي نبود جز اكبر غمخوار.
او كه بنابر شواهد توسط دوست و همكارش، محمود خسروي وفا و محمدرضا يزداني خرم - رئيس فدراسيون واليبال - به مهرعليزاده و سازمان پيشنهاد شد و البته بر اريكه قدرت جلوس كرد. يكي از اعضاي هيات مديره باشگاه پرسپوليس، چندي پيش در يك جلسه خصوصي از اين نكته پرده برداشت كه غمخوار با پيشنهاد آوردن منابع مالي مناسب به باشگاه، اين پست را از رياست سازمان تربيت بدني و رئيس مجمع پرسپوليس گرفت.
با اين حال در دو سالي كه اكبر غمخوار مديرعامل پرسپوليس بود سه دوره قهرماني ليگ برتر را تجربه كرد. دور اول كه نبايد آن را چندان مرتبط با غمخوار دانست، فقط جشن قهرماني در اولين دوره ليگ برتر بود. دور دوم با علي پروين، نهايتاً به مقام بهتري از سومي دست نيافت و اين فصل هم كه فراموش ناشدني است.

با پايان فصل، دوره فعاليت غمخوار هم به پايان رسيد. او پس از يك جلسه سوار ماشينش شده و پرسپوليس را ترك كرد. در جلسه بعدي قرار شد به صورت موقت بايستد و كارش را ادامه دهد اما او نپذيرفت و...
در فاصله اين روز و روزي كه خطيب به عنوان مديرعامل انتخاب شد، تقريباً كسي نماند كه نامش براي احراز اين پست حداقل يك بار مطرح نشود. صفايي فراهاني، فائقي، عابديني، كتيرايي، اسحاقي، شجاعي برهان، كاشاني و چندين نام ديگر كه هيچ كدام نمي توانست به واقعيت نزديك باشد. گزينه اول سازمان جعفر كاشاني ديپلمات قديمي پرسپوليس بود. ملاك انتخاب او ساخت و سازهاي باشگاه شاهين، رفتار توام با ديپلماسي و سابقه ملي و حضور در پرسپوليسش بود. شايد هم تنها او مي توانست از پس حاشيه هاي پرسپوليس برآيد اما او زيرك تر از اينها بود. او مي دانست پرسپوليس ۷۵۰ ميليون به صورت رسمي بدهي دارد. پس اولين محدوديت مديريتي همين چاهي است كه هر چقدر اسكناس سبز رنگ داخلش بريزي باز هم پر نمي شود. او شرط قبول اين پست را تسويه حساب بدهي هاي پرسپوليس توسط سازمان عنوان كرد و سازمان هم قاعدتاً بودجه اي براي اين مورد پيش بيني نكرده بود.

گزينه دوم ضياءالدين شجاعي برهان معاون پارلماني وزارت بازرگاني بود. او خود اين مسئوليت را پذيرفته بود. همه چيز براي معارفه مديرعامل بعدي مهيا شده بود كه وزير بازرگاني مخالفت شديد خود با اين كار را اعلام كرد. مهماني به  هم خورد تا جست وجو براي يافتن مديرعامل بعدي همچنان ادامه داشته باشد. اما در اين ميان انتخاب رئيس هيات مديره باشگاه هم خود داستاني جالب دارد. در حالي كه انتخاب جليل سازگارنژاد، نماينده سابق مجلس براي اين سمت مسجل شده بود، دكتر پورمحمد - يا پورمحمدي - بر اين جايگاه نشست. او مشاور اقتصادي رئيس سازمان تربيت بدني و معاون وزير جديد امور اقتصادي و دارايي است. ۳۷ سال دارد و البته از عملكردش اينگونه برمي آيد كه به نشستن در اين جايگاه علاقه داشته و دارد.
دكتر پورمحمد اين بار به تنهايي براي انتخاب مديرعامل بعدي كه مورد تاييد سازمان و شخص مهرعليزاده نيز باشد، دست به كار شد. او ليست ۱۵ نفره اي را تهيه كرد. با همه صحبت كرد. نام كتيرايي از فهرست حذف شد به خاطر اين كه او از علي پروين حمايت كرده بود و البته چندان مورد عنايت سازمان هم نبود. عابديني هم همچون دوسال پيش در فهرست وجود نداشت. فائقي و صفايي فراهاني هم مسلماً اين پست را نمي پذيرفتند.
هدف بعدي حسن تقدس نژاد بود.
003993.jpg

