چگونگي انتقال
دانشجويان ايراني خارج از كشور
به دانشگاه هاي داخلي
دستور العمل نحوه انتقال دانشجويان ايراني شاغل به تحصيل در خارج از كشور به دانشگاه ها و موسسات آموزش عالي داخل، تصويب و ابلاغ شد.
بر اساس اين گزارش ، معتبر بودن موسسه آموزشي مبدا از نظر وزارت علوم، نداشتن منع قانوني براي تحصيل از نظر مقررات آموزشي و خدمت وظيفه عمومي، دارا بودن مدارك تحصيلي تاييد شده مقاطع قبلي، نداشتن بيش از يك سال وقفه تحصيلي در زمان تسليم تقاضا و دارا بودن ديپلم دوازده ساله يا پيش دانشگاهي يا معادل ارزشيابي شده آن به تاييد وزارت آموزش و پرورش براي متقاضيان ادامه تحصيل در مقاطع كارداني و كارشناسي از جمله شرايط انتقال است.
بر اساس اين دستورالعمل، ميانگين نمرات امتحان كتبي پايان دوره كل متوسطه يا پيش دانشگاهي براي انتقال به دوره هاي كارشناسي نبايد كمتر از ۱۲ و براي دوره هاي دكتري عمومي نبايد كمتر از ۱۴ باشد.
همچنين گذراندن حداقل ۲۴ واحد درسي يا معادل آن در يك سال تحصيلي با ميانگين كل حداقل ۵/۲ از ۴ يا معادل آن در مقطع كارشناسي پيوسته، گذراندن حداقل ۱۴ واحد درسي يا معادل آن در يك سال تحصيلي با ميانگين كل حداقل ۳ از ۴ يا معادل آن در مقطع كارشناسي ارشد ناپيوسته و باقي ماندن حداكثر يك سال از دوره تحصيل تا زمان دفاع از رساله در مقطع دكتراي تخصصي الزامي است.
سقف ظرفيت پذيرش دانشجويان انتقالي و ميزان شهريه تحصيلي به تفكيك رشته تحصيلي در هر سال، به تصويب هيات امناي دانشگاه و موسسه مربوطه خواهد رسيد و ثبت نام دانشجويان بورسيه وزارت علوم در خارج از كشور منوط به تاييد اداره كل بورس و امور دانشجويان خارج اين وزارت است.
همچنين ارزشيابي و پذيرش تعداد واحدهاي درسي گذرانده شده به عهده موسسه پذيرنده خواهد بود.
|