سه شنبه ۲۸ مهر ۱۳۸۳ - سال دوازدهم - شماره ۳۵۳۰ - Oct 19, 2004
اتاق صنايع و كشاورزي ايران آغاز به كار كرد
اتاق صنايع و كشاورزي ايران يكشنبه شب در مراسمي فعاليت خود را آغاز كرد.
به گزارش خبرنگار ما، رييس هيات مديره اتاق صنايع و كشاورزي ايران در اين مراسم ناديده گرفته شدن بخش كشاورزي در اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران را عامل تشكيل اتاق كشاورزي اعلام كرد و افزود: اين اتاق براي واگذاري تصدي گري دولت و تقويت NGOها در بخش كشاورزي تشكيل شده است.
مديرعامل اتاق صنايع و كشاورزي نيز در اين مراسم اظهارداشت: درحالي كه ايران توان توليد محصولات كشاورزي براي ۱۵ برابر جمعيت كنوني را دارد، متاسفانه بيش از ۴۰ درصد اين محصولات وارد مي شود.
سيد محمد موسوي افزود: اين اتاق درصدد تبادل فكري بين توليدكننده و مصرف كننده و برداشتن واسطه هاي مياني و دلالان زايد است.
وي گفت: باتوجه به اين كه استقلال كشاورزي و صنعتي درنظر مسوولان نظام است براي رسيدن به اين خودكفايي به جاي تكيه بر كميت بايد به افزايش كيفيت و استاندارد محصول انديشيده شود.

وزير ارتباطات و فن آوري اطلاعات:
تلفن همراه اعتباري ،آذرماه وارد مي شود
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات درخصوص زمان بهره برداري از تلفن همراه اعتباري در كشور گفت: هيچ مشكلي براي آغاز به كار تلفن همراه اعتباري وجود ندارد و اين شبكه از آذرماه امسال فعال مي شود.
سيداحمد معتمدي ديروز در گفت وگو با ايرنا افزود: اين شبكه درحال انجام مراحل اجرايي است و با اتمام اين مراحل، خدمات خود را عرضه خواهد كرد.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در خصوص نحوه واگذاري سيم كارت هاي اولويت هاي بعدي تلفن همراه نيز گفت: سيم كارت ها براساس اولويت بندي صورت گرفته در زمان قرعه كشي به ترتيب واگذار مي شوند و هيچ وقفه اي در واگذاري سيم كارت ها ايجاد نخواهد شد.
وي همچنين درباره زمان آغاز به كار اپراتور (بهره بردار) دوم تلفن همراه گفت: دولت لايحه مربوط به بهره بردار دوم تلفن همراه را به مجلس تقديم كرده است و اكنون در انتظار تصميم مجلس در اين زمينه هستيم.
معتمدي در پاسخ به اين سئوال كه پيش بيني شما درباره زمان تعيين سرنوشت بهره بردار دوم تلفن همراه چيست ؟ گفت: فكر نميكنم لايحه بيش از يك ماه در مجلس بماند و بزودي و با بررسيهاي نمايندگان، بهره بردار دوم نيز خدمات خود را ارائه خواهد داد.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات گفت: تا پايان سال ۸۵ شاهد تحول شگرف در مسئله ارتباطات خواهيم بود و انتهاي اين سال زمان به روز شدن ارتباطات كشور خواهد بود.
معتمدي با تاكيد بر اينكه در تلاش براي بهبود كيفيت و كميت ارتباطات در كشور هستيم ، افزود: با قوت تلاش مي كنيم تا مشكلات باقيمانده، حل شود.

نرخ تضميني خريد محصولات كشاورزي
و شير يارانه اي تعيين شد
كميسيون تعيين نرخ تضميني محصولات كشاورزي نرخ تضميني خريد محصولات كشاورزي در سال زراعي ۸۳ ، ۸۴ و نيز نرخ خريد شير يارانه اي پاستوريزه و استريليزه مربوط به طرح ملي شير مدارس را تصويب كرد.