معاون سابق امور مالي و اداري سازمان تربيت بدني اصولاً آدم بلندپروازي نبود. شايد هم حاشيه و ورود آن به زندگي اش را نمي پسنديد. دكتر پورمحمد با او مذاكره كرد. او زمان خواست تا فكر كند. با چند نفر مشورت كرد. يك عده گفتند برو، يك عده هم مخالفت كردند. اما او در نهايت قبول نكرد. حركت فردي رئيس هيات مديره در انتخاب مديرعامل چندان براي ديگر اعضا خوشايند نبود. ضمن اين كه مخالفت هايي از درون هيات مديره با مديرعاملي تقدس نژاد وجود داشت. با تمام اين اوصاف مديرسابق امور مالي و اداري سازمان اين پست را نپذيرفت تا همه چيز به خوبي و خوشي تمام شود.

باز هم همه براي انتخاب مديرعامل بعدي به حدس و گمان و شايعات مراجعه كردند. هر روز يك نفر مديرعامل پرسپوليس مي شد و فردا جايش را با ديگري عوض مي كرد. گفتند همه صبر كنند تا روز يك شنبه. روز يك شنبه شد. همه رفتند داخل اتاق و در را بستند. از اين اتاق مديرعامل بعدي خارج مي شد. هرچه فال گوش نشستند فايده اي نداشت. تا اين كه يكي از اتاق خارج شد، صدايش را صاف كرد و گفت مدير بعدي باشگاه حجت ا... خطيب است مديركل تربيت بدني استان تهران كه ۱۷ سال است در اين پست فعاليت مي كند. او وارد گود شد اما نه به عنوان عضو هيات مديره بلكه تنها با سمت مديرعاملي. او حق راي ندارد. كار فوتبال را هم كه قبلاً به آدم ديگري سپرده بودند پس او فقط مجري است و بايد سعي كند مجري خوبي باشد. او كه تا چند وقت قبل، هميشه قبل از بازي پرسپوليس - استقلال هتل مي گرفت و هر دو طرف را به ناهار دعوت مي كرد حالا خودش شده يكي از همان ها.

يك روز بعد دادكان، رئيس فدراسيون فوتبال و عضو هيات مديره باشگاه پرسپوليس، همه اعضا را به فدراسيون دعوت كرد تا خطيب را براي هم معرفي كنند. در اين جلسه معارفه كه روزنامه نگاران به ايستادن سرپا و صرف گرما دعوت شدند، خطيب هم آمد. قرار شد او برنامه هاي خودش را در جلسه بعدي ارايه كند. كميته هاي مختلف باشگاه هم همين طور. خطيب كارش را در حالي آغاز كرد كه بدهي پرسپوليس چاهي پرنشدني به نظر مي رسيد اما گويا او با پشتوانه دو ميلياردي وارد گود شده است. اين كه اين پول از كجا خواهد آمد سؤال بعدي باشگاه پرسپوليس است اما يك خبر مسرت بخش ديگر براي پرسپوليس، اسپانسر جديدي است كه يكي از اعضا براي باشگاه به ارمغان مي آورد. اسپانسري با قراردادي بالاي يك ميليارد تومان. اينگونه پرسپوليس پولدار خواهد شد. البته اگر قرارداد قبلي باشگاه مشكل ساز نباشد. آنگونه كه از شواهد پيداست غمخوار با عقد قراردادي دو ساله از شركت پارس ۷۵۰ ميليون دريافت كرده است كه تنها يك فصلش را پشت سر گذاشته ايم و اين معضلي است كه مديران پرسپوليس با آن دست به گريبانند.

اما اتفاق بعدي چندان خوشايند نبود. جليل سازگارنژاد در جلسات آخر باشگاه شركت نكرد تا شايعاتي پيرامون استعفاي او به گوش برسد. پس از ورود آشتياني و زادمهر و خروج خسروي وفا و غمخوار، اين گمان وجود داشت كه تيم هيات مديره پرسپوليس به لحاظ موقعيت اقتصادي متزلزل شده است.
اگر سازگارنژاد نيز اين جمع را ترك كند، ضربه وارده بسيار شديدتر خواهد شد. البته شايعات پيرامون استعفاي سازگارنژاد برمي گردد به انتخاب رئيس هيات مديره باشگاه. سازگارنژاد كه تا پيش از جلسه انتخاب رئيس، خود را در اين سمت مي ديد يكباره جايش را به كسي داد كه تا روز قبل اصرار داشت كه ديگر در پرسپوليس و هيات مديره اش نخواهد ماند. آيا او به دليل نزديكي روابط ميان مهرعليزاده و دكتر پورمحمد به اين جايگاه نرسيد؟ آيا ارتباطي ميان اين مسئله و استعفاي او وجود داشت؟
چند روزي هم شجاعي برهان جلسات هيات مديره را تحريم كرد. دليل تحريم شجاعي برهان - نايب رئيس جديد - بدهي هايي است از بابت چك هاي باشگاه پرسپوليس كه او امضا كرده و گريبانگيرش شده است. او با وساطت اعضاي ديگر بدون سروصدا به هيات مديره بازگشت به اميد اين كه با پرداخت بدهي ها مشكلات او نيز مرتفع شود.

