دستگيري سارقان كمك هاي دارويي خارجي به زلزله زدگان بم
سارقان كمك هاي دارويي يونان به زلزله زدگان شهرستان بم شناسايي و دستگير شدند.
به گزارش ايسنا پس از وقوع زلزله در شهرستان بم در ۲۱ دي ماه سال گذشته دو امدادگر خارجي (يك زن و مرد اعزامي از كشور يونان) به همراه يك فرد ايراني بدون هماهنگي با ستاد معين شهرستان بم با يك دستگاه كاميون به قصد تحويل مستقيم كالاهاي اهدايي و انجام امور پزشكي و دارويي وارد شهر بم شدند اما در حين خدمات رساني، يك دستگاه پاترول با چند نفر سرنشين به آنها حمله كرده و ضمن سرقت كاميون حامل اجناس و داروهاي كمياب، امدادگران را نيز به گروگان گرفتند.
پس از گزارش اين موضوع به كليه واحدهاي گشت و نيروهاي مستقر در گلوگاه هاي منطقه و كنترل مبادي ورودي و خروجي شهر، كاميون حامل هدايا، دارو و تجهيزات پزشكي كشف شد و ۶ سارق كمك هاي ارسالي به مردم بم نيز دستگير شدند.
با دستگيري اين سارقان و كشف كاميون، دو نفر يوناني به همراه فردي كه خود را پزشك ايراني معرفي مي كرد، آزاد شدند.
اين فرد ايراني در مراحل تحقيقات خود را پزشك و مسئول تداركات بيمارستان امام خميني (ره) بم معرفي كرد اما وخامت اوضاع شهر و تسلط اين فرد به امور پزشكي و دارويي مأموران را بر آن داشت تا رسيدگي بيشتر به وضعيت وي را متوقف كنند.
پس از تحقيقات پليسي و دستگيري در بازجويي ها از اين مرد معلوم شد كه وي پزشك نيست و قبلاً در شهرستان نقده در شركت پخش دارو فعاليت مي كرده و پس از مدتي با كلاهبرداري هاي كلان از آن شهرستان متواري شده و به محض وقوع زلزله به شهرستان بم آمده است.
متهم اين پرونده پس از شروع به كار در بيمارستان امام خميني بم با همكاري دو نفر به نام هاي مهدي. گ، ۲۳ ساله، اهل خرمشهر و غلامرضا. ج، ۳۶ ساله اهل كازرون، كه به عنوان امدادگر در بيمارستان حضور يافته بودند، بخش اعظم كمك هاي اهدايي كشورهاي خارجي را در نوبت هاي متوالي از بيمارستان خارج و در نقاط مختلف شهر ويران شده بم پنهان مي كرده است.
بنا بر اين گزارش با دستگيري همدستان متهم، كارآگاهان پس از كسب اطلاعات لازم به انبار متروكه و چادرهاي محل نگهداري اموال مسروقه اعزام شدند و پس از تجسس محل توانستند محموله ا ي بزرگ از داروهاي كمياب و تجهيزات پزشكي گرانقيمت به ارزشي بيش از ۴ ميليارد ريال را كشف كرده و آن را پس از انتقال به بيمارستان امام خميني (ره) بم به مسئولان مربوطه تحويل دهند.
متهم و همدستانش براي سرقت اين اموال با استفاده از خودروي جيپ لندرور شخصي (سفيدرنگ) در حالي كه آرم صليب سرخ يونان را بر روي آن چسبانده بودند به عنوان كمك به امدادگران يوناني، به هنگام تحويل گرفتن هدايا و محموله ارسالي از يونان، خودروي حامل تجهيزات و داروهاي پزشكي را به انبار متروك جنب فرمانداري منتقل و بخش اعظم داروها و تجهيزات را در آنجا پنهان كردند و مابقي اموال را نيز با پنهان كردن در وانت لندرور زير پتو از بيمارستان خارج و در چند چادر متعلق به دوستانشان مخفي كردند.
در ادامه بازجويي ها مشخص شد اين دكتر قلابي و همدستانش همچنين يك دستگاه كاميون حاوي اقلام و تجهيزات پزشكي و داروهاي كمياب را با صحنه سازي از شهرستان بم خارج و توسط همدست ديگري به شهرستان زاهدان انتقال داده اند تا در شرايط بهتر نسبت به فروش آنها اقدام كنند.
