روستاي داهويه - بعداز ظهر سه شنبه - عكس ها:عطا طاهركناره
گروه اجتماعي:منابع خبري شمار
كشته شدگان زلزله زرند را تا ساعت ۱۸ديروز ۵۴۶تن اعلام كردند.اين در حالي است كه مقامات رسمي تا هنگام تنظيم اين گزارش از تأييد اين رقم خودداري كرده اند.
به گزارش خبرنگار ما به نقل از منابع بيمارستاني باتوجه به وسعت منطقه در معرض زلزله كه بيش از ۴۰ روستا و جمعيتي بالغ بر ۳۰ هزار نفر را دربرمي گيرد پيش بيني مي شود شمار تلفات به دو تا سه برابر افزايش يابد و شمار مجروحان نيز به ۴ تا ۵ هزار نفر برسد.
گفته مي شود با توجه به تجربه بم ، كمك رساني اين بار باسرعت بيشتر و سازماندهي بهتر صورت گرفته است
مديرعامل جمعيت هلال احمر استان كرمان گفت: بر اثر زلزله ۴۰ روستاي استان آسيب ديده و۲۰ روستا به طور كامل تخريب شده است.بنابر اين گزارش روستاي «داهويه» با ۸۲۹ نفر جمعيت باخاك يكسان شده است . همچنين روستاهاي گچكويه با ۲۰۸نفر جمعيت وحتكن با ۱۷۰۰ نفر جمعيت ۹۰ درصد تخريب شده است .
دكتر مهدي ابناء به خبرنگار ايرنا گفت: بيشترين خسارت وارده به روستاهاي همجوار و مناطق حاشيه اي و قديمي زرند وارد شده است.
شديدترين زلزله
برخي منابع خبري خارجي چون شبكه الجزيره قطر با اشاره به بعضي گزارش ها كه شدت زلزله بم را ۲/۶ ريشتر اعلام كرده بود، زلزله ديروز زرند كرمان را با قدرت
۴/۶ ريشتر شديدترين زلزله سال هاي اخير معرفي كرده اند.
همچنين رئيس پژوهشگاه زلزله شناسي و مهندسي زلزله اعلام كرده است عمق كانوني زلزله زرند ۱۰ تا ۱۵ كيلومتري زمين بوده است.
۶۷پس لرزه
رئيس پايگاه پژوهشي لرزه نگاري دانشگاه شهيد باهنر كرمان اعلام كرد: تا عصر ديروز سه شنبه حدود ۶۷ پس لرزه در شهرستان زرند به وقوع پيوسته كه در اين پايگاه به ثبت رسيده است.دكتر سيدجليل الدين فاطمي در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: شدت اين پس لرزه ها بين دو تا چهار درجه ريشتر بوده است.
جلسه اضطراري
ستاد حوادث غيرمترقبه
به دنبال وقوع زلزله جلسه اضطراري ستاد حوادث غيرمترقبه كشور با حضور سيد عبدالواحد موسوي لاري وزير كشور برگزار شد. ستاد حوادث غيرمترقبه جهت هماهنگي در امدادرساني تنها از دستگاه ها و نهادهاي عضو دعوت به همكاري در امدادرساني كرده و از مردم و ساير دستگاه ها خواسته است تنها از اين طريق كمك هاي خود را هماهنگ كنند و از حضور غيرضروري و اخلال در كار امدادرساني پرهيز كنند.
موسوي لاري در تشريح نتايج اين جلسه ستاد حوادث غيرمترقبه گفت كه امكانات لازم از قبيل آمبولانس و مواد مورد نياز پزشكي اوليه از طريق هوانيروز به منطقه اعزام شده است.
وزير كشور اظهار داشت: وزارتخانه ها، سازمان ها و نهادهاي عضو ستاد حوادث غيرمترقبه پيگيري هاي لازم را براي اعزام امدادرسان و تأمين امكانات مورد نياز به عمل مي آورند.
موسوي لاري، اولويت نخست ستاد حوادث غيرمترقبه كشور را نجات مجروحان و آسيب ديدگان دانست و تصريح كرد كه اسكان حادثه ديدگان و همچنين بازسازي واحدهاي آسيب ديده، اولويت هاي بعدي مي باشند.
در همين زمينه محمدعلي كريمي استاندار كرمان نيز گفت: اولويت عمليات امداد و نجات در منطقه زلزله زده زرند اين است كه تا قبل از غروب آفتاب كسي زنده يا مرده زير آوار نماند.
وي گفت : پس از اين مرحله امكانات لازم به آسيب ديدگان از طريق زمين وهوا رسانده مي شود.
