سه شنبه ۲۸ مهر ۱۳۸۳ - سال دوازدهم - شماره ۳۵۳۰ - Oct 19, 2004
دانش انفورماتيك
Front Page

تا پايان سال جاري:
چهار هزار مدرسه به اينترنت متصل مي شوند
004155.jpg
ايرنا: وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات گفت: با اختصاص ۲۴۰ ميليارد ريال اعتبار، امكان دسترسي دانش آموزان دبيرستاني چهار هزار مدرسه ديگر به شبكه اينترنت، تا پايان سال تحصيلي جاري فراهم مي شود.
هم اكنون يكهزار و ۲۰۰ مدرسه در سراسر كشور به شبكه اينترنت دسترسي دارند.
سيد احمد معتمدي، روز دوشنبه در حاشيه مراسم امضاي قرارداد آغاز اين طرح ميان وزارتخانه هاي آموزش و پرورش و ارتباطات و فناوري اطلاعات گفت: ۱۰۰ ميليارد ريال از اين اعتبارات از سوي اين وزارتخانه و الباقي از محل اعتبارات طرح «تكفا» اختصاص مي يابد.
وي افزود: با اجراي اين توافقنامه كه نتيجه حدود سه سال تحقيق و بررسي كارشناسان دو وزارتخانه است، شمار مدارس كشور كه امكان دسترسي به اينترنت در آنها فراهم شده است، به بيش از پنج هزار و ۲۰۰ مدرسه افزايش خواهد يافت.
وي گفت: در مرحله نخست اين طرح مدارس متوسطه ۱۱ شهر كشور به شبكه اينترنت متصل خواهند شد كه در اين صورت ۲۵ درصد جمعيت دانش آموزان متوسطه كشور تحت پوشش آن قرار مي گيرند.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در خصوص اقدامات صورت گرفته براي امضاي اين توافقنامه گفت: اين توافقنامه در راستاي لايحه اي كه در سال ۱۳۸۰ به مجلس شوراي اسلامي تقديم شده بود، به امضا رسيد.
وي خاطرنشان كرد: «طرح توسعه و اجراي فناوري اطلاعات و ارتباطات آموزش و پرورش» به منظور تحقق آموزش الكترونيكي در كشور و ايجاد سازمان الكترونيكي وزارت آموزش و پرورش اجرا خواهد شد.

امكان كنترل از راه دور رايانه ها با تلفن همراه
004158.jpg
ايرنا: يك متخصص نرم افزار جديدي را تكميل كرده است كه به شيوه ارسال پيام هاي فوري براي رايانه ها مي تواند به درون آنها نفوذ و اطلاعات موجود در آنها را شناسايي كند.
اين نرم افزار كه هفته گذشته در اختيار عموم قرار داده شد به طور همزمان مي تواند مورد استفاده راهزنان رايانه اي و نيز كاربراني كه وظيفه حفاظت از سامانه هاي رايانه اي را بر عهده دارند قرار گيرد.
در گذشته نرم افزارهايي موسوم به «چت ترباتس» (chatterbots) تكميل شده بود كه به كاربران رايانه اجازه مي داد با استفاده از پيام هاي فوري، پرونده هايي را از رايانه هاي خود را در رايانه هاي ديگر جاي دهند.
نرم افزار جديد كه Nmapbot نام دارد كار را راحت تر كرده است و انتقال هر نوع پرونده يا دسترسي به رايانه ها را از طريق تلفن همراه و يا رايانه هاي بسيار كوچك دستي موسوم به نوت پد (notepad) ممكن كرده است.
به گفته تكميل كننده اين نرم افزار كه در ويرجينيا اقامت دارد، مي توان اين نرم افزار را از طريق يك ويروس رايانه اي در درون رايانه هاي مورد نظر جاي داد و يا با عرضه ديسكت آلوده به دارنده رايانه، كاري كرد كه او به دست خود نرم افزار را در دستگاه خود نصب كند.
اين نرم افزار در هر دستگاهي كه قرار گيرد به ارسال كننده نرم افزار اجازه مي دهد رايانه قرباني خود را مورد حمله قرار دهد و در درون آن هر نوع خرابكاري كه مايل است انجام دهد و يا از امكانات آن به نفع خود بهره بگيرد.
از اين گذشته از اين نرم افزار مي توان براي از كار انداختن سامانه هاي رايانه اي خدمات رسان در دانشگاه ها و موسسات بزرگ استفاده كرد. در اين سامانه ها، يك رايانه كنترل كننده براي حصول اطمينان از اين كه دستگاه هايي كه در دانشگاه يا موسسه نصب شده مورد استفاده قرار دارند يا استفاده نمي شوند به صورت منظم و در فواصل معين پيام هايي براي آنها مي فرستند. اينگونه پيامها كه حاوي داده هاي معيني هستند پينگ (ping) نام دارند.
دستگاههاي رايانه در اين دانشگاهها و موسسات به گونه اي تنظيم شده است كه در صورت روشن بودن اين پيام را عينا باز پس مي فرستند كه اين امر به معناي آن است كه هنوز مورد استفاده كاربران محلي قرار دارند.
راهزنان رايانه اي براي از كار انداختن رايانه هاي كنترل كننده در موسسات پينگ هاي بزرگي را براي رايانه هاي موجود در يك شبكه، مثلا شبكه يك دانشگاه مي فرستند و آدرس فرستنده را آدرس رايانه كنترل كننده قرار مي دهند. نتيجه اين مي شود كه ناگهان همه رايانه هاي موجود در يك شبكه شروع به بازپس فرستادن پيام هاي پرحجمي به سمت رايانه كنترل كننده مي كنند. حجم عظيم اين اطلاعات موجب مي شود كامپيوتر كنترل كننده از فعاليت باز ايستد.
در بسياري از موسسات و دانشگاهها كه از روش ديوار آتش براي محافظت از رايانه هاي خود استفاده مي كنند، سامانه ها طوري طراحي شده اند كه به اين قبيل پينگ ها پاسخ نمي دهند.
خطر نرم افزار تازه در آن است كه اگر كسي آن را درون يكي از دستگاه هاي داخل شبكه جاي دهد آنگاه نرم افزار قادر است به راحتي شبكه را از كار بياندازد.
اين نرم افزار باوجود خطراتي كه براي سامانه ها به وجود مي آورد مي تواند كار كاربران مجاز را راحت تر كند و به آنها اجازه دهد بيرون از محل كار خود، وظيفه مراقبت از سامانه و نظارت بر عملكرد آن را به انجام برسانند.