طبق اعلام دادسرا در حال حاضر كليه متهمان اين پرونده در بازداشت به سر مي برند و تلاش مأموران جهت كشف مابقي اموال و اقلام دارويي مسروقه و دستگيري ساير اعضاي اين باند ادامه دارد.
|
|
وام ازدواج دانشجويي به ۵۰۰ هزار تومان افزايش يافت
رئيس صندوق رفاه وزارت علوم از افزايش يك صد هزار تومان به وام ازدواج دانشجويي خبر داد.
حميد خوشگفتار در اين زمينه به ايسنا اعلام كرد: براساس مصوبات اخير هيات امناء صندوق رفاه وزارت علوم، وام ازدواج دانشجويي از ۴۰۰ هزار تومان به ۵۰۰ هزار تومان افزايش يافته است.
وي اظهار كرد: با توجه به افزايش نيازهاي مالي جوانان دانشجو براي ازدواج، كميسيون صندوق رفاه طي جلساتي موضوع افزايش سقف وام ازدواج را بررسي كرد كه مقرر شد از اين پس هر يك از زوجين دانشجو، ۵۰۰ هزار تومان وام ازدواج دريافت كنند كه در صورت دانشجوبودن هر دو، اين مبلغ يك ميليون تومان خواهد بود.
خوشگفتار تصريح كرد: زمان بازپرداخت اين وام نيز پس از فراغت از تحصيل است.
|
|
وزراي زن و نمايندگان مجالس آسيا و اقيانوسيه گرد هم مي آيند
گروه اجتماعي: مشاور رئيس جمهور كشورمان در امور زنان و رئيس مركز امور مشاركت زنان در رأس هيأتي بلندپايه جهت شركت در اجلاس جمعيت، توسعه و بهداشت باروري عازم كامبرا استراليا شد.
به گزارش خبرنگار ما، در اين هيأت كه خانم عشرت شايق نماينده تبريز، خانم هاجر تحريري نيك صفت نماينده رشت و خانم فرزانه داوري مدير پروژه هاي مشترك مركز امور مشاركت زنان با آژانسهاي بين المللي حضور دارند، ضمن ارائه ديدگاه زنان ايران و دورنماي حركت آنان، موفقيت هاي معطوف به جنسيت در زمينه توسعه و بهداشت باروري را مورد بحث و بررسي قرار مي دهند.
اين اجلاس توسط گروه پارلماني جمعيت و توسعه استراليا با حضور ۷۵ نماينده پارلمان و وزير امور زنان از سه كشور حوزه آسيا و پاسفيك و مقامات عالي رتبه صندوق جمعيت ملل متحد در نهم و دهم تيرماه برگزار مي شود.
اجلاس جمعيت، توسعه و بهداشت باروري از ديدگاه زنان در منطقه آسيا موضوعات بهداشت باروري، جمعيت رو به رشد، امنيت غذايي، توسعه پايدار، موفقيت زنان و توانمندسازي، مهاجرت و... را در دستور كار خود دارد.
|
|
افزايش ۱۵ درصدي شهريه تحصيلي در مقاطع متوسطه
رئيس گروه آموزش مهارتي و نظري سازمان آموزش و پرورش شهر تهران، از افزايش ۱۵ درصدي شهريه تحصيلي بزرگسالان در مقاطع دبيرستان، هنرستان و پيش دانشگاهي در سال تحصيلي ۸۴-۸۳ خبر داد.
«محمود حسيني» ديروز به ايرنا گفت: مدارس بزرگسالان از محل پرداخت شهريه دانش آموزان اداره مي شود.
وي گفت: افزايش شهريه همچون سنوات گذشته و براساس مصوبه شوراي آموزش در قالب واحدهاي حضوري و غيرحضوري در اين مقاطع تحصيلي صورت گرفته است.
|
|
هشدار وزارت بهداشت در مورد انتقال بيماري هپاتيت E از عراق به ايران
رئيس مركز مديريت بيماريهاي وزارت بهداشت با ابراز نگراني از وضعيت سيستم آب و فاضلاب عراق گفت: ما بشدت نگران انتقال بيماري هپاتيت E از كشور عراق به ايران هستيم.
دكتر محمدمهدي گويا در گفت وگو با ايسنا، با اشاره به شيوع هپاتيت E در شهرك صدر (حومه شهر بغداد) اظهار داشت: از حدود ۲ ماه پيش هپاتيت E در اين منطقه شايع و اپيدمي شد.وي راه انتقال اين نوع هپاتيت را «آب آلوده»، «مدفوعي ـ دهاني» و «از انسان به انسان» دانست و در ادامه با تأكيد مجدد بر نامناسب بودن سيستم آب و فاضلاب كشور عراق تصريح كرد: متاسفانه گزارش بيماريها در كشور عراق دير منتشر و اعلام مي شود و ما نمي توانيم از خاتمه يافتن بيماريهاي گوناگون در اين كشور مطمئن باشيم.