وي ادامه داد: البته ممكن است به دليل صعب العبور بودن راه برخي روستاها، آسيب ديدگي جاده ها، طغيان رودخانه ها و مسدود شدن مسيرها نتوانيم امكانات لازم از قبيل چادر، پتو و مواد غذايي را بموقع در اختيار زلزله زدگان بگذاريم .
استاندار كرمان افزود: براي اين دسته از روستاها هم امكانات لازم در شهركرمان و يا زرند در محل هاي مناسب فراهم و جمعيت زلزله زده به آن محل هامنتقل مي شوند.
وي اظهار داشت: چادرهاي هلال احمر در تمام مناطق زرند پخش شده است.
استاندار كرمان گفت: در حال حاضر ۹ هلي كوپتر در حال امدادرساني هوايي هستند و ۲ بيمارستان در زرند و ۳ بيمارستان در كرمان به مجروحان اختصاص يافته است.
وي همچنين گفت: در حال حاضر به هيچ كمكي از ساير استان ها نياز نيست و اگر در اين زمينه نيازي وجود داشته باشد از طريق هلال احمر استان كرمان اعلام مي شود.
اسكان زلزله زدگان
معاون عمراني استانداري كرمان نيز اعلام كرد: تمامي افرادي كه در حادثه زلزله زرند دچارآسيب شده اند درمراكز آماده شده از سوي ستاد حوادث غير مترقبه استان اسكان داده مي شوند و در صورت نياز نيز به شهرستان زرند و يا كرمان انتقال داده مي شوند.
محمد جواد فدايي گفت: حتي الامكان افراد زلزله زده در محل وقوع حادثه ( شهرستان زرند و روستاهاي اطراف ) اسكان داده مي شوند اما در صورتي كه امكان اسكان درشب و رساندن امكانات به آن مكان وجود نداشته باشد اين افراد به شهرستان زرند و كرمان منتقل مي شوند.
وي افزود: تنها در ۴ روستاي هوتكن و ۳ روستاي كوچك ديگر بدليل صعب العبور بودن راه، نمي توان اسكان را در محل انجام داد كه اين افراد منتقل خواهند شد.
وي مهمترين نياز زلزله زدگان را چادر، پتو، لباس گرم، وسايل گرم كننده و مواد غذايي فاسد نشدني دانست و خاطر نشان كرد: بخشي از نيازهاي زلزله زدگان تامين شده و هم اكنون اقلام مورد نياز توسط يك فروند هواپيما از تهران به كرمان منتقل شده كه به زودي ميان آسيب ديدگان تقسيم خواهد شد.معاون عمراني استانداري كرمان درخصوص عمليات آواربرداري تاكيد كرد: عمليات آواربرداري در تمامي منطقه زلزله زده انجام شده و تنها در روستاي هوتكن به دليل بسته بودن راه و سخت بودن تردد، عمليات در آوردن اجساد به كندي صورت گرفته و نياز به جستجوي بيشتري دارد.
بازتاب زلزله
زمين لرزه شهرستان زرند از استان كرمان بازتاب قابل توجهي در بين شخصيت هاي داخلي و خارجي را در پي داشت. سيدمحمدخاتمي رئيس جمهور وقوع زمين لرزه در شهرستان زرند را به ملت ايران و بازماندگان اين حادثه تسليت گفت.
رئيس جمهور در پيام تسليت خود همچنين با تشكر از تحرك سريع دستگاه هاي مختلف در امداد و رسيدگي به مناطق زلزله زده از دستگاه هاي مسئول با محوريت وزارت كشور خواست نسبت به ساماندهي امور زلزله زدگان اقدام عاجل به عمل آورند.
براساس اين گزارش پس از زمين لرزه در زرند همچنين بسياري از كشورهاي خارجي آمادگي خود را براي كمك به آسيب ديدگان اعلام كردند.
يوشكا فيشر وزير امور خارجه آلمان، جان فرانكو فيني وزير امور خارجه ايتاليا، هوجين تائو رئيس جمهور چين، كاماچولارا مدير دفتر امور ماوراي جو سازمان ملل و سابينه ورتا مدير مؤسسه كمك به فجايع طبيعي در كشور اتريش ضمن تسليت به دولت و ملت ايران آمادگي كشورشان را براي كمك به زلزله زدگان شهر زرند اعلام داشتند.از سوي ديگر زمين لرزه زرند كرمان در رسانه هاي روسيه بازتاب داشت و خبرگزاري فرانسه نيز در گزارشي از وقوع زمين لرزه در جنوب شرق ايران اعلام داشت پيش بيني مي شود آمار تلفات زلزله به صدها نفر افزايش يابد.