ساخت فيلترهاي مستحكم
با بهره گيري از نانو لوله هاي كربني
004167.jpg
ايسنا: دانشمندان تنها به كمك بنزن، فروسن و تجهيزات ساده آزمايشگاهي توانستند فيلترهاي بسيار محكم و كارآمدي را بسازند كه كاملا از نانولوله هاي كربني چند جداره تشكيل شده است.
اين فيلترها كه به شكل استوانه هايي تو خالي هستند، به راحتي تميز شده و دوباره مورد استفاده قرار مي گيرد. آنها همچنين قادرند ويروس ها و باكتري هاي موجود در آب را از بين برده و هيدروكربن هاي سنگين نفت را از آن گرفته و حتي مخلوط نفتالين و بنزين را از هم جدا كنند.پروفسور سريواستاوا، استاد فيزيك دانشگاه بنارس هندوي هندوستان و پروفسور ام آجايان، استاد علم مواد انستيتو پلي تكنيك «رنسلار» در زمينه توليد ساختارهاي مبتني بر نانولوله ها با يكديگر همكاري مي كنند.
آجايان و سريواستاوا به دليل قطر كم و نيز چگونگي آرايش نانو لوله ها در كنار يكديگر و اينكه به سادگي مي توانند ذرات ريز محلولها را از آن جدا كنند، اين ساختارهاي كربني را بلوكهاي ايده آل براي ساختن غشاءها و فيلترها مي دانند. اين فيلتر شكلي لوله مانند داشته و نانو لوله هاي كربني،  درست همانند پرزهاي فرشي كه لوله شده باشد، به طور شعاعي در آن قرار مي گيرند.
محققان يك سر اين سيلندر توخالي را بسته ومايع مورد نظر را از آن عبور دادند. به اين ترتيب مواد زائد در جداره داخلي نانو لوله ها و يا حفره هاي آنها باقي ماند. سريواستاوا و آچايان مي گويند شكل لوله هاي فيلترها باعث مي شود تا با برداشتن آن قسمت كه قبلا بسته شده بود و شش مواد زائد، فيلتر به راحتي تميز شود.
بروس جي هيندر، استاديار مهندسي شيمي و مواد دانشگاه كنتاكي كه غشاءهاي نانو حفره اي متعددي را به اين روش ساخته است، مي گويد: به طور كلي اين طرز قرار گرفتن نانولوله ها در كنار هم ايده آل ترين حالت ممكن است كه كاربردهاي متنوعي هم در جداسازي مواد شيميايي دارد. به ويژه اين شكل براي فيلتراسيون جريان عرضي مناسب مي باشد و موجب كاهش تعداد دفعات كثيف شدن و تميز كردن فيلترها مي شود؛ نكته اي كه از لحاظ عملي از اهميت بالايي برخوردار است.

