فوتبال كشورمان در سال هاي اخير شاهد پيشرفت هاي فردي و تيمي قابل توجهي در عرصه فوتبال جهان بوده است.
اما با يك نگاه اجمالي مي توان چنين اظهار داشت كه تيم ملي فوتبال ايران در آخرين و تازه ترين دستاورد خود يعني در عرصه بازي هاي جام ملتهاي آسيا در چين، تقريباً با وجود يك تيم بي عيب و نقص و با بازيكناني فراتر از فوتبال آسيا و حتي بازيكنان ذخيره در سطح ستارگاني فراتر از بازيكنان ثابت ساير تيم هاي آسيا حضور يافت و با وجود همه داشته ها، تكنيك هاي فردي و تاكتيك هاي گروهي خود نتوانست به نتايج دلخواه خود و مردم دست يابد.
اين بازماندگي از پيروزي نهايي هرچه كه هست تاكنون توسط كارشناسان، داوران، مربيان و ورزش دوستان بسياري به تحليل گذاشته شده است.
اما اين بار مركز مطالعات و تحقيقات رسانه اي همشهري در يك حركت تازه در صفحه پژوهش با طرح پرسش هاي خود دلايل بازماندگي تيم ملي فوتبال ايران را از مردم تهران پي جويي كرده است و مردم تهران از طريق روش علمي و تصادفي و بوسيله پرسش تلفني به گروه پژوهش همشهري پاسخ هاي خود را گفته اند. تعداد جامعه آماري نمونه ما ۲۴۰ نفر است كه بيش از ۸۳ درصد آنان را مردان و حدود ۱۶ درصد را زنان تشكيل داده اند.
اين پاسخ ها بدون هيچ گونه دخل و تصرفي و در قالب آمار و توصيف هاي آماري در پي آمده است.
تحليل مردم تهران در خصوص فوتبال و تيم ملي ايران جالب و شنيدني است و برخي از پاسخ ها احتمالاً عرصه جديدي از تعامل بين مردم و مسئولان را فراهم مي آورد كه اين صفحه جاي طرح همه اين مباحث خواهد بود.
جنس پاسخگويان:
در نظرسنجي از مردم تهران درباره فوتبال در مجموع از ۳۲۰ نفر پرسش شد كه تعداد ۸۰ نفر آنها علاقه اي به فوتبال ندارند و تعداد ۲۴۰ نفر به پرسش هاي گروه پژوهش پاسخ گفته اند. از اين ميان ۳/۸۳ درصد مرد و ۷/۱۶ درصد زن هستند.
سن پاسخگويان:
۴۸ درصد از پاسخگويان ۳۰ ساله و كمتر از ۳۰ سال سن دارند و معادل ۷/۳۳ درصد آنها بين ۳۰ تا ۴۰ ساله هستند و مابقي بيش از ۴۰ سال سن دارند.
سطح تحصيلات:
۷/۵۳ درصد پاسخگويان داراي مدرك تحصيلي ديپلم هستند و ۷/۱۱ درصد زير ديپلم، ۳/۸ درصد فوق ديپلم، ۹/۱۱ درصد كارشناس، ۵/۱ درصد كارشناس ارشد، ۳ درصد دانشجو و ۵/۱ درصد در سطح دكتري هستند.
شغل پاسخگويان:
۲۴۰ پاسخ دهنده به گروه پژوهش همشهري در رشته هاي شغلي متنوع مشغول به كار هستند. اين رشته ها شامل فروش لوازم ورزشي، لوازم فلزي، لوازم خانگي، كامپيوتر، كارمند، دانشجو، پزشك، بازنشسته و دبير است.
ميران علاقه مندي به تماشاي فوتبال:
از ۲۴۰ نفر پاسخگو به گروه پژوهش همشهري معادل ۵۰ درصد كل پاسخگويان بازي هاي فوتبال را هميشه تماشا مي كنند.
معادل ۷/۳۱ درصد نيز بيشتر مواقع فوتبال را تماشا مي كنند و دليل آن را مشكلات كاري عنوان مي كنند در غير اين صورت بيننده دائمي هستند و معادل ۳/۱۸ درصد نيز گاهي اوقات فوتبال تماشا مي كنند.
كداميك از بازي هاي فوتبال را تماشا مي كنيد؟
از تعداد ۲۴۰ نفر بيننده بازي هاي فوتبال معادل ۳/۲۳ درصد فقط بازي هاي داخلي را تماشا مي كنند. معادل
۷/۶ درصد فقط بازي هاي تيم ملي را تماشا مي كنند و معادل ۲۰ درصد بازي هاي خارجي را تماشا مي كنند. ۵۰ درصد پاسخگويان نيز هم بازي هاي داخلي و هم خارجي را تماشا مي كنند.
