سه شنبه ۲۸ مهر ۱۳۸۳ - سال دوازدهم - شماره ۳۵۳۰ - Oct 19, 2004
داخلي
Front Page

رئيس جمهور :
موضوع عدالت اجتماعي از اصلي ترين اهداف انقلاب است
004122.jpg
فارس: رئيس جمهور تأكيد كرد: موضوع عدالت اجتماعي از اصلي ترين اهداف انقلاب و جامعه اسلامي است.
خاتمي روز گذشته در ديدار با فراكسيون زنان مجلس، با قدرداني از تلاش و نيت خير اعضاي فراكسيون زنان در حساسيت و پيگيري مسائل مربوط به زنان جامعه، گفت: موضوع عدالت اجتماعي از اصلي ترين اهداف انقلاب و جامعه اسلامي است و بايد بيشترين تلاش را براي گسترش اين موضوع انجام دهيم.
رئيس جمهوري به افزايش بودجه زنان سرپرست خانوار و كودكان بي سرپرست در بودجه سال آتي كشور تأكيد كرد.
وي با اشاره به مسئوليت همه مسئولان نظام در قبال اقشار مستضعف جامعه، زحمات و تلاشهاي كميته امداد امام (ره)، سازمان بهزيستي و تشكل هاي غيردولتي فعال در اين زمينه و نيز فعاليت هاي دفتر مشاركت هاي زنان رياست جمهوري را ستود و اظهار داشت: بايد با فراهم كردن فرصت هاي شغلي براي زنان سرپرست خانوار و سامان بخشيدن به نظام تأمين اجتماعي به زندگي اين بخش از جامعه مطلوبيت بخشيد.
پيش از سخنان رئيس جمهور، نفيسه فياض بخش از اعضاي فراكسيون زنان مجلس هفتم، خواستار اهتمام بيش از پيش دولت به تأمين زندگي زنان و كودكان بي سرپرست در جامعه شد.
وي با ارايه گزارشي از وضعيت اين بخش از جامعه و وجود قانون براي مكلف شدن دولت به ارايه حمايت از اقشار ضعيف جامعه، اظهار اميدواري كرد، دولت در بودجه سال ۱۳۸۴ كشور با نگاهي ويژه اين موضوع را مورد بررسي قرار دهد تا اين روند در طول چهارمين برنامه توسعه همه جانبه كشور تداوم يابد.
در اين جلسه نماينده سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور با اشاره به تعداد بالاي خانوارهاي بي سرپرست در كشور و وجود برخي محدوديت ها در سال گذشته، گفت: پيشنهاد سازمان مديريت و برنامه ريزي افزايش بودجه اين بخش در سال ۱۳۸۴ است.
همچنين فاطمه رهبر با اشاره به جلسه روز گذشته فراكسيون زنان مجلس هفتم با سيد محمد خاتمي رئيس جمهوري گفت: فراكسيون زنان از رئيس جمهوري خواست تا قانون حمايت از زنان و كودكان بي سرپرست طبق آيين نامه موجود اجرا و مشكلات اين قشر از جامعه كاسته شود.
عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي با بيان اين كه خاتمي نسبت به رفع دغدغه ها و برآورده شدن نظرات فراكسيون زنان مجلس نظر مساعدي داشت گفت: آقاي خاتمي در اين جلسه مشكل فقر در جامعه را يك مشكل بزرگ دانست و گفت كه فقر داراي جلوه هاي ناپسندي است.
عضو فراكسيون زنان مجلس شوراي اسلامي با اشاره به درخواست خود از رئيس جمهوري مبني براين كه در صورت امكان با استفاده از رديف هاي موجود بودجه كه در اختيار رئيس جمهوري است بصورت ويژه براي چند ماه باقي مانده سال ۸۳ اعتبار براي اين قشر از جامعه اختصاص داده شود، گفت: آقاي خاتمي ضمن قول بررسي اين موضوع تأكيد كرد كه در صورت امكان اقدام خواهد شد.