تازه ترين خبرها از دوقلوهاي مريخ نورد
004152.jpg
ايسنا: در حالي كه ۹ ماه از آغاز فعاليت هاي دو مريخ نورد ناسا بر سطح سياره سرخ مي گذرد، هنوز هم يافته هاي خيره كننده تازه اي به دست مي آيد، كه از جمله نشانه هاي تازه اي از حضور آب مايع بر سطح مناطق فرود مريخ نوردهاست.
داده هاي اخير مريخ نورد فرصت (آپورچونيتي) در بستر گودال ۱۶۰ متري پايداري (اندورنس) نشان مي دهد در چند سنگ بررسي شده مقاديري كاني هاي سنگ گچ و «جاروسيت» (سولفات آبدار آهن) وجود دارد كه اين كاني ها معمولا در حضور آب به وجود مي آيند.
اما مطابق شناختي كه از پيدايش كاني «جاروسيت» در زمين وجود دارد، دانشمندان مي دانند كه اگر اين كاني به شدت يا به مدت طولاني خيس باشد از بين مي رود. بايد مقدار آب كم باشد تا به وجود آيد و باقي بماند.
براي توضيح اين موضوع چندين احتمال وجود دارد: آب مايع مدت كوتاهي در منطقه كاوش مريخ نورد فرصت، يعني فلات نصف النهار بوده است، آب به مدتي طولاني اما به ميزان كم - كمتر از آنكه اين منطقه بستر يك دريا باشد - وجود داشته و يا شايد فلات نصف النهار بستر دريايي ديرپا از آب در گذشته مريخ بوده و پس از خشك شدن چند بار ديگر نيز دست خوش ظهور گذرا و كوتاه مدت آب شده است و اين كاني ها در آن هنگام به وجود آمده اند.
به گزارش ماهنامه نجوم، به هر حال آنچه پيداست شرايط و اقليم نامناسب حيات در دوران فعلي مريخ و شرايط مناسب حيات، هر چند به مدت كوتاه، در گذشته مريخ است.
فلات نصف النهار محل مناسبي براي جستجوي سنگواره هاي حيات احتمالي و هر چند ابتدايي گذشته مريخ است كه بايد هدف ماموريت هاي آينده كاوش مريخ باشد.
در حال حاضر مريخ نورد روح پس از طي ۳ كيلومتر در نيمه راه رسيدن به بام ارتفاعات ۱۰۰ متري كلمبياست و مريخ نورد فرصت نيز ماموريت خود را در دهانه استقامت به پايان رسانده و به دنبال راه مناسب براي خروج از دهانه و بازگشت به دشت هموار بيروني است.

