دوشنبه ۲۹ تير ۱۳۸۳ - شماره ۳۴۴۲
حلقه مفقوده فوتبال آلمان
مريم دري منش
011205.jpg

يورگن كلينزمان، كاپيتان اسبق تيم ملي فوتبال آلمان كه با اين تيم در سال ۱۹۹۰ قهرمان جهان و در سال هاي ۱۹۹۲ و ۱۹۹۶ به ترتيب قهرمان و نايب قهرمان اروپا شد، در كنار لوتار ماتيوس و آندرياس برمه، يكي از سه ضلع مثلثي را تشكيل مي داد كه در دوران بازيگري، قدرت فوتبال آلمان را به رخ همگان مي كشيد. اما از آن روزهاي بزرگ، تنها خاطره اي در اذهان مانده است.پس از حذف اين تيم از دور اول رقابت هاي يورو ۲۰۰۴ و به دنبال آن استعفاي مربي آن، رودي فولر، فدراسيون فوتبال آلمان هنوز نتوانسته است جانشين مناسبي براي وي در نظر گيرد، و به نظر مي رسد مشكلات فعلي فوتبال آلمان تمامي ندارد.كلينزمان در گفت وگويي با مجله فرانكفورتر آلگماينه، نظرات خود را راجع به وضعيت كنوني فوتبال كشورش بيان كرده است:
***
* از تلويزيون و از نزديك، جو بازي هاي يورو ۲۰۰۴ را چگونه ديديد؟
از بيرون، جو بازي ها بسيار مثبت به نظر مي رسيد، قبل از همه، ميهمان نوازي پرتغالي ها. فكر مي كنم از لحاظ كيفيت نيز تورنمنت باارزشي را تجربه كرديم، مثل بازي چك در برابر هلند، كه در آن فوتبالي با سرعت باورنكردني نمايش داده شد. به علاوه چهره هاي جديدي را هم ديديم. جواناني مثل كريستيانو رونالدو و وين روني كه سعي داشتند تورنمنت را زير چكمه هاي خود بفشارند. در طرف ديگر، ستاره هايي مثل زيدان در فرانسه و بكهام در انگليس را ديديم كه مشكلات خودشان را داشتند. تيم هايي كه وابسته به اين بازيكنان بودند و همين امر دليل رفتن زودهنگام تيم هاي بزرگ به خانه بود.
* تيم ملي فوتبال آلمان هم مجبور شد پس از دور گروهي بار سفر ببندد. برداشتتان اين است كه بازي كند آنها علت اين مسئله بود؟
نبايد زياد تيم را مورد سرزنش و انتقاد قرار داد، همه بازيكنان با علاقه بازي مي كردند. همينطور در مقابل لتوني، همه سعي مي كردند كه قفل دفاع ده نفره آنها را درهم بشكنند. كمبودي كه الان در تيم ما وجود دارد، قدرت بازي تهاجمي، سرعت در بازي تركيبي و سرعت فردي است. ما به ندرت بازيكني داريم كه بتواند با سرعتي كاملا بالا با حريف كورس بگذارد، به استثناي فيليپ لام. ما هيچ كس را مثل رونالدوي پرتغالي يا روبن هلندي نداريم كه بتواند بازيكن حريف را پشت سر بگذارد. به نظر مي رسد كه راهمان را گم كرده ايم. تيم هاي ديگر سريع تر شده اند و ما هنوز به همان سرعت حركت مي كنيم. بازي تركيبي چكي ها همواره به جلو مي رود، مال ما به همان روال قبلي ادامه دارد.
* تقريبا هر تيم فوتبالي يك رونالدو، يك روني و يا يك روبن دارد. باتوجه به جام جهاني ۲۰۰۶ در زمين خودي، آلمان چه چيزي براي ارائه دارد؟
باتوجه به استعدادهايي مثل لام، هينكل و شواين اشتايگر، به يك نقطه بسيار بحراني رسيده ايم كه در آن مجبوريم درمورد ساختار كلي تيم تأمل كنيم. پس از حذف ما، اتفاقاتي افتاد كه نبايد به وقوع مي پيوست. ما بايد از شانس هاي خود براي يك نمايش خوب استفاده كنيم، شانسي كه در سي تا چهل سال ديگر نصيبمان نمي شود. بنابراين نبايد تصوير غيرآبرومندي از خود به نمايش بگذاريم.