توضيحات دو عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام
تغيير مجلس و دولت سرمايه گذاري هاي خارجي را به خطر نمي اندازد
ايسنا: عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام اظهار داشت: «كشورهايي كه مي خواهند با ما رابطه اقتصادي برقرار كنند، بدانند با تغيير مجلس و دولت سرمايه گذاري آنها با خطر مواجه نمي شود.»
مجيد انصاري تصريح كرد: «مصوبات مجمع تشخيص صرفا مربوط به صدر اصل ۴۴ نيست. دولت بايد تا پايان برنامه چهارم توسعه، هر سال ۲۰ درصد فعاليت هايي كه خارج از صدر اصل ۴۴ انجام مي داده است را به بخش تعاوني و بخش خصوصي واگذار كند.»
انصاري در ادامه با بيان اينكه توسعه تعاوني ها يكي از ابزار مهم گسترش و تضمين عدالت اجتماعي است، خاطرنشان كرد: «مجمع تشخيص مجموعه اي از موانع بخش تعاوني را برشمرده و براي آنها راه حل ارائه كرده است.»
انصاري با انتقاد از دخالت هاي بيش از حد دولت در امور تعاوني ها، گفت: «با تصميم مجمع تشخيص، دولت از دخالت در امور تعاوني ها و دريافت وجه اضافي از تعاوني ها منع شده است.»
انصاري در خصوص موضع گيريهاي جناحهاي سياسي در قبال سياستهاي كلي اصل ،۴۴ گفت: «اگر سير بررسي سياست هاي اصل ۴۴ را بازنگري كنيم، قبل از انتخابات مجلس ششم و حتي در دوره  قبل مجمع روي آن كار شده است.در مجمع كسي با اصل موضوع مخالف نيست و نظام راي گيري حاكم است. دولت و مجلس نيز مكلفند سياست هاي كلي را در برنامه ريزي ها و مصوبات مبنا قرار دهند. آقايان باهنر و حدادعادل هم با مصوبات مجمع موافقند و مجلس در جايگاه مخالفت با تصميمات مجمع نيست.»
ما در مقام تفسير قانون اساسي نيستيم
مرتضي نبوي نيز گفت: «مجمع در مقام مشاور رهبري، پيشنهاد دهنده است و در نهايت مقام معظم رهبري تصميم مي گيرند. ما در مقام تفسير قانون اساسي نيستيم و حق تفسير با شوراي نگهبان است. سياست كلي، چيزي بين قانون اساسي و سياست هاي اجرايي است كه بر اساس آن برنامه ها تدوين مي شوند و ملهم از قانون اساسي و ناظر به مشكلات روز براي برنامه ريزي است.»
نبوي گفت: «سياست هاي كلي اعمال حاكميت و پرهيز از انحصار دولتي در كميسيون مربوطه مجمع تشخيص تصويب شده ولي هنوز به صحن مجمع نيامده است.»
نبوي گفت: «تلاش مي كنيم به تدريج تعاوني در بخش اقتصادي ايجاد شود. ما به هيچ وجه طرفدار دولت ژاندارم شب نيستيم. دولت بايد نقش بسيار مهمي در پيشرفت كشور ايفا كند.»
نبوي اظهار داشت: «ما طرفدار خصوصي سازي معتبر هستيم كه در آن فساد و فاصله طبقاتي ايجاد نشود.»
وي در پاسخ به اين سئوال كه مخالفت عده اي از افراد شاخص مجلس با مصوبات مجمع را چطور ارزيابي مي كنيد گفت: «در مجلس حتماً عده اي با مصوبات مجمع مخالفند و اين منحصر به محافظه كار و اصلاح طلب نيست. در كلان احساس مي كنيم كه همه جناح ها به اين نتيجه رسيده اند كه اين كار بايد انجام شود.»