پس از انتخاب مديرعامل جديد نوبت به نيمكت مي رسد. بگوويچ وضعيت نسبتاً مشخصي دارد. او به احتمال قوي سال آينده در پرسپوليس نخواهد بود. اما سرمربي بعدي كيست؟ شايد كسي كه اين روزها مهم تر از سرمربي شده، مدير فني است كه اين جايگاه را براي علي پروين آراسته  است. جعفر كاشاني رئيس كميته فني فوتبال و رئيس سازمان فوتبال باشگاه پرسپوليس، فعاليتش را براي بازگرداندن پروين آغاز كرده و البته به نتيجه رسيده است. پروين سال آينده مديرفني پرسپوليس است با همان اختياراتي كه از پيش مي خواست. او نفر اول تصميم گيرنده براي مربي آينده پرسپوليس است و او اين روزها در دفترش در خيابان توانير به اين موضوع فكر مي كند كه توپ در زمينش است و از اين پس مسئوليت همه چيز، برد يا باخت با اوست.

پرسپوليس روزهاي عجيبي را سپري كرد. هيچ معلوم نيست داستان سرخ پوشان تهراني تمام شده باشد يا خير. آن چيزي كه معلوم است، حواشي هميشگي براي پرسپوليس است.

خبر
برانكو اميدوار است
سرمربي تيم ملي فوتبال كشورمان پس از شكست صفر بر يك مقابل اردن گفت: ما چيزي را از دست نداده ايم و با توجه به در پيش بودن سه بازي ديگر شانس صعود به مرحله بعد را داريم. برانكو ايوانكوويچ افزود: در بازي امروز ضعيف نبوديم اما به شكل مطلوب هم بازي نكرديم ولي در بازي هاي جام ملت هاي آسيا و بازي هاي غرب آسيا با توجه به فرصت مناسب تيمي آماده تر و به مراتب بهتر از اين تيم خواهيد ديد.
وي تصريح كرد: در تمام مدت هشدار داده بودم كه بازي سختي با اردن داريم ولي خيلي ها فكر مي كردند اين سخنان حرف هاي مفت يك مربي است.
برانكو يادآور شد: اين بازي در بدترين شرايط زماني برگزار شد چرا كه پس از پايان بازي هاي ليگ برتر بدن بازيكنان افت كرده بود و انرژي آنها مصرف شده بود. ضمن اين كه گرماي هوا نيز شادابي آنها را از بين برد و در نيمه دوم كه هوا خنك شد بازي بهتري ارايه كرديم.
وي خاطرنشان كرد: بارها به بازيكنان گفته بودم كه بازي سختي در پيش داريد ولي در فاصله هشت روز هم نمي توانستم انرژي از دست رفته را به آنها برگردانم.
سرمربي تيم ملي فوتبال گفت: در اين بازي ها بايد به عامل شانس نيز توجه كرد اما ما امروز همه فرصت هاي خود را با بدشانسي از دست داديم در حالي كه حريف از تنها اشتباه ما به گل رسيد و اگر يكي از فرصت هاي ما گل مي شد به طور حتم نتيجه ديگري در پايان رقم مي خورد.
وي در پاسخ به انتقاداتي كه درباره استفاده از علي دايي و بازيكناني چون رضايي و گل محمدي مي شود، افزود: من از بازيكناني استفاده كردم كه حدس مي زدم بهترين هستند و در بازي هاي قبل نيز با آنها نتيجه گرفته بودم اما پس از هر شكست افراد مي توانند انتقاد كنند و البته اين راحت ترين كار است. برانكو تاكيد كرد: من برخلاف نظر شما از بازي دايي و گل محمدي بسيار راضي هستم ضمن اين كه دوست ندارم درباره عملكرد بازيكنانم به طور جداگانه اظهارنظر كنم بلكه آنها را در كميته فني ارزيابي خواهيم كرد.
سرمربي تيم ملي فوتبال درباره تيم اردن گفت: همه بازي هاي اين تيم را ديده بودم و تيم بسيار خوبي بود اما به هرحال شانس با ما يار نبود و از هم اكنون بايد براي بازي هاي آينده برنامه ريزي كنيم. گفتني است تيم هاي ملي فوتبال ايران و اردن تاكنون پنج بار برابر هم قرار گرفته اند كه حاصل آن سه پيروزي براي اردن و دو پيروزي براي تيم كشورمان بوده است.