به گزارش ايسنا، احمديان مديرعامل سازمان حمايت از مصرف كنندگان و توليدكنندگان در اين زمينه گفت: «با توجه به پيشنهاد سازمان حمايت درباره نرخ خريد شير از كارخانجات طرف قرارداد كه جزء طرح ملي شير مدارس بود، مقرر شد محصولات استريليزه با افزايش ۱۹ درصدي نسبت به سال گذشته و محصولات پاستوريزه با تعديل ۱۸ درصدي مبناي محاسبه يارانه قرار  گيرند.»
وي تأكيد كرد: «اين افزايش در جهت تشويق و تقويت واحدهاي توليدي به منظور ارتقاي كميت و كيفيت بسته بندي شير اعمال مي شود و صرفا مربوط به طرح شير مدارس كه به صورت رايگان توزيع مي شود است.»
براساس اين گزارش، در اين نشست قيمت خريد تضميني گندم در سال زراعي ۸۴ ۸۳ ، ۱۸۷۰ ريال، جو ۱۴۲۰ ريال، چغندر قند ۴۲۰ ريال، دانه روغني كلزا ۳۴۲۰ ريال و سيب زميني پاييزه ۷۱۷ ريال به تصويب رسيد.
كميسيون تعيين نرخ تضميني محصولات كشاورزي بر اساس مصوبات شوراي اقتصاد و با حضور وزراي بازرگاني، جهاد كشاورزي، رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي و رئيس سازمان حمايت از مصرف كنندگان و توليدكنندگان تشكيل شد.

تدوين استراتژي صنعت خودرو به پايان رسيد
قائم مقام معاونت برنامه ريزي، توسعه و فناوري وزارت صنايع و معادن گفت: تدوين استراتژي توسعه صنعت خودرو در اين وزارتخانه به پايان رسيده و از اين پس تنها واحدهايي كه در چارچوب اين استراتژي عمل كنند، از حمايتهاي وزارت صنايع و معادن برخوردار خواهند بود.
رضا اشرف سمناني در گفت وگو با خبرگزاري فارس، گفت: پس از تهيه پيش نويس استراتژي صنعت خودرو در وزارت صنايع و معادن، جلسه هم انديشي آن با حضور انجمنهاي تخصصي، صاحبنظران و دست اندركاران اين صنعت برگزار و اصلاحات لازم بر روي آن انجام شد و هم اكنون راهبردهاي اجرايي اين استراتژي نيز تهيه و مشخص شده است.
وي با اشاره به اين كه براي اجراي استراتژي صنعت خودرو هم اكنون نياز به تصويب قانون خاصي نيست، تصريح كرد: سياستگذاري در صنايع وظيفه وزارت صنايع و معادن است و مطمئنا اگر در راهبردهاي اجرايي نياز به اصلاح يا تدوين قانون جديدي باشد، اين وزارتخانه براي پيشنهاد آن اقدام خواهد كرد.
وي در ارتباط با ضمانت اجرايي اين استراتژي از سوي خودروسازان، خاطرنشان كرد: حمايتها و كمكهاي وزارت صنايع و معادن تنها مشمول واحدهايي خواهد بود كه در چارچوب اين استراتژي عمل كنند.
اشرف سمناني مهمترين بحث مطرح شده در استراتژي صنعت خودرو را رقابت پذيري عنوان كرد و گفت: مطمئنا نمي توانيم كاري را از صفر شروع كنيم و اين كار از نظر اقتصادي و اصول جهاني پذيرفته شده نيست، زيرا به مدت زمان زيادي نياز دارد.
وي همچنين از پايان تدوين استراتژي لوازم خانگي و صنايع دريايي در وزارت صنايع و معادن خبر داد و گفت: كار مطالعاتي استراتژي هشت رشته صنعتي ديگر نيز نظير صنايع كشاورزي و غذايي، الكترونيك، شيميايي، فلزات اساسي و صنايع ماشين سازي به اتمام رسيده و در مورد صنايع نساجي نيز جلسه هم انديشي استراتژي آن هفته ديگر برگزار مي شود.