اخبار انتخابات رياست جمهوري
انتخابات رياست جمهوري
رمضان زاده در مورد علت مخالفت ميرحسين موسوي با كانديدا شدن در انتخابات رياست جمهوري و اينكه دولت اقتداري ندارد گفت: تا زماني كه مهندس موسوي خودشان دلايل عدم شركتشان را اعلام نكنند ما روي حدس ها و گمانها نمي توانيم حرفي بزنيم. فقط از اينكه شخصيت هاي مقبول جامعه شرايطي احساس مي كنند كه نمي توانند وارد عرصه رقابت شوند متأسفيم.
محدود كردن سن داوطلبان به نفع نظام نيست
دبيركل جامعه اسلامي فرهنگيان اعلام كرد: مجلس هر اقدامي را در ارتباط با محدودكردن سن داوطلبان انتخابات رياست جمهوري انجام دهد كه منجر به محروميت برخي چهره هاي مطرح در كشور براي ورود به عرصه انتخابات شود، پيامدهاي سياسي به دنبال خواهد داشت كه به نفع كشور نيست.
ديدار پنجاه نماينده مجلس با هاشمي رفسنجاني
مهر- اعضاي شوراي مركزي مجمع متخصصين به همراه ۵۰ نفر از نمايندگان مجلس و برخي مديران خبرگزاري ها امروز عصر با هاشمي رفسنجاني ديدار مي كنند.
دبير ستاد انتخابات مجمع متخصصين با اعلام اين خبر افزود: اين اولين ديدار رسمي با حضور نمايندگان مجلس براي دعوت از هاشمي جهت حضور در نهمين انتخابات رياست جمهوري است.وي ادامه داد: حزب اعتدال توسعه، كارگزاران،  حزب اسلامي كار، خانه كارگر و حزب رفاه ملت احزابي هستند كه تاكنون براي حمايت از هاشمي اعلام آمادگي كرده اند.
اجماع بر موسوي به علت مقبوليت عمومي وي بود
ايسنا- وفا تابش عضو سياسي جبهه مشاركت با اشاره به اينكه در حال حاضر نيز گروههاي دوم خردادي براساس همان پارامترهايي كه در مورد مهندس موسوي اجماع داشتند در حال رايزني درباره ديگران هستند افزود: اميدواريم كه اين اتفاق نظر و اجماع در مورد كانديداي ديگر نيز صورت گيرد تا فعاليت براي آنانكه صحنه را بي رقيب مي خواهند، مشكل شود و به راحتي نتوانند از حربه ي رد صلاحيت استفاده كنند.
تشكيل كابينه كارآمد مهمترين ويژگي رئيس جمهور
مهر: سيد محمدرضا مير تاج الديني عضو شوراي مركزي فراكسيون اكثريت مجلس عليرغم انتقاد از طرح جديد اصلاح قانون انتخابات رياست جمهوري معتقد است نيروهاي جواني كه مي توانند تحول مديريتي و اجرايي در كشور ايجاد كنند، وارد عرصه انتخابات شوند.
مير تاج الديني لزوم تشكيل يك كابينه كارآمد را از مهم ترين ويژگي هاي رئيس جمهوري  آينده عنوان كرد و گفت: معتقدم نيروهاي جديد و جوان اين توان و استعداد را دارند.
گرايش  به مهندس موسوي به علت پيروي او از خط امام (ره) بود
ايسنا- يكي از معاونين رئيس جمهور تاكيد كرد كه كانديداهاي انتخابات رياست جمهوري بايد شرايط عمومي كه مهندس موسوي از آن ها برخوردار است را دارا باشند.
مهرعليزاده افزود: خط امامي بودن براي كانديداهاي انتخابات رياست جمهوري يك ضرورت است.

سخنگوي دولت:
پيشنهاد جديدي از سوي اروپا به ايران نرسيده است
دولت _ خبرنگار همشهري: برنامه هسته اي ايران و مذاكرات اتحاديه اروپا و آمريكا در اين باره، رابطه مجلس و دولت به ويژه در مسائل اقتصادي و طرح هاي اخير نمايندگان، تحولات دولت و شايعه استعفاي رمضان زاده مباحث اصلي مطرح شده بين خبرنگاران و سخنگوي دولت را تشكيل مي دادند.