آن لاين
004161.jpg
بازي جديد Xbox روي اينترنت
رويترز: شركت مايكروسافت بزرگترين سازنده محصولات نرم افزاري در دنيا اعلام كرد: نسخه ويدئويي بازي مشهور اين شركت تحت عنوان Halo2  چهار هفته قبل از برنامه فروش رسمي به سرقت رفت و بر روي اينترنت فاش شد.
اين شركت طي بيانيه اي اعلام كرد كه در حال تحقيق در اين مورد است و با متخلفان به شدت برخورد خواهد كرد. كارلوس دي لئون، مدير مسئول دستگاه هاي پخش Xbox مايكروسافت گفت: به دنبال درز كردن Halo2 روي اينترنت، اين شركت قصد دارد با ارائه كدهايي دان لود اين برنامه را براي همه فراهم كند.
Halo2 كه يك بازي جنگي تخيلي است قرار بود در هفته دوم ماه نوامبر به بازار عرضه شود. اين بازي از زمان عرضه در نوامبر سال ۲۰۰۱ بيش از ۴ ميليون نسخه به فروش رسيده است.
بازي هاي پرطرفداري نظير Half-life2 و Doom3 نيز قبل از انتشارشان به طور غيرقانوني كپي شده بودند و در اختيار علاقه مندان به اين بازي ها قرار گرفته بودند.
نسخه كپي غيرقانوني بازي Halo2 كه به زبان فرانسه بود اين قابليت را داشت تا روي يك DVD ديسك دان لود شود. كارشناسان اختلال در دستگاه Xbox مايكروسافت را دليل افشا اين بازي ها اعلام كرده اند.
شكايت اتحاديه اروپا از يونان به خاطر قانون بازي هاي رايانه اي
004164.jpg
ايلنا: اتحاديه اروپا از يونان به دليل تغيير ندادن قانون منع استفاده از بازي هاي رايانه اي در منازل شكايت مي كند.
به گزارش بي بي سي، اين قانون كه با هدف مبارزه با ماشين هاي قمار وضع شده، نصب بازي هاي رايانه اي در مكان هاي خصوصي و عمومي همچون كافي نت ها را نيز دربرمي گيرد.
اتحاديه اروپا وضع اين قانون را نامناسب دانسته است.
طبق اين گزارش، در مقابل نيز يونان قول داده بود در آن تغييراتي را ايجاد كند اما تاكنون به وعده خود عمل نكرده است كه همين امر انگيزه شكايت اتحاديه اروپا را فراهم آوره است.
كميسيون اتحاديه اروپا معتقد است: ساختار قانون به صورتي است كه نه تنها بازي هاي قمار، بلكه استفاده از همه بازي هاي رايانه اي از هر ماهيتي را ممنوع مي كند.
به گفته سخنگوي اين كميسيون هرچند كه خوشبختانه اين قانون در عمل از استفاده از بازي هاي رايانه اي جلوگيري به عمل نياورده، اما همين كه از لحاظ حقوقي انجام اين بازي ها را غيرقانوني مي كند اشكال آفرين است.
علاوه بر اين كميسيون اتحاديه اروپا معتقد است: اين قانون انتقال آزاد كالاها و دارايي ها را با مانع مواجه خواهد كرد
دستگيري يك هكر كره اي
گروه دانش: فردي كه گفته مي شود يكي از هكرهاي كره اي است دستگير شد.
به گزارش Digital Chosunilbo ، بخش CTRC آژانس پليس بين الملل، جوان ۳۰ ساله اي به نام Lee را دستگير كرد. وي كارمند سابق يك شركت امنيت اطلاعات بوده و در حال حاضر مظنون به هك كردن ۱۱۵۲ سيستم رايانه  عمومي و شخصي از ماه مارس ۲۰۰۳ است.
اين آمار نشان مي دهد كه موفق ترين تلاش ها براي هك كردن در اين كشور توسط اين فرد صورت پذيرفته است. به گفته مركز واكنش فوريت هاي سايبر، Lee در اواخر سال ۲۰۰۲ شركت امنيتي را ترك كرد و به هك كردن رايانه ها و جمع آوري تصاوير مبتذل روي آورد. سپس وي برنامه هكي را در قالب يك تصوير به رايانه فردي كه وي را به صورت آن لاين ملاقات كرده بود فرستاد.
وقتي كه اين تصوير توسط اين فرد باز شد، برنامه هك نيز فعال شد. Lee همچنين متهم به هك كردن ۲۶۰ هزار داده خروجي صفحه نمايش و داده ورودي صفحه كليد در دانشگاه ها، سازمان هاي دولتي و شركت ها است.
پليس بين الملل اعلام كرد كه Lee ممكن است اين اطلاعات را فروخته باشد، آنها در حال بررسي اين امكان هستند. دانشگاه هايي كه توسط اين هكر مورد هدف قرار گرفته اند شامل مؤسسه هاي مشهوري چون دانشگاه ملي سئول، دانشگاه علوم و فن آوري پوهانگ و مؤسسه علوم و فن آوري پيشرفته شمرده مي شود.

