۲۸ سال پيش - داخلي - مسجد اسماعيل بيك (خمين) - روز
مامورين گوش كنيد. دستگاه اطلاعاتي به گوش باشيد. شما چرا مرا در فشار گذاشته ايد؟ چرا جوان هاي مردم را بدون جهت دنبال مي كنيد و به روي آنها اسلحه مي كشيد؟ چرا آنها را دستگير مي كنيد؟ چرا منزل آنها را بازرسي مي نماييد؟ براي ختم حاج مصطفي موسوي در روزنامه ها اعلام كردند كه مانعي ندارد اما در خمين نگذاشتند من اين كار را بكنم. به من صراحتاً گفته اند خمين از مركز مستثنا است. چرا؟ مگر اين شهر تابع مركز نيست؟ ضمناً از مركز بخشنامه آمده محصلين برنامه هاي ديني را در مسجد فرا گيرند ولي گفته اند در مسجد اسماعيل بيك و نزد من نه. چرا؟
مرداد ۱۳۸۳ - داخلي - دفتر مشاوران رئيس جمهور - نماي نزديك
شيخي كه آن روزها در خمين پيرامون جلوگيري شهرباني از مراسم ختم حاج آقامصطفي خميني با اين جوش و خروش سخن مي گفت امروز پس از گذشت سه دهه، نفسي تازه مي كند و از خاطرات آن روزها مي گويد؛ روزهاي سخت و دلگير مبارزه.
رسول منتجب نيا از همان جواني به جمع علاقه مندان و دوستداران امام خميني مي پيوندد و از مبارزان فعال شيراز مي شود. شركت در جلسات شهيد آيت ا... دستغيب و آيت ا... محلاتي از برنامه هاي ثابت هفتگي آن سال هاي اوست. كمي بعدتر از طرف آيت ا... پسنديده وكيل حضرت امام، به خمين مي رود تا فعاليت هاي مبارزاتي اش را در آن جا پيگيري كند. ساواك گزارش مي دهد: «شيخ منتجب كه محدوديت هايي را براي ادامه فعاليت خود در شهر مشاهده نموده، فعاليتش را به روستاهاي اطراف خمين كشانده و با ايجاد كتابخانه در مساجد دهات نظر عده اي از مردم را به خود جلب و نيز مطالب تحريك آميزي را در سخنراني هايش در روستاها ايراد مي نمايد.» در سال هاي اوايل جنگ نيز به دستور امام خميني به پايگاه وحدتي دزفول منتقل مي شود تا بعد از چندين ماه به دليل درگيري با بني صدر به تهران آيد و در سپاه پاسداران مشغول شود. پس از فاجعه هفتم تير سال ۶۰ منتجب نيا به مجلس اول راه مي يابد و تا پايان مجلس سوم بر صندلي هاي قرمز آن تكيه مي زند.
امري كه در اين سال ها براي او دست نيافتني مي نمايد. چه اين كه در مجلس ششم توسط جوان هاي حزب مشاركت از گردونه رقابت حذف مي شود و در مجلسي يك دست و اصلاح طلب، تئوريسين هاي دوم خردادي چون منتجب نيا حضور ندارند و اين خود بهانه اي است كه صاحبنظران
سياسي او را از آنچه در كريدورهاي مجلس و بين اعضاي جبهه دوم خرداد مي گذرد بي خبر بدانند. گرچه جبهه دوم خرداد، مثلثي كه از سه ضلع مجمع روحانيون مبارز، جبهه مشاركت و سازمان مجاهدين انقلاب تشكيل شده، نشان داده پاي رقابت كه به ميان بيايد، منتجب نيا كه هيچ، مجمع را نيز ناديده مي گيرد. اما انتخابات دوره نهم رياست جمهوري از جنس ديگري است. جنسي كه خيلي ها را ناگزير به ائتلاف مي كند.