* چه مشكلي در فدراسيون فوتبال آلمان (DFB) مي بينيد؟
مشكلات وقتي شروع شد كه رودي فولر يك روز پس از حذف آلمان، از سمت خود كناره گيري كرد. آن موقع بايد يك نفر آنجا مي بود و مانع او مي شد و مي گفت: رودي، اجازه بده ما چهار، پنج روز موضوع را بررسي كنيم، بعد تو مي تواني اگر دلت خواست براي هميشه كنار بروي. ما بايد هرچه سريع تر يك نوع مديريت براي تيم ملي ايجاد كنيم. بايد يك نفر در كنار مربي قرار گيرد كه قدرت و نفوذ داشته باشد، كسي كه از او به عنوان يك سپر حفاظتي استفاده شود.
* چه كسي توانايي و شايستگي احراز اين پست را دارد؟
ما به اندازه كافي مديران متخصص و شايسته در باشگاه هاي بوندسليگا داريم كه چنين قدرتي دارند. تمام پست ها بايد توسط افراد حرفه اي اشغال شود. اولي هوينس از سي سال پيش در بايرن چكار مي كند؟ او بازيكنان، مربي و سران باشگاه را در كنار هم جمع مي كند، فقط در فدراسيون به عكس اين كار ارزش مي دهند، چراكه آنجا نظرات خودخواهانه و منفعت طلبانه،نقش اصلي را ايفا مي كند.
* اما در فدراسيون، افراد جديدي مد نظر هستند.
بايد خيلي زود بررسي شود كه چه كسي مي خواهد فدراسيون را اداره كند. در خارج به ما مي خندند، چون ما تصوير تحقيرآميزي از خود نشان داده ايم. نمي شود كه پس از استعفاي فولر، مستقيما به سمت يك مربي براي استخدام او رفت. بايد ابتدا نقاط ضعف خود را برطرف كرده و خيلي سريع يك نفر را براي اين پست معرفي كرد. شايد اوتمار هيتسفلد در دو سه ماه آينده، كاملا نظرش عوض شود.
011208.jpg

* تا ديدار ملي بعدي، وقت چنداني باقي نمانده است.
هيچ ضرورت زماني و عجله اي نيست. بايد ابتدا در آرامش موقعيت را تجزيه و تحليل كرد و تصوير ايده آلي كه براي جام جهاني ۲۰۰۶ كار برد داشته باشد، ارائه داد. نبايد مرحله به مرحله گام برداشت. ما الان در موقعيتي هستيم كه بايد اميدوار باشيم كه تصميم گيرندگان در فدراسيون فوتبال، در كميته سازماندهي جام جهاني مثل بكن باوئر و در ليگ، دور يك ميز نشسته و تبادل نظر كنند؛ در شش تا هشت سال آينده به چه چيز مي خواهيم برسيم و چگونه مي توانيم به آن برسيم و با كدام افراد؟ به اين موارد، موضوع جوانان نيز مربوط مي شود. ما به عنوان يك مليت بزرگ فوتبال، از سال ۱۹۸۸ به هيچ المپيكي راه نيافته ايم. اينطوري نمي شود. آنچه كه امروز در فدراسيون فوتبال آلمان مي گذرد، غيرقابل تصور است.