اينتل توليد ريزپردازنده پرسرعت پنتيوم چهار را متوقف كرد
004146.jpg
سينا: اينتل بزرگترين توليد كننده ريزپردازنده در دنيا،چشم انداز و مشي خود را در مورد ساختن ميكرو پروسسورهاي پرسرعت رايانه اي تغيير داد.
به گزارش بي بي سي،اينتل اعلام كرده است: قصد دارد انتشار نسخه چهار گيگاهرتزي ميكروپروسسور پنتيوم چهار شركتش را متوقف كند .
تحليلگران بر اين عقيده اند كه تغييرات اينتل يك تغيير اساسي را در صنعت ريز پردازنده ها منعكس مي كند، روندي كه انتقال مگاهرتز را به گيگا هرتز در بردارد.
در عوض اينتل سعي مي كند تا اجراي ريزپردازنده ها را از طريق راههايي ساده تر از افزايش قدرت هوشمندي محاسباتي كه تحت عنوان سرعت ساعتي شناخته شده است را تقويت كند.
در گذشته سازندگان ريزپردازنده ها با يكديگر به شدت رقابت مي كردند ،آنها راه هاي افزايش دادن سرعت ساعتي ميكرو پروسسورها را دنبال مي كردند.
و اين مهم مقياسي بود براي تعيين اين كه سرعت يك ريز پردازنده در بيان ظرفيت پردازش اعداد و انجام اعمال رياضي به چه شكل است.
سريع ترين ريزپردازنده جاري اينتل در حال حاضر سرعتي بالاي ۳.۶ گيگاهرتز دارد.
اينتل گفته است در سال آينده ريزپردازنده اي را با سرعت ۴ گيگاهرتز كه روي پرسرعت ترين رايانه هاي شخصي اينتل عمل مي كنند را عرضه خواهد كرد.
مهندسين اينتل در حال حاضر مشغول بررسي راه هاي طراحي كردن يك ريز پردازنده تنظيم شده با سرعتي بالاتر هستند.
اينتل بر عرضه ريز پردازنده هاي رايانه هاي شخصي شركتش با سرعتي ساعتي از زمان عرضه پردازنده ۵ مگاهرتزي ۸۰۸۸ در سال ۱۹۷۹ فشار وارد كرده است.

نيروگاه خورشيدي در شيراز راه اندازي مي شود
ايسنا: كارگاه آموزش كاربرد انرژي خورشيدي (فوتو ولتائيك) در فارس برگزار شد.
در اين كارگاه مديرعامل سازمان انرژي هاي نو ايران (سانا) در سخناني اظهار داشت:  نياز انسان به انرژي، عدم پايداري منابع موجود و انواع بحران هاي ناشي از كمبود انرژي فكر دسترسي به منبع ديگري را بيش از هر زمان ديگري ضروري مي دارد.
وي با اشاره به اتمام ذخاير نفت و مشتقات آن طي ۴۰ سال آينده خاطرنشان كرد: امكان دستيابي به منابع جديد و پايدار، انسان را در برابر چالش ديگري قرار داده و مجبور مي كند راه هاي ديگري را در امر تامين انرژي طي كند و در چند ساله اخير استفاده از نيروهاي بهينه همچون باد، آب و خورشيد تلاشي است كه كارشناسان زيادي را به خود مشغول كرده و مي كند.
آرمودلي ادامه داد:  در ايران نيز اولين نيروگاه ۳۰ كيلوواتي خورشيدي با ظرفيت تبديل ۶۵ مگاوات ساعت انرژي خورشيدي به الكتريسيته در منطقه طالقان راه اندازي شده است. همچنين يك نيروگاه ۲۵۰ كيلوواتي بصورت پايلوت ساخت داخل در شيراز در كنار نيروگاه گازي شيراز در حال احداث است.

جايزه x-prize براي اهداف مقدس جهاني از سوي شبكه فناوري جهاني
004149.jpg
سينا: شبكه فناوري جهاني در نظر دارد به دانشمندان و متخصصين تكنولوژيكي كه راهكارهاي خاصي را براي مهمترين چالشهاي روبه روي بشر ارائه دهند جوائز x-prize هديه دهد.
به گزارش بي بي سي،شبكه فن آوري جهاني WTN و بنياد x-prize از كليه علاقه مندان براي شركت در طرح پيشنهاد شده از سوي اين دو موسسه براي حل مهمترين چالشها و مشكلاتي كه امروزه گريبانگير نسل بشر شده اند، دعوت كرد.
«جيمز كلارك» يكي از مسئولين ارشد WTN گفت: مهترين چالشهاي پيشنهاد شده از سوي اين موسسه عبارتنداز:چالشهاي پزشكي نظير بيماري سرطان و همت براي درمان قطعي آن، اهداف مقدس فناوري نظير: هوشهاي مصنوعي، ترابري بي سيمي ، همگذارهاي رايانه اي و يا سيستم هاي مجازي، چالشهاي مهم جهاني نظير: اهداف توسعه هزاره سازمان ملل (MDGS)مطرح شده در اجلاس سران سال ۲۰۰۰.
وي با تاكيد بر عزم جهاني به منظور ايجاد رفاه براي همه افراد در جهان افزود: هر راهكاري كه به نوعي موجب بهبود وضعيت بهداشت و سلامتي، فناوري اطلاعات و ارتباطات، وضعيت انرژيهاي مثمر ثمر جايگزين و بهبود محيط زيست شود از سوي اين موسسه در خور تقدير است .
WTN در بيانيه اي اعلام كرده است : اكنون وقت آن فرا رسيده است تا براي حل مشكلات عظيم فرا روي بشر راهكاري انديشيده شود و جدا از مبلغ چند ميليوني اين جوائز، تشويق و ترغيب مردم در همكاري براي حل مشكلات جهاني حائز اهميت است.