دكتر گويا شيوع و همه گيري هپاتيت E در اين كشور را بسيار نگران كننده دانست و تأكيد كرد: اين بيماري بسيار خطرناك و حتي در زنان باردار سبب مرگ مي شود.
رئيس مركز مديريت بيماريهاي وزارت بهداشت با اشاره به علايم بيماري هپاتيت E، بي اشتهايي، تهوع و استفراغ، زردي چشم، اختلال كبدي و حتي اختلالات انعقادي را از علايم اين بيماري دانست.
دكتر گويا يادآور شد: اين بيماري هيچ درمان واكسني براي پيشگيري ندارد.
|
|
۵۰ تن مواد مخدر سوزانده شد
گروه اجتماعي: مراسم امحاء۵۰ تن مواد مخدر با حضور جمع كثيري از مسئولين، خبرنگاران داخلي و خارجي عصر روز گذشته در لشگرك انجام شد. به گزارش خبرنگار همشهري دكتر علي هاشمي دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر همزمان با روز جهاني مواد مخدر در جمع خبرنگاران ضمن اشاره به ۹۴۷ كيلومتر مرز مشترك ايران و افغانستان گفت: ايران شاهراه ترانزيت مواد مخدر توليدي افغانستان به اروپا و غرب و نيز خاكريز اول مبارزه با بزرگترين توليدكننده مواد مخدر در جهان است.
وي افزود: مشكل هم مرز بودن ما با كشور افغانستان همواره در ارتباط با مبارزه با اين معضل در اولويت بوده و متأسفانه پيش بيني مي شود، توليد اين محصول در سال ۲۰۰۴ بيش از ۵ تن باشد.
|
|
شناسايي هويت قربانيان جاده بم- زاهدان آغاز شد
گروه اجتماعي: گر چه ۴۸ ساعت از حادثه جاده بم- زاهدان مي گذرد و شمار قربانيان ۷۱ نفر و زخمي ها ۱۰۷ نفر اعلام شده است اما هويت شماري از كشته شدگان به علت سوختگي شديد هنوز مشخص نشده است.
به گزارش خبرنگار ما از آنجا كه برخورد تريلر سوخت با اتوبوس ها منجر به انفجار و اغلب مسافران اتوبوس در ميان شعله هاي آتش گرفتار شده و جسد ۸۰ درصد از آن ها به طور كاملا سوخته است شناسايي اجساد با مشكل مواجه شده و اعلام هويت قربانيان با احتياط صورت مي گيرد.
قاضي پرونده حادثه بم- زاهدان به ايسنا گفت: به زودي اجساد ناشناخته به وسيله تيم اعزامي از تهران و با آزمايشات DNA شناسايي مي شوند. رضا دردي زاده همچنين گفته است تعدادي از اجساد كه داراي سوختگي كامل هستند با رسيدن تيم اعزامي از تهران شناسايي خواهند شد.
وي همچنين گفته است اولياي دم مي توا نند با ارايه مدارك قانوني و طرح شكايت به پاسگاه انتظامي نصرت آباد حق و حقوق جان باختگان اين حادثه را پيگيري كنند.
حيدرعلي نورايي فرماندار زاهدان هم گفت: اغلب كشته شدگان قابل شناسايي نيستند و براي تحويل آن ها به خانواده هايشان اقداماتي نظير شناسايي جنسيت و سن جان باختگان و تطبيق آن ها با مشخصات اعلام شده از سوي پايانه ها انجام مي شود.
دكتر عليرضا منصوري مديركل سازمان پزشكي قانوني استان سيستان بلوچستان نيز گفت: در حال حاضر ۷۱جسد از حادثه پنج شنبه در مركز پزشكي قانوني زاهدان وجود دارد كه متخصصان در حال بررسي و شناسايي اجساد هستند.
