اعتراض ايرانيان به فيلم اسكندر
فيلم «اسكندر كبير» به خاطر عدم توجه به برخي از وقايع مهم تاريخي خشم برخي ايرانيان را كه در خارج از كشور زندگي مي كنند برانگيخته تا حدي كه آنان در بخشي از مناطق آمريكا اين فيلم را بايكوت كرده اند.
برخي منابع رسانه اي نوشتند كه اين كار تازه «اليور استون » اثري است كه به گفته منتقدان سينمايي بيشتر از ديدگاه شخصي فيلمساز به آن نگاه شده است .فيلم با وجود مدت كوتاهي كه از نمايش آن مي گذرد مورد انتقاد دست اندركاران قرارگرفته و حتي در ميان طرفداران شيوه فيلمسازي اليور استون به عنوان تصوير ضعيفي از ماجراي عظيم اسكندر از آن نام برده شده است .گزارش شده كه اين فيلم به خاطر عدم توجه به برخي از وقايع تاريخي مهم خشم ايرانيان را برانگيخته تا حدي كه از طرف موسسه اي مربوط به ايرانيان در خارج از كشور مقاله اي در سايت هاي اينترنتي به چاپ رسيده است كه موضوع آن ايران پس از اسكندر مقدوني و پايداري و مقاومت ايرانيان در مقابل تهاجم فرهنگي يونانيان است .اين مقاله حمله اسكندر مقدوني به ايران ، بزرگترين مظهر تمدن جهان آن روز را تلاشي براي دستيابي به ثروت ايرانيان كه در رفاه و آسايش مطلق زندگي مي كردند، خوانده است .
مهندس «امينه حسام» يك تاريخ شناس ايراني ساكن لس آنجلس با توصيف شرايط زندگي ايرانيان در زمان حمله اسكندر و از اينكه از ماجراهاي مهمي چون به آتش كشيدن تخت جمشيد توسط اسكندر و از بين بردن يكي از دو نسخه موجود از دست نوشته اوستا در فيلم استون خبري نيست ، ابراز تأسف مي كند.اين تاريخ شناس مي گويد: من فيلم را ديدم ، فيلم پرخرجي است ، متأسفانه آتش زدن تخت جمشيد را نشان نمي دهد چون اسكندر در غرب به عنوان اسكندر بزرگ معروف است ، اگر آتش زدن تخت جمشيد را نشان مي دادند بنابراين نمي توانست اسكندر بزرگ باشد.
پيشنهاد بي شرمانه
پيشنهاد بي شرمانه عنوان اولين رمان فيلمنامه ايراني است كه به قلم سيدمجيد امامي به نگارش درآمد و در ۱۸۴ صفحه با بهاي ۱۲۰۰ تومان منتشر شده است. سينما از ابتدا مديون ادبيات بوده است و ادبيات نيز از سينما تأثير پذيرفته و ايجاز توام با بيان تصويري در آن رشد كرده است. پرسشي كه امروز مطرح است اين است كه آيا سينما و ادبيات مي توانند فراتر از اقتباس و در نطفه نخستين يگانه شوند؟ ساختار جديد رمان فيلمنامه مي كوشد به اين پرسش پاسخ دهد.
«پيشنهاد بي شرمانه» اولين اثري است كه يك فيلمنامه نويس ايراني در تجربه ادبي به آن دست يافته است. سفارت، غنچه هاي ديروز و شخصيت پردازي در سينما آثار ديگري است كه از سيد مجيد امامي(سما) منتشر شده است.