همكاري آمريكا و هند در زمينه تكنولوژي هاي پيشرفته
موج: كمتر از يك ماه پس از آن كه آمريكا محدوديت هاي صدور تكنولوژي اتمي به هند را لغو كرد، دو كشور درباره حوزه هاي جديد همكاري در تكنولوژي هاي پيشرفته به گفت وگو نشسته اند.
يك سخنگوي وزارت امور خارجه هند گفت: معاون بازرگاني وزارت امور خارجه آمريكا و معاون وزارت امور خارجه هند، تكنولوژي زيستي، نانوتكنولوژي (فناوري مادون ريز) تكنولوژي اطلاعات پيشرفته و دفاع را به عنوان چهار حوزه همكاري بالقوه شناسايي كرده اند.

توليد باتري هاي هيدروكربني
موج: شركت ولسواگن آلمان و دانشگاه تاريخي چين براي توليد باتري هاي هيدروكربني همكاري مي كنند.
شركت بزرگ خودرو سازي آلمان (ولسواگن) و دانشگاه تانجي چين در پروژه تحقيقاتي جهت توسعه خودروها كه تنها با آب و هيدروژن كار مي كند، همكاري خواهند كرد.مهندسين آلماني قراردادي براي اين همكاري با دانشگاه تانجي شانگ هاي به امضا رسانيدند.

طراحي دستگاه ترجمه مستقيم و آوايي زبان در سيستم چت
ايسنا: دانشمندان در ژاپن موفق به اختراع دستگاهي شده اند كه به كاربر امكان مي دهد بدون نياز به يادگيري حتي يك واژه يا عبارت به زباني ديگر چت كنند.
شركت الكترونيكي NEC طراح اصلي اين ابزار است كه مي تواند زبان گفتاري ژاپني ها را به انگليسي و برعكس ترجمه كند.
اين دستگاه شامل يك موتور درك گفتاري، نرم افزار ترجمه و يك توليدكننده  صوتي است و ظرف چند ماه آينده در ژاپن راه اندازي خواهد شد، در اين دستگاه گفتار انگيسي و ژاپني به كمك موتور درك گفتاري شناسايي شده و به متن تبديل مي شود، سپس اين متن توسط نرم افزار ترجمه از ژاپني به انگليسي يا زبان ديگر ترجمه شده و متن به دست آمده به آواهاي صوتي تبديل شده به شكل صوت منتقل مي شود، كل اين پروسه يك ثانيه طول مي كشد.اين سيستم براي نخستين بار براي توريست هاي ژاپني و مسافران تجاري مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
طراحان اين سيستم در حال بررسي كاربرد آن براي زبان هاي ديگر هستند، آنها معتقدند كه
مي توان چنين مترجمي را براي تلفن هاي همراه نيز ايجاد كرد.

راه اندازي نخستين تلويزيون خصوصي در كويت
ايسنا: يك ناشر كويتي با راه اندازي نخستين ايستگاه تلويزيون خصوصي اين كشور به چندين دهه حكومت تك قطبي دولت در راستاي ارائه رسانه هاي خبري شبكه سراسري خاتمه داد.
به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، «شبكه الرائي» كه از طريق ماهواره اداره مي شود، شامل اخبار، فيلم، تئاتر و برنامه هاي مذهبي است.
جاسم بودائي مالك اصلي اين ايستگاه تلويزيوني در گفت وگو با روزنامه «الراي العام» اظهار داشت: اين شبكه آزاد و فاقد محدوديت است.

|   اجتماعي    |    اقتصادي    |    دانش انفورماتيك    |    بـورس    |    حوادث    |    خارجي    |
|   سياسي    |    داخلي    |    شهري    |    علمي فرهنگي    |    ورزش    |    صفحه آخر    |

|    صفحه اول    |    آرشيو    |    شناسنامه    |    بازگشت    |