* آيا استفاده از يك مربي خارجي براي تيم ملي قابل تصور است؟
مسلماً. اما اول يك مسئله وجود دارد و آن اين كه ساختار دروني تيم براي اين كار ايجاد شود. كاري كه آرسنال لندن و آرسن ونگر كرده اند. در ضمن مربي بايد با اخلاق و روحيات و شخصيت و استيل فوتبال آلمان آشنا باشد. آنچه كه اسكولاري برزيلي در پرتغال درك كرده است و با اعتماد به نفس، حتي با بازيكنان نسل طلايي آنجا رفتار مي كند. رهاگل اعتماد يوناني ها را به خود جلب كرده است و يك روح تيمي در آنجا ايجاد نموده است. آنها بازي به بازي، اعتماد به نفس بالاتري پيدا مي كنند.

خبرها و نگاه ها
دو و ميداني آلمان دوران افول خود را تجربه مي كند
011211.jpg
دوو ميداني  آلمان  كه  روزگاري  تا ميانه  دهه  ۹۰ ميلادي  حرف  اول  را در اروپا مي زد، در آستانه  برگزاري  بازيهاي  المپيك  با نگاهي  به  حاصل كار مسابقات  قهرماني  آلمان  كه در برونزويك  برگزار شد، به  وضوح  افول  آن پيداست .
مسابقات  دووميداني  قهرماني آلمان  كه  حكم  انتخابي  بازيهاي  المپيك  را هم  دارد، در شهر برونزويك  برگزار شد اما نتايج  حاصله  حاكي  از افت  بي سابقه  در غناي  كيفي  مسابقات  بود.
بعد از اعلام  بازنشستگي  هايكه  درشلر، دارنده  دو بار عنوان  قهرماني پرش  طول  زنان  بازيهاي  المپيك  در سالهاي  ۱۹۹۲ و ۲۰۰۰ ،نيلز شومان  قهرمان ۲۶ ساله  اروپا در سال  ۱۹۹۸ و صاحب  مدال  برنز اين  قاره  در سال  ۲۰۰۲ هم  به دليل  مصدوميت  زانو كه  دو بار آن  را زير تيغ  جراحان  سپرد، اعلام  كناره گيري  از بازيهاي  المپيك  آتن  را كرد و تيم  آلمان  را از دو قهرمان  المپيك  خود محروم  ساخت .
علاوه  بر اين  دو، لارس  ريدل  ۳۷ ساله  و پنج  بار قهرمان  جهان  در پرتاب ديسك  هم  به  دليل  درد كمرو استخوان  ران  در مسابقات  قهرماني  آلمان  حاضر نشد و براي  راهيابي  به  بازيهاي  المپيك  مي بايست  در مسابقات  دوستانه اي  كه قرار است  هشتم  اوت  در مونيخ  و با شركت  ورزشكاران  دو وميداني  سه  كشور آمريكا، آلمان  و فرانسه  برگزار شود، بخت  خود را بيازمايد.
حضور چارلز فريدك  قهرمان  سابق  پرش  سه  گام  جهان  هم  در بازيهاي  المپيك مشخص  نيست .
آنيكا بكر نايب  قهرمان  پرش  با نيزه  زنان  جهان  هم  اخيرا اعلام كناره گيري  از بازيهاي  المپيك  را كرد.
هم  اكنون  تنها ورزشكار صاحب  نامي  كه  حضورش  در بازيهاي  المپيك  محرزاست  گريت  بروير قهرمان  سابق  دوي  امدادي  ۴ در ۴۰۰ متر  جهان  (۱۹۹۷)و قهرمان  اروپا و نايب  قهرمان  اروپا در دوي  ۴۰۰ متر انفرادي  است .
با توجه  به  غيبت  ستارگان  نام  آور، هيچيك  از جوانان  حاضر در مسابقات انتخابي  المپيك  خود را ستاره  مسابقات  و اميد آلمان  براي  موفقيت  در بازيهاي  المپيك  ظاهر نشدند.
فقط ۵ ورزشكار جواز حضور به  بازيهاي المپيك  را بدست  آوردند كه  اميد به  كسب  مدال  طلا از هيچ يك  از آنان  نمي رود.
از بازيهاي  المپيك  ۱۹۵۲ هلسينكي  به  اين  طرف ، آلمان  همواره  در همه  دوره هاي  بازيها به  مدال  طلاي  دووميداني  دست  يافته  است .