برنامه هسته اي ايران
رمضان زاده در پاسخ به پرسش يكي از خبرنگاران در مورد اخبار روزهاي اخير از مذاكرات اتحاديه اروپا و آمريكا بر سر برنامه هسته اي ايران و احتمال بازشدن باب مذاكره ايران و آمريكا بر سر اين پرونده گفت: ما اعلام كرده و مي كنيم براي اطمينان بخشي به جامعه جهاني همه مفاد كنوانسيونهاي بين المللي به خصوص NPT را اجرا كرده ولي از حق دستيابي به فناوري صلح آميز هسته اي نيز نمي گذريم.
وي تأكيد كرد: پيشنهاد جديدي از سوي اروپا به ايران نرسيده و مذاكرات با اتحاديه اروپا ادامه دارد ولي در مورد مذاكره با آمريكا هيچ تصميمي گرفته نشده است.
رمضان زاده در مورد اين كه از ميان حسن روحاني و حسين موسويان كداميك نماينده ايران در مذاكرات هسته اي است گفت: حسن روحاني از سوي نظام در مذاكرات شركت دارند و ديپلمات هاي وزارت امور خارجه نيز با ايشان همراهي مي كنند.

بوش يا كري؟
رمضان زاده در مورد نظر دولت راجع به انتخابات رياست جمهوري آمريكا و تمايل ايران به روي كار آمدن هر يك از نامزدها گفت: بناي ما در سياست خارجي اين است كه در امور داخلي كشورها اظهارنظري نكنيم.وي افزود: ما انتقادات زيادي به سياست هاي بوش در امور بين المللي و رفتار با ايران داريم و در مورد رقيب وي نيز موارد مشخصي حاكي از تغيير رفتار آمريكا دريافت نكرده ايم لذا نمي توانيم اظهارنظري كنيم.

رابطه دولت و مجلس
خبرنگاران از سخنگوي دولت در مورد طرح هاي مطرح در مجلس از جمله اصلاح قانون انتخابات براي كاهش شرايط سني كانديداهاي رياست جمهوري، استقلال بانك مركزي، تشكيل كميته مقابله با گرانيها در مجلس و جداسازي جنسيتي در دانشگاه ها سئوال شد كه رمضان زاده گفت: برخي از اين طرح ها هنوزبه طور رسمي تقديم مجلس نشده است لذا نمي توانيم در مورد آنها اظهارنظر كنيم.در مورد درخواست هاي مجلس براي مقابله با گرانيها رمضان زاده گفت: ما نرخ رشد تورم ۱۴ و ۱۵ درصدي را مطلوب نمي دانيم و معتقديم كه براي كاهش نرخ تورم بايد برنامه اي منطقي و علمي براي كنترل تورم وجود داشته باشد.
وي با اشاره به اين كه دولت براساس قانون برنامه سوم عمل كرده و نرخ تورم را در حد پيش بيني اين برنامه يعني ۱۵ تا ۱۶ درصد كنترل كرده است گفت: دولت وعده اي نداده است كه تا پايان برنامه سوم نرخ رشد تورم را به زير ده درصد برساند كه امروز مورد سئوال قرار مي گيرد.وي افزود: دولت در تمام دو سال گذشته از همه مكانيزم هاي قانوني براي رشد قيمت ها استفاده نكرده تا قيمت ها افزايش پيدا نكند ولي دولت حاضر است به يك شرط قيمت كالاها را به سطحي كه منتقدين مي خواهند برساند و آن شرط هم اين است كه آنها بگويند هزينه طرح هاي عمراني، اشتغال و توسعه كشور از كجا تأمين شود؟
وي با اشاره به اين كه آرد كيلويي ۲۳۰۰ ريال را دولت به قيمت هر كيلو ۴۰ تا ۷۰ ريال به نانوايان مي دهد گفت: قيمت نان خشك دورريز خانواده ها گران تر از نان توليدي نانوايان است و لذا اگر مي خواهند با مسائل كشور اين گونه برخورد كنند دولت حرفي براي گفتن ندارد. اما اگر قرار است منطق علمي بر كشور حاكم باشد دولت پذيراست.

