راه اندازي موزه پدر شعر نو ايران
خاطرات نيما در اتاق هاي كودكي اش
موزه تخصصي پدر شعر نو ايران، كنار آرامگاه ابدي او در روستاي يوش مازندران راه اندازي مي شود.
اين موزه كه در راستاي تحقق انديشه هاي نيما يوشيج و با هدف حفظ آثار و شواهد به جا مانده از اين شاعر، شكل خواهد گرفت، در خانه پدري نيما راه اندازي مي شود.
در اين موزه اسناد، اشيا، آثار و وسايل شخصي نيما از سراسر كشور جمع آوري و به نمايش درخواهد آمد.
كار مرمت خانه تا پايان شهريور ماه به پايان مي رسد و پس از آن آماده سازي موزه آغاز خواهد شد.
قرار است در هر يك از اتاق هاي خانه، يك بخش از زندگي پدر شعر نو به تصوير كشيده شود. اين موزه به گونه اي طراحي شده است كه در گالري هاي مختلف، دوران زندگي نيما با مجموعه اي دكورهاي خاص و با استفاده از نور و صدا به تصوير در مي آيد.
ميراث فرهنگي و جبران مافات
روز سه شنبه، نخستين همايش مديران سازمان ميراث و گردشگري برگزار شد. مديران سازمان پس از ادغام دو سازمان ايرانگردي، جهانگردي و ميراث فرهنگي براي اولين بار دور ميزهاي چيده شده در سالن گلزار هتل لاله دور هم نشستند. جلسه معارفه انجام شد و كار رسمي ايشان آغاز. مشاوران زيادي به سازمان آمده اند تا كاري بزرگ انجام دهند.
حسين مرعشي وعده داد در برنامه توسعه چهارم، سازمان متبوعش رشدي حدود 30 درصد خواهد داشت. اين در حالي است كه سازمان مديريت و برنامه ريزي رشد 10 درصدي براي اين سازمان در نظر گرفته است. وي كه معتقد به تقويت بخش خصوصي است، روز سه شنبه هفته پيش را روز آغاز به كار رسمي ساختار جديد سازمان عنوان كرد. با اين اوصاف و وعده ها، مطبوعات و مردم منتظر شنيدن و خواندن خبرهاي خوب هستند. در پاسداشت و نگهداري بناهاي تاريخي تاكنون كاهلي زياد صورت گرفته كه دكتر بهشتي رئيس پژوهشكده ميراث از آن به عنوان 20 سال رياضت ياد كرد.
حال دوره سختي و رياضت به پايان رسيده است. مديران جديد به رئيس سازمان اعتماد دارند و قول داده اند شناسايي، ثبت و نگهداري بناها سروسامان بگيرد، ما نيز اميدواريم.
طاطاووس؛ در يك قدمي يونسكو
كليساي طاطاووس، مقبره يكي از حواريون مسيح است كه براي تبليغ دين مسيحيت در قرون اوليه ميلادي، به منطقه آذربايجان و ارمنستان آمده و در همين مكان به شهادت مي رسد. اين بنا اگرچه در قرن 14 ميلادي به وسيله زلزله كاملا تخريب و دوباره بازسازي شد، اما در حال حاضر يكي از مهم ترين و قديمي ترين بناهاي تاريخي ايران است. چندي پيش اعلام شد كه اين كليسا براي ثبت جهاني در فهرست جهاني يونسكو آماده مي شود. اما آنچه كه نگران كننده است مرمت ناتمام اين كليسا است. كليساي طاطاووس تنها تا بهمن ماه فرصت دارد كه در ليست يونسكو به عنوان يك اثر باستاني ثبت شود. آنگونه كه شنيده شده تمام مدارك اين كليسا براي ارايه به يونسكو آماده است و اين كليسا به همراه 17 پروژه ديگر به يونسكو ارايه خواهد شد تا هر چه زودتر مراحل پاياني مرمت آن انجام گرفته و به ثبت برسد.
لازم به ذكر است كه اين كليسا در قرون 19 ميلادي و در زمان عباس ميرزا مورد مرمت قرار گرفته و بخش سفيد آن به مجموعه قبلي ملحق شد. اين كليسا از قدمت و زيبايي خاصي برخوردار است و هر ساله مورد بازديد و عبادت ارمني ها و مسيحيان معتقد قرار مي گيرد.