اردن براي مساوي آمده بود
سرمربي مصري تيم ملي فوتبال اردن پس از پيروزي يك بر صفر مقابل تيم ملي كشورمان گفت: ما براي كسب نتيجه تساوي به ميدان آمده بوديم اما با تلاش بازيكنان موفق شديم سه امتياز بازي را به دست آوريم.
محمودالجوهري گفت: پيش از آغاز مسابقه هرگز به پيروزي فكر نمي كرديم اما شانس نيز با ما يار بود كه از تنها اشتباه مدافعان ايران استفاده كرديم و گل برتري را به ثمر رسانديم. وي درباره اين مسابقه گفت: تيم اردن با روش دفاعي و بسيار منظم بازي كرد و اجازه هنرنمايي را از بازيكنان ايران گرفت.
الجوهري يادآور شد: از بازي جوانمردانه تيم ايران و تماشاگران بسيار خوب ايراني تشكر مي كنم و با توجه به بازي بسيار خوب تيم ايران فكر مي كنم تماشاگران از بازي راضي بوده باشند. سرمربي تيم ملي فوتبال اردن تاكيد كرد: بايد توجه داشت كه هنوز بازي هاي بسياري باقي مانده است و تيم ايران فرصت جبران اين نتيجه را دارد.
وي افزود: ايران تيمي بسيار قوي است و براي ما بازي با اين تيم بسيار مشكل بود چرا كه ايران با پنج مهاجم حمله مي كرد ولي ما روي اين روش ها تمرين كرده بوديم و براي اين بازي، بازيكنان ما تمركز لازم را به دست آورده بودند.

در انتظار محروميت
سازمان مبارزه با مصرف داروهاي نيروزاي آمريكا از احتمال محروميت چهار قهرمان دو اين كشور از حضور در بازي هاي المپيك آتن خبر داد.
به گزارش شبكه تلويزيوني سي ان ان، سازمان مبارزه با مصرف داروهاي نيروزا در آمريكا با نزديك شدن زمان برگزاري بازي هاي المپيك آتن از احتمال محروم شدن چهار قهرمان دو اين كشور به علت تخلف از قانون استفاده از داروهاي نيروزا خبر داد. تيم مونتگمري قهرمان دو يكصدمتر جهان يكي از اين چهار نفر است كه طبق سوابق موجود به استفاده از داروهاي نيروزا متهم شده است.

بازي نيمه تمام ماند
ديدار تيم هاي ملي فوتبال سوريه و تاجيكستان كه شامگاه چهارشنبه در شهر حمص سوريه برگزار شد، به دليل قطع برق و تاريكي مطلق در ورزشگاه، نيمه تمام ماند.
اين ديدار در حضور، محمد ناجي عطري، نخست وزير سوريه و ۲۵ هزار تماشاچي در چارچوب دور سوم مرحله نخست مسابقات مقدماتي جام جهاني ۲۰۰۶ آلمان برگزار شد. تيم هاي سوريه، تاجيكستان و بحرين در گروه ششم قاره آسيا قرار دارند.
برپايه اين گزارش، اشكال فني در دستگاه هاي توليد برق ورزشگاه حمص، موجب از كار افتادن نورافكن ها و در نتيجه تاريكي مطلق اين ورزشگاه در دو مرحله شد.
داور كويتي اين ديدار در مرحله اول قطع برق كه در دقيقه ۶۳ بازي صورت گرفت و به مدت ۲۲ دقيقه ادامه يافت، اجازه داد كه مسابقه با وصل دوباره برق ادامه پيدا كند.
تا دقيقه ۶۳، تيم ملي سوريه با ۳ گل جلو بود.
گل هاي تيم ملي سوريه را، ماهر السيد، جهاد الحسين و رجاءنافع به ترتيب در دقايق ۲، ۲۶ و ۳۴ وارد دروازه حريف كردند. بازي به مدت هفت دقيقه جريان داشت كه بار ديگر برق قطع شد و سعد كميل بعد از ۲۵ دقيقه توقف بازي و انتظار، اين بازي را نيمه تمام اعلام كرد. تيم ملي تاجيكستان در جريان اين هفت دقيقه بازي موفق شد يك گل به ثمر برساند يا نتيجه به ۳ بر يك به نفع سوريه تغيير كند.
در هر صورت، با استناد به گزارش عبدا... غفور از مالديو (ناظر فيفا براي نظارت بر اين ديدار) فيفا دو گزينه فراروي خود خواهد داشت. يا سوريه را مقصر قلمداد و بازي را ۳ بر صفر به نفع تاجيكستان اعلام كند و يا اين كه با جريمه مالي فدراسيون فوتبال سوريه، بازي در يك زمين بي طرف مجدداً برگزار شود.