قيمت نفت از ۵۵ دلار نيز گذشت
004170.jpg
گروه اقتصادي: قيمت نفت در بازارهاي جهاني همچنان مرزهاي جديدي را درمي نوردد و برخي دست اندركاران بازار نفت قيمت ۶۰ دلار را در آينده اي نزديك براي هر بشكه نفت سبك آمريكا كه يكي از شاخص هاي بازارهاي نفت جهان است پيش بيني كردند. ديروز و در نخستين روز بعد از تعطيلات در بازارهاي نفت نيوريورك و لندن، هر بشكه نفت سبك آمريكا ۵۵ دلار و ۳۳ سنت معامله شد و نفت برنت درياي شمال نيز ۵۰ دلار و ۳۲ سنت داد و ستد شد.
ادامه روند افزايش قيمت ها موجب نگراني مقامات كشورهاي مصرف كننده شده و بسياري در اين زمينه واكنش نشان داده اند.
مقامات بانك مركزي آلمان با تأكيد بر اينكه انتظار كاهش زودهنگام قيمت وجود ندارد نسبت به آثار قيمت هاي بالاي نفت بر كند شدن رشد اقتصادي اروپا هشدار داده اند.
يك مقام ارشد هيأت عامل بانك مركزي اروپا نيز در اين زمينه تأكيد كرد كه ادامه روند جاري بازار نفت عدم اطمينان به پيش بيني هاي رشد اقتصادي را بيشتر كرده است اما وي اعلام كرد هنوز زود است تا پيش بيني هاي رشد اقتصادي را مورد تجديدنظر قرار داد.
رشد قيمت نفت موجب آشفتگي بورس كشورهاي مصرف كننده و كاهش ارزش سهام شركت هاي حمل و نقل هوايي شده است. در عين حال شرايط بازار نفت به افزايش سود و ارزش سهام شركت هاي نفتي منجر شده و در كشورهاي توليدكننده نفت بويژه كشورهاي حوزه خليج فارس موجب رشد شاخص هاي سهام و پيش بيني رشد اقتصادي شده است.درآمد كشورهاي صادركننده نفت با افزايش قيمت ها رشد قابل توجهي يافته است.
بسياري از كارشناسان كه تا پيش از اين با احتياط از روند افزايش قيمت نفت سخن مي گفتند و در مورد ادامه آن اطمينان نداشتند با ادامه روند جاري بازار عقيده دارند به دليل در پيش بودن سرماي زمستان و نبود امكان تغيير سريع شرايط به دليل اين كه سرمايه گذاري براي افزايش توليد نفت و احداث پالايشگاه براي توليد فراورده هاي نفتي حداقل يك تا دو سال زمان نياز داردروند جاري ادامه خواهد يافت.

رونق بانكداري اسلامي در جهان
گروه اقتصادي: تحليلگران اقتصادي مي گويند، در آينده اي نزديك، كشور مالزي به قطب اقتصاد اسلامي منطقه تبديل خواهدشد.
به گزارش خبرنگار ما به نقل از خبرگزاري فرانسه بانك مركزي مالزي قصد دارد سه سال زودتر از ضرب الاجل سازمان تجارت جهاني، به آزادسازي بخش بانكداري اسلامي بپردازد.
اين بانك در خرداد سال جاري، گواهينامه بانكداري اسلامي براي يك موسسه اعتباري كويتي صادر كرد و اخيرا چنين گواهينامه اي در اختيار دو بانك خارجي ديگر از عربستان و قطر قرار گرفته است.به اعتقاد كارشناسان بانكي ، ورود بانك هاي خارجي به سيستم بانكداري اسلامي كشور مالزي باعث ايجاد رقابت ميان آنان و بانك هاي داخلي و بهبود كيفيت خدمات خواهدشد.
در شرايطي كه سنگاپور و هنگ كنگ خود را به عنوان قطب اقتصادي منطقه معرفي كرده اند، مالزي در تلاش است تا تمام سرمايه هاي فراري از خاورميانه و  آمريكا را در پي حملات ۱۱ سپتامبر جذب نمايد.