تحولات در دولت
رمضان زاده در مورد علت بركناري چهار معاون وزير امور خارجه گفت: تغييرات در وزارت امور خارجه روال عادي دارد و در جهت تقويت روابط خارجي و انتصاب اين معاونين در پست سفارت كشورهايي بوده كه رابطه با آنها اهميت بيشتري دارد.
سخنگوي دولت در مورد جانشين احتمالي خرم وزير سابق راه و ترابري نيز گفت: در دولت پيشنهادي مطرح نشده ضمن اين كه انتخاب وزير از اختيارات رياست جمهوري است، رمضان زاده درخصوص دستور خاتمي براي خريد ۲۲ فروند هواپيماي دست دوم از چين گفت: رئيس جمهوري دستوري براي خريد هواپيما نداده اند و اين گونه خريدها داراي روال قانوني از طريق شوراي اقتصاد است.رمضان زاده شايعه استعفاي خود از دولت را تكذيب كرد و گفت: كساني كه نمي خواهند دولت همين يك تريبون را هم داشته باشد شايعه سفير شدن من ويا استعفايم را مطرح مي كنند.

تلاش هاي رژيم صهيونيستي عليه ايران
گروه سياسي: روز گذشته اخباري در مورد ادعاهاي مقامات رژيم صهيونيستي عليه ايران در رسانه ها منتشر شد.اين اخبار كه از سوي ايسنا منتشر شد نشان از فعاليت شديد مقامات اسرائيل جهت به انحراف كشيدن روند بررسي پرونده هسته اي ايران در آژانس بين المللي انرژي هسته اي دارد.افزايش تلاش مقامات رژيم صهيونيستي درست در زماني انجام مي شود كه اتحاديه اروپا طرح جديدي را براي مذاكره با ايران در زمينه فعاليت هسته اي در دست بررسي دارد تا ايران را به تعليق كامل غني سازي اورانيوم در ازاي پيشنهاداتي راضي كند. به نظر مي رسد از آنجا كه متوليان سياست خارجي كشورمان با هر پيشنهادي كه حقوق مشروع ايران در استفاده صلح آميز از فناوري هسته اي و چرخه سوخت را ناديده بگيرد مخالفت خواهند كرد، اظهارات مقامات اسرائيلي اقدامي در راستاي فشار بر جمهوري اسلامي براي پذيرش اين پيشنهادات است.

رئيس جمهور رژيم صهيونيستي:
استقلال هسته اي ايران وضعيت جهان را بدتر مي كند
يك پايگاه اينترنتي صهيونيستي با نام اي.ان.ان به نقل از موشه كاتساف مدعي شد، اگر به ايران اجازه داده شود به استقلال هسته اي دست يابد، وضعيت جهان بدتر خواهد شد.اين گزارش حاكي است، رئيس جمهور رژيم صهيونيستي از كشورهاي جهان خواست موضع قاطعي را عليه تهران اتخاذ كنند و افزود: هر زمان كه چنين بوده ايران عقب نشيني كرده است و زماني كه جهان رويكردي منفعلانه داشته، تهران به برنامه توسعه تسليحاتي ادامه داده است.

شالوم: ارجاع پرونده  ايران به شوراي امنيت در ماه نوامبر را خواستاريم
اورشليم پست به نقل از وزير امور خارجه رژيم صهيونيستي با تروريست خواندن ايران و سوريه، اعمال فشار جهاني بر تهران و دمشق را خواستار شد.
بر اساس اين گزارش، وي با اشاره به برنامه هسته اي ايران گفت: اروپا قصد دارد در هفته جاري معامله اي مركب از هويج و چماق را به ايران پيشنهاد كند. بر اساس اين طرح اگر ايران غني سازي اورانيوم را رها كند، اروپا مزايايي را در اختيارش قرار خواهد داد.
شالوم در ادامه با متهم كردن ايران به دنبال كردن برنامه سلاح هاي هسته اي ادعا كرد: البته ما با ارايه هرگونه مشوق به كشوري كه به طور علني مي كوشد به سلاح هاي هسته اي كه تهديدي براي سراسر جهان است، دست يابد، مخالفيم. وزير امور خارجه رژيم صهيونيستي ادامه داد: ما ارجاع پرونده هسته اي ايران به شوراي امنيت سازمان ملل در ماه نوامبر را خواستاريم.