يادداشت
شاهزاده شرقي
وقتي كاپ نقره اي بر دست هاي آناستازيا مايسكيناي بالا رفت و پرچم كشور روسيه در آسمان پاريس به اهتزاز درآمد سرنوشت سري مسابقات تنيس اپن فرانسه به انتها رسيد. مايسكنياي و هلنا دمانتيوا دو نماينده اعزامي از سمت تزارها بودند كه پس از پشت سر گذاشتن نبردهاي متوالي به انتهاي جام رسيدند. ورود آنها به انتهاي جام يك واقعه تاريخي بود، يك اتفاق و حادثه اي كه سران روس را به وجد آورد. در سال هاي ۱۹۷۴ و ۱۹۸۸ نيز نماينده هاي زن روسي به انتهاي اين دسته از مسابقات رسيدند اما نه مانند سال ۲۰۰۴ كه فاتح دسته بازي هاي اپن فرانسه شوند. استاديوم رولند گروسي در پاريس مكان نمايش نبرد نهايي از سوي دو هموطن روسي بود.
اين دو هموطن آناستازيا و هلناي جسور بودند كه بعد از سال هاي متوالي ـ حدود ۳۰ سال ـ واقعه ساز تاريخ روسيه شده بودند. حضور وي در اين جام با نااميدي آغاز شد وقتي اولين مسابقه از كف او خارج و پيش بيني هايي كه از حضور او ارايه شده بودند نادرست از آب درآمد. اما وي خيلي زودتر از آن كه تصورش مي رفت توانست روي پا بايستد و هشت بازي باقيمانده را به سرانجام برساند. از حريفان قدر او گستون گائوديوي آرژانتيني و ويليامز آمريكايي بودند. كشور آرژانتين توانست لااقل با يكي از دو نماينده اعزامي خود در انتهاي مسابقات نامي از آن خود كند و نام آور آنها كسي نبود جز گستون گائوديو كه توانست مقام قهرماني مسابقات تنيس اپن فرانسه را در بخش مردان از آن خود كند. خواهران بنام ومعروف ويليامز نيز نيازي به شرح ندارند جز اين كه سره نا در مقابل آناستازياي روسي فاتح اين دسته از مسابقات طعم شكست را چشيد.
به هر حال تمام مسابقات به پايان رسيد و حالا همه مي دانند كه چه كسي صاحب كاپ نقره اي است. پيروزي آناستازيا مايسكنياي وسعتي فراتر از يك فتح با خود به همراه داشت. تا آن جا كه رئيس جمهور روسيه ـ ولاديمير پوتين ـ در روز سالگرد Day ـ D روز تاريخي پهلو گرفتن كشتي متفقين در سواحل نورماندي يا همان روز موعود در كنار سران سياستمداري چون ژاك شيراك اين موفقيت را به تمامي مردمان روسيه تبريك گفت. در اين روز جلسه اي مابين پوتين و دو نماينده اعزامي روس يعني آناستازيا و هلنا برپاشد. پوتين در اين ديدار در حالي كه با چهره اي بشاش و خرسند از اين موفقيت تاريخي خرسند بود رو به آناستازيا گفت: «شما فوق العاده بودي» اين ديدار در اكثر شبكه هاي جهاني به روي آنتن رفت. پوتين به عنوان سياستمدار ورزش دوست هيجان خاصي به اين پيروزي بخشيد. ژاك شيراك يكي از مقاماتي كه در سالگرد بزرگداشتDay- D حضور داشت در زمينه وقوع اين فتح گفت: «ضمن تبريك و تحسين اين دستاورد بايد بگويم قطعاً كسي كه در اين فينال به مرحله مبارزه با روس ها رسيده است بايد ويژگي منحصر به فردي داشته باشد. نمايندگان روسي با توانايي  بالايي حضور يافتند و فصلي جديد در تاريخ اپن فرانسه به وجود آوردند.»