در دوره  اخير مسابقات  دو و ميداني  قهرماني  جهان  در سال  ۲۰۰۳ در فرانسه ، آلمان  تنها با كسب  ۴ مدال  شامل  يك  نقره  و سه  برنز، در مكان بيست  و هشتم  كشورهاي  شركت كننده  در مسابقات  جاي  گرفت .

سايه روشن ورزش
ميزبان هاي بازيهاي المپيك از ابتدا تاكنون
معراج مژده - از برگزاري  بازي هاي  المپيك  به  شيوه  نوين  در سال  ۱۸۹۶ تـــا به  امروز تاكنون  ۲۱ شهر ميزبان  اين  بازي ها بوده اند و ۴ شهر هم  دو بار ميزبانــي  را تجربه  كرده اند ، تاكنون  سه  دوره  از اين  بازي ها به  علت  وقـوع  دو جنگ  جهاني  اول  و دوم  در سالهاي  ۱۹۱۶ ، ۱۹۴۰ ، ۱۹۴۴ برگزار نشده  است  .اسامي  شهرهاي  ميزبان  بازي ها از آغاز تا امروز به  شرح  زير است :
۱۸۹۶ : آتن 
۱۹۰۰ : پاريس 
۱۹۰۴ : سنت  لوئيز (آمريكا)
۱۹۰۸ : لندن 
۱۹۱۲ : استكهلم 
۱۹۲۰ : آنورز (بلژيك )
۱۹۲۴ : پاريس 
۱۹۲۸ : آمستردام 
۱۹۳۲ : لس  آنجلس 
۱۹۳۶ : برلين 
۱۹۴۸ : لندن 
۱۹۵۲ : هلسينكي 
۱۹۵۶ : ملبورن  (استراليا)
۱۹۶۰ : رم 
۱۹۶۴ : توكيو
۱۹۶۸ : مكزيكوسيتي 
۱۹۷۲ : مونيخ 
۱۹۷۶ : مونرآل 
۱۹۸۰ : مسكو
۱۹۸۴ : لس  آنجلس 
۱۹۸۸ : سئول 
۱۹۹۲ : بارسلون 
۱۹۹۶ : آتلانتا
۲۰۰۰ : سيدني 
۲۰۰۴ : آتن 
يك  بالن  براي  نظارت  هوايي  در بازي هاي  المپيك 
يك  بالن  مجهز به  دوربين هاي  بسيار دقيق  از سوئيس  وارد يونان   شد تا در بازيهاي  المپيك  آتن  از فراز آسمان  كنترل  هوايي  را در شهر آتن  برعهده  گيرد.
اين  بالن  كه  دوربينهايي  بسيار دقيق  در آن  كار گذاشته  شده  است  در اختيار پليس  يونان  خواهد بود. بالن  تا ۵ اكتبر( ۱۴ مهر) بعد از پايان  بازيهاي  پاراالمپيك  آتن  بر فراز شهر آتن  معلق  خواهد بود. بازيهاي  پاراالمپيك  از ۲۸ - ۱۷ سپتامبر(۲۷ شهريور تا ۷ مهر) برگزار مي شود .
بالن  متعلق  به  يك  سازمان  هوانوردي  در سوئيس  است  و «اسكاي  شيپ  ۶۰۰ » نام  دارد. بالن  در تاريخ  ۴ ژوئيه  ( ۱۴ تير) فرودگاه  نظامي  انتبويرگن  سوئيس  را در حوالي  شهر لوسرن  ترك  كرد و بعد از توقف  در ايتاليا ، و بعد از عبور از درياي  آدرياتيك  به  آتن   رسيد.

ورزش
ادبيات
اقتصاد
انديشه
ايران
سياست
فرهنگ
هنر
|  ادبيات  |  اقتصاد  |  انديشه  |  ايران  |  سياست  |  فرهنگ   |  ورزش  |  هنر  |
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   چاپ صفحه   |