تيم هاي داخلي مورد علاقه شما كدام است؟
از ۲۴۰ نفر پاسخ دهنده به گروه پژوهش همشهري معادل ۷/۱۱ درصد طرفدار تيم ملي هستند و معادل
۳/۳۸ درصد طرفدار تيم پيروزي و معادل ۲۵ درصد طرفدار تيم استقلال مي باشند.
۳/۱۳ درصد پاسخگويان نيز اظهار مي دارند كه طرفدار يك بازي خوب و زيبا هستند.
تيم هاي خارجي مورد علاقه پاسخگويان
۲۰ درصد پاسخگويان به گروه پژوهش همشهري طرفدار باشگاه هاي انگليس هستند. ۱۳ درصد طرفدار باشگاههاي اسپانيا، ۳/۱۳ درصد طرفدار باشگاههاي فرانسه، ۵ درصد طرفدار دسته جات فوتبال اسپانيا و ۷/۱ درصد طرفدار دسته جات ايتاليا و ۷/۱ درصد نيز طرفدار تيم برزيل هستند. از ميان پاسخگويان ۷/۱۶ درصد بازي هاي خارجي را نمي بينند و معادل ۳/۱۳ درصد نيز اعتقاد به بازي هاي خوب و ديدني صرف نظر از موضوع طرفداري مي باشند.
برد و باخت در فوتبال چقدر مهم است
از تعداد ۲۴۰ پاسخ دهنده به گروه پژوهش همشهري معادل ۵ درصد برد و باخت را در فوتبال بي اهميت مي دانند. معادل ۳/۵۸ درصد برد و باخت را بسيار مهم و اساسي مي دانند و بابت يك بازي باخته بسيار حرص مي خورند و غمگين مي شوند.
معادل ۲۵ درصد نيز يك بازي خوب و زيبا را مهم مي دانند، هر چند اگر تيم مورد علاقه شان بازنده شود، معادل ۷/۱۱ درصد نيز برد و باخت را تا حدي مهم تلقي مي كنند.
دلايل اساسي تيم ملي فوتبال ايران براي عدم دستيابي به نتايج دلخواهش چيست ؟
۲۴۰ پاسخگو به گروه پژوهش همشهري مهمترين دلايل عدم دستيابي به نتايج دلخواه تيم ملي ايران در صحنه هاي جهاني و خارجي را به عوامل متعدد مرتبط دانسته اند كه مهمترين آنها را به ترتيب مي توان به شرح زير دسته بندي كرد:
۱- داوري هاي خارجي به ضرر ايران است و كسي پي گيري نمي كند.(۲/۱۳%)
۲- كمبود مربي خبره و درجه يك (۸/۱۱%)
۳- مسائل حاشيه اي فوتبال و بازيكن سالاري
(۱/۱۱%)
۴- سياست بازي و باند مافياي داخلي در تشكيلات فوتبال ايران و تيم ملي (۵/۱۰%)
۵- مسائل روحي- رواني بازيكنان (۹%)
۶- مديريت تيم ملّي ضعيف عمل مي كند.(۶/۷%)
۷- يكسري از بازيكنان زمان بازي شان گذشته اما بنابه دلايل مشخص كنار گذاشته نمي شوند.(۳/۶%)
۸- تكنيك هاي فردي و تاكتيك هاي بازي (۹/۴%)
۹- براي تيم ملي هزينه هاي مادي و معنوي
نمي كنند. (۴%)
۱۰- انسجام خوبي با هم ندارند.(۵/۳%)
۱۱- كار گروهي بلد نيستند.(۵/۳%)
۱۲- بدشانسي تيم ايران (۸/۲%)
۱۳- لجاجت بازيكنان با مربي و تعويض هاي
نادرست آنان(۲%)
۱۴- مراكز تصميم گيري متعدد است. (۲%)
۱۵- زير ساخت هاي فوتبال مشكل دارد. (۴/۱%)
۱۶- تيم ملي اردوهاي كارشناسي مناسب
ندارد.(۴/۱%)
۱۷- دخالت رسانه هاي مطبوعاتي مغرض(۷/۰%)
۱۸- بي جواب (۷/۰%)
۱۹- تيم ملي اسپانسر مالي ندارد.(۷/۰%)
۲۰- مسائل فرهنگي- اخلاقي دخيل است.(۷/۰%)
۲۱- قدرت سرمايه و جو حاكم پول سالاري
(۷/۰%)
۲۲- كادر فني تيم ملي مانع تراشي مي كند.
(۷/۰%).