مهندس شايانفر رئيس ستاد حوادث غيرمترقبه استان سيستان و بلوچستان نيز گفت: تعدادي از قربانيان، مسافر بين راهي بوده اند، كه شناسايي آن ها بسيار دشوار است.وي همچنين از تشكيل چهار اكيب وپژه شامل پزشكي قانوني ، اداره بيمه، اداره كل حمل و نقل و پايانه ها و فرمانداري زاهدان خبر داد و گفت: خانواده هاي فوت شدگان مي توا نند با در دست داشتن مدارك قانوني به پزشكي قانوني زاهدان مراجعه كرده و اجساد كشته شدگان را تحويل بگيرند.
|
|
بازتاب
سفر با خطر
براساس يك سنت ديرينه در ايران هر كس اراده سفر به نقطه اي ديگر از شهر و ديار خود داشت، وقتي دوستان و بستگان از عزم سفر فرد مورد نظر مطلع مي شدند، آرزو مي كردند، فرد هنگام عزيمت به مسافرت، گرفتار راهزنان، حيوانات درنده و بلاياي غيرقابل پيش بيني و طبيعي نشود، به همين خاطر با عنوان «سفر بي خطر» مسافر را بدرقه مي كردند. اما گويا اكنون بي مبالاتي و بي دقتي رانندگان، جاده هاي غيراستاندارد، وسايل نقليه فرسوده و مستعمل و عطش زودرسيدن جاي خود را به عوامل خطر ساز پيشين داده و ادبيات مهربانانه و دگرخواهانه سفر بي خطر به ميدان عمل سفر با خطر تبديل شده است تا جايي كه ظرف چندماه اخير مرگبارترين حوادث جاده اي در ايران رخ داده است. از حادثه انفجار قطار نيشابور تا حادثه جاده بم-زاهدان كمتر از چهارماه مي گذرد اما طي همين مدت فقط در دوحادثه نزديك به ۴۰۰ نفر قرباني شده اند. حوادث جاده اي هرسال در ايران ۲۳ هزار كشته و نزديك به ۲۰۰ هزار نفر مجروح مي ستاند.
آموزش كافي، سخت گيري هاي هميشگي و نه مقطعي در كنار نوسازي ناوگان حمل ونقل جاده اي و مرمت و نصب علائم هشداردهنده و بهسازي جاده هاي خطرساز از عواملي هستند كه مي توانند شمار قربانيان حوادث جاده اي را كاهش دهند. عباس اسدي
|
|
ورود غريبانه پيكر جانباز شيميايي به ايران
پيكر «شهيد نادعلي هاشمي» جانباز شيميايي سالهاي دفاع مقدس بدون هرگونه استقبالي از قسمت بار هواپيما به چند تن از بستگانش تحويل داده شد.
«نادعي هاشمي» شهيد شيميايي سالهاي دفاع مقدس صبح روز جمعه ۲۹ خرداد ماه ۱۳۸۳ در ديار غربت و بدون حضور بستگانش در ICU بيمارستان شهر «همر» آلمان به لقاءالله پيوست.
شهيد نادعلي در حالي به شهادت رسيد كه هيچ يك از بستگانش همراه وي نبودند و پيكر مطهرش نيمه شب پنجشنبه چهارم تير ماه ۱۳۸۳ از قسمت بار هواپيما به چند تن از بستگانش تحويل داده شد تا صبح روز جمعه در شهركرد تشييع شود.
شهيد نادعلي هاشمي اهل شهركرد در سن ۱۷ سالگي و در حالي كه در سال سوم دبيرستان مشغول به تحصيل بود، تحت عنوان بسيجي عازم جبهه شد و در تاريخ ۲۶ اسفند ماه ۱۳۶۶ در منطقه حلبچه بر اثر گاز خردل دچار مصدوميت شيميايي شد.
هاشمي از معدود جانبازان شيميايي بود كه به دليل تنگي مجاري تنفسي چند نوبت در سال در كشور آلمان تحت عمل جراحي قرار مي گرفت.
در سال ۱۳۸۰ طي يك عمل جراحي پزشك معالج وي متوجه ابتلاي وي به سرطان مري و معده شد كه بر اثر نفوذ گاز خردل در سيستم گوارش وي به وجود آمده بود و طي عمل جراحي بخشي از معده و مري او برداشته شد.
از اين شهيد ۲ دختر و يك پسر ۲ ساله به يادگار مانده است.
البته شهيد هاشمي اولين شهيد سلاح هاي شيميايي نبوده و آخرين آنها نيز نخواهد بود.
آثار اين اقدام وحشيانه رژيم بعثي كه با حمايت و ياري مدافعان حقوق بشر صورت گرفت هنوز هم ادامه دارد و گلهاي بيشتري را از گلستان مدافعين آب و خاك اين كشور، پرپر خواهد كرد.
|