نبردهاي متوالي بين روس ها و فرانسوي  ها روندي تكراري است. نوامبر سال گذشته نمونه بارزي از اين اتفاق بود. ديدار فه كاپ زماني بود كه فرانسه، روسيه را شكست داد و همين زمان بود كه مايسكنيا تنها در يك نبرد فاتح بود و مابقي بازي ها را به حريف واگذار كرد. بنابراين تبريك خالصانه شيراك، تبريك و تحسين حريف قدر روس ها بود. جلسه برپا شده مابين پوتين و تنيسورهاي زن روس با اهداي پيراهن هاي امضا شده به همراه اين جمله كه پيروزي  ما يك پيروزي بزرگ براي همه مردمان روس بود.» از سوي آناستازيا و هلنا به رئيس جمهورشان به پايان رسيد. بعد از اين ديدار اين دو تنيسور جوان در برابر فوجي از خبرنگاران مشتاق از سرتاسر جهان قرار گرفتند. آناستازيا درباره شرح لحظات نبرد گفت: «من خودم را براي نبردي سخت و طاقت فرسا آماده كرده بودم اما هم من و هم هلنا در اين بازي وضعيت روحي متعادلي نداشتيم. من به شدت عصبي و نگران بودم و هلنا بسيار بيشتر ازمن. او نتوانست هماني باشد كه هميشه بوده و در اين شرايط من توانستم با كمي تسلط به خودم پيروز ميدان باشم.» آناستازيا تمام آنچه كسب كرده است را از زحمات مربي آلماني خود مي داند: «او به من آموخت كه قبل از اين كه سر كسي داد بزنم بايد به خودم سخت بگيرم. من دوران سخت و طاقت فرسايي را با كمك مربي باتجربه ام گذرانده ام.» پيروزي براي آناستازياي روسي مملو از احساس هايي است كه قابل توصيف نيست. وقتي روياي ديدن تحقق پيدا مي كند و چيزي متفاوت و مهيج رخ مي دهد و مرحله اي بالاتر وقتي كه خطي جديد در تاريخ مملكت نوشته مي شود.
وي درباره نقل و انتقالات بعد از اين فتح مي گويد: «يك تنيس باز حرفه اي و موفق كسي است كه بتواند در همه جا موفق و پيروز شود. مانند خانم جاستين. او هميشه براي من نمونه بارز و الگويي موفق بوده است من هميشه و هميشه پيروزي هاي پي درپي را تحسين مي كنم.» با اين توصيف ها، آناستازيا قصد دارد كه در مسكو بماند و زير نظر مربي آلماني خود به تجربياتش اضافه كند.مايسكنيا هنوز باور ندارد كه فتح مسابقات گرند اسلم از آن او شده است. «براي اين باور لحظات انتهايي بازي را مرور مي كنم وقتي آخرين امتياز نصيب من شد. مربي ام به هوا پريد و گفت تو موفق  شدي.»
موفقيت قهرمان روسي علاوه بر اين كه سبب فرياد زدن و به شوق آمدن هموطنانش شد، حريفان خود مانند فرانسوي ها را نيز به تحسين وا داشت. شايد همه چيز به اين خاطر باشد كه او شهر پاريس را شهر دوست داشتني خواند. مربي خرسند و مغروز آناستازيا كليد پيروزي و فتح اين دوره از مسابقات او را پيرزوي وي مقابل ويليامز مي داند. چرا كه چهره قدرتمند ورزشي وي بسيار بيشتر از توانايي هايش سبب تخريب روحيه مي شود. اما به هر حال مسابقات پي درپي او سپري شد و كاپ نقره اي را به دست آورد. هنگام خروج او از بين خبرنگاران سرود ملي كشور روسيه پخش شد و آناستازيا رو به دوربين هاي شبكه هاي مختلف گفت: «احساس غرور مي كنم از اين كه يك روسي هستم و به كشورم مي بالم.»
منبع:Yahoonews

|  هفته   |   جهان  |   پنجره  |   حوادث   |   ماشين   |   ورزش  |
|  هنر  |

|   صفحه اول   |   آرشيو   |   بازگشت   |