براي اولين بار در سال ،۱۹۸۳ بانكداري اسلامي در مالزي مطرح شد و دولت قصد دارد در آينده اي نزديك به كليه بانك هاي اين كشور گواهينامه بانكداري اسلامي اهدا كند.
تا ابتداي تابستان سال جاري، مجموع اعتبارات بخش بانكداري اسلامي مالزي بالغ بر ۴۵/۲۳ ميليارد دلار معادل ۱۰ درصد مجموع اعتبارات سيستم بانكي اين كشور بود. البته هدف دولت دو برابر كردن حجم اعتبارات بانك هاي اسلامي تا سال ۲۰۱۰ است.
درپي وقوع حملات ۱۱ سپتامبر و فرار سرمايه از آمريكا، بانكداري اسلامي در جهان رونق گرفت و رشدي معادل ۱۵ درصد درسال داشت. در حال حاضر بازار بخش بانكداري اسلامي در جهان در حدود ۲۰۰ ميليارد دلار ارزش دارد.

گفت وگوي امروز
جزئيات برگزاري آزمون سطح بندي زبان انگليسي
براي اعزام نيروي كار به خارج
گروه اقتصادي: اخيرا اعلام شده وزارت كار و امور اجتماعي آزمون سطح بندي زبان انگليسي براي اعزام نيروي كار را با همكاري بخش فرهنگي سفارت استراليا طي روزهاي ۲ و ۳۰ آبان، ۲۳ آذر، ۱۹ دي، يكم و بيست و دوم اسفندماه جاري برگزار خواهد كرد.با مصطفي عابدي معاون مديركل توسعه اشتغال در خارج از كشور وزارت كار و امور اجتماعي پيرامون شرايط و چگونگي اين آزمون و تازه ترين توافق ها براي اعزام نيروي كار گفتگو كرده ايم.
***
* شرايط و چگونگي برگزاري آزمون سطح بندي زبان انگليسي براي اعزام نيروي كار چگونه است؟
- با توافق هاي صورت گرفته مقرر شده است تا وزارت كار و امور اجتماعي كشورمان بتواند امتحان آيلتس (Ielts) زبان انگليسي كه تخصصي بوده و به دو صورت جنرال و آكادميك مورد قبول و تاييد كشور استراليا مي باشد را برگزار كند و كساني كه متقاضي كار در كشور استراليا هستند بايد حتمادر اين آزمون شركت كرده و نمره قبولي لازم را كسب كنند. اين امتحان در خصوص ويزاهاي مورد قبول وزارت كار (ويزاي كار و تعطيلات، ويزاي ۴۲۲ پزشكان، ويزاي مهندسين و بقيه نيروي كار ۴۵۷) كه مجوز لازم براي برگزاري آن در اختيار اين وزارتخانه قرار گرفته و حدود ۲ هزار سهميه نيروي كار دارد برگزار مي شود. اين افراد پس از برگزاري آزمون ورودي بايد نمرات قبولي لازم را كسب كنند. اين نمره براي رشته هاي فني و غيرفني (حسابداري و...) حداقل ۵/۴ بوده و نبايد در خصوص خواندن، نوشتن و صحبت كردن نمره كمتر از ۴ داشته باشند. اين نمره براي رشته هاي تخصصي و پزشكي بايد از ۷ بالاتر بوده و هيچكدام از نمرات مذكور نبايد از ۵/۶كمتر باشد. تا پايان سال جاري ميلادي براساس قراردادي كه با كشور استراليا منعقد شده بايد نسبت به اعزام يك هزار نفر نيروي كار اقدام كنيم.