وزير خارجه اسرائيل اعمال فشار فرانسه بر ايران را خواستار شد
وزير خارجه رژيم صهيونيستي در اظهاراتي مداخله جويانه اعمال فشار فرانسه بر ايران براي پايان دادن به برنامه صلح آميز هسته اي  اش را خواستار شد(!)
روزنامه الوطن، چاپ عربستان، با اشاره به ديدار سيلوان شالوم، وزير خارجه رژيم صهيونيستي با ميشل بارنيه، وزير خارجه فرانسه افزود كه وي قصد دارد از پاريس بخواهد به اعمال فشار بر ايران براي كنار گذاشتن برنامه هسته اي اش بپردازد.

وزير جنگ رژيم صهيونيستي:
كاخ سفيد به زودي تحريم هايي را عليه ايران اعمال مي كند
يك پايگاه اينترنتي به نقل از شائول موفاز مدعي شد كه امكان دارد كاخ سفيد به زودي در پاسخ به آنچه كه تهديدهاي تهران خواند، تحريم هايي را عليه اين كشور اعمال كند.
اين پايگاه اينترنتي به نقل از شائول موفاز، وزير جنگ رژيم صهيونيستي در ادامه ادعاهايش افزود: حتي امكان دارد پيش از انتخابات رياست جمهوري آمريكا كه قرار است در ماه نوامبر برگزار شود، تحريم هايي عليه ايران اعمال شود(!)

يك پايگاه اينترنتي آمريكايي:
جنگ آمريكا عليه عراق، ايران را به قدرت بلامنازع در منطقه تبديل كرد
ايسنا _ يك پايگاه اينترنتي آمريكايي نوشت: جنگ در عراق ايران را به قدرت بلامنازع منطقه اي تبديل كرد و اين بيم را ايجاد كرد كه ايران مي تواند نفوذ بسيار زيادي در عراق و ديگر كشورهاي حاشيه خليج فارس داشته باشد.
پايگاه اينترنتي مركوري نيوز با انتشار اين مطالب ادامه داد: سياست آمريكا به مدت چندين دهه اين هدف را دنبال كرده است كه از تسلط يك قدرت منطقه اي منفرد جلوگيري كرده و ميان ايران و عراق، به عنوان دو كشور قوي منطقه اي، تا حدي تعادل قدرت ايجاد كند.
در ادامه اين مطلب آمده است، يكي از عواقب بسيار مهم خلع دولت صدام و تصميم براي خلع سلاح نيروي نظامي عراق، ظهور ايران به عنوان يك قدرت منطقه اي غالب بوده است.
مساله مهم اين است كه آيا رهبران آمريكا تفوق ايران را بر منطقه خواهند پذيرفت و استراتژي مصالحه با اين كشور را دنبال خواهند كرد، يا اينكه تصميم خواهند گرفت براي جلوگيري از اين امر، راه هاي جديدي را دنبال كنند.

طرح پيشنهادي به ايران به معني توقف دائمي غني سازي است
ايسنا- شبكه خبري بي بي سي گفت: مشكل عمده هم اكنون اين است كه آيا جامعه بين المللي حق جمهوري اسلامي درباره غني سازي اورانيوم براي مقاصد صلح آميز را مي پذيرد و يا اين كه كلا معتقد است ايران بايد اين فعاليت را براي هميشه متوقف كند.
اين گزارش مي افزايد: غير از آمريكا كشورهاي ديگر گروه هشت قبلا پذيرفته بودند كه جمهوري اسلامي حق دارد به عنوان يكي از امضاكنندگان پيمان منع گسترش سلاح هاي هسته اي (ان.پي.تي) از حق استفاده صلح آميز از انرژي هسته اي برخوردار باشد.
شبكه خبري ياد شده ادامه مي دهد: از اين رو صاحبنظران معتقدند كه در طرح پيشنهادي به ايران ممكن است فرمولي به كار گرفته شود كه بدون آن كه توقف دائمي غني سازي صريحا ذكر شود ، همان معني در آن نهفته باشد.