* نيروي كاري كه مقرر شده تا به استراليا اعزام شود در چه زمينه هايي مي باشد؟
- كشور استراليا ۲ هزار سهميه را تخصيص داده و تفاوتي از نظر نوع تخصص ندارد اما اين موضوع كه چه نيروهايي اعزام شوند بستگي به نحوه فعاليت كاريابي ها دارد چرا كه اعزام نيروي كار از طريق كاريابي ها صورت مي گيرد و نيروي كار را به وزارت كار معرفي مي كنند و اين وزارتخانه نيز متقاضيان كار را به سفارت معرفي نموده و ويزا دريافت مي كند. از بين نيروي كار واجد شرايط كه در رشته هاي مختلف توسط كاريابي ها به وزارت كار معرفي شود آزمون برگزار خواهد شد و از اين نظر كه مثلا چه تعداد پزشك، پرستار يا... باشند نيز محدوديتي وجود ندارد و اين امر بستگي به تشخيص كاريابي ها به هنگام مشاوره شغلي و اين كه فرد متقاضي كار براي چه رشته  اي مناسب است دارد و اگر افراد نيازمند آموزش بيشتري باشند توسط كاريابي ها به مراكز مورد نظر اعزام مي شوند.
* پس از برگزاري آزمون افرادي كه امتياز قبولي لازم را كسب كرده اند تا چه زماني به استراليا اعزام مي شوند؟
- اين افراد پس از كسب نمره قبولي لازم براساس يك دوره زماني ۴۵ روزه كه توسط وزارت كار تنظيم شده به استراليا اعزام خواهند شد و با قبولي اين افراد و دريافت مدارك لازم توسط وزرات كار و امور اجتماعي روند اعزام آنها در مدت زماني مذكور طي خواهد شد.
* آيا آزمون سطح بندي زبان انگليسي مذكور مي تواند براي اعزام نيروي كار به ساير كشورها مورد استفاده قرار گيرد؟
- مشكلي در اين خصوص وجود ندارد و اين آزمون مورد قبول خيلي از كشورها مي باشد. قبلا سطح اين امتحان تافل بوده اما اكنون اين آ زمون در سطح آيلتس برگزار مي شود و كشورهاي كانادا، نيوزيلند و... نيز آن را قبول دارند.حتي اكنون مؤسسات آ موزشي كشورمان به جاي تافل آزمون آيلتس برگزار مي كنند.
* آيا برنامه جديدي براي اعزام نيروي كار به ديگر كشورها مدنظر قرار دارد؟
- اكنون در حال مكاتبه با ژاپن براي اعزام نيروي كار هستيم. با كشور كره جنوبي نيز كه سهميه چرخشي ۵۰۰ نفري در هر سال را داريم، سعي مي كنيم تا اين سهميه كه از دو نهاد قانوني كشور كره جنوبي (فدراسيون صنايع كوچك و متوسط و وزارت كار كره جنوبي) در اختيار ما قرار گرفته است را افزايش دهيم .هنوز اعزام نيروي كار ايراني به كره از طريق وزارت كار اين كشور به دليل عدم درخواست كارفرمايان كره اي براي نيروي كار ايراني انجام نشده و مشغول رايزني در اين زمينه هستيم. اما از طريق فدراسيون صنايع كوچك از سال ۱۳۷۳ اين كار صورت مي گيرد.همچنين براي اعزام نيروي كار به مالزي و انگيس مشغول مذاكره هستيم.

قيمت طلا و ارز
نوع --------فروش (ريال)
يك بهار آزادي(قديم) ۱۰۰۰۰۰۰
يك بهار آزادي(جديد)۹۰۰۰۰۰
نيم بهار آزادي ۴۵۵۰۰۰
ربع بهار آزادي ۲۷۰۰۰۰
يك گرم طلاي ۱۸ عيار (ساخته نشده)۸۹۱۰۰
يك دلار آمريكا (بازار غيررسمي)۸۷۹۰
يك دلار آمريكا (نرخ رسمي بانك مركزي) ۸۷۶۷
يك يورو (نرخ رسمي بانك مركزي)۱۰۹۴۳

اقتصادي
اجتماعي
دانش انفورماتيك
بـورس
حوادث
خارجي
سياسي
داخلي
شهري
علمي فرهنگي
ورزش
صفحه آخر
همشهري ضميمه
همشهري ايرانشهر
سكه
|  اجتماعي   |   اقتصادي   |   دانش انفورماتيك   |   بـورس   |   حوادث   |   خارجي   |   سياسي   |   داخلي   |  
|  شهري   |   علمي فرهنگي   |   ورزش   |   صفحه آخر   |  
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   شناسنامه   |   چاپ صفحه   |