رئيس دادگاه هاي كيفري استان تهران:
پرونده پاكدشت در باب افساد في الارض باز است
گروه حوادث: عصر ديروز در حالي حكم ۲۶ صفحه اي محمد بيجه و علي غلام پور به وكلاي تسخيري آنها ابلاغ شد كه صدور حكم برائت علي غلام پور از اتهام قتل پرسش هاي زيادي را براي افكار عمومي ايجاد كرده بود. تشكيل هيأت ويژه پنج نفره قوه قضائيه، برگزاري علني جلسات دادگاه، پوشش كامل رسانه اي و وجود امضاي پنج قاضي و مستشار باسابقه قوه قضائيه نيز نتوانسته افكار عمومي را براي پذيرش اين احكام قانع سازد.
ناصر سراج، سرپرست دادگاه هاي كيفري استان و مسئول هيأت پنج نفره ويژه قوه قضائيه در پاسخ به ابهامات موجود در خصوص حكم علي غلام پور به سرويس حوادث روزنامه همشهري گفت: دلايل متعددي سبب شد كه متهم رديف دوم پرونده از اتهام قتل تبرئه شود. اول اين كه دو كودكي كه علي را شناسايي كردند و منجر به بازداشت وي شد، در روز دادگاه هر دو به بيجه اشاره كردند.از سوي ديگر شش كودكي كه از چنگ بيجه جان سالم به در برده بودند، بالاتفاق اعلام كردند كه بيجه تنها بوده و هيچ يك علي را نمي شناختند.
در مورد كنيز دوكله مطرح شده بود كه ضربه آخر را غلام پور زده است در حالي كه در چند مورد مشابه اصابت چاقو و ضربه مغزي منجر به فوت شده بود،  بيجه به تنهايي اقدام به قتل ها كرده بود و تفاوتي ميان اين قتل و ساير قتل ها وجود نداشت.
نكته مهم ديگر اين كه در مراحل اول تحقيقات بيجه خود به تنهايي تمامي جنايات را بر عهده گرفت اما از تاريخ ۱۹/۶/۸۳ كه غلام پور به اداره آگاهي انتقال يافت، وي نيز به مواردي از قتل ها اعتراف كرد. اما در آخرين دفاع وي همه اعترافات خود را رد كرد.
اعترافات غلام پور نيز از نكات مهم پرونده بود. او مدعي شده بود كه نتوانسته به تنهايي كودكي ۷ ساله را به قتل برساند و علي رغم اين كه دهانش را از خاك پر كرده او هنوز زنده بوده تا اين كه بيجه به كمك او آمده و با هم كودك را به قتل رسانده اند. در حالي كه مشخص است به قتل رساندن كودكي ۷ ساله توسط غلام پور دشوار نيست.
سرپرست دادگاه كيفري استان در مورد اظهارات دادستان رشادتي مبني بر مفسد في الارض بودن متهمان پرونده پاكدشت گفت: دادگاه فقط در محدوده كيفرخواست مي تواند تصميم بگيرد. در همين حال پرونده در باب افساد في الارض مفتوح است. من پيشنهاد مي كنم با توجه به سابقه قضايي آقاي رشادتي، دادستان پاكدشت تقاضاي احاله پرونده به تهران را مطرح كند. در آن صورت با بررسي پرونده توسط رشادتي ممكن است بار ديگر اتهام فساد في الارض مطرح شود.
سراج سپس در خصوص وثيقه ۱۰۰ ميليون توماني براي آزادي بيجه توضيح داد: من اين شايعه را به كلي تكذيب مي كنم. براي بيجه قرار كفالت صادر شد و يكي از بستگانش با كارت كارمندي كفيل وي شد. در پرونده بيجه هيچ وثيقه اي در كار نبوده است.
وي در خصوص علت برگزاري جلسات متفاوت براي متهمان پرونده پاكدشت، متهمان نيروي انتظامي و قوه قضائيه گفت: دادگاه كيفري استان تنها صلاحيت رسيدگي به اين پرونده را داشت. اگر پرسنل نيروي انتظامي مرتكب عمل خلافي شده باشند، دادگاه صالح، دادگاه نظامي تهران است و به پرونده نيروهاي انتظامي رسيدگي خواهد كرد. در صورتي كه مجرميت پرسنل قوه قضاييه نيز توسط دادسراي انتظامي قضات تشخيص داده شود، پرونده آنها براي رسيدگي به دادسراي تهران و دادگاه كيفري استان خواهد رفت.
سراج در مورد علني يا غيرعلني بودن اين دادگاه ها گفت: غير از رئيس دادگاه كسي نمي تواند در اين خصوص تصميم گيري كند. البته اختيارات قاضي نيز محدود به ماده ۱۸۸ آيين دادرسي كيفري است.
سراج در پاسخ به اين سئوال كه آيا سرعت در رسيدگي به پرونده پاكدشت مانع از دقت در رسيدگي نشد، گفت: من به عنوان رئيس هيأت ويژه از تمامي محتويات پرونده با خبر بودم و مي دانستم كه مسئوليت رسيدگي به اين پرونده بر عهده دادگاه كيفري استان تهران خواهد بود. من لحظه به لحظه اطلاعات پرونده را به قضات منتقل مي كردم. هفته هاي قبل از برگزاري دادگاه نيز كه پرونده به كيفري استان رسيد، آن را به شعبه ارجاع دادم. هر يك از مستشاران يك كپي از پرونده را در اختيار داشت و از روز اول تا زمان تشكيل دادگاه كليه كارهاي شعبه تعطيل شده بود و ۵ قاضي فقط به اين پرونده رسيدگي مي كردند.
در عين حال فشار افكار عمومي بسيار سنگين بود. در اين شرايط قضات در پنج جلسه مجموعا به مدت ۱۵ ساعت به شكايات و دفاعيات گوش كردند. دو جلسه غيرعلني، دو جلسه علني و يك جلسه بدون حضور خانواده ها برگزار شد و فكر نمي كنم در پرونده اي با اين حجم به ميزاني بيش از اين زمان نياز داشتيم.وي در خصوص صدور حكم تنها چند ساعت پس از اعلام ختم دادرسي توضيح داد: ما قضات هم انسان هستيم و تحت تأثير قرار مي گيريم. قضات خارج از دادگاه تحت فشار رسانه اي و مردمي بودند به همين دليل ما اجازه نداديم از آغاز محاكمه تا صدور حكم قضات از دادگاه خارج شوند و هرگونه ارتباط تلفني آنها با خارج را قطع كرديم تا خالي از هرگونه فشاري فقط به حكم فكر كنند. در هر حال تحت هر شرايطي كه حكم صادر شود، اين قاضي است كه بايد پاسخگو باشد. قضات پنج گانه پرونده در فرصتي كوتاه حكمي ۲۶ صفحه اي نوشتند و به عقيده من بايد تشويق شوند.
سراج در مورد شايعه سرعت در رسيدگي به پرونده براي اجراي حكم اعدام قبل از ماه مبارك رمضان گفت: متهمان و وكلايشان پس از صدور حكم ۲۰ روز فرصت قانوني تجديد نظرخواهي داشتند. پس از آن نيز ديوان عالي كشور حداقل به يك هفته فرصت براي رسيدگي نياز داشت. پس در هر حال بحث اجراي حكم پيش از ماه مبارك منتفي بود.
وي در مورد دفاعيات وكلاي تسخيري گفت: مگر وكلاي تسخيري مي توانند خارج از اعترافات متهم دفاع كنند به عقيده من وكلاي اين پرونده سنگ تمام گذاشتند.
رئيس هيأت ويژه در توضيح ادامه روند پرونده گفت: در صورت تأييد حكم توسط ديوان عالي كشور، حكم به اجراي احكام خواهد رفت. اما اگر نقض شود و اين نقض به دليل نقص تحقيقات باشد، به همان شعبه باز خواهد گشت مگر اين حكم نقض شود و با نظر ديوان به شعبه ديگري ارجاع گردد.

|   اجتماعي    |    اقتصادي    |    دانش انفورماتيك    |    بـورس    |    حوادث    |    خارجي    |
|   سياسي    |    داخلي    |    شهري    |    علمي فرهنگي    |    ورزش    |    صفحه آخر    |

|    صفحه اول    |    آرشيو    |    شناسنامه    |    بازگشت    |